The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2009, 23:13
Aż się prosi żeby na tej kolumnadzie zrobić jakieś wiślackie akcenty.
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 16.02.2009, 23:35
do wislackich akcentów nic nie mam ale na te elawacje bym nic nie dokładał te 2 kolory są w zupełności wystarczająco, więcej mogło by zrobic ze stadionu stargan, kiczowatego klocka.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2009, 23:44
LukL napisał(a):Wyświetl post
ta jest lepsza:
http://www.youtube.com/watch?v=tWJjm...eature=related

Z wizki wynika że będzie zawieszony telebim na C.

@ w ogóle to Loża ma być na A/B czy C?
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2009, 23:51
Aż się prosi żeby okrąglaka zasłonić bo przy tych masywnych C oraz AiB to po prostu straszy...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.02.2009, 00:15
Fajnie wszystko tylko ze pokazujecie projekty sprzed prawie roku ktore sie troche zmienily, tej wystajacej kolumandy od C po bokach juz nie bedzie (pewnie ktos panu O z grona pomocnikow UEFY podpowiedzial myk ze jednak da rady inaczej podtrzymac trybune). Najswiezszy, choc niekoncowy projekt (fajnie nie? buduja a jeszcze nie ma koncowego ) jest na stronie EURO 2012 6 wizualizacji jest, ktore byly juz z 2-3 razy tutaj
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.02.2009, 00:20
Zawsze podobaly mi sie stadiony Angielskie.

Nasz bedzie to wlasnie taki typowy "Anglik" ,niektorzy zarzucaja im ze kanciaste itd a mi sie wlanie podoba 4 strome trybuny + narozniki ,super akustyka i to to chodzi.

Wprawdzie w samej Anglii troche to sie zmienia np Arsenal z Highbury ktore bylo typowo angielkie zbudowal The Emirates ktore jest architektonicznie zupelnie inne,mam kontakt z paroma goscimi wlasnie z Arsenalu i mowia ze ten nowy mzoe byc,ale stary mial tego "spirita" ducha ktorego nowy miec nigdy nie bedzie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.02.2009 o godz. 00:22.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.02.2009, 00:49
Niestety to tylko wizualizacja :/ A na niej nawet tyły E i D całkiem nieźle sie prezentują. Jak jest w rzeczywistości... wszyscy wiemy
Odpowiedz cytując
^Lisu^
Junior Member

Stary 17.02.2009, 11:13
Jeżeli ktoś narzekał na tempo prac niech teraz zobaczy na kamerke;D 2 duże koparki ładują a jedna na dole wyrównuje
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.02.2009, 12:04
No dzisiejsze tempo robi wrażenie. Tak sie zastanawiam czy żeby skończyć w terminie wystarczy im praca tak jak dotychczas do 17-18 wieczorem. Może sie to zmieni jak skończą sie bawić z fundamentami.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2009, 12:10
Jestem przekonany, że gdy zacznie się robota z betonem, i zbrojeniami, to będą pracowac na dwie, a może nawet na 3 zmiany
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2009, 13:06
mav23 napisał(a):Wyświetl post
spoko to sobie wyglada. Może w końcu po obejrzeniu tego wszyscy sceptycy zmienią zdanie - bo jest to naprawde ładny stadion.
Nie, nie jest. Ale w tej wizualizacji najbardziej cieszą 2 rzeczy. Po pierwsze, że wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i zastosował elementy, o których wszyscy mówili - mianowicie oszklenie (tych betonowych dziur) oraz przycięcie tej szpecącej kolumnady. Po drugie, że jeszcze był ktoś w stanie tam coś pozmieniać. Bo jest to ratowanie trupa i przerabianie go na całkiem funkcjonalny i jako tako wyglądający stadion. Oby tak dalej, bo wciąż:
1. Ten dach nad głównym wejściem jest chory przesadzony (ale to malutki problem)
2. Aż się prosi żeby nad wejściem, nad szyldem z napisem stadion miejski im. Henryka Reymana, wygrzomocić potężną Białą Gwiazdę. Od początku budowy stadionu o tym piszę, dobrze wyeksponowany symbol to dla estetyki całego stadionu naprawdę ważny element.
3. Nie wiem po jaką cholerę te krańce betonowej kolumnady wyjeżdżają ponad dach, rozumiem, że jest to najprawdopodobniej zabieg nawiązujący do starego stadionu, ale moim zdaniem całkowicie chybiony.
4. Oświetlenie, problem znany, ale niby nie dający się rozwiązać z racji struktury nośnej dachu.

Nie do naprawienia na tę chwilę są kwestie:
1. Okrąglaka, który jest takim małym okrągłym bolcem ni stąd, ni zowąd. Ma zły kształt, nie zamyka bryły. Sam w sobie jest za mały i co najgorsze, chyba nie ma co z nim zrobić.
2. Dziur między trybunami, ale to też rokuje bardzo nikłe nadzieje, że D i E, kiedyś mogą się wspiąć ciut wyżej i wtedy dorównać C i A/B. Swoją drogą szykuje się chyba zmiana w nazewnictwie sektorów.

Ogólnie z syfu jaki nam przedstawiono, powoli poprzez poprawianie (tych możliwych do poprawienia) elementów, zaczynamy wyciągać z projektu wszystko co było możliwe, aby ten stadion prezentował się godnie.

Oceniam go wciąż bardzo słabo z racji pieniędzy jakie popłynęły na jego budowę i rodzącego się w bólach kształtu. Mam nadzieję, że to o czym napisałem ktoś tam ma w głowie i postara się, aby większość z tych niezadowolonych, przynajmniej była na poziomie akceptująco-doceniającym.

PS. Nie chcę tu wzbudzać żadnych niepotrzebnych dyskusji, dlatego proszę darować sobie wypowiedzi typu: dla mnie stadion ważny jest od wewnątrz itd. Jak ktoś chce odpowiedzieć, to proszę odpowiadać na poruszane kwestie - czyli głównie na temat estetyki zewnętrznej stadionu.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 17.02.2009, 13:15
Rozumiem że wygląd stadionu jest ważny, Największe zainteresowanie obiektu jest pod czas meczów i nikt nie będzie oglądał i dopingował po za stadionem tylko na trybunach. Niektóre elementy tak jak te kratownice muszą widocznie być aby utrzymać dach. Nie ma możliwości aby wejść na teren Parku Jordana. Co do okrąglaka to faktycznie mógł być większy, ale też musi być gdzieś miejsce na konferencje itd. Po za tym jak dotąd nie widziałem takiego samego projektu stadionu. Przypominam że stadion narodowy będzie kopią stadionu który już stoi w RPA. Krytykować i oceniać zawsze można, ale najlepiej robić to gdy stadion powstanie bo i tak nasze uwagi tutaj nic nie zmienią.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 17.02.2009, 13:40
Były takie pytania, gdzie przez rundę wiosenną będzie siedział nasz boss, p. Cupiał. A nie może z okrąglaka oglądać meczów? Ciekawe czy tam mogły by być miejsca dla vipów, nawet wtedy jak już całkiem powstanie nasz stadion.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:01
Co myślicie o pomyśle, żeby na sektorze C był napis np. WISŁA ułożony z krzesełek, powiedzmy w kolorze czerwonym? Albo zamiast niebieskiego kolory krzesełek były by czerwone.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:16
licoo napisał(a):Wyświetl post
Co myślicie o pomyśle, żeby na sektorze C był napis np. WISŁA ułożony z krzesełek, powiedzmy w kolorze czerwonym? Albo zamiast niebieskiego kolory krzesełek były by czerwone.
Było by to dobre z uwagi że niebieskie krzesełka będzie miał też lech.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
^Lisu^
Junior Member

Stary 17.02.2009, 14:17
Panowie z tego co widzę to płytę zaczynają chyba lać w tej części co jest już wykop zrobiony
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:21
^Lisu^ napisał(a):Wyświetl post
Panowie z tego co widzę to płytę zaczynają chyba lać w tej części co jest już wykop zrobiony
Faktycznie, nie czekają aż cała ziemia zniknie tylko od razu. Rokowania są bardzo optymistyczne.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Stary 17.02.2009, 14:22
tak już zaczynają wylewać!maszynka do wylewki już rozłożona tylko betoniarki brak?!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:24
Bo pojechała po nową dostawę betonu...

No, to chyba nie możemy się obawiać o to, że nie wyrobia się w terminie...tylko czy takie wylewanie płyty nie osłabi konstrukcji? Chodzi mi o to, że jak się wylewa na raz całą płyte, to beto jest jedną całością, a tu jakoś będą to łączyć czy jak?
Ostatnio edytowane przez rafalek : 17.02.2009 o godz. 14:26.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Stary 17.02.2009, 14:26
ale beton dość szybko wiąże więc powinno być ich kilka żeby wylewać bez przerw!
Odpowiedz cytując
^Lisu^
Junior Member

Stary 17.02.2009, 14:26
Nie chcę zapeszać... ale jak tak dalej pójdzie to skończą cała trybunę w wyznaczonym terminie...
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:30
Dozamet1 napisał(a):Wyświetl post
ale beton dość szybko wiąże więc powinno być ich kilka żeby wylewać bez przerw!
samych budowlancow kuzwa na tym forum widze ...
taak szybko schnie... jest kilka rodzajów betonu... wiec skad wiecie jaki zastosowano ?

nie płaczcie tyle. to nie sa ludzie zebrani z ulicy... i wiedza co robia
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Stary 17.02.2009, 14:36
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
samych budowlancow kuzwa na tym forum widze ...
taak szybko schnie... jest kilka rodzajów betonu... wiec skad wiecie jaki zastosowano ?

nie płaczcie tyle. to nie sa ludzie zebrani z ulicy... i wiedza co robia
a właśnie jestem budowlańcem i się nie mędrkuj!!
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:37
Dozamet1 napisał(a):Wyświetl post
a właśnie jestem budowlańcem i się nie mędrkuj!!

rozumiem ze znasz sie na konstrukcjach trybun...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Stary 17.02.2009, 14:40
po części tak
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:42
A może oni jeszcze płyty nie wylewają, tylko przymierzają czy ten Szteter dostanie do najodleglejszych miejsc
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.02.2009, 14:49
A tak z innej beczki: Czy mi coś umknęło czy nadal jest cisza w sprawie podpisania kontraktu na wykonanie trybuny zachodniej A propos budowy to dzisiaj ruch aż miło patrzeć
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Stary 17.02.2009, 14:52
Pero napisał(a):Wyświetl post
A tak z innej beczki: Czy mi coś umknęło czy nadal jest cisza w sprawie podpisania kontraktu na wykonanie trybuny zachodniej A propos budowy to dzisiaj ruch aż miło patrzeć

http://www.stadionwisly.info/?p=aktualnosci&z=293
Ostatnio edytowane przez Dozamet1 : 17.02.2009 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.02.2009, 15:10
Ale chodzi mi czy podpisano umowę tzn czy nie ma jakiś protestów czy innych utrudnień
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Stary 17.02.2009, 15:12
nic na temat protestów nie słychać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów