|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Lenczyk nie był słaby ani przerażony. Zachowywał się tak, jak zawsze. On jest spokojny niezależnie od tego, czy przegrywa 0-5, czy wygrywa 4-0. Taki ma styl bycia. Napisałeś: "Takie odniosłem wtedy wrażenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie." Oto mecze ligowe z "wielką trójką" i pucharowe rozegrane przez drużyny Lenczyka po tej przegranej z Wisłą 1-2: sezon 07/08, jako trener Bełchatowa Z Ameri Tbilisi: dom 2-0, wyjazd 0-2 i awans w karnych (4-2) Z Dnipro Dniepropietrowsk: wyjazd 1-1, a potem dom 2-4 Z Lechem: dom 0-3, wyjazd 1-1 Z Wisłą: wyjazd 0-2, dom 0-0 Z Legią: wyjazd 1-4 08/09, Zagłębie, 2ga liga i awans do ekstraklasy. Lenczyk był trenerem od 16 kwietnia do końca sezonu. W tym czasie zespół ma bilans 8-0-1 (+ walkower 3-0), gole 19-6 (+3 za walkower) i klub przeskakuje z czwartego miejsca na drugie. Nad czwartym miejscem, czyli pierwszym nieawansującym zespołem, ma 10 punktów przewagi. 09/10, Cracovia Z Legią: wyjazd 0-0, dom 1-2 Z Lechem: dom 1-0, wyjazd 1-3 Z Wisłą: wyjazd 1-0, dom 1-1 10/11, Śląsk: Z Wisłą: dom 2-0, wyjazd 0-0 Z Lechem: wyjazd 2-2 Z Legią: wyjazd 2-1 Aktualny sezon: Z Dundee: dom 1-0, wyjazd 2-3 W sumie: W pucharach jego zespół awansuje, gdy jest faworytem. Bilans 2-1-3 Z Lechem: 1-2-2, dom 1-0-1, wyjazd 0-2-1 Z Legią: 1-1-2, dom 0-0-1, wyjazd 1-1-1 i wisienka na torcie: Z Wisłą: 2-3-1, dom 1-2-0, wyjazd 1-1-1 09.03.08 - nasza ostatnia ligowa wygrana z zespołem Lenczyka. Możesz wytłumaczyć jak taki bilans może się przytrafić człowiekowi, który trenował zespoły nie należące do ligowej czołówki, który ponoć nie potrafi "w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie"? W przyszłości staraj się zmyślać tylko na temat rzeczy, których nie można sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez jova : 23.07.2011 o godz. 18:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moje oceny (0-10) piłkarzy z meczu Dundee - Śląsk :
Keleman 2 - Jeden z najsłabszych punktów zespołu, karny z którego padła trzecia bramka to zdecydowanie autorstwo jego i Celebana Socha 7 - Nie ustrzegł się błędów w defensywie, ale to wynikało głównie z częstego włączania się akcji ofensywnych. Na skrzydle musiał biegać za siebie i będącego w słabszej formie Gancarczyka, kilka efektownych akcji, boczny obrońca Dundee miał z nim duże problemy. Celeban 2 - Najsłabszy z obrońców, kilka katastrofalnych błędów, każde jego dojście do piłki powodowało palpitacje serca, to wybitnie nie był jego mecz... Pietrasiak 3 - Nie popełniający aż takich błędów jak Celeban, ale również nie może uznać tego meczu za udany Spahić 4 - W obronie średnio, plus za kilka wejść ofensywnych. Sztylka 4 - Mało widoczny, odwalał ciężka robotę w środku pola Dudek 6 - Jak wyżej, ocena za kapitalną bramkę która dała Śląskowi awans Elsner 7 - Waleczny, dobry technicznie, ocena bylaby wyższa gdyby nie przestoje w grze. Gancarczyk 4 - Bez błysku, więcej po jego stronie szumu robił Socha. Sobota 7 - Wniósł sporo ożywienia na boisku, dobry technicznie, inteligentne podania, może lepiej by było gdyby Lenczyk dał mu szansę gry od początku. Jedna bardzo efektowna akcja gdy przedzierał się w środku pola i został z trudem powstrzymany faulem. Mila 7 - Prawdziwy reżyser gry, często utrzymujacy się przy piłce, dobrze rozgrywający, braki szybkościowe nadrabiał ambicją i umiejętnością ustawiania się na boisku. Zdecydowanie lepszy jako pomocnik niż napastnik. Ćwielong 2 - Jeden z najsłabszych piłkarzy na boisku. Voskamp 2 - Widać że nie jest w formie, sporo walczył ale niewiele z tego wynikało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jova,
podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie. Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów. I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić. Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś.... Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje. Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich: http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3, |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jaka stacja tv bedzie pokazywac mecz Legii z Turkami?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wychodzi na to, ze zadna - nawet zagraniczna
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.07.2011 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to sobie nie obejrzymy przedostatniego meczu Legii w europejskich pucharach...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
http://www.slaskwroclaw.pl/6889785.dhtml
Po godzinie 19 na Polsacie była zapowiedź meczu Litex-Wisła na otwartym Polsacie. Co do Legii może TVN odkupi prawa i pokaże mecz.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 24.07.2011 o godz. 18:33.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
PS: Ogladam polsat i jak zwykle przegapie zapowiedzi :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
O Wisłe jestem spokojny:
- jest rozstawiona - wygrała z Litexem w sparingu - po meczach ze Skonto widać że forma coraz lepsza -w najgorszym razie (odpukać)pozostaną co najmniej 2 mecze w lidze europy O Sląsk również jestem spokojny: -osiągneli już więcej niż zakładano - wyeliminowanie wyżej rozstawione Dundee -osoba Lenczyka gwarantuje odpowiedni poziom drużyny Jedynie o Legie jestem niespokojny: - zagrają na ,,dzień dobry" z wyżej klasyfikowanym rywalem - zagrają w "niecodziennych" warunkach - upały w Turcji.Zmiana klimatu. - po wiosennych zamieszaniach-zwolnieniach ze Skorżą ciężko aby piłkarze mieli do niego wielki szacunek -kontrowersyjne wzmocnienia - Ljuboja i mający najlepsze lata za sobą Zewlakow. Myśle że w przypadku Legii minimalna porażka nie byłaby złym wynikiem mając w zapasie rewanż na Lazienkowskiej. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Rzeczywiście, to chyba było niepotrzebne. Powinienem był pamiętać przebieg naszych wcześniejszych rozmów i przewidzieć, że przytaczanie faktów i udowadnianie, że się mylisz, nie jest w stanie Cię przekonać.
Mimo wszystko spróbuję jeszcze raz.
Z wypowiedz tego kibica wynika, że Lenczyk zagrał zbyt ofensywnie: "Lenczyk moim skromnym zdaniem trochę przesadził z taktyką na ten mecz. W wyjściowym składzie za dużo było zawodników ofensywnych. Pewnie założenie było takie aby ten mecz wygrać. Wtedy wystarczył remis do upragnionego celu." a z Twoich słów, że Wisły się przestraszył: "tak przestraszył w szatni swoich piłkarzy, że to przyjechała wielka Wisła i w zasadzie to trzeba się położyć (...) Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem" Wypowiedz kibica jest sprzeczna z Twoją.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.07.2011 o godz. 20:57.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee.
Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza. Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę. To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny, Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach. Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo. Tyle w tym temacie. Jeszcze tylko opinia Tomaszewskiego z ktora nikt nie musi się zgadzać: Cytat:
Pozostańmy przy swoich odczuciach co do Lenczyka i nie zaśmiecajmy juz forum |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tylko tyle odemnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzy razy pytałem "w jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?", a Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Nie możesz wskazać, co dokładnie było złego w tamtej taktyce (użytej w meczu GKS - Wisła), ale to nie przeszkadza Ci twierdzić, że w najważniejszych meczach Lenczyk nie potrafi "dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie". Wiesz, że taktyka była zła, ale nie potrafisz wskazać żadnych błędów. Kabaret. Moja opinia, że Lenczyk z trudnymi meczami radził sobie nieźle, jest oparta na faktach, które przywołałem - meczach pucharowych i spotkaniach z największymi ligowymi klubami. Uważam, że ta statystyka ewidentnie pokazuje, że w trudnych meczach Lenczyk radził sobie bardzo przyzwoicie, a jego zespoły często odbierały punkty silniejszym drużynom. Przypominam, że nie rozmawiamy o jakichś tam spotkaniach, do których Lenczyk wybierał złą taktykę, tylko o szczególnych przypadkach - o ważnych meczach, w których stosował "wydumaną taktykę". Gdy wymieniłem mecze, które moim zdaniem były ważne, trudne (Wisła, Legia, Lech i puchary) i udowodniłem, ze Lenczyk radził sobie w nich całkiem nieźle, Ty stwierdziłeś, że inne spotkania mogły być ważne w zależności od układu tabeli. Poprosiłem byś wymienił te inne ważne mecze. Oczywiście nie potrafisz tego zrobić, ale nie przeszkadza Ci to twierdzić, że Lenczyk wielokrotnie "dawał ciała" w ważnych spotkaniach. W kółko wymieniasz tylko dwa mecze: z Wisłą i z Dundee.
Wypowiedz nie na temat. Rozmawiamy o ważnych meczach drużyn Lenczyka rozegranych po spotkaniu GKS-Wisła. Jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania, tylko wciąż się wykręcać, to rzeczywiście dyskusję można uznać za zakończoną.
Ostatnio edytowane przez jova : 25.07.2011 o godz. 02:03.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kolego Angmir zachowaj swoje genialne przemyślenia dla siebie bo aż oczy bolą od czytania twoich wypocin.Mam nadzieję , że czeka cię przymusowa absencja na tym forum.
Żeby nie robić OT .Liczę na WKS w meczu z Bułgarami tym bardziej ,że wydają się łatwiejszym przeciwnikiem od Szkotów .Szkoda jedynie decyzji UEFA przez która pierwszy mecz Śląsk gra u siebie bo jednak mieć 2 mecz na własnym boisku to duży przywilej . Natomiast co do Legi to również jak kilka osób tutaj przewiduję krótką przygodę z pucharami .Zarówno na niekorzyść Legii będą warunki pogodowe w Turcji jak i ...Skorża .Zresztą o ile Wisła kompromitowała w ostatnich latach najbardziej polską piłkę to jednak zdarzały się jakieś przebłyski typu Barcelona , Beitar i chyba jednak Tottenham .Natomiast Legia od kilku lat kompletnie nie potrafi grac w Europie .Powiem więcej w - w XXI w. zero jakichkolwiek sukcesów .Bo i Groclin i Lech i Wisła miały swoje świetne mecze .Chyba ,że jedynie remis z Valencją ale i ten mecz wypada blado przy wygranych z Man. City, Parmą , Shalkę czy Barceloną . Niemniej jako niepoprawny kibic liczę na awans wszystkich 3 zespołów . |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
IRTYSZ oberwal od AKTOBE 2:7.
Porazka Jagiellonii wyglada coraz zalosniej. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mecz meczowi nierówny.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
...co w mojej opinii jest dużo bardziej kompromitujące niż sytuacja, w której po tym dwumeczu widać, że nawet tak ogórasty Irtysz jest piłkarsko lepszy i dzięki temu wygrywa. Wolałbym rzeczywiście widzieć, że nasz kraj jest tak piłkarsko słaby, że nawet Kazachowie prezentują wyższy poziom, niż widzieć kolejne porażki, w których polska drużyna przegrywa głową, mentalnością, brakiem koncentracji, profesjonalizmu. To dopiero jest dla mnie dołujące, że "nasi" piłkarze w danym meczu są lepsi, ale przegrywają, bo są mentalnymi baranami. Ale trudno, było, minęło, nie ma już co do tego wracać, trzeba mieć nadzieję, że w następnym sezonie w pucharach zagrają zespoły rzeczywiście do tego MENTALNIE przygotowane. A Śląsk i Wisła zmażą tą plamę dla naszej ligi w następnych meczach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sztuka jest przegrać będąc lepszym...ale jakby to powiedział Peja, "tak kończa frajerzy"
100% racji rw88 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Legia na żywo w Polsacie Sport
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Jak ten czas leci.2. Utrecht, pierwsza ekipa z Holandii wyeliminowana przez polski klub. W sposób dość drastyczny. 3. Nie porównywałbym remisu (przez karnego z dupy dla V.) z dwukrotnym z rzędu finalistą LM do wygranej z Parmą. 4. Jedni mieli swoje sukcesy w XX wieku inni swoje "sukcesy" w XXI ![]() 5. Jak Legia awansuje to będzie cud. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
XXI wiek: Wisła: Real Saragossa - zwyciestwo, FC Porto - remis, Inter Mediolan - zwyciestwo, Panathinaikos - zwyciestwo, Lazio - remis, Parma - zwyciestwo, Schalke - remis & zwyciestwo, Barcelona - zwyciestwo, Beitar - zwyciestwo, Basel - zwyciestwo, Tottenham - remis --- Legia: Utrech - 2x zwyciestwo Valencia - remis Naprawdę chcesz to porównywać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
wiec az strach pomyslec co by było po zwyciestwie w meczu o punkty z Barcelona![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To oni nadal myślą ,że mecz z Arsenalem był na poważnie ? hahaha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|||
2. Czy ja porównuję? Podałem jeden, JEDEN! konkretny przykład Valencia - Parma i nic więcej. Przy reszcie osiągaliście oczywiście większe wyniki w XXI wieku w pucharach. 3. No, 'sorka' chłopie, ale te Wasze, Lecha czy Grodziska wyniki z XXI wieku 'nieco' kucają przy wynikach Legii z XX wieku, które mam przyjemność pamiętać, dlatego nie robią zbyt wielkiego wrażenia. I chyba czas najwyższy to powiedzieć, bo widzę, że niektórzy odlatują już 'meczami z Tottenhamem' czy 1/8 czy 1/16 Uefy ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.07.2011 o godz. 19:58.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||
|

|
||||||
![]() |
|
|