|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A wiesz może coś o progach punktowych w ubiegłym roku bo nigdzie nie mogę znalezc informacji.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A to może ja z trochę innej beczki. Jak to jest na UJ? Czy jeżeli chcę złożyć papiery na dwa kierunki na jednym wydziale to płacę opłatę rekrutacyjną osobno dla każdego kierunku czy jadną na cały wydział i wtedy mogę wybrać wszystkie kierunki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
jeśli pytanie do mnie, to z tego co słyszałam było to ok 80% punktów rekrutacyjnych. kumpel w drugiej rekrutacji dostał się mając 78%. może to wyglądać odrobinę inaczej ze względu na rozszerzony język. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Charlie_ jesteś w 100% pewny swojej informacji? Też interesuje mnie UJ, ale właśnie nie jestem pewien, czy płaci się raz 75 zł, czy za każdy kierunek z osobna...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
PS: Moja tez za 2 lata ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
polski (podst) - 73 %
angielski (podst)- 81% wos (podst)- 66 % gegra (rozszerz)- 65 % Dostane się gdzieś na dzienne z takim wynikiem z geografii ? : ) Podajcie jakieś swoje propozycje, bo zupełnie nie wiem gdzie składać papiery, a najwyższy czas o tym pomyślec ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Ale przemyśl jeszcze czy na pewno chcesz iśc na historię. Jeśli lubisz duuuuuuużo czytać to zapraszamy ![]()
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A macie coś w zanadrzu dla 50% anglika i 56% wos? (oczywiście w rozszerzeniu) ;] w przelicznikach UEk byłoby 106 pkt, a to za mało na jakikolwiek kierunek dzienny.
UJ, UP, AGH? Któres kierunki godne polecenia? Nie ukrywam, że mam pewne plany, ale chcę sprawdzic, czy się z czyjąś dobrą opinią pokryją
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2009 o godz. 16:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Chłopie przecież, to od przelicznika na danej uczelni zależy, u jednych rozsz. to 1 pkt i podst. 0.6 np.. Poszukaj może trochę na stronie uczelni na którą chciałbyś się dostać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Już pisałem w temacie, ale chciałbym zasięgnąć opinii ludzi dobrze poinformowanych w temacie
![]() Z geografii rozszerzonej miałem 65%, niemieckiego rozszerzonego 70% co daje mi 135pkt na UE, składam na Zarządzanie i Inżynierię Produkcji, Gospodarkę Przestrzenną i Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze. Na pierwszy kierunek próg w tamtym roku był 135, na drugi 141, a na trzeci 133, więc chyba powinno wyjść? ![]() I druga sprawa. Moja dziewczyna na poziomach rozszerzonych: polski 86%, angielski 68%, historia 54%. Jakie kierunki z takimi wynikami są prawdopodobne na UJ? Czy jest szansa na filologię angielską lub orientalną? Czekam na życzliwe odpowiedzi z góry thnx |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Natomiast na UP moim zdaniem może wystarczyc. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie rodzajów filologii na UJ jest tak dużo, że chyba dla każdego chętnego na tego typu zabawę miejsce powinno się znaleźć. Obliczałem swoje punkty na kilku kierunkach UJ i waha się to między 170 a 330... ;o wie ktoś, czy znajdę gdzieś informację o progach, jakie wystarczyły w roku ubiegłym, aby się dostać?
Ps. Cytat:
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2009 o godz. 18:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Blanca Estrella a czy możesz powiedzieć coś więcej o antropologii historycznej ?
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co powiecie o szkole Frycza Modrzewskiego , jak się tam dostać ;D podobno łatwo , mature zdałem chodzi mi o zaoczne albo dzienne studia płatne , jak to jest ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak to jest ze studiami zaocznymi za które się płaci? przyjmują każdego kto zdał mature;] czy sa jakieś wymogi
? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak wogóle to czy z:
polski (p) 83% angielski (p) 94 % historia (r) 64% wos (r) 56 % jest szansa dostać się na UJ na europeistykę/politologię/zarządzanie kulturą/dziennikarstwo ? Orientuje się ktoś czy na krakowskim AWF`ie można zrobić zaocznie trenera piłki nożnej? |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
polski (R) - 74%
polski (ustny) - 80% angielski (P) - 91% angielski (ustny) - 100% matematyka (P) - 58% :/ WoS (R) - 56% słabo... na Politechnikę Krakowską, na transport będzie bardzo ciężko :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
polski P- 64% (jak na tak małą ilość przeczytanych lektur to nawet,nawet
)angielski R - 80% chemia R - 75% fizyka R - 65% a biologia...ech największe rozczarowanie i nie ma się czym chwalić...:/ dodać jeszcze 100% z ustnego anglika i może na filologię na ten rok wystarczy a tak z innej beczki, to ktoś wie może, że już będzie poprawiał? ![]()
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 30.06.2009 o godz. 18:33.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
TSW_PDW - nam dyrekcja i nauczyciele mówili, że do Frycza idą tylko matoły, którym kompletnie nie chce się nic zrobić. Znam ludzi, którzy tam ciągną po 3-4 fakultety... no to po ch.. tam iść... ;] Zrobic papier i nie mieć żadnych kompetencji? Paranoja ;] Wiślaczka - ja zaraz po maturze miałem złe przeczucia, ale dziś jestem w stanie lekkiej euforii i pewnie za rok poprawiać jednak nie będę Opłata na AGH-u = 70 zł za kilka kierunków ![]() Nie wiem jeszcze jak z innymi uczelniami - podobno na UP - 75 zł.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2009 o godz. 18:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małopolska Wyższa Szkoła Zawodowa- powie mi ktoś coś o niej?
Proszę wszelakie info na priv. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
)Jeśli jakieś konkretne pytania masz to napisz, ja mogę się zapytać ![]() ![]()
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
dlatego, że byłem na profilu humanistycznym i jeszcze do końca drugiej klasy nastawiałem się na dziennikarstwo. Uznałem że przez tak krótki czas nie zdążę dobrze przygotować się na rozszerzenie, ale spróbuję jak najlepiej napisać podstawę... Wos wziąłem, żeby mieć w razie czego jakąś alternatywę, a jako że czwarty przedmiot musi być na rozszerzeniu, to dlatego tak wyszło...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:31.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ACHA Z FRYCZEM MNIE NIE POCIESZYŁEŚ RIVER , ale powiedzicie mi nie zdałem najlepiej matury pułap 40% do 48% więc słabo potrzebuje isć gdzieś dalej , pieniądzę nie grają roli ale polecacie coś , Studia dzienne płatne sa takie wogole , czy zaoczne płatne ale na prawdę jakieś dobre
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Zola - 120 miejsc jest na AGieHu.. a punktów ile musisz mieć żeby się dostać tego nie wie nikt.. zależy od ilości chętnych i tego jak Ci inni zdali mature
ja mam 308 punktów ale obawiam się że na TiR na AGH to będzie dużo za mało.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mercury - tu są zasady przeliczania na TiR
http://www.ukr.agh.edu.pl/?pg_symb=r...wa&wkrts_id=23 wg tego wychodziłoby, że jeśli zdałem podstawową geografię na 72% i angielski rozszerzony na 50% to mam 378 pkt... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A ma ktoś progi jakie rok temu były na pedagogicznej?
!!IRIVER!! - a w tym przeliczniku na AGH jak masz 50% z anglika to dodajesz sobie i masz tak jakby 100% ? Wychodzi mi na to że jak mam gegre rozsz. na 58% plus angielski podstawowy na 97% to mam 561 pkt? Ciekawe jaki był tam próg rok temu. Myslicie że z takim wynikiem dałoby rade się dostać?
Ostatnio edytowane przez IndykTSW : 30.06.2009 o godz. 20:07.
![]()
Perkele!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|