|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
tylko pytanie czy łysemu chce się złapać kontakty i czy komukolwiek w klubie na tym zależy
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
W Wiśle już myślą o zimowym oknie transferowym. Przy ul. Reymonta planują kolejny etap przebudowy drużyny. Jednym z piłkarzy, którym interesuje się "Biała Gwiazda", jest pomocnik Zagłębia Lubin, Szymon Pawłowski. Krakowski klub już sondował możliwość sprowadzenia Pawłowskiego na ul. Reymonta.(G.Krakowska)
Powtórka z rozrywki... za tydzień pewnie info o rozmowach z Traore, potem np. Teodorczyk... ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 23.11.2012 o godz. 09:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ostatecznie sprzedamy Meliksona a w Jego miejsce przyjdzie np. Robert Szczot
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Fajnie by było kupić Pawłowskiego.....wiadomo o tym od kilku lat już.
Do tego Szewczenke na trenera ;] ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
1.Pawłowski w Wiśle ?
2.Wisła dopina transfer, to będzie hit! 3.Pawłowski jednak nie dla Wisły ? 3.Pawłowski piłkarzem Eintrachtu Frankfurt 4.Skrzydłowy reprezentacji bezdomnych Mozambiku na testach w Wiśle ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
okaże się że jedynym testowanym będzie Bartłomiej Grzelak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Podsumowując : Wisła nie ma być zasilana piłkarzami którzy mają ten klub w sercu ponieważ to jest niemożliwe ! Wisła ma tworzyć takich piłkarzy a dodatkowo ma być zasilana najlepszymi graczami na jakich może sobie w danej chwili pozwolić .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.11.2012 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No już widać że propozycje transferów się pojawiają , więc koledzy wkręceni w nowego FMa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja mam propozycje z tzw dupy - Kamil Juraszek - CB ze Śląska Wrocław. Niby w 1 drużynie a ani jednego meczu w ekstraklasie czy w pucharze Pl. Widziałem gościa w młodej, widziałem go na Polish Masters i cisnął niemożliwie (chyba najlepszy obrońca Śląska w tym śmiesznym turnieju). Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W związku z tym, że w Śląsku nie gra, nikt ewidentnie nie chce mu dać szansy to pewnie byłby do wyciągnięcia za przysłowiową paczkę fajek...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Charles Nwaogu jest do wzięcia... kiedyś przymierzano go do większości klubów ekstraklasy, nawet do Wisły
Z Floty też odchodzą m.in.: Paweł Bielecki (92) i Daniel Chyła (88), przy czym Daniel już od 4 lat regularnie gra na zapleczu ekstraklasy i grał wcześniej w Zagłębiu ME
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 27.11.2012 o godz. 10:43.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tomB : 30.11.2012 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Proponuje Kamila Adamka. Gra bez kompleksów, mało zarabia. Ma lepsze staty niż Gienek król Bułgarii, Boguski, czy inny as.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
W obecnej sytuacji niegłupim rozwiązaniem byłoby sięgnięcie po Sebastiana Milę bez odstępnego w czerwcu 2013, jednak wszystko wskazuje na to, że kapitan Śląska zażądałby dłuższego kontraktu (tak na oko - pewnie 2-3 lata, co byłoby dość ryzykowne w kontekscie jego zarobków - teraz kasuje ok. 540 tysiecy PLN rocznie, pojawiały się sygnały że chce podwyżki, więc musielibyśmy się liczyć z wydatkiem rzędu co najmniej 750 "kafli" za rok gry).
Sportowo wygląda lepiej niż Pawłowscy i inni (uprzedzam - chodzi o dyspozycję a nie porównywanie zawodników z innych pozycji), nie mówiąc o Gargule, tylko ten wiek mnie niepokoi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 05.12.2012 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy wogóle nie lepiej całej kadry oprzeć na młodych. Nie dość że pensje malutkie to jeszcze można by zarobić sporo, ale trzeba ich ogrywać, z tym że nie każdy nadaję się do gry w Ekstraklasie, i to jest ten cały myk polegający na Akademii czy siatce skautów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ale tych młodych trzeba mieć. Ja widzę jakiś potencjał u Czekaja, Szewczyka, Chrapka, Quioto. Jakiś potencjał - czyli taki, że w większości zespołów mieliby szansę stać się czołowymi graczami ligi na swoich pozycjach. Czekaj przykładowo zjada Kamińskiego z Lecha (vicelider naszej śmiesznej ligi). Szewczyk jest dynamiczny i jak dla mnie to taki naturalny następca Meliksona. Chrapek wiadomo, choć musi poprawić kondycję. Quioto dla większości to szrot, a dla mnie chłopak, który jest szybki, ma drybling i zmysł do kombinacyjnej gry. Dla mnie naprawdę mają potencjał, trzeba na nich postawić i im zaufać. Powtarzam, bo niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Jest to moja indywidualna ocena ich POTENCJAŁU.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Bramkarzy raczej nie ma ciekawych, choć ulubieniec krakowskich kibiców, czyli Adam Stachowiak, to w moim odczuciu całkiem solidny fachowiec. Dalej - prawi obrońcy. Tutaj raczej też nie ma odpowiednich kandydatów, bo Bemben czy Baszczyński to zawodnicy trochę za starzy. Choć przeciwko powrotowi Baszcza osobiście nie miałbym nic przeciwko. Środkowi - akurat tych Wisła ma pod dostatkiem, więc powiedzmy, że wzmocnienia nie są konieczne. Lewi - jak dla mnie dwóch najlepszych lewych defensorów jest do wzięcia, czyli Henriquez i Costa. Bardziej prawdopodobny jest transfer tego drugiego i moim zdaniem powinien być to jeden z głównych celów transferowych pana Łysego. Co prawda mówi się w mediach o zainteresowaniu tym zawodnikiem ze strony włoskich zespołów, ale w to jakoś nie wierzę. Trzecim, którego nie wymieniłem, to Tomasz Brzyski, który ostatnimi czasy nie gra na tej pozycji, jednak z pewnością nie zapomniał jak występuje się na lewej strony defensywy, chętnie widziałbym go w Wiśle. Krzysztof Król czy Djokić za słabi. Aha, jeszcze jedno - co do obrońców. Tak się wszyscy śmiali z tego Pietruszki przed sezonem, jak jego nazwisko przewijało się w kontekście transferu do Wisły, a chłopak w tym sezonie gra lepiej, niż każdy jeden defensor z drużyny Kulawika. Kto wie- może temat wróci. ![]() Defensywni pomocnicy - Rok Elsner - zawodnik, który był testowany przez Wisłę, ostatecznie trafił do Śląska, gdzie elegancko ogarnia. Dodatkowo ma to coś, czego ma niewielu defensywnych pomocników, czyli "gola". Patrząc na poczynania Czarka Wilk czy Sobola pod bramką przeciwnika, Elsner przy nich to naprawdę wirtuoz. Kolejny kandydat to Mariusz Przybylski. Piłkarz co prawda 30-letni, ale gwarantujący solidność, odbiór, a także potrafiący rozegrać piłkę do przodu. Baran czy Bożok z Bełchatowa w ostatecznej ostateczności. Środkowi/ofensywni pomocnicy - Sebastian Mila. Chyba tyle wystarczy. Nikt tak nie dogrywa piłki w naszej lidze, ogromne doświadczenie, każdy wie na co go stać. Jak nie Mila, to Aleksander Kwiek. Już kiedyś zaliczył epizod w Wiśle, jak ktoś widział mecze Górnika to łatwo mógł zauważyć, że każda akcja przez niego przechodzi, krótko mówiąc - dojrzał piłkarsko. No i Michał Janota. Mają z nim trochę problemów w Kielcach, ale ukształtowany piłkarsko w Holandii zawodnik z pewnością ma spory potencjał. Skrzydłowi - Szymon Pawłowski. Piszecie, że nowy Łobodziński, że często kontuzjowany, ale to tak czysto piłkarsko naprawdę dobry zawodnik, którego chętnie widziałbym w Wiśle. Jak nie Pawłowski, to znacznie młodszy Brazylijczyk - Alex Bruno. Trochę chudzinka z niego, ale piłkarz o sporym potencjale. Jakby żaden z nich nie wypalił, to Tomasz Wróbel nie byłby chyba takim złym wyborem. Co prawda ma już 29-lat, ale potrafi przedrzeć się dynamicznie skrzydłem i narobić sporo zamieszania - na wzmocnienie ławki jak najbardziej w porządku Napastnicy - tutaj wybór naprawdę konkretny. Piech, Jurado, Smolarek, Diaz, Korzym, Papadopulos, Jeleń. Jedni lepsi, drudzy ciut gorsi, jedni pewnie negatywnie nastawieni do Wisły, drudzy mniej, ale tak naprawdę każdy z tych zawodników gwarantowałby pewny skok jakościowy, jeśli porówna się ich z tym, co obecnie prezentują Genkov czy supersnajper Sikorski. Najchętniej sprowadziłbym Piecha i Jurado. Jak widać - można wyciągnąć kilku naprawdę solidnych zawodników za darmo, nie płacąc odstępnego. Trzeba tylko trochę chęci dyrektora sportowego ( ) i przede wszystkim... pieniędzy na kontrakty. ![]()
Ostatnio edytowane przez ChG : 07.12.2012 o godz. 17:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Fajnie jakby wzmocnił Wisłę. Przydałby się taki walczak, z doświadczeniem.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wasyl ma już 33 lata, przykład Jaliensa niczego Was nie nauczył ?
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
@Ayala, A Żewłakow jak przychodził do Legii miał bodajże 34-35 lat, a jest ich filarem obrony. Wasilewski patrząc na naszą kadrę to w obecnej chwili byłby dla nas zbawieniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Skoro to temat w którym mozna troche pofantazjować to ja bym postawił na Dancha z Zabrza
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2012 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Leczył kontuzję, ale po niej wrócił i jest w pełni sprawny, co udowadniał w meczach Anderlechtu czy reprezentacji Polski. A że ostatnio nie gra w Belgii, cóż, tam mają taką kadrę, że mogą sobie pozwolić na sadzanie Wasyla na ławce...
![]() Albo Cupiał faktycznie będzie chciał odbudować Wisłę i ściągnie do klubu charakternych i zadziornych piłkarzy jak Wasilewski, albo zadowoli się obecnym stanem rzeczy i zakontraktuje kolejne ....eczki po 3-dniowych testach. Oby zdecydował się na plan "nr 1". ![]()
Ostatnio edytowane przez ChG : 08.12.2012 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Właśnie, Żewłakow jest dobrym przykładem. Wasyl też mógłby stać się u nas takim filarem obrony. Dzięki doświadczeniu zdobytemu za granicą i grze w reprezentacji na pewno można o nim powiedzieć, że jest solidnym obrońcą. Do tego jest niesamowitym walczakiem. Ustawiłby naszą obronę.
http://www.youtube.com/watch?v=XhTwK0hpK4g - "Dawać ku..a" - Wasilewski ![]() ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||