|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mój skład na mecz z Koroną
Jovanić-Paljić-Bunoza-Kowalski-Lamey-Kirm-Jirsak-Wilk-Garguła-Boguski-Genkow Skład na Cypr: Pareiko-Diaz-Jaliens-Chavez-Jovanović-Iliew-Nunez-Sobolewski-Melikson-Małecki-Biton Jest jeszcze początek sezonu, więc można zaryzykować. Sprawdzimy też, czy faktycznie mamy tak wyrównany skład i silnych zmienników. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Widzieliście tytuł na głównej stronie Interii ?
Maaskant wystawi rezerwy, bo boi się twardzieli z Korony To już lekka przesada ... wystawia rezerwy ponieważ ważniejszy jest mecz z Apoelem - jak już to tak powinni napisać ale widocznie muszą nieco dowartościować drwali Korony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Żaden z podstawowych zawodników nie może wyjść w tym meczu. Żaden, nawet Pareiko.
I nie chodzi tu tylko o mecz z Apoelem. Mamy potem jeszcze całą rundę, mecze w którejś z lig europejskich. Chcecie grać z parą Jaliens - Chavez w obronie czy Kowalski - Bunoza ? Ta zapowiedź meczu nie jest przypadkowa. Miałem kiedyś okazje jakiś czas przebywać w Kielcach. Zanim jeszcze o Koronie w ekstraklasie usłyszał świat. To miasto całe od pani Zosi w warzywniaku do dyrektora fabryki jest jednym wielkim kompleksem Krakowa. Drużyna Korony jest nafaszerowana słabymi technicznie zawodnikami, których jedyna siłą jest wyciąć kogoś w pień. Na nas zepną się zawodnicy, za którymi stoją kibice i atmosfera całego miasta. Ryzyko jest zbyt duże a satysfakcja z wygrania w tej sytuacji jakiej jesteśmy niewielka. Biorąc to pod uwagę należy oczywiście wyjść i walczyć. Ale podstawowych zawodników należy oszczędzać. Edit. Ok, Jaliens nie zagra bo nie jedzie, tym lepiej. Ogólne przesłanie jednak pozostaje takie same. Powód: Bo Jaliens nie zagra...
Ostatnio edytowane przez Elefant : 19.08.2011 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lamey nie zagra - dalej leczy kontuzję. Na jego miejscu będzie grał Kew
Nie chce mi się wierzyć, że zagra Kowalski - raczej na 100% zagra Chavez z Bunozą Myliłem się: Kew też nie jedzie. Czyli Kowalski w 1. składzie? Skład wg TWSD: Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm Dla mnie mimo wszystko szok
Ostatnio edytowane przez orm : 19.08.2011 o godz. 17:26.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kew nie zagra bo on nawet do Kielc nie jedzie
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
W kadrze na mecz z Koroną nie ma Jaliensa ekspercie.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
mi się wydaję , że możemy zobaczyć w składzie Czekaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Odpuszczamy lige calkowicie
Jak bedziemy grac w pucharach do grudnia to wlasnie do grudnia odpuszczamy.. Powodzenia... Za rok nie bedzie ani mistrza ani pucharow... Nie wyglupiajmy sie ,kazdy normalny klub potrafi grac na dwa fronty tylko My wiecznie przemeczeniu po rozegraniu raptem 8 meczow... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisła nie chce awansować do LM, by walczyć o wyjście z grupy - chodzi o sam prestiż gry w elicie i ogromne przychody dla klubu, bo nie oszukujmy się, będziemy w każdej grupie chłopcami do bicia. Mecze w LM będą odskocznią od szarej ligowej rzeczywistości i nagrodą za ciężką pracę, ale i tak najważniejsza będzie walka o obronę tytułu. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie. Tu chodzi tylko o to, żeby nie było zarzutów dla Maaskanta, że nie wykorzystał szansy na awans do LM w 100%. Nasz trener uczepił się szansy, którą dał mu los i nie chce ryzykować w Kielcach.
Moim zdaniem ma rację. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
Jeśli awansujemy to za kilka lat będziemy wspominać mecze z Manchesterm a nie z Koroną dla której gra z Wisła jest meczem sezonu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.08.2011 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 19.08.2011 o godz. 17:48.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
O Bozee....
Bo ejstemy przed szansa itd....itp.... I co z tego Jestescie z Wisla od roku ,od dwoch lat czy od 15 moze Ja pzrezylem wszystkie zalamania ,wzloty i upadki dlatego jestem wyczulony i jakos mnie to nie podnieca gadanie typu"Ten jeden mecz".. Kazdy mecz jest dokladnie tak samo wazny jak rewanz z Apoelem ,ale jezeli My wmowimy naszym gwiazda ze to jest najwazniejszy mecz to wiadomo ze chociazby w Kielcach odwala swoja panszczyzne i tyle. J a w przeciwienstwie do Was wymagam od Wisly duzo wiecej a nie tylko "Tego jednego meczu" co zreszta smiesznie brzmi... Jezeli mamy wygrac tylko "Ten jeden mecz" to po co w ogole gramy w lidze Wycofajmy sie z ligi no bo w koncu "Ten jeden mecz" jest najawzniejszy... Ochloncie i przestancie sie podniecac... Ja juz to robilem wielkrotnie prze kilka dobrych lat-teraz juz to mi przeszlo.... bedzie co bedzie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale nikt tego meczu nie chce odpuszczać . To że wystawiamy rezerwowy skład to nie znaczy że nie walczymy o zwycięstwo . Trener mówił że powalczą o zwycięstwo ale z remisu tez będzie zadowolony więc dlaczego wszyscy to interpretują tak jakbyśmy mieli ten mecz odpuścić ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Napiszę tylko tyle:
Po ch... nam tylu zawodników jak się domagamy żeby Wisła grała jednym składem? ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
fanfan: ale czemu Ty to do mnie piszesz
?63.5kg: Piszesz takie bzdury, że aż szkoda komentować. Nie odróżniasz meczu o 3 zwykłe ligowe punkty od meczu za 10mln ojro. O czym tu w ogóle dyskutować |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem krótko: W pełni rozumiem i popieram decyzję Maaskanta o wystawieniu na mecz w Kielcach dublerów. I nie oznacza ona, że oddajemy spotkanie walkowerem.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@63,5 KG:Oho, już się zaczyna "koronny" argument - długo kibicuję Wiśle, przeżywałem wzloty i upadki - nie Ty jeden.
Prawda jest taka, że przed ważnym meczem o LM trafiliśmy na najgorszego możliwego przeciwnika (nie licząc meczów prestiżowych) - brutali z Kielc, którzy urządzą sobie polowanie na nogi naszych piłkarzy. Ten mecz trzeba zagrać, ale rzucać wszystko co najlepsze na Koronę byłoby - delikatnie mówiąc - głupotą. I nikt nie mówi o odpuszczaniu tego meczu, tylko o szansę dla dublerów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam nadzieję ,że pogłębimy u scyzorów kompleksy w stosunku do Krakowa ....
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Oby tak się stało... niech rezerwowi pokażą po co są w Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
liga tez jest wazna, sam twierdzilem ze nie podoba mi sie odpuszczanie spotkan w lidze, ALE: GRAMY Z BURAKAMI zrozum to wreszcie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że jutrzejszy mecz niektórzy zawodnicy potraktują jako test o być lub nie być w Wiśle. Nie oszukujmy się, jeżeli Jirsak, Garguła, Boguski(?), Bunoza, Paljić i inni nie będą w stanie pokonać Korony, to powinni sobie zacząć szukać innego klubu, bo na grę w mistrzu Polski zwyczajnie nie zasługują.
W Kielcach wystąpią piłkarze, którzy zarabiają wielkie pieniądze i mamy prawo wymagać od nich pełnego zaangażowania. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
panowie bo nie znalazlem nigdzie info
jaka jest oficjalna wersja , dlaczego nie jedziemy na kORONE ![]()
Wiem, że się nie zmienię sumienie mam czyste
Nowa Huta W tej dzielnicy zawsze będę wierzyć w Wisłę !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bo scyzory nas nie kochają
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak podała strona Stowarzyszenia Kibiców naszego klubu - w spotkaniu 4. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w której zagramy w Kielcach z tamtejszą Koroną - zabraknie fanów "Białej Gwiazdy". Na przyjazd krakowskich kibiców zgody nie wyraziła kielecka policja oraz tamtejszy wojewoda.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To już można nazwać tradycją .Oj będzie jutro napinka na trybunach kurnika przynajmniej tak samo żałosna jak w kauflandzie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Skład z głównej:
Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm W ogóle mi się ten skład nie podoba. Przed nami najważnejszy mecz od rewanżu z Panathinaikosem. Od dyspozycji ludzi jak Chavez, Nunez, czy (szczególnie) Małecki będzie zależała przyszłość klubu. Według mnie Maaskant powinien jeszcze bardziej pomieszać w składzie. Mój skład: Pareiko (może nawet Jovanović - lepiej dmuchać na zimne) - Kowalski, Czekaj, Bunoza, Paljić - Brud, Jirsak - Kirm, Garguła, Chrapek - Biton. Nawet przy takim składzie powinniśmy ugrać choć z punkt, bo piłkarze jak Kirm, Biton, Garguła czy Jirsak mają potencjał, żeby przeważyć szalę na naszą korzyść. U drwali z Kielc nie ma ani jednego piłkarza o podobnej klasie. No i też się cholernie boję ich brutalnej gry. Może by nawet zespół ME na nich wystawić, bo i zmienników szkoda ryzykować... Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez hawkins : 19.08.2011 o godz. 18:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |