The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2021, 13:45
Czyli co, są goście którzy się opierdzielają a Gula ich wystawia do składu?
To znaczy, że albo jest ich tak wielu, że bez nich wystawienie drużyny nie jest możliwe albo Gula to wariat.

Oba warianty mocno nieciekawe..
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.12.2021, 14:03
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Pisałem kilka spotkań temu, część spraw wychodzi na jaw, część pewnie nie wyjdzie nigdy, a część dopiero, jak szatnia się trochę oczyści. Jest OGROMNY problem w szatni (podejście do obowiązków), zarówno u tych, którzy są bardzo długo w klubie, jak i u tych, którzy niedawno przyszli. Ważne, że wypłata na czas.

Nie moja rola wywlekać brudy na światło dziennie. Rola włodarzy, by sobie z tym poradzili. Mały protip - korporacyjny sposób zarządzania tutaj nie pomoże.
hmmm mały rekonesans, starsi to kto? Sadlok... Buchalik.. hmmmm kogo mamy jeszcze? A no mooże Zukov troszkę dłużej u nas jest. Chyba tyle. Wydawało mi się, że jak Kuba jest w szatni - HEROS - to widząc takie podejście powinien "plaskaczyć" nierobów w sensie intelektualnym, czyli wjezdzć na ambicje, a nie wysłuchiwać jęki , że trzeba biegać 90 minut.

Ehh nażekaliśmy, że Naszczowi i innym nie chciało się za Petrescu, a tutaj jest jeszcze lepiej. Co się dziwić skoro tak ejst wszędzie? Wystarczy zrobić zakupu w zabce, biedronce, widac jakie ludzie maja podejscie, telefon w łapie ogladac caly dzien a dupy nei ma komu ruszyc, zeby z zaplecza uzupelnic stan sprzedazy w psoaci jednej butelki mienralnej na godzine... Nienawidze nierobów.. leni.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 14:05.

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.12.2021, 14:08
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
No, ale dalej to jest niespójne logicznie. To ja mam darmozjada, partacza utrzymywac do końca kontraktu i mu wypłacać całość, gdyż się z nim tak umówiłem, a on nie chce biegać? Tak jak pisałem, niech poprosi o rozwiązanie i nara jak mu się nie chce, a nie ja mam sponsorować lenia i neiroba.
To jest inny problem - piłkarskiego grajdołka, gdzie niestety piłkarzyny mogą robić(albo właśnie nie robić) co chcą ze względu specyfikę zatrudnienia. A naprawdę wierzysz w to, że którykolwiek piłkarz poprosi o rozwiązanie kontraktu?

Mi tylko chodzi o to, żeby nie robić boruty jak elity ze stolycy - nie przychodzić na mecze, nie dopingować, a Ci którzy przychodzą na stadion dla Wisły a nie piłkarzy zarzucić jakąś kąśliwą oprawą etc. Jest mnóstwo bardziej cywilizowanych sposobów, żeby upokorzyć nierobów niż liść.

Myślisz, że jeden z drugim co dostał w cymbał w autokarze teraz się zepną i nagle Legia zacznie wygrywać? Prędzej polecą do gazet albo o rozwiązanie kontraktu z winy klubu.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.12.2021, 14:11
Przecież tu wszystko widać czarno na białym.
Część piłkarzy, którym kończą się kontrakty już wie, że nie zostaną przedłużone, a są to niekiedy zawodnicy pierwszego składu. I ktoś myśli, że oni teraz będą umierać dla Wisły? Kasują co swoje i za pół roku się stąd zwiną. A możliwe, że nawet wcześniej o ile klub da wolną rękę w sprawie zmiany pracodawcy.

Są też tacy, którzy przebierają nogami na potencjalny transfer, bo dwa razy kopnęli prosto piłkę (chyba nietrudno stwierdzić o kogo chodzi).
Cały ten obraz składa się na jeden wielki kwas w szatni. Jak na dłoni widać, że niektórzy nawet jeśli się nie będą przemęczać to swoje szanse otrzymają.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2021, 15:09
azor napisał(a):Wyświetl post
A naprawdę wierzysz w to, że którykolwiek piłkarz poprosi o rozwiązanie kontraktu?
W legii już tam piłkarzyny planują uciekać Tylko nie wiem czy z winy klubu Zobaczymy czy legia zacznie grać, obstawiam, że tak

Kurde, a ja planuję iść w piątek na mecz... :/ Wiadomo piłkarzyny nie zasługują, ale miłość jest większa - na pewno nie do nich (poza Kubą ).

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 13.12.2021, 15:18
Tak całkiem poważnie, pomijając romantyzm futbolu - dziwisz im się? Dostać w łeb, za to że chujowo kopią piłkę?

Nie wydaje mi się, żeby to jak będą teraz grali miało cokolwiek wspólnego z tym, że dostali oklep. Oczywiście jak wygrają w środę, patusownia będzie święciła triumf, że najlepiej wiedzą jak zarządzać klubem. Już byli tacy jedni, co w imię kibicowskiej braci mieli decydować - jak się to skończyło, lepiej nie przypominać
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 13.12.2021, 15:46
Ciekawy jestem na ile Kuba jako osoba jest na tyle charyzmatyczną i umiejącą liderować postacią tak jak wszyscy by chcieli go widzieć. Bo to, że ma największe doświadczeni i aktualnie w szatni jest największym 'wiślakiem' to nie ulega wątpliwości. Ale nie jestem przekonany, czy potrafi motywować reszte tak jak ktoś pokroju Wasyla. Śmiem nawet zaryzykować, że w szatni nie potrafi tego nikt, jedna część jest bierna, innej zależy tylko na jak najszybszej ucieczce z klubu, pozorowanie gry w takiej sytuacji jest zrozumiałe, ot zwykłe ludzkie "wkurza mnie moja robota więc cisnę na pół gwizdka, żeby jak najszybciej się stąd urwać". Mechanizm działa tak samo na każdym szczeblu niezależnie od wykształcenia, zarobków czy stanowiska
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2021, 15:47
Ja nie kumam jednej rzeczy. Po co przedłużaliśmy Adiego - były głosy zadowolenia ze strony klubu, grał jak grał - kosztem Sadloka na pewno nie gorzej i nagle koleś nie wącha murawy... o co w tym chodzi?

JA nie wiem czy chodzi o kończące się kontrakty skoro taki np Kliment w ostatnich meczach nie raz stojanowa robił, a ma przecież dłuższy kontrakt.

Stelio napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem na ile Kuba jako osoba jest na tyle charyzmatyczną i umiejącą liderować postacią tak jak wszyscy by chcieli go widzieć. Bo to, że ma największe doświadczeni i aktualnie w szatni jest największym 'wiślakiem' to nie ulega wątpliwości. Ale nie jestem przekonany, czy potrafi motywować reszte tak jak ktoś pokroju Wasyla. Śmiem nawet zaryzykować, że w szatni nie potrafi tego nikt, jedna część jest bierna, innej zależy tylko na jak najszybszej ucieczce z klubu, pozorowanie gry w takiej sytuacji jest zrozumiałe, ot zwykłe ludzkie "wkurza mnie moja robota więc cisnę na pół gwizdka, żeby jak najszybciej się stąd urwać". Mechanizm działa tak samo na każdym szczeblu niezależnie od wykształcenia, zarobków czy stanowiska

no ale w takiej Stali mają zupełnie inaczej :] Przecież prędzej wybiją się dobrą grą w Top marce WISŁA KRK niż ze Stali
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 15:50.

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 13.12.2021, 15:59
W słabej firmie czasami może iść ze względu na fajną ekipę i jak już idzie do idzie hurtem może mają lepszą bardziej kumpelską atmosferę, więcej energii i ochoty do gry a za tym idą wyniki. Było kilka podobnych przykładów, kiedy mimo burdelu w klubie, piłkarze grający tylko o to żeby się 'pokazać' na rynku grali swietną piłkę jak na swoje możliwości, Polonia Warszawa za Króla, czy chociażby my za schyłkowej sarapaty, kiedy potrafilismy klepać Lechię czy Lecha 5:2 a w tym czasie Marzena wynosiła utarg meczowy w siatce z biedry i negocjowała sprzedaż klubu typowi który zainspirowany słynną metodą 'na księcia z nigerii' postanowił odjebać scam stulecia metodą 'na kambodżańskiego króla miliardera'.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.12.2021, 17:28
Top przykład to jest Ruch Chorzów kiedy nie było juz pewnie ciepłej wody w kranach a ci do pucharów awansowali Co ciekawe biegał tam młody Maciek Sadlok
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2021, 19:16
Wygląda na to, że straciliśmy Wiślackie DNA - sam Kuba to chyba za mało. Przez lata byli Brożek, Głowacki, nawet z tym Mączyńskim chyba w szatni mieli raźniej do tego doszedł Wasilewski i atmosferowicz Peszko, być może nawet Chrapek, kilku obcokrajowców typu Ondrasek/Brlek i ekipa była nie do podyebania.. sam Pietrzak mocno się wkręcił. Niestety tamci pokończyli kariery lub odeszli i został tylko sam Kuba, na siłe sprowadzili Urygę bez charakteru i mamy taką bryndzę, gdzie Yeboaha nie ma kto w pałe strzelić jak gwiazdorzy.

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.12.2021, 21:42
Kolejka mega chu jowa dla nas. Łęczna i Warta + 3pkt. ZL też +3 Jaga +3. Oj zaczyna nam się dupa palić
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 13.12.2021, 21:44
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Kolejka mega chu jowa dla nas. Łęczna i Warta + 3pkt. ZL też +3 Jaga +3. Oj zaczyna nam się dupa palić
Zaczyna, zaczyna. Ale jeżeli w takiej sytuacji nie będzie ognia w piątkowym meczu i to nie w drugiej połowie ale od samego początku, to nie ma o czym mówić. Wszyscy won.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 13.12.2021, 22:01
Ryba psuje sie od glowy.. Niestety..
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 13.12.2021, 22:58
Z kim jak z kim ale z Termalica to wygramy. Jeżeli nie to nie mamy co szukać. Słabszych już nie ma. Ale nie, to niemożliwe. Są jakieś granice
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.12.2021, 23:30
azor napisał(a):Wyświetl post
To jest inny problem - piłkarskiego grajdołka, gdzie niestety piłkarzyny mogą robić(albo właśnie nie robić) co chcą ze względu specyfikę zatrudnienia. A naprawdę wierzysz w to, że którykolwiek piłkarz poprosi o rozwiązanie kontraktu?

Mi tylko chodzi o to, żeby nie robić boruty jak elity ze stolycy - nie przychodzić na mecze, nie dopingować, a Ci którzy przychodzą na stadion dla Wisły a nie piłkarzy zarzucić jakąś kąśliwą oprawą etc. Jest mnóstwo bardziej cywilizowanych sposobów, żeby upokorzyć nierobów niż liść.

Myślisz, że jeden z drugim co dostał w cymbał w autokarze teraz się zepną i nagle Legia zacznie wygrywać? Prędzej polecą do gazet albo o rozwiązanie kontraktu z winy klubu.
Prosta sprawa 100 okrążeń w koło boiska przed południem i 100 po południu, codziennie, a zamiast meczu trybuny. Zaraz się jednemu z drugim odechce. Tyle, że jak zacznie opowiadać dziennikarzynom, że trener to psychopata to zarząd ma stać po stronie trenera, a nie leniwych płaczących cip.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 13.12.2021, 23:38
To zależy czy Nietykalny zaaprobuje takie metody. No i byleby w święta nie było biegania.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.12.2021, 23:51
Dokąd nie będzie miał pewności że Kuba nie potraktuje go jak Hyballe to nie zaproponuje. Bo nie chce być obrzucony g.... w mediach i mu się nie dziwię. A leniwe cipy śmieją się wszystkim w twarz jak Janicki swego czasu...

Myślałem w pierwszej chwili że piszesz o Guli

A legenda to nasza kula u nogi... ach ta rodzinna atmosfera.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.12.2021 o godz. 23:54.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2021, 12:32
Janicki tak się śmieje, że gra w klubie, który ma mocniejszą kadrę i jest wyżej w tabeli od nas min dzięki niemu, pomijając nawet ostatni błąd z pogonią...

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.12.2021, 13:32
Stelio napisał(a):Wyświetl post

niektóre przemowienia Kuby sa online. Wg mnie jest to dość ciężkie, a na pewno trochę dęte. Nie wiem czy to trafia do 20latków, a jesli nawet to jak długo.
To tak jakby Engel w kółko ten Potop puszczał

Od powagi do smieszności jeden krok.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.12.2021, 13:35
AZzzaangażowaniem nie kupuje tych tekstów o celowym jego braku. Po prostu o zaangażowanie trzeba dbać, bo to nie jest kwestia olewania a dawania czeoś wiecej, wiary w siebie, projekt itd.

Brak zaangazowania to wg mnie w tej druzynie po prostu brak jedności i umiejętności, przede wszystkim drużynowych.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.12.2021, 19:03
Biorąc pod uwagę, że budżet płacowy w ostatnim czasie znacząco wzrósł, został zatrudniony trener, którego kiedyś chciała Legia, więc należy wymagać. W innym przypadku należy uznać, że te środki, które zostały wydane zostały przejedzone.

Już za czasów Sarapaty była ta sama gadka. Potem okazało się, że ci kopacze za grosze nie grają, Carrillo dostał gwiazdorski kontrakt.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2021, 21:34
Przejedzone, a nieudana inwestycja to dwa różne pojęcia.

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.12.2021, 00:41
Problem jest zupelnie inny niz piszecie Panowie.
Nie wiem ile w tym jest prawdy, i jesli to prawda kto na to wpadl, ale podobno kontrakty z niektorymi zawodnikami sa tak podpisane, ze maja zagwarantowane minuty.
I Ci zawodnicy, delikatnie rzecz ujmujac, niespecjalnie sie przykladaja do treningow, bo wiedza, ze grac i tak beda. Zas inni, jak sie dowiedzieli, ze sa takie zapisy, to rowniez przestali sie starac, bo po co skoro i tak nie zagraja.

Kto, co i jak to sobie juz sami wydedukujcie.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2021, 02:10
Ciężko wybrać grajków bo wszyscy grają beznadziejnie prócz Frydrycha.

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 15.12.2021, 08:11
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Problem jest zupelnie inny niz piszecie Panowie.
Nie wiem ile w tym jest prawdy, i jesli to prawda kto na to wpadl, ale podobno kontrakty z niektorymi zawodnikami sa tak podpisane, ze maja zagwarantowane minuty.
I Ci zawodnicy, delikatnie rzecz ujmujac, niespecjalnie sie przykladaja do treningow, bo wiedza, ze grac i tak beda. Zas inni, jak sie dowiedzieli, ze sa takie zapisy, to rowniez przestali sie starac, bo po co skoro i tak nie zagraja.

Kto, co i jak to sobie juz sami wydedukujcie.

a skąd takie ploty? bo nie chce mi sie wierzyć, żeby decyzyjni zgodzili się na aż taką głupote
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.12.2021, 08:32
Hanousek jako wypożyczony pewnie ma taki zapis....

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.12.2021, 09:08
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Hanousek jak będzie okazja również papa w zimie. po pierwszych meczach kozak a później zjazd niesamowity w dół. Żadnego zagrożenia w ofensywie nie ma a i w obronie masa błędów. Potrzebny nam zdecydowanie ktoś lepszy.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 15.12.2021, 11:07
Cytat:
a skąd takie ploty? bo nie chce mi sie wierzyć, żeby decyzyjni zgodzili się na aż taką głupote
JEŚLI to prawda, to może to nie tyle głupota co objaw naszej realnej pozycji przetargowej obecnie?
Może nikt nie chciał przyjść do nas (na papierze) sensowny i trzeba było się zgadać na wszystko?
Ale to chyba nie w meczowym powinno być rozkminiane?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.12.2021, 12:18
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Siejcie plotki dalej.

Nikt nie miał i nie będzie miał takiego zapisu w kontraktach.

Premie za miniuty i owszem, ale żadnego gwarantu placu nie ma.

Hanousek gra bo nie ma rywala, a fakt że nadaje się do wywalenia to inna sprawa. Oby skrócono jego wypożyczenie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów