The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2008, 20:05
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post

"Elteemy" same sobie ukręciły bat na dupe - mogli kupić bilety w kasie własnego klubu, ale przecież protestują więc bilety miało tylko kilkadziesiąt osób.
tak mogli. Tylko, że do tego potrzebna jest Karta Kibica. Poza tym sporo osób ma z dupy wzięte zakazy stadionowe nałożone przez ITI ( nie sądowe, a te są tylko podstawą do wpuszczania bądź nie na mecz). Tak samo jak teraz, ma być 700 zakazów, bo kibice zrobili zbiegowisko. Haha dobre
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 03.09.2008, 20:10
Szczerze - nie dziwię się akcji policji, nie oburza mnie ona i nie czuje współczucia dla zatrzymanych.

"Elteemy" same sobie ukręciły bat na dupe - mogli kupić bilety w kasie własnego klubu, ale przecież protestują więc bilety miało tylko kilkadziesiąt osób. Wybrali "wycieczkę" w sile ponad 700 ludzi na Konwiktorską, gdzie ewentualne przechodzenie siedmiuset osób przez bramkę trwało by tyle co mecz, ale najpierw to należałoby mieć bilet, a te bodajże już nie były w sprzedaży.

Zadaje więc pytanie - po jaki **** ponad 700 osób ( w tej liczbie ponad 60 nieletnich w tym... zapłakani 15-latkowie) idą bez biletów pod stadion konkurencyjnego klubu? W podchody się bawili czy moze szli zmazać z murów obraźliwe wrzuty na Polonie?

To co zrobiła policja, nazywane jest prewencją - tak na prawde do niczego nie doszło, więc policja zrobiła to co należy do jej statutowych działań.
A że prokuratura wydaje zakazy i grozi zawiasami to już nie mój problem...
gdybym mial dobry humor to bym skomentowal to:
ale poniewaz humor mam zły to nawet nie skomentuje tego jednym słowem.
szkoda czasu.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2008, 20:21
Swoja droga to ta 'potezna zadyma' przejdzie chyba do historii jako najkrwawsza w dziejach.Ponad 700 chuliganow kontra milicja - rannych 0.
Tego by nawet Monty Python nie wymyslil , choc wcale do smiechu mi nie jest
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2008, 20:52
Media są coraz bardziej skundlone. Niestety...

http://www.weszlo.com/news/1020
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 03.09.2008, 20:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Swoja droga to ta 'potezna zadyma' przejdzie chyba do historii jako najkrwawsza w dziejach.Ponad 700 chuliganow kontra milicja - rannych 0.
Tego by nawet Monty Python nie wymyslil , choc wcale do smiechu mi nie jest
Tvn24 przed chwila dało sie usłyszec ze nie 700 chuliganów tylko 700 bandytów...
Swietnie zaplanowana akcja, nie bede mówił przez kogo. łatwo sie domyslic.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.09.2008, 21:12
Legionisto! Szczerze choć subiektywnie stwierdzam parę rzeczy .Bez względu na okoliczności sami ukręciliście na siebie ten bat.Akcje w Wilnie, na pucharze Polski,na łazienkowskiej ,protesty,antydoping itd. Kupił was ET.-iti i on rządzi koniec kropka. U nas też były różne dziwne zdarzenia to p. Cupiał powiedział któtko -Sprzedam klub i pa! pojawiły się plotki o szwajcarach-mandziarach i inne bzdety i do Naszych Twardogłowych chyba dotarło!.Współczesna piłka to biznes, kasa i marketing. I niestety nie ma tu miejsca dla "gości z dzidami"-sam jestem starym kibolem i na prawdę z oporami to piszę.Już niedługo wchodzi nowe-baaardzo surowe i restrykcyjne prawo o chuligaństwie ,kibolach itp. Pewnie o tym wiecie a może i nie , bo jak zwykle" CO WAS TO?" Wzorowane na angielskim- kary są bardzo dotkliwe. Państwo i pałolicja chcąc mieć euro musi je wprowadzić i zacząć egzekwować! Pamiętacie jak was-legionistów dojechali za race ,bodajże na Schalke? Tak będzie u nas. Kiboli prędzej czy później usuną ze stadionów. Oczywiście żal mi niewinnych ,pobitych i zagazowanych i wogóle chwdp ,ale pora zacząć trochę myśleć. Wiem, miało być fajnie, pokaz siły , najazd na Konwiktorską , paru zaszalało a płaczą wszyscy! Bez obrazy ale żal się kolego na forach swojej "L" bo ja i nie tylko ja nie mam jakoś do was szczególnie ciepłych uczuć i bardzo dużo syfu pamiętam i jakoś cudza-także Wisły krzywda wam nie przeszkadzała. Zaraz mnie tu pewnie zjadą ale napisałem co myślę !
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.09.2008, 21:13
Ja nie rozumiem tylko jednej sprawy. Jakim cudem uzbierało się 700 Legionistów, skoro Legia bojkotuje te rozgrywki?
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2008, 21:20
Po co nowy temat ? To nie forum Legii. Zajeliscie juz temat "Ekstraklasa" gdzie kiedy nie wejde to nie mozna nic normalnego przeczytac poza biadoleniem kibicow Legii wiec tam piszcie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2008, 21:25
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Po co nowy temat ? .
Wlasnie po to by nie zajmowac tamtego.Nie chcesz czytac - nie wchodz.Krotka pilka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.09.2008, 21:29
bardzo dobry pomysł z założeniem tematu osobno.
Komu przeszkadza - nie wchodzi.

Póki co nie wypowiadam sie w temacie,zbieram informacje - po przeczytaniu jednak kilku artykulów można stwierdzic jedno - wojna miedzy ITI akibicami dopiero sie zaczęła.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 03.09.2008, 21:34
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem tylko jednej sprawy. Jakim cudem uzbierało się 700 Legionistów, skoro Legia bojkotuje te rozgrywki?
Bo piłka nozna dla kibicow ?
Nie rozwijaj tego tematu bo to nie miejsce i temat zalozony został z mysla o czyms innym.

Dubi napisał(a):Wyświetl post
wojna miedzy ITI akibicami dopiero sie zaczęła.
amen.

niestety - jestesmy w czarnej dupie - Miklas dopiał celu ale nadzieja umiera ostatnia.

ps. gdyby nie to ze szef nie dał mi wolnego sam bym teraz miał zakaz stadionowy ( w co generalnie wbijam...) tyle to pokazuje jak zycie bywa przewrotne.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 03.09.2008 o godz. 21:37.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Paparapa
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2008, 21:47
Nie pozostaje nic innego,jak zyczyc Legii powodzenia w walce z Walterem i spolka.
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2008, 22:09
Skoro ustaliliście, że ten wątek będzie o Legii to może zmieńcie jego temat, bo jest nieadekwatny do poruszanej materii.

Nie mam zamiaru jątrzyć, ale jak tak obserwuję to "z boku" to postrzegam sprawę podobnie do **darotsok73. Sam mieszkam obok Warszawy i znam kilku legionistów. Są moimi kolegami i dopóki rozmawiamy o czymś innym niż Legia i protest są normalnymi, inteligentnymi i fajnymi ludźmi. Gdy chcę się dowiedzieć jak długo potrwa protest, do jakich realnych a nie wyimaginowanych rozwiązań ma prowadzić i czy cała ta "napinka" ma jeszcze sens, zachowują się jak **kijek - "szkoda mi czasu" albo "nie chce mi się rozmawiać".

Ktoś na tym forum (**7kotów?) wkleił tekst o różnicy w standardach kibicowania wprowadzonych przez ruch LTM. Dodam od siebie, że elteemy przypominają mi ruch religijny, taką sektę - ich wiarą jest Legia, ale nie utożsamiana z klubem tylko z kibicami. Zatem klub nie powinien być im już potrzebny, ale to właśnie opór wobec "wspólnego wroga" cementuje najbardziej... LTM i SKLW mówią, że chcą mieć silny klub, ale tak naprawdę zależy im tylko na sobie - tworzą klub wzajemnej adoracji i klub ogólnej ignorancji zarazem. Czy Barcelona, Real albo Man Utd byłyby tak silne, gdyby przez lata na każdy mecz nie przychodziło po klkadziesiąt tysięcy ludzi? Tak się buduje silne kluby. Kibice PSG też protestują i klub z 10 milionowej aglomeracji nie osiąga sukcesów mając taki teoretyczny potencjał. Ja wiem że klub nie jest bez winy, ale po to natura dała nam mowę, żebysmy się dogadywali.

Wiem że zajawka na trybunach wśród znajomych jest fajna, ale walcząc z zarządem kibice tylko eskalują konflikt. Nie wykazują się przy tym cechami, które sprawiły, że gatunek ludzki doszedł tu gdzie jest dzisiaj. Człowiek ma po to inteligencje, aby umieć przystosować się do nowych warunków, zwłaszcza gdy przypuszcza, że czynnym oporem nie zwycięży. Do diabła - Powstanie Warszawskie już sie skończyło!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.09.2008, 22:12
darotsok73 - zgadzam się z tym co napisałeś!

Dość propagandy z obu stron! (klub i przeciwnicy ITI) Niewinne baranki.....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.09.2008, 22:16
a najbardziei wqur****** człowieka ta gebelsowska propaganda..
jedna i druga morda lansuje się w mediach na takich tematach,
wiadomo kto prym wiedzie tvn i jej prymitywne podstacie.. .orgazm na pełnej lini.
nie wiem ? te dziennikarzyny albo nie mają własnego rozumu albo są tak zaślepieni i sterowani że hu******
a zresztą hu**** im dup***ka
przecież polski kibic to
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 03.09.2008, 23:02
Naprawdę, szczerze Wam współczuje legioniści. Mam nadzieję, że nigdy nie spotka nas coś takiego jak Wy macie w Warszawie. ****a przykro się robi jak się rozpierdala jeden z największych klubów w Polsce.
****a specom z ITI wydaję się, że stworzą w Warszawie teatr piłkarski.Zrobią zakazy niewygodnym kibicom, w Tvn pojawi się propaganda, że stadion Legii jest ultrabezpieczny.Wydaje im się, że przyciągną na widownie
ludzi - jak to mawia Stec- fetujących Kake.
Uważam, że tak nie będzie.Uważam kibiców Legii za jednych z najbardziej zorganizowanych grup kibicowskich w Polsce.Legię tworzycie Wy, a przedewszystkim osoby, które są w dziwny sposób eliminowane ze stadionu.I to głównie Ci ludzie przyciągają na trybuny innych, bo chcą uczestniczyć w czymś magicznym.
Powiem szczerze, że sam jeszcze niedawno podniecałem się Waszymi oprawami (w dupie mam to co kto o mnie pomysli) i tym co potrafiliście osiągnąc na trybunach.

Życzę powodzenia z komunistycznym wrogiem.

(Dla ciekawskich:Tak, jestem bandytą, żulem spod budki z piwem, huliganem i degeneratem)
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 03.09.2008 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.09.2008, 23:12
Smutne. O ile do tej pory miałem mieszane uczucia co do konfliktu kibice - iti, to teraz nie mam już wątpliwości, po kogo stronie być. A układy ciągną sie od mediów przez milicje aż do prokuratur. Państwo prawa? Chyba z nazwy.

iti spierdalaj!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 03.09.2008, 23:15
Fan1906,
nie jestesmy jakimis Azetkami, zebys pismo obrazkowe uskutecznial!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.09.2008, 23:17
Szczerze - nie dziwię się akcji policji, nie oburza mnie ona i nie czuje współczucia dla zatrzymanych.

"Elteemy" same sobie ukręciły bat na dupe - mogli kupić bilety w kasie własnego klubu, ale przecież protestują więc bilety miało tylko kilkadziesiąt osób. Wybrali "wycieczkę" w sile ponad 700 ludzi na Konwiktorską, gdzie ewentualne przechodzenie siedmiuset osób przez bramkę trwało by tyle co mecz, ale najpierw to należałoby mieć bilet, a te bodajże już nie były w sprzedaży.

Zadaje więc pytanie - po jaki **** ponad 700 osób ( w tej liczbie ponad 60 nieletnich w tym... zapłakani 15-latkowie) idą bez biletów pod stadion konkurencyjnego klubu? W podchody się bawili czy moze szli zmazać z murów obraźliwe wrzuty na Polonie?

To co zrobiła policja, nazywane jest prewencją - tak na prawde do niczego nie doszło, więc policja zrobiła to co należy do jej statutowych działań.
A że prokuratura wydaje zakazy i grozi zawiasami to już nie mój problem...

Rzygać mi się zachciało po tym poście. W dupie mam Legię i jej kibiców, ale Ty chłopie widzę, że w dupie masz to, żeby coś rozsądnego napisać. Wchodzenie trwałoby tyle co mecz?! Byłeś kiedyś na wyjeździe?

Inna sprawa, to to, że widzę, że Kijek tu już się prawie tasuje pod teksty dziennikarzyn GW itp, ale w tym temacie chyba nie chodzi tylko o Was. Wiem, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć, ale naprawdę cały świat nie kręci się wokół Legii i jej kibiców, którzy cokolwiek by nie zrobili to są cacy, a reszta jest be, choćby robiła to samo co oni.

GW to zbiór zakompleksionych frajerów, którzy chcą zrobić z polskiej piłki swoje małe, prywatne hobby. Przynajmniej ja tak to odbieram, bo jakim prawem jakiś biedny chłopina z Łodzi, którego nie stać na grzebień mówi mi, że ja jestem zły i że mam się zachowywać inaczej na stadionie swojej drużyny, na którym on nigdy nie był, a jeśli był, to jego "obiektywizm" nie pozwala mu napisać o atmosferze tam panującej z perspektywy własnej, tylko wyręcza się pajac jeden z drugim słynną "fajną laską". Krew mnie zalewa jak widzę poziom polskich mediów i ludzi tam piszących. Jak można być taką szmatą, żeby po wysmażeniu artykułu pełnego bzdur spokojnie spojrzeć na siebie w lustrze?

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
To też jest ciekawa kwestia- fakt.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 03.09.2008, 23:53
zachowują się jak **kijek - "szkoda mi czasu" albo "nie chce mi się rozmawiać".

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
...
sa tu jeszcze normalni, ktorzy wiedza o co kaman.
Dzieki.
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa, to to, że widzę, że Kijek tu już się prawie tasuje pod teksty dziennikarzyn GW itp,
Przepraszam, ale gdzie sie niby "tasuje" pod teksty dziennikarzyn Chyba cos ci sie chlopcze delikatnie mowiac - pomylilo
Ostatnio edytowane przez Kijek : 03.09.2008 o godz. 23:56.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.09.2008, 00:18
Aaarrgh Wiesz o co tu chodzi oprocz tego ze legioniści dostali zakazy? Że iti walczy z nimi rękami policji opłacanej z twoich podatków?

Chodzi o to że znów w Polsce upodla się ludzi, klasyfikuje na podstawie zamiłowania, sposobu życia. A robią to służby powołane do dbania o pożądek, do dbania o prawo. A tutaj przy akompaniamencie mediów zachwyconych poniżaniem innych, załatwia się prywatną wojnę bogatych inwestorów, którym ktoś patrzy na ręce i nie sa z tego zadowoleni.

Chodzi o to że kibic jest podgatunkiem dla polskiego społeczeństwa. Że można go zastraszać poniżać bo według "lini" na to zasługuje.

Marzę o tym aby to nagranie o którym jest napisane na weszlo.pl ujrzało światło dzienne.

A iti wogóle nie ma pomyślunku jeśli myśli że im to coś da...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.09.2008, 00:19
Chłopcze? Nie rozśmieszaj mnie.

Piszecie ciągle o tych swoich wojnach z ITI którymi cała Polska już rzyga, wbijasz do każdego możliwego tematu, i wkoło to samo. Wiem, że mają Cię też dosyć na Waszym forum, ale to nie jest powód, żebyś truł nam dupy tutaj. Delikatnie mówiąc.

I ten tekst do typka z Polonii- ?bo piłka nożna dla kibiców Co ku*wa?! Od roku wykpiwacie się od wyjazdów na PE, bo go bojkotujecie, a teraz piłka nożna dla kibiców? Niepoważny jesteś?

Dlasza część Twojej odpowiedzi, to z kolei odpowiedź na Twój pierwszy "?" w poście powyżej. "Nie rozwijaj tego tematu, bo".. ja tak mówię, tak? Pytanie ominięte, bo to przecież nie ten temat. Słaby jesteś chłopie i przy okazji niesamowicie nudny.

A, i powiedz mi- często mówisz jeszcze o "bandytach z Wilna"? Poprostu to całe Wasze sranie ponad własne dupy wkońcu obróciło się przeciw Wam.

I przyłączam się do apelu gościa powyżej- idź na forum swojego klubu. Tam będziesz mógł się w nieskończoność miziać pytami z kolegami, którzy ciągle chcą słuchać tego samego.

MatMario napisał(a):Wyświetl post
A iti wogóle nie ma pomyślunku jeśli myśli że im to coś da...
Myślisz? Moim zdaniem, po zwycięstwie z KSG w ubiegły weekend na następnym meczu w Warszawie frekwencję będą mieli wyższą niż na poprzedniej kolejce. Plan ITI się powoli udaje, wiadomo, że nie popieram ich działań itp, ale już mnie mdli za każdym razem jak słyszę o "bojkocie", "proteście", "Jebać ITI" itp. Zieeeew.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 04.09.2008 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.09.2008, 04:00
Temat zahacza równiez o tematyke :

rzetelności dziennikarskiej...

obiektywizmu...

Ci ludzie (dziennikarze) kończą studia, mają mgr przed nazwiskami.. aby znać się na rzeczy... umieć opisywać to co widzą...

podobno.

Bo jeśli później ich wersje sa tak rożne od faktów to po co te całe szopki z nauką skoro to zwykły stek bzdur ? :/

Dziennikarstwo to chyba najbardziej s****iony zawód w dzisiejszych czasach.
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 04.09.2008, 09:12
Z calej tej sprawy przeraza mnie tylko to, ze tak naprawde stary dobry pzpr-owski uklad moze wszystko zrobic.
Walter do spolki z Miklasem i szefem bezpieczenstwa na Legii (zapomnialem nazwiska, byly esbek) ugadali sie z policja i potem rozdmuchali nic (bo nic sie wlasciwie nie stalo) do granic mozliwosci w mediach aby osiagnac zamierzony cel czyli 741 zakazow stadionowych na dwa lata. Przez te dwa lata ITI ma nadzieje wychowac sobie nowych kibicow. Jak im sie uda to potem kolej przyjdzie i na nas. Jakis wyjazd, pociag, jakies zadupie, pacyfikacja jak GKS w Mydlnikach i potem "to kibice zaatakowali", media linczuja, spoleczenstwo wyklina, dostajemy zakaz i kilkaset osob wyeliminowanych ze stadionu. Jakiez to ****a proste.... Jak ktos tego nie widzi to po prostu jest glupi.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.09.2008, 09:36
orzeu:
chodzi Ci o Dziewulskiego byłego posła SLD?
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.09.2008, 09:55
orzeu ma rację, co z tego ze wszyscy rzygamy problemami Legii samymi w sobie i kołko pisaniem o tym samym.
Problem jest szerszy:ITI próbuje zrobic z Legii klub, którego widownia bedzie widownią Tańca z Gwiazdami, siatkówki czy Małysza. Czyli jakie gówno ci nie podamy i tak je zjesz bo oprawimy to pieknym plastikiem.
Jeśli im się uda, TVN pokaże, że ITi zrobiło to co w Anglii czyli wygrało z chuliganami, GW podchwyci i bedzie ogólnopolska akcja "ITI dało radę, inne kluby też musza". Majac do pomocy policje i jej 'zeznania' w sadzie sprawa jest dość prosta do wyreżyserowania.

Zamiast więc naśmiewać sie z Legii bo kosztuje was to tyle co otwarcie piwa, siegnijcie gdzies do szarych komórek i pomyślcie, co my bedziemy musieli zrobic jak przy.......i sie ktos do nas, a że to nastąpi w ciagu roku dwóch to prawie pewne.

także mnie o ile konflikt ITI-kibice jak chodzio stadion, dopingitd mało już interesuje, bo wydarzyło się dużo i nie wszystko ogarniałem, wiec ni bede tego odgórnie oceniał i się zastanawiał czy kibice L mogli zrobić coś lepiej czy nie, jasno widac, ze od kar zaWilno do teraz klub ma jasny i sensowny plan, rozłożony w czasie jak zlikwidowac niewygodnych i go powoli realizuje. Legie mozna krytykowac tylko za to, że do tej pory jakoś jasnej taktyki z ich strony nie widać....
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2008, 09:56
**pan Dudi
W kwestii wchodzenia na Konwiktorską. Przecież to nie była zorganizowana grupa wyjazdowa, tylko ponad 700 pojedynczych osób. Zatem około 700 kibiców bez biletów (odliczmy tych 60 nieletnich, którzy i tak by nie weszli, bo trzeba mieć dowód osobisty), a więc muszą kupić po sztuce na głowę. Niech się zejdzie po minucie to masz ponad 11 godzin przy założeniu że jest 1 kasa, a ponad 5 godzin przy 2 kasach (tylko po co 2 kasy, jak większość biletów została rozprowadzona wśród kibiców Polonii podczas ligowego meczu ze Śląskiem, a KP Legia poinformował Polonie o małym zainteresowaniu meczem - w kasach KP sprzedało się trochę ponad 40 biletów). Załózmy że mają już te bilety, a zatem na stadion. Tylko że podczas wcześniej wspomnianego meczu ze Śląskiem były 2 bramki w tym jedna tylko dla VIP-ów. A zatem znowu 700 osób jest trzepanych przez ochronę na jedynej bramce , przyjmijmy że po minucie - znowu robi się 11 godzin!

A zatem logistycznie nie było szans na wejście 700 kibiców Legii na stadion w trakcie meczu. Jeśli organizatorzy tego "flash mob-a" liczyli na powodzenie akcji, wypada współczuć. No bo albo się bojkotuje PE, albo nie. Nie można być tylko trochę w ciaży...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.09.2008, 09:57
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Z calej tej sprawy przeraza mnie tylko to, ze tak naprawde stary dobry pzpr-owski uklad moze wszystko zrobic.
Walter do spolki z Miklasem i szefem bezpieczenstwa na Legii (zapomnialem nazwiska, byly esbek) ugadali sie z policja i potem rozdmuchali nic (bo nic sie wlasciwie nie stalo) do granic mozliwosci w mediach aby osiagnac zamierzony cel czyli 741 zakazow stadionowych na dwa lata. Przez te dwa lata ITI ma nadzieje wychowac sobie nowych kibicow. Jak im sie uda to potem kolej przyjdzie i na nas. Jakis wyjazd, pociag, jakies zadupie, pacyfikacja jak GKS w Mydlnikach i potem "to kibice zaatakowali", media linczuja, spoleczenstwo wyklina, dostajemy zakaz i kilkaset osob wyeliminowanych ze stadionu. Jakiez to ****a proste.... Jak ktos tego nie widzi to po prostu jest glupi.
Mam pytanie
My śpiewamy TeleFonika sp.....oraz o dzieciach p.Cupiała na meczach? Działamy na szkodę klubu jako celowe działanie (Wilno) argument w "rozmowach" z klubem?
Moze po nas w Poznaniu, Zabrzui td też pacyfikacja? Nie przesadzaj. Były teraz derby z pasiastymi i 350 zakazów dostaniemy? Nie sądze. My a Legia to inna bajka....

Legioniści długo pracowali nad tym żeby zaognić sytuacje coby wyjścia już nie było żadnego. I już go nie ma....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.09.2008, 10:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Legioniści długo pracowali nad tym żeby zaognić sytuacje coby wyjścia już nie było żadnego. I już go nie ma....
Może moje porównanie nie jest najlepsze, ale czy sytuacja z Wilna choć trochę nie przypomina Ci tej po meczu z Arką. Tylko, że u nas nie było walk z milicją, bo nie weszła na murawę.

Więc przestańcie już z tym Wilnem. Bo gdyby to wam wlepić zakaz za "udział w nielegalnym zgromadzeniu" to byście się cieszyli, że inni są z wami i protestują.

My mamy szczęście, że mamy Cupiała a nie Waltera-Miklasa.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.09.2008, 10:08
Porcja dobrego materiału z weszlo.com

www.weszlo.com/blog/6 napisał(a):
Warszawskie zamieszki...
(03 września 2008 15:34)
Wielki zamieszki w Warszawie. Zatrzymano podobno 760 osób i znaleziono przy nich „wiele niebezpiecznych przedmiotów”. W TVN pokazali stół, a na nim cztery ochraniacze na zęby i jeden kastet. Trochę małe żniwo, jak na taką łapankę. Sądzę, że gdyby na zatrzymać 760 osób na Marszałkowskiej w zwykłe popołudnie, to też niezłe kwiatki by się znalazło – może nawet jakiś pistolet by wpadł w ręce. Nie wspominam już o manifestacji górników... Aha, przy kimś znaleziono także race, co wychwyciły media. Przypominam, że w naszym kraju nie ma zakazu niesienia racy ulicą. Można je kupić w wielu sklepach, całkiem legalnie. Nie można ich odpalać na stadionie – ale to przecież co innego.

Nie będę bronił bandytów, bo to nie moja bajka, ale nienawidzę odpowiedzialności zbiorowej. Znaleziono jakieś niebezpieczne przedmioty – niechby nawet trzydzieści. To oznacza, że przy mniej więcej 730 osobach nie znaleziono nic, ale... do dziś są trzymane w aresztach. Zarzut – nielegalne zbiegowisko, wlepiany każdemu po kolei. Jestem w stanie uwierzyć, że na te 760 osób może 60 to byli chuligani. Pozostałe 700 znalazło się w niewłaściwym czasie, w niewłaściwym miejscu – chciało iść na mecz. Mieli iść gęsiego, żeby nie było nielegalnego zbiorowiska?

Jest całkiem możliwe (choć wielu mnie wyśmieje) - że ktoś w tym złapanym tłumie znalazł się przypadkiem, na przykład przyszedł się przywitać z kolegą. Z tego powodu do dziś siedzi za kratkami, nie poszedł do pracy, może go zwolnią. A może dziś miał iść do lekarza. Nie wiem. W każdym razie jakie to łatwe wszystkich wrzucić do jednego wora - chuligani.

Dla mnie każda taka akcja to hodowanie przestępców. Ileś tam osób miało pierwszy w życiu kontakt z policją – taki, że zostali spałowani. Niektórym coś przestawi się w głowach i zaczną pragnąć rewanżu, a przynajmniej już zawsze policjant będzie dla nich psem... Tutaj rzućcie okiem na relacje człowieka, który nagle znalazł się w centrum wydarzeń – dziwnie mu wierzę...

PS. W tych gigantycznych zamieszkach, po których wyłapano 760 osób, nikt nie został ranny.
następne:

www.weszlo.com/news/1024 napisał(a):
Niesamowity materiał TVN - ktoś miał widelec! Brr!

4 września 2008 - 00:37

TVN24 wyemitował kolejny materiał o wielkiej bitwie, do jakiej rzekomo doszło w Warszawie (tej samej w której ucierpiało ZERO osób, zatrzymanych zostało 760, a zniszczenia były mniejsze niż po ataku Zbigniewa Ziobro na laptopa).

Otóż - UWAGA! - jedna osoba miała przy sobie to, co widzicie powyżej. Tak - widelec. Jakiś zwyrodnialec miał przy sobie widelec! Rozumiecie to? W-I-D-E-L-E-C! Jak mógł? To naprawdę niesamowite, że po polskich ulicach chodzą ludzie z widelcami w kieszeni. A kto wie - jakby dobrze poszukać, to może nawet znajdzie się ktoś z łyżką! Aż chce się napisać - "a łyżka na to, niemożliwe"!

Aż strach pomyśleć, ile kobiet nosi przy sobie pilniczki do paznokci. Takie to od razu zawijać na 48 godzin, lać pałą i patrzeć, czy równo puchnie. Naprawdę - żyjemy w chorym kraju. Ludzie noszą przy sobie sztućce i przyrządy do higieny osobistej.

W materiale TVN24 wypowiedziała sie nawet Super Niania. Nie, nie żartujemy. Ona była tam naprawdę i mówiła, co zrobić, by nie wychować kibola. Dzięki, że jesteś, nianiu! Już widzimy ją w akcji: "Źli kibice, źli, do kąta! Dalej będziecie się bić, to podwieczorku nie będzie!"...
i dalej:

www.weszlo.com/news/1021 napisał(a):
Ileż trzeba mieć determinacji, by zostać kibicem Legii...

3 września 2008 - 21:33

Odchodząc na chwilę od całego zamieszania na linii kibice Legii - KP Legia, wpadliśmy na pewien komunikat klubu z Łazienkowskiej. I rozbawił nas do łez. Zobaczcie sami - ile samozaparcia i determinacji trzeba mieć, żeby wejść na stadion przy Łazienkowskiej. Nam połowy tych czynności nie chciałoby się wykonać, a wam? A nawet jakby się nam zachciało, na sto procent przy którymś z punktów byśmy czegoś nie dopatrzyli...

• Na stronie www.legia.com znajduje się Formularz Karty Kibica, który należy wydrukować, wypełnić drukowanymi literami i podpisać.
• Potrzebna jest także dobrej jakości kserokopia obu stron dokumentu tożsamości.
W przypadku osób dorosłych powinien to być dowód osobisty. Osoby niepełnoletnie mogą przesłać kserokopię aktualnej legitymacji szkolnej wraz z kserokopią dowodu osobistego jednego z rodziców oraz kserokopią dokumentu potwierdzającego nr PESEL - np. akt urodzenia, legitymacja ubezpieczeniowa, nowy paszport.
• Niezbędne jest zdjęcie cyfrowe w formacie paszportowym (inne zdjęcia nie będą honorowane), zrobione w zakładzie fotograficznym.
Fotografia musi być aktualna - wykonana nie wcześniej niż 6 miesięcy od terminu przesłania, na jednolitym, jasnym tle. Muszą być na niej wyraźnie widoczne oczy i obie strony twarzy - od wierzchołka głowy do górnej części barków. Twarz musi zajmować 70-80% fotografii. Osoba nie może mieć nakrycia głowy, ani okularów z ciemnymi szkłami. Twarz nie może być przesłonięta włosami. Fotografowany musi posiadać naturalny wyrazem twarzy i zamknięte usta.
Zdjęcie musi być wykonane w rozdzielczości co najmniej 300 dpi.
Zdjęcie należy zapisać na płycie CD-Rom.
• Prosimy także o dokonanie wpłaty za wyrobienie nowej Karty Kibica w wysokości 20 zł na konto Klubu. Wymiana karty na nową do końca września jest bezpłatna (decyduje data stempla pocztowego).

Szczerze? Mniej formalności jest przy załatwianiu wizy do USA.
i na deser
www.weszlo.com/news/1019 napisał(a):
Właśnie się dowiedzieliśmy z TVN, że w Warszawie wczoraj doszło do gigantycznych zamieszek - podobno największych od niepamiętnych czasów, z udziałem niemal tysiąca osób. I to prawda! Udało nam się dotrzeć do filmu przedstawiającego Warszawę po przejściu tej hordy bandytów. Sami zobaczcie, jaki jest rozmiar zniszczeń!
http://www.youtube.com/watch?v=ulxQc....com/news/1019
Jakby nie patrzeć weszlo.com jedzie bo bandzie, jak zawsze zresztą...
Ostatnio edytowane przez spidey : 04.09.2008 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów