|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Widzisz, a inni z ogłupieniem przyjmują wszystko co mówią inne media, uwierz mi czytam te inne media, czytam komentarze na portalach że są ludzie popierający PiS, nie muszą mi nic media o nich mówić, widzę jacy są, widzę jaki jest PiS, no chyba że te media też mnie ogłupiają i każą źle myśleć o PiS. Tak wam wmówili że to wszytsko wina złych mediów że ludzie nie lubią PiS i tak będziecie teraz to powtarzać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Poza tym - kto Wam do cholery wszystkim wmówił, że głosowałem na PiS? Inne media - dobre! ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.10.2011 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Weź pod uwagę jaka była sytuacja gospodarcza na świecie w poszczególnych latach, co wpływa np. na wysokość wpływów podatkowych do budżetu...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem na sukces Palikota nie przełożyły się jego poglądy odnośnie legalizacji związków homoseksualnych, legalizacji miękkich narkotyków itp. Tutaj raczej chodzi o to, że gość jest bogaty, że do czegoś tam doszedł, nawet sam sobie finansował kampanię. Podczas gdy inni politycy w spotach uderzali w wysokie tony (typu walka z kibolskim bydłem, wyjaśnianie katastrof), on robił rozczulające filmiki. Sprawa jest prosta - ludzie naprawdę chcą, by było lepiej. Często nie mają pojęcia, jak działać, by się przybliżyć do upragnionego celu, więc uderzają w nowości. Ja tam nie wierzę w to, że aż 10% z tych, co głosowali, poszło oddać głos na Palikota, bo poprawi się sytuacja homoseksualistów. Myślę (i głęboko w to wierzę), że takie osoby stanowiły jakiś promil.
Cieszy mnie, że populistyczna do granic możliwości PJN przegrała w przedbiegach. Natomiast zupełnie nie rozumiem, dlaczego Nowa Prawica tak słabo. Przecież program mieli naprawdę dobry - gdzieś czytałem, że w ekonomii i gospodarce proponowali najlepsze zmiany. Cóż, szkoda. Mam nadzieję, że obecny rząd nie dotrzyma do końca i spotkają nas przedwczesne wybory. PO pokazało, że najlepszą kampanią jest kampania strachu - grożenia ludziom kibolami, Kaczyńskim, starymi babciami itp. Chciałbym się mylić, ale uważam, że to właśnie gra na tych strunach zapewniła im tych wyborców, którzy dali im przewagę (wcześniejsze sondaże, o ile się nie mylę, wykazywały, że PO i PiS idą łeb w łeb). ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak tak, są inne media, wejdź na niezalezna.pl, nawet gdzieś się tam chwalili jak im gazetka się dobrze sprzedaje i cieszyli jak TVN i GW traciło
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 09.10.2011 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Mam nadzieje , ze chociaż przed 2 się wyrobią... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
**** z oficjalnymi wynikami. Nic się nie zmieni.
Po wygrało, Jaro po raz szósty przegrał wybory ( parla/samo/prezydenckie ). A trzecie miejsce dla nowego ruchu obywatelskiego. Około 1,5 mln głosów. I to wszystko w niecały rok uzyskać i to jakim niskim nakładem. Zaledwie 5 mln złotych na kampanię. Ile wynosiły budżety PO czy PIS na te wybory ? Po 30 baniek ? Ile mniej więcej ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Teraz zdałem sobie sprawę, że Palade, do którego często gęsto tu się odwoływałem, mocno się przejechał ze swoimi wynikami i to w przypadku kilku partii. Tak wyśmiewane przeze mnie "renomowane" pracownie okazały się bliżej prawdziwego wyniku. Jestem mocno zaskoczony i składam samokrytykę
![]() Wszystko oczywiście przy założeniu że prawdziwe wyniki nie będą drastycznie odstawały od sondażu OBOP-u. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Posiadać żelazny elektorat w postaci regularnych 30% (plus minus), będąc w głębokiej defensywie jeśli chodzi o media i w ogóle brak pozytywnego nastawienia opinii publicznej, to jest marzenie 90% partii na świecie. W większości państw na świecie partia która zdobywa 30% to jest ogromna siła polityczna. Komentując wyniki - tak naprawdę to one byłyby w sumie do przyjęcia (piszę to jako zwolennik PiSu) gdyby nie wynik Palikota. Z drugiej strony, wynik SLD (nie ważne, czy wg jednego exit poll czy drugiego) bardzo cieszy. Tyle tylko, że nie wiem co gorsze - komuchy czy Palikot. Wynik PiS jest ok, choć mógłby być lepszy, to i tak szans na wygraną i rządzenie raczej wielkich nie było. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Wyżej jest napisane
Cząstkowe wyniki niedzielnych wyborów parlamentarnych, po zliczeniu głosów z 30 proc. obwodów, zostaną podane po godz. 2 w nocy - poinformowała Państwowa Komisja Wyborcza. Do tej pory - jak podano - Komisja przeliczyła ok. 3 proc. głosów. źródło :onet.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem, ale wszyscy jarają się wygraną PO i przewagą 10 % głosów nad PIS-em, podliczają już ile komu do koalicji brakuję itd. A jeszcze nie policzono wyników z 97 % procent komisji ! Ej ....jeśli ktoś potwierdzi to co wyże napisałem, to nie idę spać jeszcze przez godzinę..... bo obudzę się z premierem kaczyńskim rano ;-/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A wiesz ile razy SPD przegrało wybory w RFN? Kohl był kanclerzem bez przerwy przez 16 lat, Labourzyści byli w opozycji od 1979 do 1997 roku, a Orban wrócił do władzy jako absolutny zwycięzca po 8 latach porażek.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak po przemyśleniach
Po sprawdzeniu wyników pierwsza myśl : Boże chroń Polskę... druga myśl: a może to i lepiej. nie chce się bawić w proroka ale przez kryzys i brak programu PO wszystko piep*sznie i Donald z Niesiołowskim i resztą bandy znikną ze sceny politycznej ... i tu pytanie czy Polskę na to stać? (nie!) 4 lata temu na tych dziadów głosowałem bo mieli obniżyć podatki ... i mnie oszukali !! i nie pierdo*cie mi o kryzysie bo w UK jakoś obiżyli podatki !! a PO podniosło ... i teraz nawet nie czytałem ich programu bo co z tego że jedno pisze a drugie robią ... Kaczyński chyba wie w jaką stronę zmierza Polska i specjalnie nie chciał wygrać tych wyborów mam takie dziwne wrażenie boję się jednak że przez kolejne cztery lata komuny tak KOMUNY bo w Polsce nie istnieją wolne media, nie istnieje wolność słowa i nie istnieje wolność poglądów oraz rząd wykorzystuje policję i sądy w celu osiągnięcia założonego celu, rozbicię społeczeństwa. Już teraz to doskonale widać PO i PiS są tego doskonałym przykładem... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 00:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
podbijam swoje pytanie, i odnośnie postu wyżej - rozwiń proszę bo nie rozumiem; " Kaczyński chyba wie w jaką stronę zmierza Polska i specjalnie nie chciał wygrać tych wyborów mam takie dziwne wrażenie boję się " Jaro przegrał umyślnie ?! Po co ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi pewnie o "wariant węgierski". Tezy, że Kaczor gra na pełne zwycięstwo w 2015 (albo wcześniej w razie przyspieszonych wyborów) pojawiają się już od dość dawna, sam momentami miałem takie wrażenie. Dziś chyba po raz pierwszy przyznał to otwarcie sam Jarek. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość.
W sondażu OBOP-u ponoć wyjątkowo duża liczba odmów (30%). Więc wiarygodność trochę spada. Czekajmy do rana (bo tymi pierwszymi danymi z kilkunastu procent obwodów nie ma sobie co d**y zawracać). ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
No właśnie bardziej mnie martwi dobry wynik Palikota, niż wygrana Platformy. Boje się, że jeszcze nadejdą czasy, gdy PO będzie stanowić ostatni bastion oporu przed Palikotem (nieco przesadzam, bo PiS swoje zawsze dostanie, co widać po szóstych czy siódmych z rzędu wyborach).
A nasze forum od zawsze jest krytyczne wobec PO (nawet zwolennicy PO są umiarkowani), zaś większość jest raczej za PiS i Korwinem.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 10.10.2011 o godz. 00:45.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Minusem jest to , że sprawy które moim zdaniem poruszane być nie powinny , znajdą się dzięki niemu w czołówce tematów politycznych , a w przyszłości być może znajdzie się w jakiejś koalicji rządzącej i część postulatów(zapewne okrojona) jednak zostanie przeforsowana. Zapewne w stosunku do ustawy o związkach partnerskich nie powinniśmy już zadawać pytań ,,czy'' , tylko ,,kiedy'' . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no raczej nie większość za Korwinem ( i PIS ), bo KNP dostał tylko 1,5 % głosów w Małopolsce
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Palikot juz zawodzi (tak mniemam) swoich wyborcow hehehe Juz sie wycofuje z ostrych slow, juz mowi, ze te gierki slowne to tylko na potrzeby kampanii, a teraz kampania sie skonczyla i trzeba zaczac razem dzialac. Juz sie podlizuje do Kaliszow czy wycofuje sie z atakow na Tuska hehehe. Czyli juz prysl jeden z argumentow przez, ktory mozna bylo na cwelikota glosowac, tzn mial byc taki swiezy, taki z zewnatrz, ktory ten uklad rozpedzi.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.10.2011 o godz. 00:53.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja uważam, że Palikot jest w stanie szybko przejąć cały elektorat SLD, co razem daje już prawie 20%, a i w razie gdyby PO robiła dalej to co w dotychczasowej kadencji, to i jeszcze z 10% wyjmie z PO. Wówczas Palikot może liczyć na 25-30% i sytuacja nie robi się już taka spokojna.
ps. Widzieliście Leszczyńskiego u Janke w wieczorze wyborczym? Gość mówi o tym, że zwierzchnik sił zbrojnych był pijany i na opozycję Igora Janke, który powiedział że nasze badania tego nie potwierdziły, Leszczyński mówi że prokuratura Rosji tak stwierdziła i on nie ma powodu by nie wierzyć rosyjskiemu prokuratorowi. W życiu czegoś takiego nie słyszałem.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 10.10.2011 o godz. 00:58.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
Scena polityczna obecnie jest źle skonstruowana, aby mogło dojść do zmian, teraz będą jeszcze trzy opozycje... w złą strone to idzie. PiS jest mocny i właściwie się z tego cieszy, ale bycie wieczną opozycją to nie jest to o co chodzi w tej zabawie, bo w takim przypadku scena będzie się kierować tylko w lewo. To jest paradoks naszej sceny, partie któe miały wspólnie rządzić, wywodzące się z jednego środowiska, teraz zgarniają 70% głosów bo są wrogami. Są dla siebie sztucznie wytworzoną opozycją, a partie typu Palikot i SLD są tylko formlaną opozycją dla PO, które w razie problemów się z nimi dogada. Gdzie te czasy prostego podziału AWS vs Komuchy... Tymochowicz wykreował nam kolejną Samoobrone - RPP, ale chwali też PJN, mógłby się zająć tą partią. Wg mnie jedyna recepta aby zmienić kurs to zmiana przewodnictwa w PiS, bo nienawiść wytworzona do Kaczyńskiego jest nie do przeskoczenia, a także osłabienie PO czymś w stylu PJN.
Co do nas kibiców, pokazaliśmy się jako jedyna grupa społeczna, nękając władze przez długi czas. To najważniejsze! ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
||
|