|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Aż się prosi żeby na tej kolumnadzie zrobić jakieś wiślackie akcenty.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
do wislackich akcentów nic nie mam ale na te elawacje bym nic nie dokładał te 2 kolory są w zupełności wystarczająco, więcej mogło by zrobic ze stadionu stargan, kiczowatego klocka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z wizki wynika że będzie zawieszony telebim na C. @ w ogóle to Loża ma być na A/B czy C? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Aż się prosi żeby okrąglaka zasłonić bo przy tych masywnych C oraz AiB to po prostu straszy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Fajnie wszystko tylko ze pokazujecie projekty sprzed prawie roku ktore sie troche zmienily, tej wystajacej kolumandy od C po bokach juz nie bedzie (pewnie ktos panu O z grona pomocnikow UEFY podpowiedzial myk ze jednak da rady inaczej podtrzymac trybune). Najswiezszy, choc niekoncowy projekt (fajnie nie? buduja a jeszcze nie ma koncowego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zawsze podobaly mi sie stadiony Angielskie.
Nasz bedzie to wlasnie taki typowy "Anglik" ,niektorzy zarzucaja im ze kanciaste itd a mi sie wlanie podoba 4 strome trybuny + narozniki ,super akustyka i to to chodzi. Wprawdzie w samej Anglii troche to sie zmienia np Arsenal z Highbury ktore bylo typowo angielkie zbudowal The Emirates ktore jest architektonicznie zupelnie inne,mam kontakt z paroma goscimi wlasnie z Arsenalu i mowia ze ten nowy mzoe byc,ale stary mial tego "spirita" ducha ktorego nowy miec nigdy nie bedzie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.02.2009 o godz. 00:22.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Niestety to tylko wizualizacja :/ A na niej nawet tyły E i D całkiem nieźle sie prezentują. Jak jest w rzeczywistości... wszyscy wiemy
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś narzekał na tempo prac niech teraz zobaczy na kamerke;D 2 duże koparki ładują a jedna na dole wyrównuje
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No dzisiejsze tempo robi wrażenie. Tak sie zastanawiam czy żeby skończyć w terminie wystarczy im praca tak jak dotychczas do 17-18 wieczorem. Może sie to zmieni jak skończą sie bawić z fundamentami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jestem przekonany, że gdy zacznie się robota z betonem, i zbrojeniami, to będą pracowac na dwie, a może nawet na 3 zmiany
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
1. Ten dach nad głównym wejściem jest chory przesadzony (ale to malutki problem) 2. Aż się prosi żeby nad wejściem, nad szyldem z napisem stadion miejski im. Henryka Reymana, wygrzomocić potężną Białą Gwiazdę. Od początku budowy stadionu o tym piszę, dobrze wyeksponowany symbol to dla estetyki całego stadionu naprawdę ważny element. 3. Nie wiem po jaką cholerę te krańce betonowej kolumnady wyjeżdżają ponad dach, rozumiem, że jest to najprawdopodobniej zabieg nawiązujący do starego stadionu, ale moim zdaniem całkowicie chybiony. 4. Oświetlenie, problem znany, ale niby nie dający się rozwiązać z racji struktury nośnej dachu. Nie do naprawienia na tę chwilę są kwestie: 1. Okrąglaka, który jest takim małym okrągłym bolcem ni stąd, ni zowąd. Ma zły kształt, nie zamyka bryły. Sam w sobie jest za mały i co najgorsze, chyba nie ma co z nim zrobić. 2. Dziur między trybunami, ale to też rokuje bardzo nikłe nadzieje, że D i E, kiedyś mogą się wspiąć ciut wyżej i wtedy dorównać C i A/B. Swoją drogą szykuje się chyba zmiana w nazewnictwie sektorów. Ogólnie z syfu jaki nam przedstawiono, powoli poprzez poprawianie (tych możliwych do poprawienia) elementów, zaczynamy wyciągać z projektu wszystko co było możliwe, aby ten stadion prezentował się godnie. Oceniam go wciąż bardzo słabo z racji pieniędzy jakie popłynęły na jego budowę i rodzącego się w bólach kształtu. Mam nadzieję, że to o czym napisałem ktoś tam ma w głowie i postara się, aby większość z tych niezadowolonych, przynajmniej była na poziomie akceptująco-doceniającym. PS. Nie chcę tu wzbudzać żadnych niepotrzebnych dyskusji, dlatego proszę darować sobie wypowiedzi typu: dla mnie stadion ważny jest od wewnątrz itd. Jak ktoś chce odpowiedzieć, to proszę odpowiadać na poruszane kwestie - czyli głównie na temat estetyki zewnętrznej stadionu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że wygląd stadionu jest ważny, Największe zainteresowanie obiektu jest pod czas meczów i nikt nie będzie oglądał i dopingował po za stadionem tylko na trybunach. Niektóre elementy tak jak te kratownice muszą widocznie być aby utrzymać dach. Nie ma możliwości aby wejść na teren Parku Jordana. Co do okrąglaka to faktycznie mógł być większy, ale też musi być gdzieś miejsce na konferencje itd. Po za tym jak dotąd nie widziałem takiego samego projektu stadionu. Przypominam że stadion narodowy będzie kopią stadionu który już stoi w RPA. Krytykować i oceniać zawsze można, ale najlepiej robić to gdy stadion powstanie bo i tak nasze uwagi tutaj nic nie zmienią.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Były takie pytania, gdzie przez rundę wiosenną będzie siedział nasz boss, p. Cupiał. A nie może z okrąglaka oglądać meczów? Ciekawe czy tam mogły by być miejsca dla vipów, nawet wtedy jak już całkiem powstanie nasz stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co myślicie o pomyśle, żeby na sektorze C był napis np. WISŁA ułożony z krzesełek, powiedzmy w kolorze czerwonym? Albo zamiast niebieskiego kolory krzesełek były by czerwone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było by to dobre z uwagi że niebieskie krzesełka będzie miał też lech.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Panowie z tego co widzę to płytę zaczynają chyba lać w tej części co jest już wykop zrobiony
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie, nie czekają aż cała ziemia zniknie tylko od razu. Rokowania są bardzo optymistyczne.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
tak już zaczynają wylewać!maszynka do wylewki już rozłożona tylko betoniarki brak?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo pojechała po nową dostawę betonu...
No, to chyba nie możemy się obawiać o to, że nie wyrobia się w terminie...tylko czy takie wylewanie płyty nie osłabi konstrukcji? Chodzi mi o to, że jak się wylewa na raz całą płyte, to beto jest jedną całością, a tu jakoś będą to łączyć czy jak?
Ostatnio edytowane przez rafalek : 17.02.2009 o godz. 14:26.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ale beton dość szybko wiąże więc powinno być ich kilka żeby wylewać bez przerw!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie chcę zapeszać... ale jak tak dalej pójdzie to skończą cała trybunę w wyznaczonym terminie...
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
taak szybko schnie... jest kilka rodzajów betonu... wiec skad wiecie jaki zastosowano ? nie płaczcie tyle. to nie sa ludzie zebrani z ulicy... i wiedza co robia ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rozumiem ze znasz sie na konstrukcjach trybun... ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
po części tak
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może oni jeszcze płyty nie wylewają, tylko przymierzają czy ten Szteter dostanie do najodleglejszych miejsc
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak z innej beczki: Czy mi coś umknęło czy nadal jest cisza w sprawie podpisania kontraktu na wykonanie trybuny zachodniej
|
|
|
|
Member
Offline |
|
http://www.stadionwisly.info/?p=aktualnosci&z=293
Ostatnio edytowane przez Dozamet1 : 17.02.2009 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale chodzi mi czy podpisano umowę tzn czy nie ma jakiś protestów czy innych utrudnień
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nic na temat protestów nie słychać
|
|