|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jestes w błedzie
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...04/story.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
http://legionisci.com/news/43831_Eks...atu_Legii.html Dobrze wiem, że i tak skończy się na tym, że zostanie po staremu, bo obudzili się z tym za późno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie bardzo rozumiem po co nam dwa tematy Ekstraklasa
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mariusz Jop w A-klasie
http://www.futbol.pl/artykul/105181.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.07.2011 o godz. 08:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zakładając że miałeś coś innego na myśli, i jedynie źle sformułowałeś zdanie.
Ten temat jest o sezonie ekstraklasy 2011/2012, a tamten o aktualnym sezonie Ekstraklasy. Wciąż nie widzę różnicy ![]()
Ostatnio edytowane przez MicK : 28.07.2011 o godz. 09:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Tak to powinno wyglądać, kolejność w tych grupkach może być różna. Z tym, że co najmniej jedna z drużyn z drugiej grupki będzie moim zdaniem ostro walczyć z czołową trójką, podejrzewam, że będzie to albo warszawska Polonia z Zielińskim u sterów, albo Śląsk z Lenczykiem - paradoksalnie o ile nie wejdą do fazy grupowej LE.
Wisła Kraków Legia Warszawa Lech Poznań Śląsk Wrocław Polonia Warszawa Lechia Gdańsk Zagłębie Lubin Jagiellonia Białystok GKS Bełchatów Górnik Zabrze Ruch Chorzów Cracovia Kraków Widzew Łódź Podbeskidzie Bielsko-Biała Korona Kielce ŁKS Łódź |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jestem zaskoczony,że nikogo z dobrym CV do Lechii nie ściągnięto. Co do reszty. Nie sądzę aby Sląsk powtórzył sukces z minionego seoznu. W czubie tradycyjnie będzie Legia. Problemem jest obstawienie kogoś trzeciego na pudło. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wiesz wnioski powinny być wyciągnięte po tym sezonie gdzie "plan minimum" nie został wykonany. Ale jak widać nic się nie zmieniło. Kafarski ma stabilną pozycje u decydentów. Cóż zobaczymy, pewnie jesień może być ok ale jak pisałem wyżej boje się, że znowu wiosną to będzie inna (gorsza) drużyna.
Co do Śląska to wg mnie jak najbardziej ma szanse na powtórke sukcesu. Pudło wg mnie Wisła, Śląsk, Legia (kolejność przypadkowa, zależy czy Wisła będzie długo grała w pucharach)
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 28.07.2011 o godz. 10:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Już prędzej Leńczyk skończy swoją przygodę ze Śląskiem,niż Kafarski w Lechii.Pan Orest ostatnio notuje zawsze świetne początki(Bełchatów,Cracovia),a potem coś się chrzani.To chyba twardy charakter tego trenera powoduje,że zawodnikom i dzialaczom po pewnym czasie robi się z nim nie po drodze.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 28.07.2011 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Legia mnie zaskoczyła. Spodziewałem się solidnych wzmocnień a tym czasem skończyło się jak zawsze u sterów Macieja Skorży i jego skautów.
Lech podobno przygotował tą jedną bombę, ale czy z Bakero będzie wstanie włączyć się o Mistrzostwo... Dobrze, że w Wiśle są ludzie którzy poważnie myślą o realizacji stawianych przed sobą celów.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może ten Ljuboja strzeli wam z 10 bramek reszta do piachu jak Ogbuke czy jak mu tam. Z tej mąki chleba nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Przed chwila czytałem Skorże który twierdzi jak wielkie braki treningowe ma ten zawodnik. Może w 5 kolejce będzie gotów... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale co ty piszesz ![]() mecze Realu i Barcelony wygladaja tak ze oba zespoly z kazdym innym Getafe,Gijon ,Alemria czy kimkilwiek inny siedza na nich 90 minut i mecz z reguly jest do jednej bramki,do tego cisza na stadionach jakby jakas stypa byla jesli C+ przeklada te "spektakle" nad jakis mecz gdzie 3/4 ligi ma juz porzadne stadiony i super doping to nic tylko im "pogratulowac" ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A wiecie co? Smiem twierdzic, ze zaraz wparuje tu 0 22 i zacznie pisac, ze Legia to ma super skład i stac ja na zwyciestwo w lidze. Bo wygrali z Turkami to znaczy, ze musza byc zajebisci i Legia jest mocna czyli liga polska jest mocna wiec super byłoby zdobyc w takiej lidze tytuł
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak na razie wyniki w pucharach do tej pory pokazują że Mistrz w zeszłym sezonie miał tak mało punktów, nie dlatego, że się obniżył poziom zespołów z czołówki, ale raczej dlatego, że poziom całej Ekstraklasy poszedł do góry i się wyrównał. Oby tak dalej.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy to akurat najlepsze miejsce do tego (ale chyba lepszego nie ma...)
Chciałbym zwrócić uwagę na bramkę Mezengi w Crvenej Zvezdzie Zawsze wydawało mi sie że to jeszt w miarę dobry piłkarz, dlatego dziwiły mnie decyzje Legii która zrobiła z niego kozła ofiarnego słabych wyników na początku sezonu. Ktoś z Warszawy orientuje się czy to rzeczywiście Skorża go skreślił czy moze w klubie był przykaz żeby nie grać Mezengą bo i tak nie ma kasy żeby go wykupić ( podobno mln dolarów ?) Wydaje mi się że bardziej prawdopodobna jest druga opcja. Myślę że w Crvenej spokojnie sobie poradzi. PS. Za to Legia ma emeryta Ljuboje - nie ma co ferować wyroków po 1 meczu ale z tego co widziałem to jest to godny zastępca Żurawia w roli najwiekszego piłkarskiego dziada całej ligi. (z całym szacunkiem do dokona Żurawia w dawnych latach). Był strasznie wolny i nie chciało mu sie gonić za piłką ... Może się przydać w meczach kiedy to Legia będzie "siedziała" cały mecz na przeciwniku, ale chyba w lidze za bardzo sobie nie pogra przy typowych polskich skomasowanych obronach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jezeli Ljuboja w kazdym meczu bedzie maczał palce w chocby jednej bramce dla nas, to jak dla mnie moze stac na 16tce i grzebac paluchem w nochalu przez okrągłe 90minut.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
czego nie można nie zauważać to właśnie poziom sprowadzanych piłkarzy do najsłabszych nawet klubów naszej ligi, wzrost medialności, zainteresowanie lig zagranicznych (Niemcy Turcja Grecja Izrael) wieksze budżety, stadiony, powołania do kadr dal piłkarzy z polskiej ligi (Injać do super mocnej kadry Serbii, Cabral), rekordy transferowe (Mierzejewski, Klich - no-name z Polski za 1,5 mln €) Można tak wymieniać w nieskończoność. Kiedyś poza Wisła nie było nic - bida i 4 liga. Dzisiaj w pierwszej lidze grają piłkarze którzy 5 lat temu z powodzeniem grali w Ekstraklasie, na nowoczesnych stadionach (Piat, Arka inni budują). Zespoły walczące o utrzymanie sprowadzają reprezentantów krajów innych narodowości itd. Szkoda że w tym sezonie poziom wedłóg mnie trochę spadnie. Lagia wygląda słabiej niż rok temu, Lech chyba też, 4-5 klubów przejechałą sie finansowo na wydatkach w poprzednim sezonie. Jaga upadek .... Tylko Śląsk i Wisła wyglądają solidniej niż rok temu. Moze Zagłębie i Cracovia. Dlatego twierdzę że w tym sezonie będzie już wyraźna różnica miedzy czołówką a grupą "spadkową".
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.07.2011 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zgadzam sie, Mezenga wydawał się więcej niż solidnym piłkarzem, dobry do stałych fragmentów i mimo że nie jest taki wysoki to sporo bramek głową strzelał. A Ljuboja nawet wygląda jak dziad, nie chce mu sie biegać, tylko macha rękami i traci piłki. Ale osądzimy dokładniej po chociaż pół sezonu.
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mezenga to byl dobry gracz, jednak nie dla Maciusia, taka karma. Mam nadzieje ze da sobie rade i strzeli kilkanascie bramek
Ot, pokazac zlotoustemu ze sie mylil.Z calym szacunkiem ale Zurawski z ostatniego czasu w Wisle przy probie takiego podania jakim popisal sie Ljuboja prawdopodobnie by sie potknal, a przy probie zastawiania pilki moglby sie polamac. Co nie zmienia faktu ze jemu sie nie chcialo, tyle ze mimo tego ze wolny i leniwy to pokazal co to podanie,ustawienie sie, przeglad pola. Najbardziej jednak rozwalaly mnie jego przyjecia pilki, tego to chyba sie nie nauczyl do dzisiaj ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|