|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czyli co, są goście którzy się opierdzielają a Gula ich wystawia do składu?
To znaczy, że albo jest ich tak wielu, że bez nich wystawienie drużyny nie jest możliwe albo Gula to wariat. Oba warianty mocno nieciekawe.. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ehh nażekaliśmy, że Naszczowi i innym nie chciało się za Petrescu, a tutaj jest jeszcze lepiej. Co się dziwić skoro tak ejst wszędzie? Wystarczy zrobić zakupu w zabce, biedronce, widac jakie ludzie maja podejscie, telefon w łapie ogladac caly dzien a dupy nei ma komu ruszyc, zeby z zaplecza uzupelnic stan sprzedazy w psoaci jednej butelki mienralnej na godzine... Nienawidze nierobów.. leni.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() Mi tylko chodzi o to, żeby nie robić boruty jak elity ze stolycy - nie przychodzić na mecze, nie dopingować, a Ci którzy przychodzą na stadion dla Wisły a nie piłkarzy zarzucić jakąś kąśliwą oprawą etc. Jest mnóstwo bardziej cywilizowanych sposobów, żeby upokorzyć nierobów niż liść. Myślisz, że jeden z drugim co dostał w cymbał w autokarze teraz się zepną i nagle Legia zacznie wygrywać? Prędzej polecą do gazet albo o rozwiązanie kontraktu z winy klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przecież tu wszystko widać czarno na białym.
Część piłkarzy, którym kończą się kontrakty już wie, że nie zostaną przedłużone, a są to niekiedy zawodnicy pierwszego składu. I ktoś myśli, że oni teraz będą umierać dla Wisły? Kasują co swoje i za pół roku się stąd zwiną. A możliwe, że nawet wcześniej o ile klub da wolną rękę w sprawie zmiany pracodawcy. Są też tacy, którzy przebierają nogami na potencjalny transfer, bo dwa razy kopnęli prosto piłkę (chyba nietrudno stwierdzić o kogo chodzi). Cały ten obraz składa się na jeden wielki kwas w szatni. Jak na dłoni widać, że niektórzy nawet jeśli się nie będą przemęczać to swoje szanse otrzymają. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W legii już tam piłkarzyny planują uciekać
Zobaczymy czy legia zacznie grać, obstawiam, że tak Kurde, a ja planuję iść w piątek na mecz... :/ Wiadomo piłkarzyny nie zasługują, ale miłość jest większa - na pewno nie do nich (poza Kubą |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak całkiem poważnie, pomijając romantyzm futbolu - dziwisz im się? Dostać w łeb, za to że chujowo kopią piłkę?
Nie wydaje mi się, żeby to jak będą teraz grali miało cokolwiek wspólnego z tym, że dostali oklep. Oczywiście jak wygrają w środę, patusownia będzie święciła triumf, że najlepiej wiedzą jak zarządzać klubem. Już byli tacy jedni, co w imię kibicowskiej braci mieli decydować - jak się to skończyło, lepiej nie przypominać |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ciekawy jestem na ile Kuba jako osoba jest na tyle charyzmatyczną i umiejącą liderować postacią tak jak wszyscy by chcieli go widzieć. Bo to, że ma największe doświadczeni i aktualnie w szatni jest największym 'wiślakiem' to nie ulega wątpliwości. Ale nie jestem przekonany, czy potrafi motywować reszte tak jak ktoś pokroju Wasyla. Śmiem nawet zaryzykować, że w szatni nie potrafi tego nikt, jedna część jest bierna, innej zależy tylko na jak najszybszej ucieczce z klubu, pozorowanie gry w takiej sytuacji jest zrozumiałe, ot zwykłe ludzkie "wkurza mnie moja robota więc cisnę na pół gwizdka, żeby jak najszybciej się stąd urwać". Mechanizm działa tak samo na każdym szczeblu niezależnie od wykształcenia, zarobków czy stanowiska
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nie kumam jednej rzeczy. Po co przedłużaliśmy Adiego - były głosy zadowolenia ze strony klubu, grał jak grał - kosztem Sadloka na pewno nie gorzej i nagle koleś nie wącha murawy... o co w tym chodzi?
JA nie wiem czy chodzi o kończące się kontrakty skoro taki np Kliment w ostatnich meczach nie raz stojanowa robił, a ma przecież dłuższy kontrakt.
no ale w takiej Stali mają zupełnie inaczej :] Przecież prędzej wybiją się dobrą grą w Top marce WISŁA KRK niż ze Stali ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
W słabej firmie czasami może iść ze względu na fajną ekipę i jak już idzie do idzie hurtem
może mają lepszą bardziej kumpelską atmosferę, więcej energii i ochoty do gry a za tym idą wyniki. Było kilka podobnych przykładów, kiedy mimo burdelu w klubie, piłkarze grający tylko o to żeby się 'pokazać' na rynku grali swietną piłkę jak na swoje możliwości, Polonia Warszawa za Króla, czy chociażby my za schyłkowej sarapaty, kiedy potrafilismy klepać Lechię czy Lecha 5:2 a w tym czasie Marzena wynosiła utarg meczowy w siatce z biedry i negocjowała sprzedaż klubu typowi który zainspirowany słynną metodą 'na księcia z nigerii' postanowił odjebać scam stulecia metodą 'na kambodżańskiego króla miliardera'. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Top przykład to jest Ruch Chorzów kiedy nie było juz pewnie ciepłej wody w kranach a ci do pucharów awansowali
Co ciekawe biegał tam młody Maciek Sadlok ![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wygląda na to, że straciliśmy Wiślackie DNA - sam Kuba to chyba za mało. Przez lata byli Brożek, Głowacki, nawet z tym Mączyńskim chyba w szatni mieli raźniej do tego doszedł Wasilewski i atmosferowicz Peszko, być może nawet Chrapek, kilku obcokrajowców typu Ondrasek/Brlek i ekipa była nie do podyebania.. sam Pietrzak mocno się wkręcił. Niestety tamci pokończyli kariery lub odeszli i został tylko sam Kuba, na siłe sprowadzili Urygę bez charakteru i mamy taką bryndzę, gdzie Yeboaha nie ma kto w pałe strzelić jak gwiazdorzy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kolejka mega chu jowa dla nas. Łęczna i Warta + 3pkt. ZL też +3 Jaga +3. Oj zaczyna nam się dupa palić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczyna, zaczyna. Ale jeżeli w takiej sytuacji nie będzie ognia w piątkowym meczu i to nie w drugiej połowie ale od samego początku, to nie ma o czym mówić. Wszyscy won.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Ryba psuje sie od glowy.. Niestety..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Z kim jak z kim ale z Termalica to wygramy. Jeżeli nie to nie mamy co szukać. Słabszych już nie ma. Ale nie, to niemożliwe. Są jakieś granice
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zależy czy Nietykalny zaaprobuje takie metody. No i byleby w święta nie było biegania.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokąd nie będzie miał pewności że Kuba nie potraktuje go jak Hyballe to nie zaproponuje. Bo nie chce być obrzucony g.... w mediach i mu się nie dziwię. A leniwe cipy śmieją się wszystkim w twarz jak Janicki swego czasu...
Myślałem w pierwszej chwili że piszesz o Guli ![]() A legenda to nasza kula u nogi... ach ta rodzinna atmosfera.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.12.2021 o godz. 23:54.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Janicki tak się śmieje, że gra w klubie, który ma mocniejszą kadrę i jest wyżej w tabeli od nas min dzięki niemu, pomijając nawet ostatni błąd z pogonią...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
niektóre przemowienia Kuby sa online. Wg mnie jest to dość ciężkie, a na pewno trochę dęte. Nie wiem czy to trafia do 20latków, a jesli nawet to jak długo. To tak jakby Engel w kółko ten Potop puszczał ![]() Od powagi do smieszności jeden krok. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
AZzzaangażowaniem nie kupuje tych tekstów o celowym jego braku. Po prostu o zaangażowanie trzeba dbać, bo to nie jest kwestia olewania a dawania czeoś wiecej, wiary w siebie, projekt itd.
Brak zaangazowania to wg mnie w tej druzynie po prostu brak jedności i umiejętności, przede wszystkim drużynowych. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że budżet płacowy w ostatnim czasie znacząco wzrósł, został zatrudniony trener, którego kiedyś chciała Legia, więc należy wymagać. W innym przypadku należy uznać, że te środki, które zostały wydane zostały przejedzone.
Już za czasów Sarapaty była ta sama gadka. Potem okazało się, że ci kopacze za grosze nie grają, Carrillo dostał gwiazdorski kontrakt. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przejedzone, a nieudana inwestycja to dwa różne pojęcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Problem jest zupelnie inny niz piszecie Panowie.
Nie wiem ile w tym jest prawdy, i jesli to prawda kto na to wpadl, ale podobno kontrakty z niektorymi zawodnikami sa tak podpisane, ze maja zagwarantowane minuty. I Ci zawodnicy, delikatnie rzecz ujmujac, niespecjalnie sie przykladaja do treningow, bo wiedza, ze grac i tak beda. Zas inni, jak sie dowiedzieli, ze sa takie zapisy, to rowniez przestali sie starac, bo po co skoro i tak nie zagraja. Kto, co i jak to sobie juz sami wydedukujcie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciężko wybrać grajków bo wszyscy grają beznadziejnie prócz Frydrycha.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a skąd takie ploty? bo nie chce mi sie wierzyć, żeby decyzyjni zgodzili się na aż taką głupote |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Hanousek jako wypożyczony pewnie ma taki zapis....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hanousek jak będzie okazja również papa w zimie. po pierwszych meczach kozak a później zjazd niesamowity w dół. Żadnego zagrożenia w ofensywie nie ma a i w obronie masa błędów. Potrzebny nam zdecydowanie ktoś lepszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Może nikt nie chciał przyjść do nas (na papierze) sensowny i trzeba było się zgadać na wszystko? Ale to chyba nie w meczowym powinno być rozkminiane? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Siejcie plotki dalej.
Nikt nie miał i nie będzie miał takiego zapisu w kontraktach. Premie za miniuty i owszem, ale żadnego gwarantu placu nie ma. Hanousek gra bo nie ma rywala, a fakt że nadaje się do wywalenia to inna sprawa. Oby skrócono jego wypożyczenie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|