The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2012, 13:44
Po co nam kolejny piłkarz z zagranicy? Wisła musi być zasilona przez piłkarzy którzy będą mieli Wisłe w sercu, a nie w portfelu (w dupie).

Ja sie zastanawiam nad braćmi Mak, nie wiem jak im idzie w bełchatowie teraz, ale skoro klub ma się ku całkowitemu upadkowi to może dalo by się ich ściągnąć
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.11.2012, 14:58
Z tego co widzę, to Majewski mógłby być łakomym kąskiem dla włodarzy Wisły. Więc należy się o niego postarać. Jest młodszy od Garguły, z pewnością bardziej żądny gry.

Jak już pisałem jest wielu młodych zawodników w Afryce. Są różne szkółki piłkarskie etc. Myślę, że byłaby możliwość dogadania się ze skautami Ajaxu i innych klubów, które utworzyły tam szkółki. Skauting to znajomości i tyle. To coś, co funkcjonuje na podobnych zasadach co paparrazzi, którzy paradoksalnie sobie pomagają w wyszukiwaniu tych zawodników. Trzeba jednak złapać kontakty i jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 18.11.2012, 15:03
tylko pytanie czy łysemu chce się złapać kontakty i czy komukolwiek w klubie na tym zależy
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.11.2012, 19:54
Baala napisał(a):Wyświetl post
@Kamil_mchw: Takie dwie uwagi: Abdul Majeed Waris przechodzi do Spartaka Moskwa, a Jaliensowi kończy się kontrakt to kto się zgodzi by się na niego wymieniać?

Transfer Abdula Majeeda Warisa został oficjalnie ogłoszony po moim poście...

Jeśli chodzi o Jaliensa to w poście napisałem że była taka opcja (plotka) przed rozpoczęciem sezonu... nie pisałem tam że "Gdybym był..." to wymienił bym go na Overtooma w okienku zimowym. Chodziło mi raczej o to że skoro włodarze Wisły rozważali taką opcję to stać Nas na kontrakt dla niego. Teraz rozumiesz...?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.11.2012, 08:55
W Wiśle już myślą o zimowym oknie transferowym. Przy ul. Reymonta planują kolejny etap przebudowy drużyny. Jednym z piłkarzy, którym interesuje się "Biała Gwiazda", jest pomocnik Zagłębia Lubin, Szymon Pawłowski. Krakowski klub już sondował możliwość sprowadzenia Pawłowskiego na ul. Reymonta.(G.Krakowska)

Powtórka z rozrywki... za tydzień pewnie info o rozmowach z Traore, potem np. Teodorczyk...
Ostatnio edytowane przez arti : 23.11.2012 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.11.2012, 09:00
arti napisał(a):Wyświetl post
Powtórka z rozrywki... za tydzień rozmowy z Traore, potem np. Teodorczyk...
A ostatecznie sprzedamy Meliksona a w Jego miejsce przyjdzie np. Robert Szczot
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.11.2012, 09:06
Fajnie by było kupić Pawłowskiego.....wiadomo o tym od kilku lat już.
Do tego Szewczenke na trenera ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.11.2012, 09:45
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Po co nam kolejny piłkarz z zagranicy? Wisła musi być zasilona przez piłkarzy którzy będą mieli Wisłe w sercu, a nie w portfelu (w dupie).

Ja sie zastanawiam nad braćmi Mak, nie wiem jak im idzie w bełchatowie teraz, ale skoro klub ma się ku całkowitemu upadkowi to może dalo by się ich ściągnąć
Myślę, że młody zagraniczny byłby w stanie dużo dac Wiśle. Tak jak np Marcelo. Tylko afryka to trochę ryzykowny kierunek że względu na przebijane roczniki. Ale mi by się marzyło tak ruszyć z marketingiem, kupić jakiegoś koreanczyka, japończyków takich powiedzmy gwiazdorów i promować Wisłę w azji. Ale cóż to nie Man U niestety, tutaj marketing na poziomie lokalnym kuleje.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.11.2012, 10:49
1.Pawłowski w Wiśle ?
2.Wisła dopina transfer, to będzie hit!
3.Pawłowski jednak nie dla Wisły ?
3.Pawłowski piłkarzem Eintrachtu Frankfurt
4.Skrzydłowy reprezentacji bezdomnych Mozambiku na testach w Wiśle
..
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 23.11.2012, 11:23
okaże się że jedynym testowanym będzie Bartłomiej Grzelak
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.11.2012, 11:49
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
To zdanie jest najbardziej bezsensownym jakie ostatnio czytałem na tym forum . Gdzie Ty chcesz w Polsce szukać tych piłkarzy którzy mają w sercu Wisłę ? A może Bednarz powinien pytać się każdego piłkarza przed negocjacjami czy czasem nie ma Wisły w sercu ? Uważasz ,że jak ściągniemy jakiegoś Polskiego piłkarza to On będzie miał w sercu Wisłę? Bzdura , On będzie takim samym najemnikiem jak ten obcokrajowiec ! Dopiero po jakimś czasie spędzonym w klubie może wywiązać się pewna więź między piłkarzem a klubem i to tyczy się w takiej samej mierze Polaka jak i obcokrajowca jednak nie nazywałbym w tym przypadku, że ktoś ma Wisłę w sercu . Wisłę w sercu to może mieć wychowanek oraz piłkarz który jest w tym klubie od najmłodszych lat i przez ten długi czas związał się emocjonalnie ze swoim klubem . Tak więc jeśli chcemy mieć zawodników którzy będą się utożsamiali z naszym klubem i mieli jak to mówisz Wisłę w sercu to musimy ich sobie wychować i wyszkolić a piłkarzy których chcemy ewentualnie kupić powinniśmy wybierać tylko i wyłącznie pod względem klasy sportowej a nie ze względu na narodowość ! Oczywiście są też wyjątki , czyli zawodnicy którzy spędzili w naszym klubie w młodości parę ładnych lat , następnie drogi obu stron się rozchodziły i Ci piłkarze kontynuowali swoje kariery w innych miejscach starając się coś osiągnąć , nielicznym z nich udało się wzbić na przyzwoity poziom , w dodatku pozostał u tych zawodników sentyment do naszego klubu jednak ewentualny powrót powinien być możliwy tylko w przypadku tych którzy prezentują dziś naprawdę dobry poziom a o kim możemy dzisiaj tak powiedzieć ? Trela jako jedyny chyba się jakoś wyróżnia , bracia Mak tak naprawdę w ekstraklasie jeszcze niczego nie pokazali , nie rozumiem dlaczego tak dużo osób chce ich widzieć w Wiśle - rezerwowi najsłabszej drużyny Ekstraklasy którzy w dodatku są aktualnie kontuzjowani .
Podsumowując : Wisła nie ma być zasilana piłkarzami którzy mają ten klub w sercu ponieważ to jest niemożliwe ! Wisła ma tworzyć takich piłkarzy a dodatkowo ma być zasilana najlepszymi graczami na jakich może sobie w danej chwili pozwolić .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.11.2012 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2012, 18:15
cfa napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że młody zagraniczny byłby w stanie dużo dac Wiśle. Tak jak np Marcelo. Tylko afryka to trochę ryzykowny kierunek że względu na przebijane roczniki. Ale mi by się marzyło tak ruszyć z marketingiem, kupić jakiegoś koreanczyka, japończyków takich powiedzmy gwiazdorów i promować Wisłę w azji. Ale cóż to nie Man U niestety, tutaj marketing na poziomie lokalnym kuleje.
O międzynarodowym marketingu to można by mówić, gdyby Wisła była dużą marką cenioną na Zachodzie. Niestety tak nie jest. Ale prawdą jest, że japońscy zawodnicy to ciekawy kierunek - ale, po pierwsze trzeba tam samemu pojechać i pooglądać takich piłkarzy. Bednarz dupy nie ruszy, bo... trzeba oszczędzać. Cóż... to oszczędzanie(dla mnie poniekąd paranoidalne) doprowadzi Wisłę do pierwszej ligi, chyba że Bednarz poda się do dymisji.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.11.2012, 18:52
No już widać że propozycje transferów się pojawiają , więc koledzy wkręceni w nowego FMa
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.11.2012, 00:05
A ja mam propozycje z tzw dupy - Kamil Juraszek - CB ze Śląska Wrocław. Niby w 1 drużynie a ani jednego meczu w ekstraklasie czy w pucharze Pl. Widziałem gościa w młodej, widziałem go na Polish Masters i cisnął niemożliwie (chyba najlepszy obrońca Śląska w tym śmiesznym turnieju). Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W związku z tym, że w Śląsku nie gra, nikt ewidentnie nie chce mu dać szansy to pewnie byłby do wyciągnięcia za przysłowiową paczkę fajek...

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 27.11.2012, 06:47
riv napisał(a):Wyświetl post
A ja mam propozycje z tzw dupy - Kamil Juraszek - CB ze Śląska Wrocław. Niby w 1 drużynie a ani jednego meczu w ekstraklasie czy w pucharze Pl. Widziałem gościa w młodej, widziałem go na Polish Masters i cisnął niemożliwie (chyba najlepszy obrońca Śląska w tym śmiesznym turnieju). Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W związku z tym, że w Śląsku nie gra, nikt ewidentnie nie chce mu dać szansy to pewnie byłby do wyciągnięcia za przysłowiową paczkę fajek...
Gracz może i spoko. Tylko Pan Le Bednarz zapomniał że my już mamy bramkarzy, nawet 2 młodych. Tak będzie testował ich do usranej śmierci albo do końca swojej umowy
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 27.11.2012, 10:32
Charles Nwaogu jest do wzięcia... kiedyś przymierzano go do większości klubów ekstraklasy, nawet do Wisły
Z Floty też odchodzą m.in.: Paweł Bielecki (92) i Daniel Chyła (88), przy czym Daniel już od 4 lat regularnie gra na zapleczu ekstraklasy i grał wcześniej w Zagłębiu ME
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 27.11.2012 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Od: 11.2009

Stary 30.11.2012, 19:21. Rafael Ledesma
Rafael Ledesma

http://www.transfermarkt.de/de/rafae...ler_22719.html

http://youtu.be/z73XJD_8Fzo
Ostatnio edytowane przez tomB : 30.11.2012 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.11.2012, 20:56
Proponuje Kamila Adamka. Gra bez kompleksów, mało zarabia. Ma lepsze staty niż Gienek król Bułgarii, Boguski, czy inny as.
..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.12.2012, 16:04
W obecnej sytuacji niegłupim rozwiązaniem byłoby sięgnięcie po Sebastiana Milę bez odstępnego w czerwcu 2013, jednak wszystko wskazuje na to, że kapitan Śląska zażądałby dłuższego kontraktu (tak na oko - pewnie 2-3 lata, co byłoby dość ryzykowne w kontekscie jego zarobków - teraz kasuje ok. 540 tysiecy PLN rocznie, pojawiały się sygnały że chce podwyżki, więc musielibyśmy się liczyć z wydatkiem rzędu co najmniej 750 "kafli" za rok gry).

Sportowo wygląda lepiej niż Pawłowscy i inni (uprzedzam - chodzi o dyspozycję a nie porównywanie zawodników z innych pozycji), nie mówiąc o Gargule, tylko ten wiek mnie niepokoi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 05.12.2012 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.12.2012, 18:54
Ja nie wiem czy wogóle nie lepiej całej kadry oprzeć na młodych. Nie dość że pensje malutkie to jeszcze można by zarobić sporo, ale trzeba ich ogrywać, z tym że nie każdy nadaję się do gry w Ekstraklasie, i to jest ten cały myk polegający na Akademii czy siatce skautów
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.12.2012, 16:32
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem czy wogóle nie lepiej całej kadry oprzeć na młodych. Nie dość że pensje malutkie to jeszcze można by zarobić sporo, ale trzeba ich ogrywać, z tym że nie każdy nadaję się do gry w Ekstraklasie, i to jest ten cały myk polegający na Akademii czy siatce skautów
Ale tych młodych trzeba mieć. Ja widzę jakiś potencjał u Czekaja, Szewczyka, Chrapka, Quioto. Jakiś potencjał - czyli taki, że w większości zespołów mieliby szansę stać się czołowymi graczami ligi na swoich pozycjach. Czekaj przykładowo zjada Kamińskiego z Lecha (vicelider naszej śmiesznej ligi). Szewczyk jest dynamiczny i jak dla mnie to taki naturalny następca Meliksona. Chrapek wiadomo, choć musi poprawić kondycję. Quioto dla większości to szrot, a dla mnie chłopak, który jest szybki, ma drybling i zmysł do kombinacyjnej gry. Dla mnie naprawdę mają potencjał, trzeba na nich postawić i im zaufać. Powtarzam, bo niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Jest to moja indywidualna ocena ich POTENCJAŁU.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.12.2012, 17:33
Cytat:
Czołowi ligowcy z wygasającymi umowami

Legia: Dickson Choto, Michał Żewłakow, Inaki Astiz, Ivica Vrdoljak, Jakub Kosecki, Danijel Ljuboja, Marek Saganowski

Śląsk: Rok Elsner, Sebastian Mila, Piotr Ćwielong, Cristian Omar Diaz

Wisła: Siergiej Pareiko, Kew Jaliens, Łukasz Burliga, Radosław Sobolewski, Ivica Iliew, Daniel Sikorski

Zagłębie: Szymon Pawłowski, Michal Papadopulos, Costa Nhamoinesu

Lech: Ivan Djurdjević, Luis Henriquez, Jakub Wilk, Bartosz Ślusarski (ma opcję przedłużenia o rok)

Polonia: Mariusz Pawełek, Marcin Baszczyński, Djordje Cotra, Tomasz Brzyski (umowa do końca roku), Daniel Gołębiewski

Górnik: Seweryn Gancarczyk, Michal Bemben, Mariusz Przybylski (umowa do końca roku), Aleksander Kwiek, Krzysztof Mączyński

Ruch: Matko Perdijić, Michal Pesković, Żeljko Djokić, Igor Lewczuk, Marcin Malinowski, Gabor Straka, Paweł Lisowski, Arkadiusz Piech

Lechia: Rafał Janicki, Piotr Brożek, Levon Hajrapetjan, Deleu. Łukasz Surma, Abdou Razack Traore (umowa do końca roku), Grzegorz Rasiak

Korona: Oleksiej Szlakotin, Tadas Kijanskas, Mateusz Bodzioch, Michał Janota, Maciej Korzym, Marcin Żewłakow

Jagiellonia: Ebi Smolarek, Tomasz Frankowski

GKS: Adam Stachowiak, Mate Lacić, Maciej Szmatiuk, Alan Stulin, Grzegorz Baran, Łukasz Madej, Tomasz Wróbel, Kamil Kosowski, Miroslav Bożok

Piast: Fernando Cuerda, Jan Polak, Adrian Klepczyński, Matej Izvolt, Ruben Jurado

Pogoń: Emil Noll, Peter Hricko, Grzegorz Bonin, Przemysław Pietruszka, Robert Kolendowicz

Podbeskidzie: Dariusz Pietrasiak, Krzysztof Król, Marek Sokołowski, Sławomir Cienciała, Dariusz Łatka, Sebastian Ziajka, Liran Cohen, Robert Demjan (umowa do końca roku), Ireneusz Jeleń

Widzew: Thomas Phibel, Sebastian Dudek, Alex Bruno, Mehdi Ben Dhifallah
Wyłączając nierealne transfery, jak Traore, Kosecki czy Ljuboja, za darmo można ściągnąć naprawdę dobrych, jak na polskie warunki, zawodników.

Bramkarzy raczej nie ma ciekawych, choć ulubieniec krakowskich kibiców, czyli Adam Stachowiak, to w moim odczuciu całkiem solidny fachowiec.

Dalej - prawi obrońcy. Tutaj raczej też nie ma odpowiednich kandydatów, bo Bemben czy Baszczyński to zawodnicy trochę za starzy. Choć przeciwko powrotowi Baszcza osobiście nie miałbym nic przeciwko.

Środkowi - akurat tych Wisła ma pod dostatkiem, więc powiedzmy, że wzmocnienia nie są konieczne.

Lewi - jak dla mnie dwóch najlepszych lewych defensorów jest do wzięcia, czyli Henriquez i Costa. Bardziej prawdopodobny jest transfer tego drugiego i moim zdaniem powinien być to jeden z głównych celów transferowych pana Łysego. Co prawda mówi się w mediach o zainteresowaniu tym zawodnikiem ze strony włoskich zespołów, ale w to jakoś nie wierzę. Trzecim, którego nie wymieniłem, to Tomasz Brzyski, który ostatnimi czasy nie gra na tej pozycji, jednak z pewnością nie zapomniał jak występuje się na lewej strony defensywy, chętnie widziałbym go w Wiśle. Krzysztof Król czy Djokić za słabi.

Aha, jeszcze jedno - co do obrońców. Tak się wszyscy śmiali z tego Pietruszki przed sezonem, jak jego nazwisko przewijało się w kontekście transferu do Wisły, a chłopak w tym sezonie gra lepiej, niż każdy jeden defensor z drużyny Kulawika. Kto wie- może temat wróci.

Defensywni pomocnicy - Rok Elsner - zawodnik, który był testowany przez Wisłę, ostatecznie trafił do Śląska, gdzie elegancko ogarnia. Dodatkowo ma to coś, czego ma niewielu defensywnych pomocników, czyli "gola". Patrząc na poczynania Czarka Wilk czy Sobola pod bramką przeciwnika, Elsner przy nich to naprawdę wirtuoz. Kolejny kandydat to Mariusz Przybylski. Piłkarz co prawda 30-letni, ale gwarantujący solidność, odbiór, a także potrafiący rozegrać piłkę do przodu. Baran czy Bożok z Bełchatowa w ostatecznej ostateczności.

Środkowi/ofensywni pomocnicy - Sebastian Mila. Chyba tyle wystarczy. Nikt tak nie dogrywa piłki w naszej lidze, ogromne doświadczenie, każdy wie na co go stać. Jak nie Mila, to Aleksander Kwiek. Już kiedyś zaliczył epizod w Wiśle, jak ktoś widział mecze Górnika to łatwo mógł zauważyć, że każda akcja przez niego przechodzi, krótko mówiąc - dojrzał piłkarsko. No i Michał Janota. Mają z nim trochę problemów w Kielcach, ale ukształtowany piłkarsko w Holandii zawodnik z pewnością ma spory potencjał.

Skrzydłowi - Szymon Pawłowski. Piszecie, że nowy Łobodziński, że często kontuzjowany, ale to tak czysto piłkarsko naprawdę dobry zawodnik, którego chętnie widziałbym w Wiśle. Jak nie Pawłowski, to znacznie młodszy Brazylijczyk - Alex Bruno. Trochę chudzinka z niego, ale piłkarz o sporym potencjale. Jakby żaden z nich nie wypalił, to Tomasz Wróbel nie byłby chyba takim złym wyborem. Co prawda ma już 29-lat, ale potrafi przedrzeć się dynamicznie skrzydłem i narobić sporo zamieszania - na wzmocnienie ławki jak najbardziej w porządku

Napastnicy - tutaj wybór naprawdę konkretny. Piech, Jurado, Smolarek, Diaz, Korzym, Papadopulos, Jeleń. Jedni lepsi, drudzy ciut gorsi, jedni pewnie negatywnie nastawieni do Wisły, drudzy mniej, ale tak naprawdę każdy z tych zawodników gwarantowałby pewny skok jakościowy, jeśli porówna się ich z tym, co obecnie prezentują Genkov czy supersnajper Sikorski. Najchętniej sprowadziłbym Piecha i Jurado.

Jak widać - można wyciągnąć kilku naprawdę solidnych zawodników za darmo, nie płacąc odstępnego. Trzeba tylko trochę chęci dyrektora sportowego () i przede wszystkim... pieniędzy na kontrakty.
Ostatnio edytowane przez ChG : 07.12.2012 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 08.12.2012, 11:36
Cytat:
Marcin Wasilewski ostatnio przeżywa trudny okres w Anderlechcie Bruksela. Polski obrońca belgijskiego klubu coraz rzadziej pojawia się na boisku, w związku z czym pojawiają się informacje o ewentualnym transferze. Jak informuje "Sport", ostoję reprezentacyjnej defensywy chciałoby mieć u siebie Zagłębie Lubin.

Wasilewski gra w Anderlechcie coraz mniej, a taka sytuacja nie może satysfakcjonować ani jego, ani trenera Waldemara Fornalika, który w zawodniku widzi pewny punkt reprezentacyjnej obrony.

Wasilewskiemu kontrakt kończy się w czerwcu, a więc jego transfer w zimie może być dla Belgów ostatnią szansą na zarobienie pieniędzy za Polaka. Chętne do zatrudnienia "Wasyla" jest podobno Zagłębie Lubin.
Sorry za post pod postem, ale brać do Wisły!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2012, 11:44
Fajnie jakby wzmocnił Wisłę. Przydałby się taki walczak, z doświadczeniem.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2012, 11:52
Wasyl ma już 33 lata, przykład Jaliensa niczego Was nie nauczył ?
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 08.12.2012, 12:10
@Ayala, A Żewłakow jak przychodził do Legii miał bodajże 34-35 lat, a jest ich filarem obrony. Wasilewski patrząc na naszą kadrę to w obecnej chwili byłby dla nas zbawieniem.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2012, 12:14
Samuelson napisał(a):Wyświetl post
@Ayala, A Żewłakow jak przychodził do Legii miał bodajże 34-35 lat, a jest ich filarem obrony. Wasilewski patrząc na naszą kadrę to w obecnej chwili byłby dla nas zbawieniem.
jakoś My nie mamy szczęścia do tych zawodników co na Reymonta trafiali po 30-ce,w Wiśle rzadko odzyskiwali dawną forme.....tym bardziej że Wasyl b.długo leczył kontuzje.

Skoro to temat w którym mozna troche pofantazjować to ja bym postawił na Dancha z Zabrza
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2012 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 08.12.2012, 12:18
Leczył kontuzję, ale po niej wrócił i jest w pełni sprawny, co udowadniał w meczach Anderlechtu czy reprezentacji Polski. A że ostatnio nie gra w Belgii, cóż, tam mają taką kadrę, że mogą sobie pozwolić na sadzanie Wasyla na ławce...

Albo Cupiał faktycznie będzie chciał odbudować Wisłę i ściągnie do klubu charakternych i zadziornych piłkarzy jak Wasilewski, albo zadowoli się obecnym stanem rzeczy i zakontraktuje kolejne ....eczki po 3-dniowych testach. Oby zdecydował się na plan "nr 1".
Ostatnio edytowane przez ChG : 08.12.2012 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2012, 13:33
Właśnie, Żewłakow jest dobrym przykładem. Wasyl też mógłby stać się u nas takim filarem obrony. Dzięki doświadczeniu zdobytemu za granicą i grze w reprezentacji na pewno można o nim powiedzieć, że jest solidnym obrońcą. Do tego jest niesamowitym walczakiem. Ustawiłby naszą obronę.
http://www.youtube.com/watch?v=XhTwK0hpK4g - "Dawać ku..a" - Wasilewski
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 08.12.2012, 14:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wasyl ma już 33 lata, przykład Jaliensa niczego Was nie nauczył ?
Mnie nauczył przykład Clebera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów