The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 22:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
wg. faktu najwyższy budżet ma Legia bo aż 75 mln zł,My -55 mln zl.
Odejmij od tego 10 baniek, bo z transmisje Walterek nie dostanie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.07.2011, 22:21
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Odejmij od tego 10 baniek, bo z transmisje Walterek nie dostanie
Jestes w błedzie
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...04/story.shtml
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.07.2011, 22:26
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jestes w błedzie
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...04/story.shtml
Już mamy kolejny komunikat. Tym razem ekstra kasy:
http://legionisci.com/news/43831_Eks...atu_Legii.html

Dobrze wiem, że i tak skończy się na tym, że zostanie po staremu, bo obudzili się z tym za późno.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.07.2011, 22:54
Amika to jeszce bardzo młody klub,bez wiekszych sukcesow,zdobyli zdajsie kiedys tam PP ,nawet vice chyba nigdy nie byli,moze Bakero jak ich dluzej potrenuje to maja szanse na pudlo.

Co do tych transmisijii

mecze w sobote o 13 ;30 to jakas kpina,ale jeszcze gorsza jest pora poniedzlkowa o 18 ,no poprostu zal o tym pisac

i wychodzi na to ze do pazdziernika ,nie bedzie meczow przy sztucznym oswietlaniu bo przeciez dni sa teraz dlugie

jak ktos juz wczensiej napisal czemu niema meczow o 20 w sob i ndz ,to sa najlepsze pory ...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.07.2011 o godz. 22:56.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2011, 23:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Amika to jeszce bardzo młody klub,bez wiekszych sukcesow,zdobyli zdajsie kiedys tam PP ,nawet vice chyba nigdy nie byli,moze Bakero jak ich dluzej potrenuje to maja szanse na pudlo.

Co do tych transmisijii

mecze w sobote o 13 ;30 to jakas kpina,ale jeszcze gorsza jest pora poniedzlkowa o 18 ,no poprostu zal o tym pisac

i wychodzi na to ze do pazdziernika ,nie bedzie meczow przy sztucznym oswietlaniu bo przeciez dni sa teraz dlugie

jak ktos juz wczensiej napisal czemu niema meczow o 20 w sob i ndz ,to sa najlepsze pory ...

nie ma, bo o tych godzinach grane są hity w primera division (czyli mecze Realu i Barcelony), a c+ musi pogodzić na 3 antenach transmisje z pięciu lig europejskich.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.07.2011, 07:36
nie bardzo rozumiem po co nam dwa tematy Ekstraklasa
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2011, 08:41
Mariusz Jop w A-klasie
http://www.futbol.pl/artykul/105181.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.07.2011 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.07.2011, 08:54

Co do tych transmisijii

Nawet jak beda grali o 15.00 to światła są włączane.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2011, 09:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
nie bardzo rozumiem po co nam dwa tematy Ekstraklasa
Ten jest o rozmawianiu o konkretnym sezonie Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2011, 09:22
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Ten jest o rozmawianiu o konkretnym sezonie Ekstraklasy.
Zakładając że miałeś coś innego na myśli, i jedynie źle sformułowałeś zdanie.
Ten temat jest o sezonie ekstraklasy 2011/2012, a tamten o aktualnym sezonie Ekstraklasy. Wciąż nie widzę różnicy
Ostatnio edytowane przez MicK : 28.07.2011 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.07.2011, 09:45
Tak to powinno wyglądać, kolejność w tych grupkach może być różna. Z tym, że co najmniej jedna z drużyn z drugiej grupki będzie moim zdaniem ostro walczyć z czołową trójką, podejrzewam, że będzie to albo warszawska Polonia z Zielińskim u sterów, albo Śląsk z Lenczykiem - paradoksalnie o ile nie wejdą do fazy grupowej LE.

Wisła Kraków
Legia Warszawa
Lech Poznań

Śląsk Wrocław
Polonia Warszawa
Lechia Gdańsk
Zagłębie Lubin
Jagiellonia Białystok

GKS Bełchatów
Górnik Zabrze
Ruch Chorzów
Cracovia Kraków

Widzew Łódź
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Korona Kielce
ŁKS Łódź
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.07.2011, 09:54
Sartre napisał(a):Wyświetl post
co do Lechii w tym sezonie, zdziwiłbym się jakby im się udało powtórzyć "sukcesy" z zeszłego sezonu.
Skład prawie ten sam. Pozbyliśmy się super snajpera Buvala no i odszedł Kapsa. Jest Buchalik za niego no i zobaczymy co jest wart Benson. O jesień jestem spokojny, ale martwi mnie czy Kafar po raz kolejny nie zawali wiosny jak w poprzednich sezonach. Ja osobiście mam nadzieje, że młody Kacprzycki wypali
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2011, 10:14
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Skład prawie ten sam. Pozbyliśmy się super snajpera Buvala no i odszedł Kapsa. Jest Buchalik za niego no i zobaczymy co jest wart Benson. O jesień jestem spokojny, ale martwi mnie czy Kafar po raz kolejny nie zawali wiosny jak w poprzednich sezonach. Ja osobiście mam nadzieje, że młody Kacprzycki wypali
Podejrzewam,że Kafarski wyleci przed zakończenim rundy jesiennej. Skład mimo wszystko przeciętny, taki na na środek tabeli.
Jestem zaskoczony,że nikogo z dobrym CV do Lechii nie ściągnięto.

Co do reszty. Nie sądzę aby Sląsk powtórzył sukces z minionego seoznu. W czubie tradycyjnie będzie Legia. Problemem jest obstawienie kogoś trzeciego na pudło.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.07.2011, 10:21
Wiesz wnioski powinny być wyciągnięte po tym sezonie gdzie "plan minimum" nie został wykonany. Ale jak widać nic się nie zmieniło. Kafarski ma stabilną pozycje u decydentów. Cóż zobaczymy, pewnie jesień może być ok ale jak pisałem wyżej boje się, że znowu wiosną to będzie inna (gorsza) drużyna.

Co do Śląska to wg mnie jak najbardziej ma szanse na powtórke sukcesu. Pudło wg mnie Wisła, Śląsk, Legia (kolejność przypadkowa, zależy czy Wisła będzie długo grała w pucharach)
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 28.07.2011 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2011, 10:30
Może Ekstraklasa chce zachęcić Azjatów do oglądania naszej ligi
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2011, 10:37
Już prędzej Leńczyk skończy swoją przygodę ze Śląskiem,niż Kafarski w Lechii.Pan Orest ostatnio notuje zawsze świetne początki(Bełchatów,Cracovia),a potem coś się chrzani.To chyba twardy charakter tego trenera powoduje,że zawodnikom i dzialaczom po pewnym czasie robi się z nim nie po drodze.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 28.07.2011 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2011, 11:04
Legia mnie zaskoczyła. Spodziewałem się solidnych wzmocnień a tym czasem skończyło się jak zawsze u sterów Macieja Skorży i jego skautów.
Lech podobno przygotował tą jedną bombę, ale czy z Bakero będzie wstanie włączyć się o Mistrzostwo...
Dobrze, że w Wiśle są ludzie którzy poważnie myślą o realizacji stawianych przed sobą celów....
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2011, 11:22
Cytat:
No właśnie: skład prawie ten sam. Ten sam, co na wiosnę roztrwonił bardzo realne szanse na puchary. Cholera wie też co będzie z Traore - w zeszłym roku spokojnie w pierwszej trójce najlepszych piłkarzy ekstraklasy, ale ma humory, grymasi, marudzi, zmienia nazwisko, odchodzi, zostaje. Zobaczymy, czy to będzie miało przełożenie na grę, ale nie da się ukryć, że sukcesy Lechii były w zeszłym sezonie silnie związane z dyspozycją Traore.

Cytat:
Legia mnie zaskoczyła. Spodziewałem się solidnych wzmocnień a tym czasem skończyło się jak zawsze u sterów Macieja Skorży i jego skautów.
Ja wiem, czy tak źle jest? Ofensywa transferowa niewątpliwie nie powala, ale Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i prawdopodobnie Kuciak, to w sumie 4 zawodników, którzy przynajmniej na papierze wyglądają solidnie, choć Ohayon i Kuciak to transfery z opóźnionym zapłonem, przy czym Kuciak raczej nie robi na mnie wielkiego wrażenia. W zasadzie wystarczy jeden konkretny transfer ofensywnego zawodnika, i Legia będzie mogła zamknąć okienko. Jakby jeszcze podmienili bramkarza na jakiegoś lepszego, to już w ogóle cycuś plastuś.
Legionista
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.07.2011, 11:33
Ja wiem, czy tak źle jest Ofensywa transferowa niewątpliwie nie powala, ale Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i prawdopodobnie Kuciak, to w sumie 4 zawodników, którzy przynajmniej na papierze wyglądają solidnie, choć Ohayon i Kuciak to transfery z opóźnionym zapłonem, przy czym Kuciak raczej nie robi na mnie wielkiego wrażenia. W zasadzie wystarczy jeden konkretny transfer ofensywnego zawodnika, i Legia będzie mogła zamknąć okienko. Jakby jeszcze podmienili bramkarza na jakiegoś lepszego, to już w ogóle cycuś plastuś.
My już takie transfery w Krakowie przerabialiśmy, jeszcze się łudzisz tak jak my to robiliśmy.
Może ten Ljuboja strzeli wam z 10 bramek reszta do piachu jak Ogbuke czy jak mu tam.

Z tej mąki chleba nie będzie.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2011, 11:42
Cytat:
My już takie transfery w Krakowie przerabialiśmy, jeszcze się łudzisz tak jak my to robiliśmy.
Może ten Ljuboja strzeli wam z 10 bramek reszta do piachu jak Ogbuke czy jak mu tam.

No dobra, ale o Ogbuke to był jakiś typ z totalnego przypadku, jakaś głęboka rezerwa rezerwy - tymczasem Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i Kuciak to byli podstawowi zawodnicy w swoich klubach. Ja nie twierdzę, że to są jakoś mega-super-udane transfery, ale żadnego z tych piłkarzy mianem złomu bym na starcie nie określał.
Legionista
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.07.2011, 11:44
No dobra, ale o Ogbuke to był jakiś typ z totalnego przypadku, jakaś głęboka rezerwa rezerwy - tymczasem Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i Kuciak to byli podstawowi zawodnicy w swoich klubach. Ja nie twierdzę, że to są jakoś mega-super-udane transfery, ale żadnego z tych piłkarzy mianem złomu bym na starcie nie określał.
O tym mówię, wystarczy na pudło.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Przed chwila czytałem Skorże który twierdzi jak wielkie braki treningowe ma ten zawodnik. Może w 5 kolejce będzie gotów...
Odpowiedz cytując
tropik
Member

Od: 07.2011

Stary 28.07.2011, 12:15
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Kolego a nie chciał byś podać numerów totka, bo widzę że masz dojście do sprawdzonych informacji...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2011, 18:04
banasik napisał(a):Wyświetl post
nie ma, bo o tych godzinach grane są(b) hity w primera division (czyli mecze Realu i Barcelony),(/b) a c+ musi pogodzić na 3 antenach transmisje z pięciu lig europejskich.

Ale co ty piszesz

mecze Realu i Barcelony wygladaja tak ze oba zespoly z kazdym innym Getafe,Gijon ,Alemria czy kimkilwiek inny siedza na nich 90 minut i mecz z reguly jest do jednej bramki,do tego cisza na stadionach jakby jakas stypa byla

jesli C+ przeklada te "spektakle" nad jakis mecz gdzie 3/4 ligi ma juz porzadne stadiony i super doping to nic tylko im "pogratulowac"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2011, 21:09
A wiecie co? Smiem twierdzic, ze zaraz wparuje tu 0 22 i zacznie pisac, ze Legia to ma super skład i stac ja na zwyciestwo w lidze. Bo wygrali z Turkami to znaczy, ze musza byc zajebisci i Legia jest mocna czyli liga polska jest mocna wiec super byłoby zdobyc w takiej lidze tytuł
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.07.2011, 21:34
Jak na razie wyniki w pucharach do tej pory pokazują że Mistrz w zeszłym sezonie miał tak mało punktów, nie dlatego, że się obniżył poziom zespołów z czołówki, ale raczej dlatego, że poziom całej Ekstraklasy poszedł do góry i się wyrównał. Oby tak dalej.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 22:36
Nie wiem czy to akurat najlepsze miejsce do tego (ale chyba lepszego nie ma...)

Chciałbym zwrócić uwagę na bramkę Mezengi w Crvenej Zvezdzie

Zawsze wydawało mi sie że to jeszt w miarę dobry piłkarz, dlatego dziwiły mnie decyzje Legii która zrobiła z niego kozła ofiarnego słabych wyników na początku sezonu.
Ktoś z Warszawy orientuje się czy to rzeczywiście Skorża go skreślił czy moze w klubie był przykaz żeby nie grać Mezengą bo i tak nie ma kasy żeby go wykupić ( podobno mln dolarów ?) Wydaje mi się że bardziej prawdopodobna jest druga opcja.

Myślę że w Crvenej spokojnie sobie poradzi.

PS. Za to Legia ma emeryta Ljuboje - nie ma co ferować wyroków po 1 meczu ale z tego co widziałem to jest to godny zastępca Żurawia w roli najwiekszego piłkarskiego dziada całej ligi. (z całym szacunkiem do dokona Żurawia w dawnych latach).
Był strasznie wolny i nie chciało mu sie gonić za piłką ... Może się przydać w meczach kiedy to Legia będzie "siedziała" cały mecz na przeciwniku, ale chyba w lidze za bardzo sobie nie pogra przy typowych polskich skomasowanych obronach.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.07.2011, 22:43
Jezeli Ljuboja w kazdym meczu bedzie maczał palce w chocby jednej bramce dla nas, to jak dla mnie moze stac na 16tce i grzebac paluchem w nochalu przez okrągłe 90minut.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 22:46
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie wyniki w pucharach do tej pory pokazują że Mistrz w zeszłym sezonie miał tak mało punktów, nie dlatego, że się obniżył poziom zespołów z czołówki, ale raczej dlatego, że poziom całej Ekstraklasy poszedł do góry i się wyrównał. Oby tak dalej.
Wyniki to akurat pokazują różnie - jeden powie że to dowód na poprawę polskiej ligi drugi powie że to dowód na nasza beznadziejność. Często wyniki zamazują obraz - jak wynik Jagielloni (która była 3 razy lepsza od Kazachów co sami podkreślali), czy choćby nasz wynik z Litexem. (a w drugą strone z Levadią)

czego nie można nie zauważać to właśnie poziom sprowadzanych piłkarzy do najsłabszych nawet klubów naszej ligi, wzrost medialności, zainteresowanie lig zagranicznych (Niemcy Turcja Grecja Izrael) wieksze budżety, stadiony, powołania do kadr dal piłkarzy z polskiej ligi (Injać do super mocnej kadry Serbii, Cabral), rekordy transferowe (Mierzejewski, Klich - no-name z Polski za 1,5 mln €)

Można tak wymieniać w nieskończoność.
Kiedyś poza Wisła nie było nic - bida i 4 liga. Dzisiaj w pierwszej lidze grają piłkarze którzy 5 lat temu z powodzeniem grali w Ekstraklasie, na nowoczesnych stadionach (Piat, Arka inni budują). Zespoły walczące o utrzymanie sprowadzają reprezentantów krajów innych narodowości itd.

Szkoda że w tym sezonie poziom wedłóg mnie trochę spadnie. Lagia wygląda słabiej niż rok temu, Lech chyba też, 4-5 klubów przejechałą sie finansowo na wydatkach w poprzednim sezonie. Jaga upadek ....

Tylko Śląsk i Wisła wyglądają solidniej niż rok temu. Moze Zagłębie i Cracovia. Dlatego twierdzę że w tym sezonie będzie już wyraźna różnica miedzy czołówką a grupą "spadkową".
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.07.2011 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.07.2011, 22:46
Zgadzam sie, Mezenga wydawał się więcej niż solidnym piłkarzem, dobry do stałych fragmentów i mimo że nie jest taki wysoki to sporo bramek głową strzelał. A Ljuboja nawet wygląda jak dziad, nie chce mu sie biegać, tylko macha rękami i traci piłki. Ale osądzimy dokładniej po chociaż pół sezonu.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.07.2011, 22:53
Mezenga to byl dobry gracz, jednak nie dla Maciusia, taka karma. Mam nadzieje ze da sobie rade i strzeli kilkanascie bramek Ot, pokazac zlotoustemu ze sie mylil.

Z calym szacunkiem ale Zurawski z ostatniego czasu w Wisle przy probie takiego podania jakim popisal sie Ljuboja prawdopodobnie by sie potknal, a przy probie zastawiania pilki moglby sie polamac.
Co nie zmienia faktu ze jemu sie nie chcialo, tyle ze mimo tego ze wolny i leniwy to pokazal co to podanie,ustawienie sie, przeglad pola. Najbardziej jednak rozwalaly mnie jego przyjecia pilki, tego to chyba sie nie nauczyl do dzisiaj Na lige styknie, dorobi i odejdzie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów