The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2009, 14:14
A wiesz może coś o progach punktowych w ubiegłym roku bo nigdzie nie mogę znalezc informacji.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 30.06.2009, 14:34
A to może ja z trochę innej beczki. Jak to jest na UJ? Czy jeżeli chcę złożyć papiery na dwa kierunki na jednym wydziale to płacę opłatę rekrutacyjną osobno dla każdego kierunku czy jadną na cały wydział i wtedy mogę wybrać wszystkie kierunki?
Odpowiedz cytując
anika
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.06.2009, 14:34
Martinus napisał(a):Wyświetl post
A wiesz może coś o progach punktowych w ubiegłym roku bo nigdzie nie mogę znalezc informacji.

jeśli pytanie do mnie, to z tego co słyszałam było to ok 80% punktów rekrutacyjnych.
kumpel w drugiej rekrutacji dostał się mając 78%.

może to wyglądać odrobinę inaczej ze względu na rozszerzony język.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.06.2009, 14:35
Lupo napisał(a):Wyświetl post
A to może ja z trochę innej beczki. Jak to jest na UJ? Czy jeżeli chcę złożyć papiery na dwa kierunki na jednym wydziale to płacę opłatę rekrutacyjną osobno dla każdego kierunku czy jadną na cały wydział i wtedy mogę wybrać wszystkie kierunki?
Jedna opłata i dowolna ilośc kierunków
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2009, 14:38
Charlie_ jesteś w 100% pewny swojej informacji? Też interesuje mnie UJ, ale właśnie nie jestem pewien, czy płaci się raz 75 zł, czy za każdy kierunek z osobna...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.06.2009, 16:00
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Witam, pisze mature za 2 lata, jak sie przelicza mature, czy matura rozszerzona daje wieksza szanse niz podstawowa?

co jest wiecej warte: 40% rozszerzona majca czy 85% majca podstawowa?
Wszystko zalezy od uczelni. Bo to róznie przeliczają. Czasem i podstawowy i rozszerzony sa tak samo traktowane
PS: Moja tez za 2 lata
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.06.2009, 16:13
polski (podst) - 73 %
angielski (podst)- 81%
wos (podst)- 66 %
gegra (rozszerz)- 65 %
Dostane się gdzieś na dzienne z takim wynikiem z geografii ? : ) Podajcie jakieś swoje propozycje, bo zupełnie nie wiem gdzie składać papiery, a najwyższy czas o tym pomyślec
Odpowiedz cytując
Blanca Estrella
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.06.2009, 16:28
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Polski podstawa 60%
Angielski podstawa 95%
Historia(r) 72% - największe rozczarowanie.
Chciałbym się dostac na histe na UJ ale obawiam się że może byc trochę za mało.
Wszystkim wiślackim maturzystom gratuluje wyników!
Na luzie się dostaniesz
Ale przemyśl jeszcze czy na pewno chcesz iśc na historię. Jeśli lubisz duuuuuuużo czytać to zapraszamy
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 30.06.2009, 16:34
A macie coś w zanadrzu dla 50% anglika i 56% wos? (oczywiście w rozszerzeniu) ;] w przelicznikach UEk byłoby 106 pkt, a to za mało na jakikolwiek kierunek dzienny. UJ, UP, AGH? Któres kierunki godne polecenia? Nie ukrywam, że mam pewne plany, ale chcę sprawdzic, czy się z czyjąś dobrą opinią pokryją
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2009 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.06.2009, 16:53
Chłopie przecież, to od przelicznika na danej uczelni zależy, u jednych rozsz. to 1 pkt i podst. 0.6 np.. Poszukaj może trochę na stronie uczelni na którą chciałbyś się dostać.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:10
Blanca Estrella napisał(a):Wyświetl post
Na luzie się dostaniesz
Ale przemyśl jeszcze czy na pewno chcesz iśc na historię. Jeśli lubisz duuuuuuużo czytać to zapraszamy
Akurat w moim przypadku wybór historii był już od dawna zaplanowany więc jestem na nią zdecydowany.Mam nadzieje że masz racje
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 30.06.2009, 17:14
Już pisałem w temacie, ale chciałbym zasięgnąć opinii ludzi dobrze poinformowanych w temacie

Z geografii rozszerzonej miałem 65%, niemieckiego rozszerzonego 70% co daje mi 135pkt na UE, składam na Zarządzanie i Inżynierię Produkcji, Gospodarkę Przestrzenną i Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze. Na pierwszy kierunek próg w tamtym roku był 135, na drugi 141, a na trzeci 133, więc chyba powinno wyjść?

I druga sprawa. Moja dziewczyna na poziomach rozszerzonych: polski 86%, angielski 68%, historia 54%. Jakie kierunki z takimi wynikami są prawdopodobne na UJ? Czy jest szansa na filologię angielską lub orientalną?

Czekam na życzliwe odpowiedzi z góry thnx
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:15
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A macie coś w zanadrzu dla 50% anglika i 56% wos? (oczywiście w rozszerzeniu) ;] w przelicznikach UEk byłoby 106 pkt, a to za mało na jakikolwiek kierunek dzienny. UJ, UP, AGH? Któres kierunki godne polecenia? Nie ukrywam, że mam pewne plany, ale chcę sprawdzic, czy się z czyjąś dobrą opinią pokryją
Wydaje mi się że na UJ na dzienne będzie na te popularne kierunki w stylu politologia czy europeistyka zdecydowanie za mało.Co do innych ciężko mi powiedziec to samo w przypadku AGH którego nigdy nie brałem pod uwagę
Natomiast na UP moim zdaniem może wystarczyc.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:22
mario69 napisał(a):Wyświetl post
Już pisałem w temacie, ale chciałbym zasięgnąć opinii ludzi dobrze poinformowanych w temacie

Z geografii rozszerzonej miałem 65%, niemieckiego rozszerzonego 70% co daje mi 135pkt na UE, składam na Zarządzanie i Inżynierię Produkcji, Gospodarkę Przestrzenną i Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze. Na pierwszy kierunek próg w tamtym roku był 135, na drugi 141, a na trzeci 133, więc chyba powinno wyjść?

I druga sprawa. Moja dziewczyna na poziomach rozszerzonych: polski 86%, angielski 68%, historia 54%. Jakie kierunki z takimi wynikami są prawdopodobne na UJ? Czy jest szansa na filologię angielską lub orientalną?

Czekam na życzliwe odpowiedzi z góry thnx
Oczywiscie szanse są zawsze ale wydaje mi się mimo wszystko że 68 % może okazac się trochę za mało na filologie.Chociaż wiadomo możemy sobie tutaj gdybac a wszystko zależy od poziomu wyników.Może okazac się że progi się obniżą i wtedy bedzie łatwiej się dostac lub jesli wyniki bedą dobre to będzie trudniej.Niech próbuje i oby jej się udało
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:01
W zasadzie rodzajów filologii na UJ jest tak dużo, że chyba dla każdego chętnego na tego typu zabawę miejsce powinno się znaleźć. Obliczałem swoje punkty na kilku kierunkach UJ i waha się to między 170 a 330... ;o wie ktoś, czy znajdę gdzieś informację o progach, jakie wystarczyły w roku ubiegłym, aby się dostać?

Ps.
Cytat:
Opłata rekrutacyjna wynosi 75 złotych i jest konieczna do potwierdzenia rejestracji na studia. Należy dokonać jej niezależnie przy każdej rejestracji. Pieniądze trzeba wpłacić na indywidualny rachunek bankowy, który zostanie udostępniony kandydatowi na jego indywidualnym koncie ERK po rejestracji na dany kierunek studiów.
ze strony UJ, ja to rozumiem jako wpłatę na każdy kierunek kwoty 75 zł.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2009 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:07
Blanca Estrella a czy możesz powiedzieć coś więcej o antropologii historycznej ?
Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Stary 30.06.2009, 18:10
Co powiecie o szkole Frycza Modrzewskiego , jak się tam dostać ;D podobno łatwo , mature zdałem chodzi mi o zaoczne albo dzienne studia płatne , jak to jest ?
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2009, 18:16
jak to jest ze studiami zaocznymi za które się płaci? przyjmują każdego kto zdał mature;] czy sa jakieś wymogi ?
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:20
A tak wogóle to czy z:
polski (p) 83%
angielski (p) 94 %
historia (r) 64%
wos (r) 56 %
jest szansa dostać się na UJ na europeistykę/politologię/zarządzanie kulturą/dziennikarstwo ?

Orientuje się ktoś czy na krakowskim AWF`ie można zrobić zaocznie trenera piłki nożnej?
Odpowiedz cytując
Robal_90
Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2009, 18:20
polski (R) - 74%
polski (ustny) - 80%

angielski (P) - 91%
angielski (ustny) - 100%

matematyka (P) - 58% :/

WoS (R) - 56%

słabo... na Politechnikę Krakowską, na transport będzie bardzo ciężko :/
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.06.2009, 18:30
polski P- 64% (jak na tak małą ilość przeczytanych lektur to nawet,nawet )
angielski R - 80%
chemia R - 75%
fizyka R - 65%
a biologia...ech największe rozczarowanie i nie ma się czym chwalić...:/

dodać jeszcze 100% z ustnego anglika i może na filologię na ten rok wystarczy

a tak z innej beczki, to ktoś wie może, że już będzie poprawiał?
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 30.06.2009 o godz. 18:33.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:48
Robal_90 napisał(a):Wyświetl post
polski (R) - 74%
polski (ustny) - 80%
angielski (P) - 91%
angielski (ustny) - 100%
matematyka (P) - 58% :/
WoS (R) - 56%
słabo... na Politechnikę Krakowską, na transport będzie bardzo ciężko :/
Skoro chciałeś iść na PK to po co brałeś WOS rozsz a majce zaledwie podstawową? Nie lepiej na odwrót?

TSW_PDW - nam dyrekcja i nauczyciele mówili, że do Frycza idą tylko matoły, którym kompletnie nie chce się nic zrobić. Znam ludzi, którzy tam ciągną po 3-4 fakultety... no to po ch.. tam iść... ;] Zrobic papier i nie mieć żadnych kompetencji? Paranoja ;]

Wiślaczka - ja zaraz po maturze miałem złe przeczucia, ale dziś jestem w stanie lekkiej euforii i pewnie za rok poprawiać jednak nie będę

Opłata na AGH-u = 70 zł za kilka kierunków
Nie wiem jeszcze jak z innymi uczelniami - podobno na UP - 75 zł.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2009 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:50
Małopolska Wyższa Szkoła Zawodowa- powie mi ktoś coś o niej?

Proszę wszelakie info na priv.

Odpowiedz cytując
Blanca Estrella
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.06.2009, 18:56
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Blanca Estrella a czy możesz powiedzieć coś więcej o antropologii historycznej ?
To ma być nowa specjalizacja na historii od nowego roku akademickiego, obok istniejących już archiwistycznej i nauczycielskiej, Tutaj masz trochę na ten temat: LINK Ja się generalnie tym średnio interesuję, wiem, że bardzo w kwestii organizacji tej specjalizacji produkuje się Chwalba (pewnie kojarzysz go)

Jeśli jakieś konkretne pytania masz to napisz, ja mogę się zapytać
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
Odpowiedz cytując
Robal_90
Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2009, 18:58
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Skoro chciałeś iść na PK to po co brałeś WOS rozsz a majce zaledwie podstawową? Nie lepiej na odwrót?
dlatego, że byłem na profilu humanistycznym i jeszcze do końca drugiej klasy nastawiałem się na dziennikarstwo. Uznałem że przez tak krótki czas nie zdążę dobrze przygotować się na rozszerzenie, ale spróbuję jak najlepiej napisać podstawę... Wos wziąłem, żeby mieć w razie czego jakąś alternatywę, a jako że czwarty przedmiot musi być na rozszerzeniu, to dlatego tak wyszło...
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2009, 19:35
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:31.

Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Stary 30.06.2009, 19:41
ACHA Z FRYCZEM MNIE NIE POCIESZYŁEŚ RIVER , ale powiedzicie mi nie zdałem najlepiej matury pułap 40% do 48% więc słabo potrzebuje isć gdzieś dalej , pieniądzę nie grają roli ale polecacie coś , Studia dzienne płatne sa takie wogole , czy zaoczne płatne ale na prawdę jakieś dobre
Odpowiedz cytując
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 30.06.2009, 19:47
Zola - 120 miejsc jest na AGieHu.. a punktów ile musisz mieć żeby się dostać tego nie wie nikt.. zależy od ilości chętnych i tego jak Ci inni zdali mature ja mam 308 punktów ale obawiam się że na TiR na AGH to będzie dużo za mało..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 30.06.2009, 19:55
mercury - tu są zasady przeliczania na TiR
http://www.ukr.agh.edu.pl/?pg_symb=r...wa&wkrts_id=23

wg tego wychodziłoby, że jeśli zdałem podstawową geografię na 72% i angielski rozszerzony na 50% to mam 378 pkt...
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.06.2009, 19:56
A ma ktoś progi jakie rok temu były na pedagogicznej?

!!IRIVER!! - a w tym przeliczniku na AGH jak masz 50% z anglika to dodajesz sobie i masz tak jakby 100% ? Wychodzi mi na to że jak mam gegre rozsz. na 58% plus angielski podstawowy na 97% to mam 561 pkt? Ciekawe jaki był tam próg rok temu. Myslicie że z takim wynikiem dałoby rade się dostać?
Ostatnio edytowane przez IndykTSW : 30.06.2009 o godz. 20:07.
Perkele!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów