The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 17:06
Mój skład na mecz z Koroną

Jovanić-Paljić-Bunoza-Kowalski-Lamey-Kirm-Jirsak-Wilk-Garguła-Boguski-Genkow

Skład na Cypr:
Pareiko-Diaz-Jaliens-Chavez-Jovanović-Iliew-Nunez-Sobolewski-Melikson-Małecki-Biton

Jest jeszcze początek sezonu, więc można zaryzykować. Sprawdzimy też, czy faktycznie mamy tak wyrównany skład i silnych zmienników.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.08.2011, 17:10
Widzieliście tytuł na głównej stronie Interii ?
Maaskant wystawi rezerwy, bo boi się twardzieli z Korony

To już lekka przesada ... wystawia rezerwy ponieważ ważniejszy jest mecz z Apoelem - jak już to tak powinni napisać ale widocznie muszą nieco dowartościować drwali Korony.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2011, 17:13
Żaden z podstawowych zawodników nie może wyjść w tym meczu. Żaden, nawet Pareiko.
I nie chodzi tu tylko o mecz z Apoelem. Mamy potem jeszcze całą rundę, mecze w którejś z lig europejskich. Chcecie grać z parą Jaliens - Chavez w obronie czy Kowalski - Bunoza ?

Ta zapowiedź meczu nie jest przypadkowa. Miałem kiedyś okazje jakiś czas przebywać w Kielcach. Zanim jeszcze o Koronie w ekstraklasie usłyszał świat. To miasto całe od pani Zosi w warzywniaku do dyrektora fabryki jest jednym wielkim kompleksem Krakowa.

Drużyna Korony jest nafaszerowana słabymi technicznie zawodnikami, których jedyna siłą jest wyciąć kogoś w pień. Na nas zepną się zawodnicy, za którymi stoją kibice i atmosfera całego miasta. Ryzyko jest zbyt duże a satysfakcja z wygrania w tej sytuacji jakiej jesteśmy niewielka.

Biorąc to pod uwagę należy oczywiście wyjść i walczyć. Ale podstawowych zawodników należy oszczędzać.

Edit. Ok, Jaliens nie zagra bo nie jedzie, tym lepiej. Ogólne przesłanie jednak pozostaje takie same.
Powód: Bo Jaliens nie zagra...
Ostatnio edytowane przez Elefant : 19.08.2011 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2011, 17:17
Lamey nie zagra - dalej leczy kontuzję. Na jego miejscu będzie grał Kew
Nie chce mi się wierzyć, że zagra Kowalski - raczej na 100% zagra Chavez z Bunozą

Myliłem się: Kew też nie jedzie. Czyli Kowalski w 1. składzie?

Skład wg TWSD: Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm

Dla mnie mimo wszystko szok
Ostatnio edytowane przez orm : 19.08.2011 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2011, 17:24
Kew nie zagra bo on nawet do Kielc nie jedzie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2011, 17:25
orm napisał(a):Wyświetl post
Lamey nie zagra - dalej leczy kontuzję. Na jego miejscu będzie grał Kew
Nie chce mi się wierzyć, że zagra Kowalski - raczej na 100% zagra Chavez z Bunozą
W kadrze na mecz z Koroną nie ma Jaliensa ekspercie.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.08.2011, 17:26
mi się wydaję , że możemy zobaczyć w składzie Czekaja
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2011, 17:28
Odpuszczamy lige calkowicie
Jak bedziemy grac w pucharach do grudnia to wlasnie do grudnia odpuszczamy..

Powodzenia...
Za rok nie bedzie ani mistrza ani pucharow...
Nie wyglupiajmy sie ,kazdy normalny klub potrafi grac na dwa fronty tylko My wiecznie przemeczeniu po rozegraniu raptem 8 meczow...
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 19.08.2011, 17:31
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Powodzenia...
Nie wyglupiajmy sie ,kazdy normalny klub potrafi grac na dwa fronty tylko My wiecznie przemeczeniu po rozegraniu raptem 8 meczow...
O matko...

Wisła nie chce awansować do LM, by walczyć o wyjście z grupy - chodzi o sam prestiż gry w elicie i ogromne przychody dla klubu, bo nie oszukujmy się, będziemy w każdej grupie chłopcami do bicia.

Mecze w LM będą odskocznią od szarej ligowej rzeczywistości i nagrodą za ciężką pracę, ale i tak najważniejsza będzie walka o obronę tytułu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 17:35
Nie. Tu chodzi tylko o to, żeby nie było zarzutów dla Maaskanta, że nie wykorzystał szansy na awans do LM w 100%. Nasz trener uczepił się szansy, którą dał mu los i nie chce ryzykować w Kielcach.

Moim zdaniem ma rację.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.08.2011, 17:38

Powodzenia...
Czy aby wszystko z Tobą OK ? Jesteśmy przed szansą na wejście na salony a ty myślisz abyśmy za rok znowu nanie weszli. Rewanż z APOELEm jest ważniejszy nawet niż to co będzie w grupie. Tutaj może zadecydować każdy detal. Wystarczy że Jaliens odniósłby kontuzje za niego musiałby grać Bunoza i już byłoby nie ciekawie. Rozumiem mistrzostwo kraju to wielki prestiż, zawsze fajnie jest je wygrywać tylko na przestrzeni ostaniach lat gówno z tego wynikało.
Jeśli awansujemy to za kilka lat będziemy wspominać mecze z Manchesterm a nie z Koroną dla której gra z Wisła jest meczem sezonu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.08.2011 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 19.08.2011, 17:39

Powodzenia...
Kto mówi o odpuszczaniu ? Kto mówi o przemęczeniu po 8 meczach ? Pewne rotacje są wskazane w tym meczu i niech nikt nie mówi że zachodnioeuropejskie kluby grające co 3 dni nie rotują składem bo tylko się ośmiesza . A jeśli tak by było to po co ,np. Angielskim albo Włoskim klubom kadry 30 osobowe skoro grają zawsze najmocniejszym składem? Prawda jest taka że wszystkie drużyny grające i w lidze ,i w europejskich pucharach rotują w miarę składem chyba że są już mecze które decydują o Mistrzostwie bądź awansie do kolejnej rundy LM. Przecież trenerzy Angielskich klubów w początkowych fazach europejskich pucharów tez wystawiają bardzo często rezerwowy skład, np. Man City w meczach z Lechem grał w większości (jeśli dobrze pamiętam) rezerwowymi piłkarzami i jakoś tam nie płakali że olali LE. To jest norma w dzisiejszej piłce klubowej, po to mamy kadrę 20 dobrych piłkarzy żeby gdy jest taka potrzeba dokonać kilku zmian i paru ważnych zawodników oszczędzić ale to nie znaczy że odpuszczamy mecz!!! Nadal walczymy o to co nasze czyli zwycięstwo !

Heero napisał(a):Wyświetl post
O matko...

Wisła nie chce awansować do LM, by walczyć o wyjście z grupy - chodzi o sam prestiż gry w elicie i ogromne przychody dla klubu, bo nie oszukujmy się, będziemy w każdej grupie chłopcami do bicia.

Mecze w LM będą odskocznią od szarej ligowej rzeczywistości i nagrodą za ciężką pracę, ale i tak najważniejsza będzie walka o obronę tytułu.
Co Ty pieprzysz ? Chcemy awansować do LM żeby tam powalczyć , dać z siebie wszystko , zaprezentować się z jak najlepszej strony i zająć jak najwyższe miejsce w tej grupie , skoro Kopenhadze udało się wyjść z grupy to dlaczego nam ma się nie udać ? Przynajmniej powalczyć o to a nie od razu że sam awans i gra w grupie to nagroda ! Po drugie mecze fazy grupowej są co dwa bądź trzy tygodnie a nie tak jak mecze kwalifikacyjne co tydzień więc nie będziemy grali non stop co 3 dni (są wprawdzie jeszcze dwa mecze PP ale prawdopodobnie ze słabszymi rywalami i tutaj rezerwowi mają się wykazać ) więc i na odpoczynek będzie czas !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 19.08.2011 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.08.2011, 17:40
Niektórzy są chyba ograniczeni. Nie rozumiesz, że chodzi o ten jeden jedyny mecz ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2011, 17:48
O Bozee....

Bo ejstemy przed szansa itd....itp....

I co z tego
Jestescie z Wisla od roku ,od dwoch lat czy od 15 moze
Ja pzrezylem wszystkie zalamania ,wzloty i upadki dlatego jestem wyczulony i jakos mnie to nie podnieca gadanie typu"Ten jeden mecz"..

Kazdy mecz jest dokladnie tak samo wazny jak rewanz z Apoelem ,ale jezeli My wmowimy naszym gwiazda ze to jest najwazniejszy mecz to wiadomo ze chociazby w Kielcach odwala swoja panszczyzne i tyle.

J a w przeciwienstwie do Was wymagam od Wisly duzo wiecej a nie tylko "Tego jednego meczu" co zreszta smiesznie brzmi...
Jezeli mamy wygrac tylko "Ten jeden mecz" to po co w ogole gramy w lidze
Wycofajmy sie z ligi no bo w koncu "Ten jeden mecz" jest najawzniejszy...

Ochloncie i przestancie sie podniecac...
Ja juz to robilem wielkrotnie prze kilka dobrych lat-teraz juz to mi przeszlo.... bedzie co bedzie...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 19.08.2011, 17:50
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy są chyba ograniczeni. Nie rozumiesz, że chodzi o ten jeden jedyny mecz ?
Ale nikt tego meczu nie chce odpuszczać . To że wystawiamy rezerwowy skład to nie znaczy że nie walczymy o zwycięstwo . Trener mówił że powalczą o zwycięstwo ale z remisu tez będzie zadowolony więc dlaczego wszyscy to interpretują tak jakbyśmy mieli ten mecz odpuścić ?
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2011, 17:52
Napiszę tylko tyle:
Po ch... nam tylu zawodników jak się domagamy żeby Wisła grała jednym składem?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.08.2011, 17:54
fanfan: ale czemu Ty to do mnie piszesz ?

63.5kg: Piszesz takie bzdury, że aż szkoda komentować. Nie odróżniasz meczu o 3 zwykłe ligowe punkty od meczu za 10mln ojro. O czym tu w ogóle dyskutować
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.08.2011, 17:54
Powiem krótko: W pełni rozumiem i popieram decyzję Maaskanta o wystawieniu na mecz w Kielcach dublerów. I nie oznacza ona, że oddajemy spotkanie walkowerem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 19.08.2011, 17:55
@63,5 KG:Oho, już się zaczyna "koronny" argument - długo kibicuję Wiśle, przeżywałem wzloty i upadki - nie Ty jeden.

Prawda jest taka, że przed ważnym meczem o LM trafiliśmy na najgorszego możliwego przeciwnika (nie licząc meczów prestiżowych) - brutali z Kielc, którzy urządzą sobie polowanie na nogi naszych piłkarzy. Ten mecz trzeba zagrać, ale rzucać wszystko co najlepsze na Koronę byłoby - delikatnie mówiąc - głupotą. I nikt nie mówi o odpuszczaniu tego meczu, tylko o szansę dla dublerów.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 19.08.2011, 17:56
mam nadzieję ,że pogłębimy u scyzorów kompleksy w stosunku do Krakowa ....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2011, 18:13
kristos napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję ,że pogłębimy u scyzorów kompleksy w stosunku do Krakowa ....
Oby tak się stało... niech rezerwowi pokażą po co są w Wiśle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2011, 18:15

Powodzenia...
wyluzuj ....a, jutro wygramy przeciez
liga tez jest wazna, sam twierdzilem ze nie podoba mi sie odpuszczanie spotkan w lidze, ALE:
GRAMY Z BURAKAMI
zrozum to wreszcie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2011, 18:17
KMZ napisał(a):Wyświetl post
mi się wydaję , że możemy zobaczyć w składzie Czekaja
Bunoza raczej zagra na jego pozycji.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2011, 18:19
Mam nadzieje, że jutrzejszy mecz niektórzy zawodnicy potraktują jako test o być lub nie być w Wiśle. Nie oszukujmy się, jeżeli Jirsak, Garguła, Boguski(?), Bunoza, Paljić i inni nie będą w stanie pokonać Korony, to powinni sobie zacząć szukać innego klubu, bo na grę w mistrzu Polski zwyczajnie nie zasługują.

W Kielcach wystąpią piłkarze, którzy zarabiają wielkie pieniądze i mamy prawo wymagać od nich pełnego zaangażowania.
Odpowiedz cytując
Weak27
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 19.08.2011, 18:20
panowie bo nie znalazlem nigdzie info
jaka jest oficjalna wersja , dlaczego nie jedziemy na kORONE
Wiem, że się nie zmienię sumienie mam czyste
Nowa Huta
W tej dzielnicy zawsze będę wierzyć w Wisłę !!
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 19.08.2011, 18:24
Bo scyzory nas nie kochają
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 19.08.2011, 18:25
Slaby1985nh napisał(a):Wyświetl post
panowie bo nie znalazlem nigdzie info
jaka jest oficjalna wersja , dlaczego nie jedziemy na kORONE
Jak podała strona Stowarzyszenia Kibiców naszego klubu - w spotkaniu 4. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w której zagramy w Kielcach z tamtejszą Koroną - zabraknie fanów "Białej Gwiazdy". Na przyjazd krakowskich kibiców zgody nie wyraziła kielecka policja oraz tamtejszy wojewoda.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2011, 18:31
Heero napisał(a):Wyświetl post
Jak podała strona Stowarzyszenia Kibiców naszego klubu - w spotkaniu 4. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w której zagramy w Kielcach z tamtejszą Koroną - zabraknie fanów "Białej Gwiazdy". Na przyjazd krakowskich kibiców zgody nie wyraziła kielecka policja oraz tamtejszy wojewoda.
To już można nazwać tradycją .Oj będzie jutro napinka na trybunach kurnika przynajmniej tak samo żałosna jak w kauflandzie .
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.08.2011, 18:32
Skład z głównej:
Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm

W ogóle mi się ten skład nie podoba. Przed nami najważnejszy mecz od rewanżu z Panathinaikosem. Od dyspozycji ludzi jak Chavez, Nunez, czy (szczególnie) Małecki będzie zależała przyszłość klubu. Według mnie Maaskant powinien jeszcze bardziej pomieszać w składzie.

Mój skład:
Pareiko (może nawet Jovanović - lepiej dmuchać na zimne) - Kowalski, Czekaj, Bunoza, Paljić - Brud, Jirsak - Kirm, Garguła, Chrapek - Biton.

Nawet przy takim składzie powinniśmy ugrać choć z punkt, bo piłkarze jak Kirm, Biton, Garguła czy Jirsak mają potencjał, żeby przeważyć szalę na naszą korzyść. U drwali z Kielc nie ma ani jednego piłkarza o podobnej klasie.
No i też się cholernie boję ich brutalnej gry. Może by nawet zespół ME na nich wystawić, bo i zmienników szkoda ryzykować...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez hawkins : 19.08.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2011, 18:35
hawkins napisał(a):Wyświetl post
Mój skład:
Pareiko (może nawet Jovanović - lepiej dmuchać na zimne) - Kowalski, Czekaj, Bunoza, Paljić - Brud, Jirsak - Kirm, Garguła, Chrapek - Biton.
chcesz ściągać piłkarzy z wypożyczenia na jeden mecz ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów