The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 19:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką. Wiem,wiem,że mamy grę w LE czy LM ale uważam,że dysponujemy takim składem,że spokojnie damy radę odrobić straty w lidze. Poza tym przecież w LM,jak awansujemy to nie idziemy się bić o nie wiadomo co ale żeby sobie ot pokopać z najlepszymi, za kasę. Nie ma mowy o jakimś podbou Europy czy szachowania hasłami gry o wysokie cele. Kasa z LM powinna iść na dalsze działanie klubu, w kierunku,który obrał właściciel zarudniająć Valcxa. Mamy tyle do zrobienia, od stworzenia poważnej szkółki piłkarskiej, budowy zaplecza treningowego z prawdziwergo zdarzenia, po rozbdowe scautingu. Tak więc LM by nam się bardzo przydała, a dokładnie kasa z niej. Liga też ważna ale nie aż tak,przynajmniej w tym momencie.
Narażę się strasznie pewnie, ale w bramkarzem Wisły jest Jovanić a nie Jovanović. Już któryś raz Ci zawodnicy są myleni, a od kogo jak od kogo, ale od Administratora forum kibiców Wisły należy wymagać koncentracji przy pisaniu postów, bo nie zakładam, żeby to była nieznajomość piłkarzy...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.08.2011 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.08.2011, 19:24
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
To już można nazwać tradycją .Oj będzie jutro napinka na trybunach kurnika przynajmniej tak samo żałosna jak w kauflandzie .
Jakim prawem Cykory dostają licencję skoro nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa na stadionie drugi raz z rzędu? Po jakiego ch**a są te wymogi licencyjne?

Kurde, żałośni są. Miasto, policja, klub, prezydent Lubawski, piłkarzyki i wszystkie cykory na trybunach.

I pomyśleć, że to stolica mojego województwa...a tak mało brakło do śląskiego...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Stary 19.08.2011, 19:25
O już widzę następny pisze Jovanović, w dodatku Chrapka jeszcze wstawia. Ech sami "treneiro" tutaj... A co do meritum problemu odpuszczać lige czy nie, to po to mamy szeroki skład, aby można było dać 5 czy 6 zawodnikom odpocząć w lidze. Ci co za nich zagrają powinni być na tyle dobrzy, żeby i tak wygrywać. A czy są na tyle dobrzy to okaże się. Lecz mamy ich po to aby grali a nie siedzieli tylko na ławce. Gdyby jednak odpukać gra w LM spowodowała utratę MP, to szczerze mówiąc wolę wreszcie zobaczyć Wisłę w fazie grupowej LM niż kolejne MP na R22, z którego znów miałoby nic nie być. Dla dalszego rozwoju potrzebna jest LM a nie rok po roku MP.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.08.2011, 19:29
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
O Bozee....

Bo ejstemy przed szansa itd....itp....

I co z tego
Jestescie z Wisla od roku ,od dwoch lat czy od 15 moze
Ja pzrezylem wszystkie zalamania ,wzloty i upadki dlatego jestem wyczulony i jakos mnie to nie podnieca gadanie typu"Ten jeden mecz"..

Kazdy mecz jest dokladnie tak samo wazny jak rewanz z Apoelem ,ale jezeli My wmowimy naszym gwiazda ze to jest najwazniejszy mecz to wiadomo ze chociazby w Kielcach odwala swoja panszczyzne i tyle.

J a w przeciwienstwie do Was wymagam od Wisly duzo wiecej a nie tylko "Tego jednego meczu" co zreszta smiesznie brzmi...
Jezeli mamy wygrac tylko "Ten jeden mecz" to po co w ogole gramy w lidze
Wycofajmy sie z ligi no bo w koncu "Ten jeden mecz" jest najawzniejszy...

Ochloncie i przestancie sie podniecac...
Ja juz to robilem wielkrotnie prze kilka dobrych lat-teraz juz to mi przeszlo.... bedzie co bedzie...
TY zapłacileś rachunki po Valaarendze-Levadii i Karabachu? Skończ .......ić( przepraszam za słowo), i skup sie na wtorku. Bedzie LM, będzie i MP-spokojnie......Co do Kielc...scykory grają tak, jak kiedyś...Szczakowianka Motyki...zaryzykujesz chwałę i 10 mln ojro dla straty 1/3 pkt naszej ekstraklasy?...nie odpowiadaj....dobranoc
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2011, 19:35
O Bozee....

Bo ejstemy przed szansa itd....itp....

I co z tego
Jestescie z Wisla od roku ,od dwoch lat czy od 15 moze
Ja pzrezylem wszystkie zalamania ,wzloty i upadki dlatego jestem wyczulony i jakos mnie to nie podnieca gadanie typu"Ten jeden mecz"..

Kazdy mecz jest dokladnie tak samo wazny jak rewanz z Apoelem ,ale jezeli My wmowimy naszym gwiazda ze to jest najwazniejszy mecz to wiadomo ze chociazby w Kielcach odwala swoja panszczyzne i tyle.

J a w przeciwienstwie do Was wymagam od Wisly duzo wiecej a nie tylko "Tego jednego meczu" co zreszta smiesznie brzmi...
Jezeli mamy wygrac tylko "Ten jeden mecz" to po co w ogole gramy w lidze
Wycofajmy sie z ligi no bo w koncu "Ten jeden mecz" jest najawzniejszy...

Ochloncie i przestancie sie podniecac...
Ja juz to robilem wielkrotnie prze kilka dobrych lat-teraz juz to mi przeszlo.... bedzie co bedzie...

Zacznij z łaski swojej wymagać też od siebie i się chłopie ortografii poucz, bo twoja wypowiedź okraszona takim bykiem staje się śmieszna.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2011, 19:42
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
Narażę się strasznie pewnie, ale w bramkarzem Wisły jest Jovanić a nie Jovanović. Już któryś raz Ci zawodnicy są myleni, a od kogo jak od kogo, ale od Administratora forum kibiców Wisły należy wymagać koncentracji przy pisaniu postów, bo nie zakładam, żeby to była nieznajomość piłkarzy...
Raz do roku to błąd można popełnić, myślałem o kimś innym pisząc posta,mea culpa, kwestia koncentracji. A czemuż to masz się narażać?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 19.08.2011, 19:50. Wygrana z Koroną albo LM?
Jak dla mnie,który chodził na mecze Wisły jeszcze za czasów "trzech Panów K", odpowiedź na to pytanie z tytułu jest zbędne.
Stałem pośród 40.000 ludzi na stadionie nie odpowiadającym żadnych z dzisiejszych norm, widziałem wzloty i upadki, widział Wisłę piękną, zdobywającą mistrzostwo, grającą jak równy z równym z bogatymi klubami "z zachodu", byłem z Wisła i w 2 lidze, widziałem upadek mojej kochanej drużyny i mam na dziś, głęboko w ... gdzieś, mecz z Koroną, mistrzostwo (kolejne) Polski, Wiśle się po prostu należy miejsce w LM, to jest jej miejsce i żadne kolejne mistrzostwo nie jest warte tego, by w takim momencie ryzykować.

To tyle emocjonalnie, racjonalnie, to zmiennicy, są po to w klubie, by zmieniać tych z podstawowego składu, jeżeli ktoś uważałby, że są gorsi o wiele od zawodników z podstawowego składu, to by ich (za ciężkie pieniądze) w klubie nie trzymał.
Wiem, że są profesjonalistami, są równie dobrzy i skuteczni jak Ci z 1 jedenastki i nie tylko, że nam wstydu (przegranej) nie przyniosą, to jeszcze wygrają, grając ładny futbol.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Stary 19.08.2011, 19:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Raz do roku to błąd można popełnić, myślałem o kimś innym pisząc posta,mea culpa, kwestia koncentracji. A czemuż to masz się narażać?
Zdarza się i najlepszym, a narażać to bardziej żartobliwie ująłem stąd na końcu. Natomiast inna sprawa jest, że często jak sie tu czyta wypowiedzi niektórych "znaffców" co wstawiają do składów ludzi, którzy albo mają kontuzję albo ich obecnie w Wiśle nie ma i wiecznie narzekają, że oni by inny skład wybrali, to aż prosi się przypomnieć, iż trenerem Wisły jest Robert Maaskant, on pracuje z zawodnikami na treningach, widzi w jakiej są dyspozycji i formie, a my nie, więc jak chcę sobie poustalać skład to włączam pokornie FM. . Rozumiem, iż każdy kibic ma prawo do opinii, ale czytając niektóre z nich przypomina mi się, iż milczenie jest złotem...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.08.2011, 20:09
Kibicuję Wiśle ponad 20 lat. Dużo widziałem, dużo przeżyłem - dobrego i złego. Mecz z Korona mam głęboko i centralnie w dupie !!!
W tej chwili nie chodzi o kolejne mistrzostwo ligi której istnienia część kibiców w Europie nawet się nie domyśla.
Tu chodzi o skok jakościowy. Mam dość tłumaczenia obcokrajowcom, że u nas gra się w piłkę ponad 100 lat.
Chcę, żeby moja Wisła była WIELKA. Ale nie tylko wielka w naszym grajdole ale w Europie. We wtorek może uczynić pierwszy duży krok. W tej sytuacji mam na równi postrzegać mecz z buraczaną Koroną?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2011, 20:27
Ilość irracjonalnych i kuriozalnych wypowiedzi jaka padła w tym temacie jest tak potwornie duża, że od czytania rozbolały mnie zęby.Po kolei:
Dążyliśmy do tego, aby Wisła dysponowała 22 w miarę porównywalnymi zawodnikami, aby nimi rotować, a nie aby ładnie wyglądało na transfermarkt, albo w Skarbie Kibica.Póki co niezaprzeczalnym priorytetem są kwalifikacje do LM w związku z tym do gry w lidze oddelegowani zostali zawodnicy z ławki rezerwowych - czy ktoś w związku z tym powiedział im: "słuchajcie we wtorek gramy z Apoelem, olejmy ten mecz i nie przemęczajcie się" Nie, jest wręcz odwrotnie.Maaskant dobrze wie, że gdyby wystawił pierwszy zespół to właśnie oni podświadomie by go olali grając asekurancko i chcąc uniknąć kontuzji.Ci którzy zagrają dostają szansę pokazania się i udowodnienia swojej wartości - dla części zawodników takich jak np Jirsak może być to jedna z ostatnich szans na przekonanie do siebie trenera.
I na koniec: Dużo dałbym, aby takie brednie jak tutaj mógłbym czytać 2 lata temu - wtedy jednak gdyby ktoś napisał, że mecze w kwalifikacjach do LM są tak samo ważne jak mecz ligowy na początku sezonu uznano by go za niepoczytalnego.Niestety jednak wtedy nikt tak nie pisał - pamięta ktoś może dlaczego?
Ostatnio edytowane przez Martinus : 19.08.2011 o godz. 20:30.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2011, 20:35
Ciężko będzie w tym sezonie. Lech z Rudnevem demoluje przeciwników. Teraz 3-0 z Ruchem, a 43 minuty pozostało do końca spotkania.
4 mecz - 8 bramek Rudnieva.

Jutro nie można stracić punktów, ale w meczu Korony z Wisla B bedzie ciezko o komplet.
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2011, 20:38
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Kibicuję Wiśle ponad 20 lat. Dużo widziałem, dużo przeżyłem - dobrego i złego. Mecz z Korona mam głęboko i centralnie w dupie !!!
W tej chwili nie chodzi o kolejne mistrzostwo ligi której istnienia część kibiców w Europie nawet się nie domyśla.
Tu chodzi o skok jakościowy. Mam dość tłumaczenia obcokrajowcom, że u nas gra się w piłkę ponad 100 lat.
Chcę, żeby moja Wisła była WIELKA. Ale nie tylko wielka w naszym grajdole ale w Europie. We wtorek może uczynić pierwszy duży krok. W tej sytuacji mam na równi postrzegać mecz z buraczaną Koroną?
Brawo, 100% racji. Bo cóż te marne 3 punkciki w porównaniu z tym na co tak wszyscy bardzo czekamy.
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.08.2011, 20:39
Mecz z Koroną będzie testem dla naszych zmienników. Pełne poparcie dla decyzji trenera o wystawieniu zmienników. To nie jest olanie meczu- to danie szansy ludziom, którzy na dzień dzisiejszy nie mają miejsca w pierwszej 11. Mają pokazać swoją wartość i walczyć o zwycięstwo. Jakoś np. Biton nie ma z tym problemu- jak dostaje szansę gra swoje mimo, że na razie Maaskant bardziej stawia na Genkova. Liczę, że reszta podejdzie do tematu podobnie.

Im mniej jutro w składzie graczy, którzy grali w środę tym lepiej. Gracze Apoelu mają 6 dni na przygotowanie się do rewanżu. Nasi muszą mieć porównywalny czas, zwłaszcza, że na Cyprze trzeba będzie się wykazać żelazną kondycją.

iiYama- lepiej bym tego nie ujął
Ostatnio edytowane przez pikey : 19.08.2011 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.08.2011, 20:39
Rok ciężkiej pracy by zdobyć mistrzostwo.

5 wygranych spotkań w eliminacjach - wygranych taktyką i żelazną konsekwencją.

Od raju dzieli nas jeden mecz a przedziela go ligową młócka w Kielcach.

Czy dla roku pracy nie warto poświęcić tego jednego spotkania i oszczędzić kości i mięśnie naszej pierwszej jedenastki?

Moim zdaniem warto, ten jeden najważniejszy raz.

Nie po to nasi wybiegali te kilometry w środę i z uwagą stronili od kartek by teraz w lidze jakiś frustrat przekreślił ich ciężką pracę.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.08.2011, 20:42
Powyżej kolega Martinus dobrze to napisał.

Kibicuje Wiśle a jestem z Kielc, mieszkam tu i nie powiem jeżeli chodzi o relacje i podejście jest wyjątkowo prymitywne i debilne. Szkoda, że nie da się z większą kulturą i klasą.

Przykro pisać tak o własnym mieście ale tak w większości jest.
Ostatnio edytowane przez Arronax : 19.08.2011 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2011, 20:42
Cytat:
Nie po to nasi wybiegali te kilometry w środę i z uwagą stronili od kartek by teraz w lidze jakiś frustrat przekreślił ich ciężką pracę.
To wiadome. Rezerwy na Koronę, ale zamiast Kowalskiego wpuściłbym kogoś z ME, np. Czekaja
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2011, 21:49
Pewnie zostane zaraz zjechany, ale wole LM i gre chociaż w LE na wiosne i w-ce mistrzostwo, bądź PP, niż MP. Ale tak poza tym to mecz z Koroną jest ostatnim gdzie w tym samym czasie w europie gramy o jakąś poważniejszą stawke, no chyba, że będziemy mieli szanse na awans w 5,6 kolejce pucharów. Po to są zmiennicy, żeby się pokazać. Wskażcie mi poza Kowalskim piłkarza, który siedziałby na ławce w Koronie
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2011, 22:10
Posłuchajcie tego .......onego bufona:

http://www.youtube.com/watch?v=OyACdSY5wtM od 5:16

Czy wszyscy z tej Korony muszą być takimi wieśniakami?
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.08.2011, 22:28
ja tylko wskaze na przyklad CWKSU w latach 95-96. My mozemy pomazyc o takiej druzynie jak Cwks wtedy. W czym tkwila sila tamtej druzyny? W absolutnie dwoch rownorzednych 11. Janas nie musial kombinowac i drzec o kartki i kontuzje. Jesli nasza druzyna B nie poradzi sobie z Korona to oznacza ze nasza druzyna z Apoelem i europejska przygńda, ba! Nawet w polskiej lidze moze liczyc jedynie na zbieg okolicznosci
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2011, 22:42
<bla,bla,bla>
Osman Chavex napisał(a):
14 października 2009 i 23 sierpnia 2011. Te dwie daty, mam taką nadzieję, na zawsze pozostaną w mojej pamięci. Na drugi, historyczny awans do Mistrzostw Świata Honduras czekał 28 lat. Prawie trzy dekady nadziei i podnoszenia się po kolejnych porażkach. Ale w końcu się udało. Daliśmy naszym rodakom powód do olbrzymiej dumy i radości. Marzę o tym, żeby tu, w Polsce było za kilka dni podobnie. Liga Mistrzów to po mundialu największa ambicja każdego piłkarza. Jeśli zremisujesz w Ekstraklasie, będziesz miał jeszcze dwadzieścia okazji na nadrobienie strat. W eliminacjach nie ma miejsca na pomyłkę. Nie trafisz w piłkę, to ktoś to wykorzysta – po tobie. Nie dasz z siebie maksa, to nie będzie drugiej szansy. Przegrasz – adios. I uciekną ci te pełne stadiony, niezapomniane mecze i konstelacja gwiazd, w której mogłeś się znaleźć.

Wiem, że gramy jutro z Koroną, jedziemy tam po zwycięstwo, ale nie będę was oszukiwał – żyję i oddycham Ligą Mistrzów.

Uwierzcie, wszystko traci znaczenie, gdy słyszysz ten hymn. Cudowne uczucie. Na to czekałeś. Oddajesz się chwili.
Myślę, że to wystarczy za cały komentarz.

Z blogu Chaveza na weszło.

EDIT: Dla graczy takich jak Garguła, Pajlić, Bunoza czy Jirsak to już ostatni dzwonek żeby pokazać trenerowi, że na coś się jednak mogą przydać (zakładając, że dla ostatniego nie jest już za późno). Jeżeli są za słabi żeby zastąpić kolegów z żenująco słabą Koroną, to znaczy że powinni powoli (?) zacząć się rozglądać za innym pracodawcą. Chyba, że odpowiada im wizja podziwiania od następnego okienka meczy Wisły z perspektywy trybun. Jirsak już wie jakie to uczucie, Garguła jest jeszcze drugim środkowym pomocnikiem na ławce.
Niektórzy apelowali o szansę dla Łukasza - lepszą miał tylko z Podbeskidziem. Ta może być ostatnia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.08.2011 o godz. 00:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.08.2011, 08:15
Właśnie ja liczę na Gargułę, jest w formie w tym sezonie. Mógłby stanowić wsparcie dla Maora i Ilieva.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2011, 08:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Po meczu z Korona zostanie jeszcze 26 kolejek. Nie wierze, ze Lech do konca bedzie prezentowal sie tak dobrze jak teraz wiec strata jakichkolwiek punktow z Korona nie powinna byc zbytnio odczuwalna. Ale skoro trener mowil, ze mamy bardzo wyrownany sklad to niekoniecznie rezerwowi moga zagrac slabiej.
Ja też nie wierzę zwłaszcza, że w zimie raczej pozbędą się kilku gwiazd.

skeba napisał(a):Wyświetl post
Ciężko będzie w tym sezonie. Lech z Rudnevem demoluje przeciwników. Teraz 3-0 z Ruchem, a 43 minuty pozostało do końca spotkania.
4 mecz - 8 bramek Rudnieva.

Jutro nie można stracić punktów, ale w meczu Korony z Wisla B bedzie ciezko o komplet.
W sieci już można poczytać, że Rudnev(s) z Lecha w zimie odejdzie. Więc na wiosnę problem się rozwiąże.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.08.2011 o godz. 08:52.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2011, 08:44
orm napisał(a):Wyświetl post
Lamey nie zagra - dalej leczy kontuzję. Na jego miejscu będzie grał Kew
Nie chce mi się wierzyć, że zagra Kowalski - raczej na 100% zagra Chavez z Bunozą

Myliłem się: Kew też nie jedzie. Czyli Kowalski w 1. składzie?

Skład wg TWSD: Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm

Dla mnie mimo wszystko szok
Dla mnie też szok. Małeckiego bym zostawił w KR albo co najmniej zaczynał by na ławce. No chyba, że trener zakłada, że Mały nie da sobie w nogi wjechać.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2011, 09:13
Smiesza mnie wypowiedzi niektorych, co nam ze skoku jakosciowego i LM skoro jak nie zdabedziemy w tym sezonie mistrzostwa to w przyszlym roky wszyscy o nas zapomna. Trzeba walczyc na dwoch frontach a nie tylko liczyc na LM.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2011, 09:26
Widzieliście co sie działo pół roku temu w kielcachte wieśniaczki faulowali.Ja myśle że w kielcach wygramy drugim składzie!!!!zobaczycie
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2011, 09:28
Drugi sklad spokojnie na nich wystarczy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.08.2011, 09:29
chimba napisał(a):Wyświetl post
Drugi sklad spokojnie na nich wystarczy.
tak wygramy na pewno z 10-0
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.08.2011, 09:34
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście co sie działo pół roku temu w kielcachte wieśniaczki faulowali.Ja myśle że w kielcach wygramy drugim składzie!!!!zobaczycie
Trener Maaskant dobrze powiedział - jakby Nasz ostatni mecz z Korona sedziowal arbiter spotkania z APOEL-em to Korona konczyla by mecz w siodemke
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.08.2011, 10:36
sambo napisał(a):Wyświetl post
ja tylko wskaze na przyklad CWKSU w latach 95-96. My mozemy pomazyc o takiej druzynie jak Cwks wtedy. W czym tkwila sila tamtej druzyny? W absolutnie dwoch rownorzednych 11. Janas nie musial kombinowac i drzec o kartki i kontuzje. Jesli nasza druzyna B nie poradzi sobie z Korona to oznacza ze nasza druzyna z Apoelem i europejska przygńda, ba! Nawet w polskiej lidze moze liczyc jedynie na zbieg okolicznosci

Nie do końca. LM wtedy i dzisiaj to tak jak porównywać Lanosa i Lamborghini - oba jeżdżą i oba zaczynają się na L. Liczne artykuły w stylu Widzew grał w LM, Legia grała w LM tylko mnie śmieszą. Piłka nożna na najwyższym poziomie dokonała gigantycznego skoku jakościowego, marketingowego. Wtedy to jeszcze była piłka pół amatorska. teraz to jest inny świat.
LE jak dla mnie teraz jest odpowiednikiem ówczesnej LM.
Co do reszty czyli roli naszych zmienników zgadzam się.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.08.2011, 10:45
Moim zdaniem, żeby coś zacząć pomału znaczyć w europie musi się spełnić jeden z dwóch scenariuszy:
1.LM teraz i za rok
2.LM teraz, za rok LE na wiosne, rok później znowu LM
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów