|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
to dla ciebie drogi Jacku, wszyscy za darmo. tak jak kochasz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Hahahaha.
Widać, że w szkołach była dłuższa przerwa. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Julius Aghahowa by pozamiatał tą śmieszną ligę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 06.11.2012 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Można zrobić ekipe na mistrzostwo która nie skompromituje nas w pucharach,i nie trzeba wydawać wielkich kwot...wystarczy troche dobrych chęci ze strony Cupiała (pierwszy krok to wymiana Bednarza na kogoś kto ogarnia transfery)
Trzeba zwolnić miejsce na kontrakty dla nowych zawodników( o których napiszę) Sprzedajmy Meliksona za którego możemy otrzymać +/- 1.200000 miliona euro.(po oddaniu % od kwoty transferu byłemu klubowi) Sprzedajemy Chaveza liczę,że spokojnie otrzymamy 300.000 euro(po oddaniu % jego byłemu klubowi) Jaliens lontrakt wygasa po sezonie Frederiksen kontrakt wygasa po sezonie Garguła dogadujemy się z nim dajemy odprawe połowe z kwoty którą zarobiłby grając do końca kontraktu. Sikorski kontrakt wygasa Quioto nie kupujemy. Iliev kontrakt wygasa (dobry jednak mega drogi) Sobolewski w czerwcu będzie o rok starszy więc nie da rady grać na dobrym poziomie a szkoda. Jovanic na wypozyczenie _______________________ Transfery do klubu Pierwszy zawodnik Sebastian Mila jeżeli nie przedłuży kontraktu( dobrze gra do przodu,potrafi odebrać ,kapitalne stale fragmenty gry) zawodnik który może pograć spokojnie 3 lata. Razack Traore do wzięcia za darmo dać mu dobry kontrakt +kasa za podpis (naturalny następca Meliksona) Mateusz Mak ( młody dynamiczny pomocnik pokazał np w meczu w Krakowie jak dobrym jest piłkarzem) Bełchatów tonie więc nie krzyknie wielkiej kwoty .Zawodnik na którym można w przyszłości zarobić. Maciej Korzym dynamiczny piłkarz z charakterem zapewne w naszym zasięgu finansowym. Ireneusz Jeleń klasowy napastnik złożyć mu dobrą oferte (wiem,że Bielsko to przystanek do zagranicy dla niego ale gdyby zobaczył,że budujemy poważną drużyne mógłby zgodzić się na kontrakt. Adam Banaś takich obrońców potrzebujemy z charakterem twardy walczak Michel Pereira-ten którego testowaliśmy na lewą obrone zamiast Frederiksena( ograny dobry obrońca) Patryk Małecki powrót z wypożyczenia. Powstaje kadra Pareiko Miśkiewicz Głowacki Banaś Bunoza Michel Pereira Jovanovic Uryga Burliga Czekaj Traore Mila Wilk Mak Małecki Chrapek Szewczyk Genkov Jeleń Boguski Korzym 21 piłkarzy +dobierać do kadry młodych w formie typu Buras Stolarski(na którego liczę) Podstawowy skład (zakładając,że wszyscy zdrowi) 4-4-2 Pareiko Jovanovic Głowacki Banaś M.Pereira Małecki Mila Traore Mak Genkov Jeleń Mila odpowiedzialny za odbiór i stałe fragmenty gry,Traore prowadzi gre do przodu Małecki i Mak skrzydła Genkov walczy w ataku skupia na sobie obrone natomiast Jeleń jest odpwoiedzialny za zdobywanie goli. Finansowe podsumowanie oczywiście +/- wszystko zależy od negocjacji Zarobek na Meliksonie i Chavezie 1.500000 euro Wydatki odprawa dla Garguły 150.000 euro Traore 150.000 euro za podpis Mak 300.000 euro transfer Korzym 300.000 euro transfer Mila 100.000 euro za podpis M Pereira 50.000 euro podpis Jeleń 150.000 euro podpis (dajemy za podpis kase w zamian podpisuje kontrakt na 3 lata) Banaś 300.000 euro transfer Małecki darmwoy powrót Wydatki na transfery 1.500000 euro czyli Cupiał nic nie dokłada z własnej kieszeni a mimo to powstaje mu mocna drużyna. Teraz podsumowanie kontraktów indywidualnych aby pokazać,że moja wizja nie prowadzi do rujnowania budzetu (kwoty podawane w mediach na tym opieram wyliczenia bo nie mam wglądu do kontraktów) zwolnione kontrakty (kwoty w euro) Jaliens 400.000 Melikson 250.000 Chavez 220.000 Garguła 350.000 Jovanic 150.000 Iliev 300.000 (pewnie więcej jako król strzelców i wolny zawodnik) Sobolewski 100.000 ( strzelam ) Sikorski Frederiksen Quioto 200.000 (tutaj mam największy kłopot są tani jak sam Bednarz wspominał więc zakładam 200.000 rocznie za 3 kontrakty. Zaoszczędzone rocznie 2.000000 euro Wydatki na nowe kontrakty 1700.000 euro czyli paradoksalnie skład silniejszy wydatki mniejsze... Traore 350.000 Mila 250.000 Jeleń 300.000 Mak 150.000 Korzym 150.000 Banaś 180.000 Małecki 150.000 Pereira 150.000 Moja propozycja pokazuje ,że można zbudować mocny klub nie wykładając kasy z kieszeni Cupiała na transfery,wystarczy aby Cupiał pozwolił wydać to co zarobimy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak czytam na początku postu o Korzymie to zastanawiam się czy się śmiać czy płakać. Bez sensu czytać dalej .
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja podam plusy potrafi wygrywać pojedynki 1 na 1 ma charakter jest zadziorny na boisku, potrafi jedną akcją poderwać drużyne do walki dostępny finansowo nie jest stary i nie będzie potrzeby za rok czy dwa szukać następcy. Gdybyś doczytał mój post do końca wiedziałbyś,że Korzyma zaproponowałem jako rezerwowego... Nie stać nas na graczy typu Piech Jankowski nie wyciągniemy takiego Teodorczyka czy Wszołka dlatego trzeba interesować się solidnymi zawodnikami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przeszacowałeś.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby Korzym zdobywał więcej goli nie grałby już w Koronie ,warto dodać,że nie grał zawsze tylko jako napastnik a również jako pomocnik. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
poza tym co jeden kolega napisał
Korzym to zatwardziały legionista . Równie genielnym pomysłem by było ściagniecie Vukovicia czy Surmy . są piłkarze których się nie ściaga bez wzgledu na poziom sportowy , tego nawet nie będę oceniał , bo az wstyd |
|
|
|
Guest
|
|
Graczy o takich walorach można znaleźć na pęczki w niższych ligach. Jeszcze z tej listy Jeleń jest dla mnie bez sensu (zdrowie) i Banaś |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Widzę, że przypadek Svitlicy poszedł w zapomnienie. Byli legioniści u nas się nie sprawdzają, i dotyczy to chyba wszystkich struktur w klubie.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Też chce sobie zrobić moją listę piłkarzy których bym zaproponował do Wisły... chory jestem i nudzi mi się
Jak wygląda sytuacja płacowa w lidze norweskiej, szwedzkiej i 2 bundeslidze? Jeśli chodzi o transfery to więcej sobie krzyczą zespoły z tych lig jak w PL? |
|
|
|
Guest
|
|
Na północy to Pribałtyka (LT,LV,EST). Trzeba raczej patrzeć na południe - Słowacja+Czechy+ Bałkany+Mołdawia+Albania.
Ostatnio edytowane przez arti : 10.11.2012 o godz. 17:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
jesli jeden z lepszych polskich obrońców idzie z powiedzmy że ' lepszej ' polskiej drużyny do średniaka 2. ligi niemieckiej to sobie sam juz na jedno pytanie odpowiedziałes |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Oto moja lista piłkarzy których bym zaproponował do Wisły... :]
jak się bawić to na całego ![]() Nie będę wrzucał linków z zakazanej strony, ale będę z niej czerpał informację tj. długość kontraktu i statystyki. Radosław Majewski - 25 lat, za pół roku kończy mu się kontrakt, stracił miejsce w składzie Nottingham, na 14 meczy 4 w wyjściowej 11, tak to ława, ewentualnie ogony... wg. prasy zarabia 795 tyś zł. czyli ok. 200 tyś euro. Emmanuel Mbola - 19 lat, lewy obrońca... zdobywca z reprezentacją Zambii Pucharu Narodów Afryki (nudziło mi się w pracy to oglądałem mecze). Zawodnik TP Mezembe wypożyczony do Porto B gdzie praktycznie nie gra... podejrzany typek bo w wieku 19 lat ma 29 występów w reprezentacji... może mu licznik przekręcili, trzeba za niego zapłacić. Ile... May Mahlangu - 23 lata, środkowy pomocnik, Helsinborgs, mogliśmy się przekonać o jego umiejętnościach w meczach przeciwko Śląskowi Wrocław w PE. Za pół roku kończy mu się kontrakt, podobny numer jak z Marcelo. Nie wiem ile zarabia. Kacper Przybyłko - polak z FC Koln, gościu gra ogony w 2 bundeslidze, więcej czasu spędza na boisku w szeregach rezerw Koln, za pół roku kończy mu się kontrakt... też możemy mieć swojego Milika Piotr Zieliński - 18 lat, rezerwy Udinese, za pół roku kończy mu się kontrakt, oglądałem go w meczach młodej repry... będą z niego ludzie. Kilka razy nawet siedział na ławce w trakcie meczów pierwszej drużyny, ale jeszcze bez debiutu. David Blacha - 22 lata, zapchaj dziura z Sandhausen (gra na prawej, lewe obronie, na środku pomocy) za pół roku kończy mu się kontrakt, Sandhausen aktualnie jest na ostatnim miejscu w 2 bundeslidze... jak spadnie to łatwiej będzie go pozyskać. Willie Overtoom - gościu którym "podobno" interesowała się Wisła (wymiana na Jaliensa czy coś takiego), gra w średniaku ligi holenderskiej, 26 lat, za pół roku kończy mu się kontrakt. Spas Delev - koleś bez klubu... podobno ma duże wymagania finansowe... może po takim czasie bez klubu trochę wymiękł i zgodzi się grać za mniejszą kasę... jak np. Jelonek Adrian Mierzejewski - Trabzonspor ma z nim rozwiązać kontrakt - Piotrek Brożek wrócił do PL do Lechii, Paweł Brożek chciał wrócić do Wisły, Głowacki wrócił do Wisły... czemu ten miałby się nie zgodzić na PL i na warunki finansowe adekwatne do poziomu naszej ligi. Na pewno miałby bliżej do reprezentacji. Można spróbować. Abdul Majeed Waris - pewnie strasznie drogi... ale robi niesamowitą furorę na szwedzkich boiskach. obczajcie statystyki Ivo Pękalski - tak wiem... Ibra kiedyś mówił że chciałby go widzieć w barwach Milanu, że świetny zawodnik itp. Ale jakby nie patrzeć połowę meczów w Malmo w podstawowej 11, a drugą połowę z ławki na końcówki. Za rok kończy mu się kontrakt. Może nie w najbliższym okienku ale za pół roku można nim się zainteresować. Na koniec wisienka na torcie... Jabbie Khalifa - 19 lat, środkowy pomocnik z Fredrikstad. Gościu miażdży, płuca drużyny, każda piłka przechodzi przez niego... najwięcej biega, wystawia się, rozprowadza piłki, łączy pomoc z atakiem, najlepszy piłkarz w swojej drużynie... nie wiem do kogo go porównać w PL lidze... chyba nie ma takiego grajka. Ma kontrakt do 2015 roku, ale miejmy nadzieje że jego drużyna spadnie do 2 ligi i będzie chciał odejść Taka ciekawostka... widziałem gościa 2 razy w meczu na żywo Mateusz Mak - wiadomo... Wiślak, GKS spadnie itp. Jak macie pisać żebym się wypałował, że upadłem na głowę, albo żebym zmienił dilera to sobie darujcie... nie ruszy mnie to (żarcik oczywiście). Taki temat... to się udzielam.Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Też co jakiś czas wrzucam jakieś nazwiska to dzisiaj trzy, którym kończą się kontrakty z końcem sezonu:
Szymon Pawłowski - jeden z nielicznych skrzydłowych z Polskiej ligi który potrafi w biegu minąć rywala zwodem. W Zagłębiu się kisi może będzie chciał spróbować swoich sił w innym klubie. Anel Hadzic - defensywny pomocnik który potrafi zdobywać bramki (w tym sezonie przeciwko Legii) Gra w dość małym Austryjackim klubie który nie ma szans na nic więcej jak wieczny środek tabeli. Bośniak ale grał w młodzieżówkach Austryjackich. Nikolay Bodurov - ze znanego nam klubu Litexu. Środkowy obrońca który ostatnio zaczął być pierwszym środkowym obrońcą w Bułgarskiej reprezentacji. Łowecz to dziura i można go wyciągnąć. @Kamil_mchw: Takie dwie uwagi: Abdul Majeed Waris przechodzi do Spartaka Moskwa, a Jaliensowi kończy się kontrakt to kto się zgodzi by się na niego wymieniać?
Ostatnio edytowane przez Baala : 10.11.2012 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
w FM 08 po paru latach się nadawali ![]() Co do Maków to gdy przyszli do Bełchatowa, żałowałem, że nikt przy Reymonta się bardziej tym tematem nie zainteresował - wiadomo kupić i wypożyczyć. A zastanawiał się ktoś nad możliwością nawiązania kontaktu z jakimś większym klubem z europy, który gwarantowałby nam możliwość wypożyczenia piłkarzy- powiedzmy gdzieś kierunku niemieckiego czy holenderskiego. Niestety w polskich realiach jest to raczej niemożliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przy takiej dyspozycji i podejsciu, nie wahałbym się wymienić zagranicznych gwiazdek na młodych. Zostawić 3-4 wyjadaczy a wiek reszty nie powinien przekraczać 23 roku życia. Szkoda, że Boguski jest taki szklany, bo ma umiejętności, żeby strzelać bramke za bramką w każdym sezonie jak Franek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jest masa piłkarzy którzy mogliby nas wzmocnić. ale niestety nasza polityka transferowa można by powiedzieć ze jest inwalidą, a teraz to już w ogóle jest na ... rencie.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moja propozycja co do transferu to Juri Jevdokimov z Estonii z JK Nomme Kalju. Młody - 24lata, ograny, występy w kwalifikacjach do LE, reprezentacji i w rodzimej lidze. U nas na pewno mógłby liczyć na lepsze zarobki i możliwość wybicia się dalej (oczywiście jakby pokazał wszystkie swoje walory i dużo strzelał). A namówić do przejścia mógłby go Segriej ;-)
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|