The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2011, 14:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W ogóle to krytykować chyba mozna i to całkiem zasadnie? Zyjemy w wolnym kraju.
Oj... chyży rój też tak twierdzi a zakazami sypie z rękawa na lewo i prawo
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.07.2011, 18:14
Też oglądałem ten reportaż z szatni Bełchatowa i moja interpretacja jest taka, że widziałem wtedy przerazonego, słabego Lenczyka, jak zwykle medrkującego, ale bez przekonania. Z drugiej strony widziałem Ujka, który zagrzewał kolegów do walki, a na to wszystko patrzył Lenczyk z boku nie wiedząc jak ma się odezwać.
Takie odniosłem wtedy wrazenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najwazniejszych meczach dobrze ustawić druzyne taktycznie i mentalnie.

Rozumiem, że Twoje wrażenia są inne. Nie będę z nimi polemizował.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Co zmienił w taktyce? Czemu nazwałeś ją wydumaną?
Lenczyk nie był słaby ani przerażony. Zachowywał się tak, jak zawsze. On jest spokojny niezależnie od tego, czy przegrywa 0-5, czy wygrywa 4-0. Taki ma styl bycia.

Napisałeś: "Takie odniosłem wtedy wrażenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie."

Oto mecze ligowe z "wielką trójką" i pucharowe rozegrane przez drużyny Lenczyka po tej przegranej z Wisłą 1-2:

sezon 07/08, jako trener Bełchatowa
Z Ameri Tbilisi: dom 2-0, wyjazd 0-2 i awans w karnych (4-2)
Z Dnipro Dniepropietrowsk: wyjazd 1-1, a potem dom 2-4
Z Lechem: dom 0-3, wyjazd 1-1
Z Wisłą: wyjazd 0-2, dom 0-0
Z Legią: wyjazd 1-4

08/09, Zagłębie, 2ga liga i awans do ekstraklasy. Lenczyk był trenerem od 16 kwietnia do końca sezonu. W tym czasie zespół ma bilans 8-0-1 (+ walkower 3-0), gole 19-6 (+3 za walkower) i klub przeskakuje z czwartego miejsca na drugie. Nad czwartym miejscem, czyli pierwszym nieawansującym zespołem, ma 10 punktów przewagi.

09/10, Cracovia
Z Legią: wyjazd 0-0, dom 1-2
Z Lechem: dom 1-0, wyjazd 1-3
Z Wisłą: wyjazd 1-0, dom 1-1

10/11, Śląsk:
Z Wisłą: dom 2-0, wyjazd 0-0
Z Lechem: wyjazd 2-2
Z Legią: wyjazd 2-1

Aktualny sezon:
Z Dundee: dom 1-0, wyjazd 2-3

W sumie:
W pucharach jego zespół awansuje, gdy jest faworytem. Bilans 2-1-3
Z Lechem: 1-2-2, dom 1-0-1, wyjazd 0-2-1
Z Legią: 1-1-2, dom 0-0-1, wyjazd 1-1-1
i wisienka na torcie:
Z Wisłą: 2-3-1, dom 1-2-0, wyjazd 1-1-1
09.03.08 - nasza ostatnia ligowa wygrana z zespołem Lenczyka.

Możesz wytłumaczyć jak taki bilans może się przytrafić człowiekowi, który trenował zespoły nie należące do ligowej czołówki, który ponoć nie potrafi "w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie"?
W przyszłości staraj się zmyślać tylko na temat rzeczy, których nie można sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez jova : 23.07.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2011, 11:56
http://www.90minut.pl/news/163/news1...-i-Slaska.html
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2011, 13:19
Moje oceny (0-10) piłkarzy z meczu Dundee - Śląsk :

Keleman 2 - Jeden z najsłabszych punktów zespołu, karny z którego padła trzecia bramka to zdecydowanie autorstwo jego i Celebana

Socha 7 - Nie ustrzegł się błędów w defensywie, ale to wynikało głównie z częstego włączania się akcji ofensywnych. Na skrzydle musiał biegać za siebie i będącego w słabszej formie Gancarczyka, kilka efektownych akcji, boczny obrońca Dundee miał z nim duże problemy.

Celeban 2 - Najsłabszy z obrońców, kilka katastrofalnych błędów, każde jego dojście do piłki powodowało palpitacje serca, to wybitnie nie był jego mecz...

Pietrasiak 3 - Nie popełniający aż takich błędów jak Celeban, ale również nie może uznać tego meczu za udany

Spahić 4 - W obronie średnio, plus za kilka wejść ofensywnych.

Sztylka 4 - Mało widoczny, odwalał ciężka robotę w środku pola

Dudek 6 - Jak wyżej, ocena za kapitalną bramkę która dała Śląskowi awans

Elsner 7 - Waleczny, dobry technicznie, ocena bylaby wyższa gdyby nie przestoje w grze.

Gancarczyk 4 - Bez błysku, więcej po jego stronie szumu robił Socha.

Sobota 7 - Wniósł sporo ożywienia na boisku, dobry technicznie, inteligentne podania, może lepiej by było gdyby Lenczyk dał mu szansę gry od początku. Jedna bardzo efektowna akcja gdy przedzierał się w środku pola i został z trudem powstrzymany faulem.

Mila 7 - Prawdziwy reżyser gry, często utrzymujacy się przy piłce, dobrze rozgrywający, braki szybkościowe nadrabiał ambicją i umiejętnością ustawiania się na boisku. Zdecydowanie lepszy jako pomocnik niż napastnik.

Ćwielong 2 - Jeden z najsłabszych piłkarzy na boisku.

Voskamp 2 - Widać że nie jest w formie, sporo walczył ale niewiele z tego wynikało.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2011, 16:40
Jova,
podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.
Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów.
I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić.
Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....
Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.
Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2011, 17:29
Jaka stacja tv bedzie pokazywac mecz Legii z Turkami?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2011, 17:40
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jaka stacja tv bedzie pokazywac mecz Legii z Turkami?
Wychodzi na to, ze zadna - nawet zagraniczna
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.07.2011 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2011, 17:48
No to sobie nie obejrzymy przedostatniego meczu Legii w europejskich pucharach...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2011, 18:28
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
No to sobie nie obejrzymy przedostatniego meczu Legii w europejskich pucharach...
Rzeczywiście wielka strata

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.07.2011, 18:31
http://www.slaskwroclaw.pl/6889785.dhtml
Po godzinie 19 na Polsacie była zapowiedź meczu Litex-Wisła na otwartym Polsacie.
Co do Legii może TVN odkupi prawa i pokaże mecz.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 24.07.2011 o godz. 18:33.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2011, 18:52
John1906 napisał(a):Wyświetl post
http://www.slaskwroclaw.pl/6889785.dhtml
Po godzinie 19 na Polsacie była zapowiedź meczu Litex-Wisła na otwartym Polsacie.
Co do Legii może TVN odkupi prawa i pokaże mecz.
Jak spot dalej leci to raczej bedzie - na stronie polsat.pl nie ma jeszcze zmienionego programu na czwartek - dalej nie ma meczu Slaska wpisanego, jak zwykle uaktualnia w dzien meczu

PS: Ogladam polsat i jak zwykle przegapie zapowiedzi :/
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.07.2011, 20:38
O Wisłe jestem spokojny:
- jest rozstawiona
- wygrała z Litexem w sparingu
- po meczach ze Skonto widać że forma coraz lepsza
-w najgorszym razie (odpukać)pozostaną co najmniej 2 mecze w lidze europy

O Sląsk również jestem spokojny:
-osiągneli już więcej niż zakładano - wyeliminowanie wyżej rozstawione Dundee
-osoba Lenczyka gwarantuje odpowiedni poziom drużyny

Jedynie o Legie jestem niespokojny:
- zagrają na ,,dzień dobry" z wyżej klasyfikowanym rywalem
- zagrają w "niecodziennych" warunkach - upały w Turcji.Zmiana klimatu.
- po wiosennych zamieszaniach-zwolnieniach ze Skorżą ciężko aby piłkarze mieli do niego wielki szacunek
-kontrowersyjne wzmocnienia - Ljuboja i mający najlepsze lata za sobą Zewlakow.

Myśle że w przypadku Legii minimalna porażka nie byłaby złym wynikiem mając w zapasie rewanż na Lazienkowskiej.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.07.2011, 20:53
Jova, podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.
Rzeczywiście, to chyba było niepotrzebne. Powinienem był pamiętać przebieg naszych wcześniejszych rozmów i przewidzieć, że przytaczanie faktów i udowadnianie, że się mylisz, nie jest w stanie Cię przekonać.
Mimo wszystko spróbuję jeszcze raz.
Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów. I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić. Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....
No to wymień te ważne (Twoim zdaniem) mecze. Co Cię powstrzymuje? Zobaczymy jak Lenczyk sobie w nich radził. Jeśli nie potrafisz ich wymienić albo znajdziesz tylko kilka (2-3) przykładów, to będzie znaczyło, że Twoja teza jest najwyżej nieuzasadnionym przeczuciem.
Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.
Można w ten sposób ocenić tę sytuację. Skupmy się na tym, co można udowodnić, a nie na subiektywnych odczuciach.
Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,
Pytałem: "co zmienił", a nie "czy zmienił". Zauważasz różnicę? Czekam na konkretną odpowiedz.
Z wypowiedz tego kibica wynika, że Lenczyk zagrał zbyt ofensywnie:
"Lenczyk moim skromnym zdaniem trochę przesadził z taktyką na ten mecz. W wyjściowym składzie za dużo było zawodników ofensywnych. Pewnie założenie było takie aby ten mecz wygrać. Wtedy wystarczył remis
do upragnionego celu."
a z Twoich słów, że Wisły się przestraszył:
"tak przestraszył w szatni swoich piłkarzy, że to przyjechała wielka Wisła i w zasadzie to trzeba się położyć (...) Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem"
Wypowiedz kibica jest sprzeczna z Twoją.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.07.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2011, 22:11
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee.
Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza.
Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę.
To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny,
Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo.
Tyle w tym temacie.
Jeszcze tylko opinia Tomaszewskiego z ktora nikt nie musi się zgadzać:
Cytat:
Natomiast Bełchatów i Zagłebie to są takie włoskie drużyny. Jeden Bóg wie, kto tam zagra i jak zagra. Wszyscy mówili, że GKS grał w zeszłym sezonie superfutbol, ale ja nie jestem przekonany. Przed rokiem tak się złożyło, że antyfutbol prezentowały drużyny Legii i Wisły, a GKS i Lubin to zwyczajnie wykorzystały. Bełchatów miał dwa przebłyski, w meczach ze stołecznymi i „Białą Gwiazdą”, ale tylko dlatego, że akurat oni przeżywali kryzys. Dla mnie zespół Oresta Lenczyka jest totalnym zaprzeczeniem prowadzenia jakiejkolwiek drużyny. W kilkunastu meczach zagrało trzech bramkarzy i nie wiadomo, kto jest pierwszy. To trzeba sobie w łeb strzelić! Jak na Ukrainie dobrze zagrał Kozik, to w lidze już był Lech i kilka goli zawalił.

Dla mnie Lenczyk nigdy nie był trenerem. Wybitnym trenerem. Według mnie, to taki padliniarz, który żerował na tym, że szedł do zespołu, który był w potrzebie. Do Bełchatowa przyszedł i pojawili się tacy „strażacy”. Jeśli nic się nie uda osiągnąć, to zawalili poprzednicy, ale jak będzie to dobrze, nazywajcie mnie „cudotwórcą”. Dobry trener musi umieć coś stworzyć, a gdy Lenczyk prowadził Wisłę, to brakowało jakiejkolwiek kontynuacji. Na pewno on ma swoją filozofię, jest szkoleniowcem starej daty, ale, według mnie, tacy szkoleniowcy nie mają racji bytu.
http://www.igol.pl/article,540.html

Pozostańmy przy swoich odczuciach co do Lenczyka i nie zaśmiecajmy juz forum
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.07.2011, 23:15
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee.
Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza.
Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę.
To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny,
Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo.
Tyle w tym temacie.

http://www.igol.pl/article,540.html

Sorry że sie wtrącę ale pokaż mi szkoleniowca który "czasami" nie popełnia błędów który w każdym meczu zestawia optymalnie taktyke ...

Tylko tyle odemnie
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 25.07.2011, 01:59
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee. Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza. Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę. To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny, Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
Tak, to są subiektywne oceny. Różnica jest taka, że moja ocena jest oparta na faktach, które wyraźnie przywołałem, a Twoja ocena jest po prostu nieuzasadniona.
Trzy razy pytałem "w jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?", a Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Nie możesz wskazać, co dokładnie było złego w tamtej taktyce (użytej w meczu GKS - Wisła), ale to nie przeszkadza Ci twierdzić, że w najważniejszych meczach Lenczyk nie potrafi "dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie". Wiesz, że taktyka była zła, ale nie potrafisz wskazać żadnych błędów. Kabaret.

Moja opinia, że Lenczyk z trudnymi meczami radził sobie nieźle, jest oparta na faktach, które przywołałem - meczach pucharowych i spotkaniach z największymi ligowymi klubami. Uważam, że ta statystyka ewidentnie pokazuje, że w trudnych meczach Lenczyk radził sobie bardzo przyzwoicie, a jego zespoły często odbierały punkty silniejszym drużynom.

Przypominam, że nie rozmawiamy o jakichś tam spotkaniach, do których Lenczyk wybierał złą taktykę, tylko o szczególnych przypadkach - o ważnych meczach, w których stosował "wydumaną taktykę".
Gdy wymieniłem mecze, które moim zdaniem były ważne, trudne (Wisła, Legia, Lech i puchary) i udowodniłem, ze Lenczyk radził sobie w nich całkiem nieźle, Ty stwierdziłeś, że inne spotkania mogły być ważne w zależności od układu tabeli. Poprosiłem byś wymienił te inne ważne mecze. Oczywiście nie potrafisz tego zrobić, ale nie przeszkadza Ci to twierdzić, że Lenczyk wielokrotnie "dawał ciała" w ważnych spotkaniach.
W kółko wymieniasz tylko dwa mecze: z Wisłą i z Dundee.
Tyle w tym temacie.
Ponawiam pytanie po raz czwarty: czemu taktyka na mecz GKS - Wisła była zła? Bo była ofensywna? Czemu uważasz ją za (zbyt) ofensywną? Bo tak nazwał ją jakiś anonimowy koleś, w cytowanych przez Ciebie komentarzach z Interii?
Wypowiedz nie na temat. Rozmawiamy o ważnych meczach drużyn Lenczyka rozegranych po spotkaniu GKS-Wisła.
Jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania, tylko wciąż się wykręcać, to rzeczywiście dyskusję można uznać za zakończoną.
Ostatnio edytowane przez jova : 25.07.2011 o godz. 02:03.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.07.2011, 05:28
Kolego Angmir zachowaj swoje genialne przemyślenia dla siebie bo aż oczy bolą od czytania twoich wypocin.Mam nadzieję , że czeka cię przymusowa absencja na tym forum.

Żeby nie robić OT .Liczę na WKS w meczu z Bułgarami tym bardziej ,że wydają się łatwiejszym przeciwnikiem od Szkotów .Szkoda jedynie decyzji UEFA przez która pierwszy mecz Śląsk gra u siebie bo jednak mieć 2 mecz na własnym boisku to duży przywilej .

Natomiast co do Legi to również jak kilka osób tutaj przewiduję krótką przygodę z pucharami .Zarówno na niekorzyść Legii będą warunki pogodowe w Turcji jak i ...Skorża .Zresztą o ile Wisła kompromitowała w ostatnich latach najbardziej polską piłkę to jednak zdarzały się jakieś przebłyski typu Barcelona , Beitar i chyba jednak Tottenham .Natomiast Legia od kilku lat kompletnie nie potrafi grac w Europie .Powiem więcej w - w XXI w. zero jakichkolwiek sukcesów .Bo i Groclin i Lech i Wisła miały swoje świetne mecze .Chyba ,że jedynie remis z Valencją ale i ten mecz wypada blado przy wygranych z Man. City, Parmą , Shalkę czy Barceloną .

Niemniej jako niepoprawny kibic liczę na awans wszystkich 3 zespołów .
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.07.2011, 08:03
IRTYSZ oberwal od AKTOBE 2:7.
Porazka Jagiellonii wyglada coraz zalosniej.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.07.2011, 16:28
mecz meczowi nierówny.

Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 25.07.2011, 16:49
HEDu napisał(a):Wyświetl post
mecz meczowi nierówny.
Fakt, teraz jaga dostałaby ze 3:0. Przegrać można ale jak się dostaje u siebie 2:7 to coś jest nie halo. To były mega cienkie ogóry, przy których jaga niestety była mizernymi korniszonkami.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.07.2011, 17:03
dobra_bestia napisał(a):Wyświetl post
To były mega cienkie ogóry, przy których jaga niestety była mizernymi korniszonkami.
Właśnie problem w tym, że gdyby Jagiellonia rzeczywiście piłkarsko była gorsza od Kazachów, to można by było nad tym spokojnie przejść do porządku dziennego. Natomiast rzeczywistość jest dużo gorsza i bardziej wstydliwa, bo Jaga piłkarsko przewyższała Kazachów o klasę, a potrafiła tak totalnie się posrać w majty i sfrajerzyć, że będąc drużyną dużo lepszą odpadają.

...co w mojej opinii jest dużo bardziej kompromitujące niż sytuacja, w której po tym dwumeczu widać, że nawet tak ogórasty Irtysz jest piłkarsko lepszy i dzięki temu wygrywa. Wolałbym rzeczywiście widzieć, że nasz kraj jest tak piłkarsko słaby, że nawet Kazachowie prezentują wyższy poziom, niż widzieć kolejne porażki, w których polska drużyna przegrywa głową, mentalnością, brakiem koncentracji, profesjonalizmu.

To dopiero jest dla mnie dołujące, że "nasi" piłkarze w danym meczu są lepsi, ale przegrywają, bo są mentalnymi baranami. Ale trudno, było, minęło, nie ma już co do tego wracać, trzeba mieć nadzieję, że w następnym sezonie w pucharach zagrają zespoły rzeczywiście do tego MENTALNIE przygotowane. A Śląsk i Wisła zmażą tą plamę dla naszej ligi w następnych meczach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2011, 17:18
sztuka jest przegrać będąc lepszym...ale jakby to powiedział Peja, "tak kończa frajerzy"

100% racji rw88
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 25.07.2011, 18:15
Legia na żywo w Polsacie Sport
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2011, 19:08
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
zdarzały się jakieś przebłyski typu Barcelona , Beitar i chyba jednak Tottenham .Natomiast Legia od kilku lat kompletnie nie potrafi grac w Europie .Powiem więcej w - w XXI w. zero jakichkolwiek sukcesów .Bo i Groclin i Lech i Wisła miały swoje świetne mecze .Chyba ,że jedynie remis z Valencją ale i ten mecz wypada blado przy wygranych z Man. City, Parmą , Shalkę czy Barceloną .

Niemniej jako niepoprawny kibic liczę na awans wszystkich 3 zespołów .
1. Widze, że Tottenham awansował już do rangi przebłysku Jak ten czas leci.
2. Utrecht, pierwsza ekipa z Holandii wyeliminowana przez polski klub. W sposób dość drastyczny.
3. Nie porównywałbym remisu (przez karnego z dupy dla V.) z dwukrotnym z rzędu finalistą LM do wygranej z Parmą.
4. Jedni mieli swoje sukcesy w XX wieku inni swoje "sukcesy" w XXI
5. Jak Legia awansuje to będzie cud.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.07.2011, 19:12
0 22 napisał(a):Wyświetl post
2. Utrecht, pierwsza ekipa z Holandii wyeliminowana przez polski klub. W sposób dość drastyczny.
3. Nie porównywałbym remisu (przez karnego z dupy dla V.) z dwukrotnym z rzędu finalistą LM do wygranej z Parmą.
6. Jedni budowali swoją potęgę na piłkarzach ukradzionych innym klubom, a inni musieli sobie swoich wychować.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2011, 19:21
Bezczelnością muszę nazwać zapisanie słowa "sukcesy" w cudzysłowie. Chciałbyś takiej historii z początku XXI wieku dla Legii, jaką miała Wisła.

XXI wiek:
Wisła:
Real Saragossa - zwyciestwo,
FC Porto - remis,
Inter Mediolan - zwyciestwo,
Panathinaikos - zwyciestwo,
Lazio - remis,
Parma - zwyciestwo,
Schalke - remis & zwyciestwo,
Barcelona - zwyciestwo,
Beitar - zwyciestwo,
Basel - zwyciestwo,
Tottenham - remis
---
Legia:
Utrech - 2x zwyciestwo
Valencia - remis

Naprawdę chcesz to porównywać?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.07.2011, 19:21
Dobrze, że nigdy nie wygraliście meczu o pietruszkę z Barceloną jak my, bo zesrałbyś się chyba z tego ciśnienia.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.07.2011, 19:45
Cytat:
Dobrze, że nigdy nie wygraliście meczu o pietruszkę z Barceloną jak my, bo zesrałbyś się chyba z tego ciśnienia.
Zesral to sie po przegranej w meczu towarzyskim z Arsenalem wiec az strach pomyslec co by było po zwyciestwie w meczu o punkty z Barcelona
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.07.2011, 19:53
To oni nadal myślą ,że mecz z Arsenalem był na poważnie ? hahaha
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2011, 19:55
Proud napisał(a):Wyświetl post
6. Jedni budowali swoją potęgę na piłkarzach ukradzionych innym klubom, a inni musieli sobie swoich wychować.
Zieeeew.

filemon napisał(a):Wyświetl post
Bezczelnością muszę nazwać zapisanie słowa "sukcesy" w cudzysłowie. Chciałbyś takiej historii z początku XXI wieku dla Legii, jaką miała Wisła.

Naprawdę chcesz to porównywać?
1. Pewnie, że bym chciał.
2. Czy ja porównuję? Podałem jeden, JEDEN! konkretny przykład Valencia - Parma i nic więcej. Przy reszcie osiągaliście oczywiście większe wyniki w XXI wieku w pucharach.
3. No, 'sorka' chłopie, ale te Wasze, Lecha czy Grodziska wyniki z XXI wieku 'nieco' kucają przy wynikach Legii z XX wieku, które mam przyjemność pamiętać, dlatego nie robią zbyt wielkiego wrażenia. I chyba czas najwyższy to powiedzieć, bo widzę, że niektórzy odlatują już 'meczami z Tottenhamem' czy 1/8 czy 1/16 Uefy

Watts napisał(a):Wyświetl post
Wystarcza mi świadomość, że w meczu o 'niepietruszkę' prowadziliśmy tam 1-0, sędzia nie uznał prawidłowej bramki na 2-0 bodajże Kosy i ostatecznie było 1-1. Serio.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zesral to sie po przegranej w meczu towarzyskim z Arsenalem wiec az strach pomyslec co by było po zwyciestwie w meczu o punkty z Barcelona
Ale pierdzielisz. Co jak co, ale chyba wielokrotnie na tym forum dawałem wyraz tego co sądzę o aktualnych szansach Legii. Jeszcze napisz, że uważam, że Legia rozmasakrujerozwaliimegaw.......i Gaziantesporowi
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.07.2011 o godz. 19:58.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów