The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2011, 23:15
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ile Ty masz lat? Byłeś w ogóle uprawniony do oddania głosu?

Zadłużenie kraju rośnie w ekspresowym tempie, sytuacja w Europie i na świecie jest tragiczna - kryzys będzie czy Ci się to podoba czy nie. Ludziska niestety opamiętają się dopiero wtedy, jak odczują go na własnej skórze. Nikt tego nikomu nie życzy, tak po prostu będzie (a przynajmniej wiele czynników na to wskazuje).

Nie napisałem tego. Nie rób ze mnie takiego ekstremisty
Byłem, ale nie głosowałem na nikogo, bo nie będę głosować jak co poniektórzy tutaj na kogoś byle by drugi nie wygrał.
I myślisz że jakby wygrał np. PiS, to by kryzysu nie było czy co ? Myślisz że nagle by się cuda jakieś zaczęły dziać ? Nagle by się wtedy okazało że jednak niektóre rzeczy to wina kryzysu, a Premier nie może jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki obniżyć cen w sklepie, obniżyć podatki, rozdawać pieniądze, jednocześnie zmniejszając zadłużenie, zobacz tak obiektywnie ile teraz buduje że jest kryzys, jakby rządził PiS, to bym i ich teraz bronił, jakby wygrał PiS życzyłbym im jak najlepiej i by sobie jak najlepiej poradzili z kryzysem, a nie modlił się wręcz aby było jak najgorzej byle przestali rządzić.
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.10.2011, 23:16
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Mają być krótko po północy - z 30 % komisji.
ok, bo czekam na nie i czekam
everybody on earth wanna rap
gosc2332
Senior Member

Stary 09.10.2011, 23:19
Jean_Paulista napisał(a):Wyświetl post
AS82, zgadza się, ale tak tych ludzi przedstawiają media mainstreamowe, w które wielu z ogłupieniem się wsłu..... i przyjmuje wszystko co tam mówią.
Widzisz, a inni z ogłupieniem przyjmują wszystko co mówią inne media, uwierz mi czytam te inne media, czytam komentarze na portalach że są ludzie popierający PiS, nie muszą mi nic media o nich mówić, widzę jacy są, widzę jaki jest PiS, no chyba że te media też mnie ogłupiają i każą źle myśleć o PiS. Tak wam wmówili że to wszytsko wina złych mediów że ludzie nie lubią PiS i tak będziecie teraz to powtarzać.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.10.2011, 23:20
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Byłem, ale nie głosowałem na nikogo, bo nie będę głosować jak co poniektórzy tutaj na kogoś byle by drugi nie wygrał.
I myślisz że jakby wygrał np. PiS, to by kryzysu nie było czy co ? Myślisz że nagle by się cuda jakieś zaczęły dziać ? Nagle by się wtedy okazało że jednak niektóre rzeczy to wina kryzysu, a Premier nie może jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki obniżyć cen w sklepie, obniżyć podatki, rozdawać pieniądze, jednocześnie zmniejszając zadłużenie, zobacz tak obiektywnie ile teraz buduje że jest kryzys, jakby rządził PiS, to bym i ich teraz bronił, jakby wygrał PiS życzyłbym im jak najlepiej i by sobie jak najlepiej poradzili z kryzysem, a nie modlił się wręcz aby było jak najgorzej byle przestali rządzić.
Polecam zapoznać się z zadłużeniem Polski w okresie 2000-2011. Posprawdzaj sobie kto i na ile zadłużał Polaków. Polecam też program PO z poprzednich wyborów i porównanie go sobie z obecną sytuacją.

Poza tym - kto Wam do cholery wszystkim wmówił, że głosowałem na PiS?

Widzisz, a inni z ogłupieniem przyjmują wszystko co mówią inne media,.
Inne media - dobre!
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.10.2011 o godz. 23:22.
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.10.2011, 23:21
Polecam zapoznać się z zadłużeniem Polski w okresie 2000-2011. Posprawdzaj sobie kto i na ile zadłużał Polaków. Polecam też program PO z poprzednich wyborów i porównanie go sobie z obecną sytuacją.

Weź pod uwagę jaka była sytuacja gospodarcza na świecie w poszczególnych latach, co wpływa np. na wysokość wpływów podatkowych do budżetu...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.10.2011, 23:23
Widzisz, a inni z ogłupieniem przyjmują wszystko co mówią inne media, uwierz mi czytam te inne media, czytam komentarze na portalach że są ludzie popierający PiS, nie muszą mi nic media o nich mówić, widzę jacy są, widzę jaki jest PiS, no chyba że te media też mnie ogłupiają i każą źle myśleć o PiS. Tak wam wmówili że to wszytsko wina złych mediów że ludzie nie lubią PiS i tak będziecie teraz to powtarzać.
Ja mówie tylko o tym ,że są starsi ludzie (tak jak moja babcia) ,którzy sa religijni,chodza do Kosciola , modla sie codziennie i nie cieknie im piana z ust i nie wżynaja sie zebami w krzyz ,jak co poniektórzy tkw."Obrońcy Krzyża" z Krakowskiego Przedmieścia
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.10.2011, 23:23
Moim zdaniem na sukces Palikota nie przełożyły się jego poglądy odnośnie legalizacji związków homoseksualnych, legalizacji miękkich narkotyków itp. Tutaj raczej chodzi o to, że gość jest bogaty, że do czegoś tam doszedł, nawet sam sobie finansował kampanię. Podczas gdy inni politycy w spotach uderzali w wysokie tony (typu walka z kibolskim bydłem, wyjaśnianie katastrof), on robił rozczulające filmiki. Sprawa jest prosta - ludzie naprawdę chcą, by było lepiej. Często nie mają pojęcia, jak działać, by się przybliżyć do upragnionego celu, więc uderzają w nowości. Ja tam nie wierzę w to, że aż 10% z tych, co głosowali, poszło oddać głos na Palikota, bo poprawi się sytuacja homoseksualistów. Myślę (i głęboko w to wierzę), że takie osoby stanowiły jakiś promil.

Cieszy mnie, że populistyczna do granic możliwości PJN przegrała w przedbiegach. Natomiast zupełnie nie rozumiem, dlaczego Nowa Prawica tak słabo. Przecież program mieli naprawdę dobry - gdzieś czytałem, że w ekonomii i gospodarce proponowali najlepsze zmiany.

Cóż, szkoda. Mam nadzieję, że obecny rząd nie dotrzyma do końca i spotkają nas przedwczesne wybory. PO pokazało, że najlepszą kampanią jest kampania strachu - grożenia ludziom kibolami, Kaczyńskim, starymi babciami itp. Chciałbym się mylić, ale uważam, że to właśnie gra na tych strunach zapewniła im tych wyborców, którzy dali im przewagę (wcześniejsze sondaże, o ile się nie mylę, wykazywały, że PO i PiS idą łeb w łeb).
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
gosc2332
Senior Member

Stary 09.10.2011, 23:26

Inne media - dobre!
A Ty dalej swoje, po co z Tobą dyskutować jak, będziesz ciągle to samo pisał co by Ci nie napisać Ty to samo. To zapytam, na kogo głosowałeś ? Ja podałem PiS jako przykład, czy za innej partii nagle byłoby cudownie.

Tak tak, są inne media, wejdź na niezalezna.pl, nawet gdzieś się tam chwalili jak im gazetka się dobrze sprzedaje i cieszyli jak TVN i GW traciło
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 09.10.2011 o godz. 23:28.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.10.2011, 23:28
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Weź pod uwagę jaka była sytuacja gospodarcza na świecie w poszczególnych latach, co wpływa np. na wysokość wpływów podatkowych do budżetu...
Myślę, że - ze względu na moją pracę - masz o tym mniejsze pojęcie ode mnie...

Z mojej strony koniec tematu. Zmykam do spania.
gosc2332
Senior Member

Stary 09.10.2011, 23:31
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Cóż, szkoda. Mam nadzieję, że obecny rząd nie dotrzyma do końca i spotkają nas przedwczesne wybory. PO pokazało, że najlepszą kampanią jest kampania strachu - grożenia ludziom kibolami, Kaczyńskim, starymi babciami itp. Chciałbym się mylić, ale uważam, że to właśnie gra na tych strunach zapewniła im tych wyborców, którzy dali im przewagę (wcześniejsze sondaże, o ile się nie mylę, wykazywały, że PO i PiS idą łeb w łeb).
Oni straszyli PiSem a PiS głównie PO, ale PiS z Kaczyńskim, Macierewiczem itp. nie mają szans, bo oni przyciągają tylko żelazny elektorat a inny odstraszają, poza tym jak widzę kto to popiera PiS, to jakoś mi nie widzi być wśród nich.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.10.2011, 23:34
Cytat:
Już ,,krótko'' po północy minęło , więc PKW sobie w kulki leci ; )
Mam nadzieje , ze chociaż przed 2 się wyrobią...
gosc2332
Senior Member

Stary 09.10.2011, 23:34
Skipper napisał(a):Wyświetl post
Ja jak byłem w komisji w wyborach samorządowych to w domu byłem chyba po 3 w nocy więc to nie tak szybko wyniki przesłać, bo jak ktoś jest skrupulatny to na koniec liczy wszytko jeszcze raz, trochę zabawy z tym jest.
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.10.2011, 23:53
**** z oficjalnymi wynikami. Nic się nie zmieni.
Po wygrało, Jaro po raz szósty przegrał wybory ( parla/samo/prezydenckie ).
A trzecie miejsce dla nowego ruchu obywatelskiego. Około 1,5 mln głosów. I to wszystko w niecały rok uzyskać i to jakim niskim nakładem. Zaledwie 5 mln złotych na kampanię.

Ile wynosiły budżety PO czy PIS na te wybory ?
Po 30 baniek ? Ile mniej więcej ?
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 00:00
Teraz zdałem sobie sprawę, że Palade, do którego często gęsto tu się odwoływałem, mocno się przejechał ze swoimi wynikami i to w przypadku kilku partii. Tak wyśmiewane przeze mnie "renomowane" pracownie okazały się bliżej prawdziwego wyniku. Jestem mocno zaskoczony i składam samokrytykę

Wszystko oczywiście przy założeniu że prawdziwe wyniki nie będą drastycznie odstawały od sondażu OBOP-u.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.10.2011, 00:03
bo oni przyciągają tylko żelazny elektorat a inny odstraszają

Posiadać żelazny elektorat w postaci regularnych 30% (plus minus), będąc w głębokiej defensywie jeśli chodzi o media i w ogóle brak pozytywnego nastawienia opinii publicznej, to jest marzenie 90% partii na świecie.

W większości państw na świecie partia która zdobywa 30% to jest ogromna siła polityczna.

Komentując wyniki - tak naprawdę to one byłyby w sumie do przyjęcia (piszę to jako zwolennik PiSu) gdyby nie wynik Palikota. Z drugiej strony, wynik SLD (nie ważne, czy wg jednego exit poll czy drugiego) bardzo cieszy. Tyle tylko, że nie wiem co gorsze - komuchy czy Palikot. Wynik PiS jest ok, choć mógłby być lepszy, to i tak szans na wygraną i rządzenie raczej wielkich nie było.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 10.10.2011, 00:04
labtec napisał(a):Wyświetl post
Ile wynosiły budżety PO czy PIS na te wybory ?
Po 30 baniek ? Ile mniej więcej ?
Wyżej jest napisane

Cząstkowe wyniki niedzielnych wyborów parlamentarnych, po zliczeniu głosów z 30 proc. obwodów, zostaną podane po godz. 2 w nocy - poinformowała Państwowa Komisja Wyborcza. Do tej pory - jak podano - Komisja przeliczyła ok. 3 proc. głosów.

źródło :onet.pl
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:05
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Teraz zdałem sobie sprawę, że Palade, do którego często gęsto tu się odwoływałem, mocno się przejechał ze swoimi wynikami i to w przypadku kilku partii. Tak wyśmiewane przeze mnie "renomowane" pracownie okazały się bliżej prawdziwego wyniku. Jestem mocno zaskoczony i składam samokrytykę

Wszystko oczywiście przy założeniu że prawdziwe wyniki nie będą drastycznie odstawały od sondażu OBOP-u.
OBOP dobrze ostatnie wybory prezydenckie oszacował, wcześniej Palade miał lepsze wyniki.
labtec
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:09
grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Wyżej jest napisane

Cząstkowe wyniki niedzielnych wyborów parlamentarnych, po zliczeniu głosów z 30 proc. obwodów, zostaną podane po godz. 2 w nocy - poinformowała Państwowa Komisja Wyborcza. Do tej pory - jak podano - Komisja przeliczyła ok. 3 proc. głosów.

źródło :onet.pl
no dobra, czyli dopiero z 3 % przeliczono głosy ?!!?

Ja nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem, ale wszyscy jarają się wygraną PO i przewagą 10 % głosów nad PIS-em, podliczają już ile komu do koalicji brakuję itd.

A jeszcze nie policzono wyników z 97 % procent komisji !!!?!!!

Ej ....jeśli ktoś potwierdzi to co wyże napisałem, to nie idę spać jeszcze przez godzinę..... bo obudzę się z premierem kaczyńskim rano ;-/
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:11
Po wygrało, Jaro po raz szósty przegrał wybory ( parla/samo/prezydenckie ).
A wiesz ile razy SPD przegrało wybory w RFN? Kohl był kanclerzem bez przerwy przez 16 lat, Labourzyści byli w opozycji od 1979 do 1997 roku, a Orban wrócił do władzy jako absolutny zwycięzca po 8 latach porażek.
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2011, 00:16
Tak po przemyśleniach zajeło mi trochę przeczytanie tych kilku stron od na forum.

Po sprawdzeniu wyników pierwsza myśl : Boże chroń Polskę... druga myśl: a może to i lepiej.
nie chce się bawić w proroka ale przez kryzys i brak programu PO wszystko piep*sznie i Donald z Niesiołowskim i resztą bandy znikną ze sceny politycznej ... i tu pytanie czy Polskę na to stać? (nie!)
4 lata temu na tych dziadów głosowałem bo mieli obniżyć podatki ... i mnie oszukali !! i nie pierdo*cie mi o kryzysie bo w UK jakoś obiżyli podatki !! a PO podniosło ... i teraz nawet nie czytałem ich programu bo co z tego że jedno pisze a drugie robią ... Kaczyński chyba wie w jaką stronę zmierza Polska i specjalnie nie chciał wygrać tych wyborów mam takie dziwne wrażenie boję się jednak że przez kolejne cztery lata komuny tak KOMUNY bo w Polsce nie istnieją wolne media, nie istnieje wolność słowa i nie istnieje wolność poglądów oraz rząd wykorzystuje policję i sądy w celu osiągnięcia założonego celu, rozbicię społeczeństwa. Już teraz to doskonale widać PO i PiS są tego doskonałym przykładem...
Mareq
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:18
Cytat:
nie wiem co gorsze - komuchy czy Palikot
Palikot . Sld było jakie było , ale mimo wszystko obliczalne.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 00:20.
labtec
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:18
no dobra, czyli dopiero z 3 % przeliczono głosy ?!!?

Ja nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem, ale wszyscy jarają się wygraną PO i przewagą 10 % głosów nad PIS-em, podliczają już ile komu do koalicji brakuję itd.

A jeszcze nie policzono wyników z 97 % procent komisji !!!?!!!

Ej ....jeśli ktoś potwierdzi to co wyże napisałem, to nie idę spać jeszcze przez godzinę..... bo obudzę się z premierem kaczyńskim rano ;-/

podbijam swoje pytanie, i odnośnie postu wyżej - rozwiń proszę bo nie rozumiem;

" Kaczyński chyba wie w jaką stronę zmierza Polska i specjalnie nie chciał wygrać tych wyborów mam takie dziwne wrażenie boję się "

Jaro przegrał umyślnie ?! Po co ?
martin_6
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:25
Jaro przegrał umyślnie ?! Po co ?
Chodzi pewnie o "wariant węgierski". Tezy, że Kaczor gra na pełne zwycięstwo w 2015 (albo wcześniej w razie przyspieszonych wyborów) pojawiają się już od dość dawna, sam momentami miałem takie wrażenie. Dziś chyba po raz pierwszy przyznał to otwarcie sam Jarek. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość.

W sondażu OBOP-u ponoć wyjątkowo duża liczba odmów (30%). Więc wiarygodność trochę spada. Czekajmy do rana (bo tymi pierwszymi danymi z kilkunastu procent obwodów nie ma sobie co d**y zawracać).
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gosc2332
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:36
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Posiadać żelazny elektorat w postaci regularnych 30% (plus minus), będąc w głębokiej defensywie jeśli chodzi o media i w ogóle brak pozytywnego nastawienia opinii publicznej, to jest marzenie 90% partii na świecie.

W większości państw na świecie partia która zdobywa 30% to jest ogromna siła polityczna.
Tylko że to nie był tylko żelażny eletorat, bo teraz wielu głosowało na PiS by PO nie wygrało, co zresztą na tym forum było bardzo popularne
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:39
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Palikot . Sld było jakie było , ale mimo wszystko obliczalne.
No właśnie bardziej mnie martwi dobry wynik Palikota, niż wygrana Platformy. Boje się, że jeszcze nadejdą czasy, gdy PO będzie stanowić ostatni bastion oporu przed Palikotem (nieco przesadzam, bo PiS swoje zawsze dostanie, co widać po szóstych czy siódmych z rzędu wyborach).

martin_6 napisał(a):Wyświetl post
W sondażu OBOP-u ponoć wyjątkowo duża liczba odmów (30%). Więc wiarygodność trochę spada. Czekajmy do rana (bo tymi pierwszymi danymi z kilkunastu procent obwodów nie ma sobie co d**y zawracać).
W 2007 roku OBOP przeszacował PO o 2pp - w rzeczywistości dostali mniej, zaś PiS niedoszacował o 2 pp. Gdyby tendencja była w tym roku taka sama, to wynik wyniósłby 37-32. A to już dla PO taki świetny wynik by nie był.

Tylko że to nie był tylko żelażny eletorat, bo teraz wielu głosowało na PiS by PO nie wygrało, co zresztą na tym forum było bardzo popularne
84% tegorocznych wyborców PiS głosowało wcześniej na PiS, co stanowi największy żelazny elektorat wśród wszystkich partii.

A nasze forum od zawsze jest krytyczne wobec PO (nawet zwolennicy PO są umiarkowani), zaś większość jest raczej za PiS i Korwinem.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 10.10.2011 o godz. 00:45.
Mareq
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:47
Cytat:
No właśnie bardziej mnie martwi dobry wynik Palikota, niż wygrana Platformy. Boje się, że jeszcze nadejdą czasy, gdy PO będzie stanowić ostatni bastion oporu przed Palikotem (nieco przesadzam, bo PiS swoje zawsze dostanie, co widać po szóstych czy siódmych z rzędu wyborach).
Z tym ostatnim bastionem oporu , to fakt przesada i to nie tyle z powodu tego iż PiS swoje zawsze dostanie , ale Palikot dużo więcej nie wyciągnie na tym paliwie , a nawet jeżeli jeszcze się podciągnie w przyszłych wyborach , to raczej na pewno nie będzie miał szans być głównym rozdającym karty.
Minusem jest to , że sprawy które moim zdaniem poruszane być nie powinny , znajdą się dzięki niemu w czołówce tematów politycznych , a w przyszłości być może znajdzie się w jakiejś koalicji rządzącej i część postulatów(zapewne okrojona) jednak zostanie przeforsowana.

Zapewne w stosunku do ustawy o związkach partnerskich nie powinniśmy już zadawać pytań ,,czy'' , tylko ,,kiedy'' .
labtec
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:48
no raczej nie większość za Korwinem ( i PIS ), bo KNP dostał tylko 1,5 % głosów w Małopolsce
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:49
Palikot juz zawodzi (tak mniemam) swoich wyborcow hehehe Juz sie wycofuje z ostrych slow, juz mowi, ze te gierki slowne to tylko na potrzeby kampanii, a teraz kampania sie skonczyla i trzeba zaczac razem dzialac. Juz sie podlizuje do Kaliszow czy wycofuje sie z atakow na Tuska hehehe. Czyli juz prysl jeden z argumentow przez, ktory mozna bylo na cwelikota glosowac, tzn mial byc taki swiezy, taki z zewnatrz, ktory ten uklad rozpedzi.

Cytat:
ale Palikot dużo więcej nie wyciągnie na tym paliwie , a nawet jeżeli jeszcze się podciągnie w przyszłych wyborach , to raczej na pewno nie będzie miał szans być głównym rozdającym karty.
Ja mam nadzieje, ze Palikot + SLD maja ten sam target i wynosi on max 20%, no powiedzmy doliczajac miłosnikow konopii itp 25%. I zawsze cwelikot sie z SLD beda dzielic tymi 25%. Teraz SLD ma mniej bo im cwelikot pozabieral wyborcow - ot cala filozofia sukcesu cwelikota
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.10.2011 o godz. 00:53.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 00:53
A ja uważam, że Palikot jest w stanie szybko przejąć cały elektorat SLD, co razem daje już prawie 20%, a i w razie gdyby PO robiła dalej to co w dotychczasowej kadencji, to i jeszcze z 10% wyjmie z PO. Wówczas Palikot może liczyć na 25-30% i sytuacja nie robi się już taka spokojna.

ps. Widzieliście Leszczyńskiego u Janke w wieczorze wyborczym? Gość mówi o tym, że zwierzchnik sił zbrojnych był pijany i na opozycję Igora Janke, który powiedział że nasze badania tego nie potwierdziły, Leszczyński mówi że prokuratura Rosji tak stwierdziła i on nie ma powodu by nie wierzyć rosyjskiemu prokuratorowi. W życiu czegoś takiego nie słyszałem.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 10.10.2011 o godz. 00:58.
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.10.2011, 00:57
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Staruch został ogloszony ofiara rzadow PO , został wiezniem politycznym ,ktorego Romaszewski porównal do robotników z Radomia 1976 roku ,to jest smieszne ,straszne i zalosne zarazem
bo jest, bardziej ofiarą kampani.
Scena polityczna obecnie jest źle skonstruowana, aby mogło dojść do zmian, teraz będą jeszcze trzy opozycje... w złą strone to idzie.
PiS jest mocny i właściwie się z tego cieszy, ale bycie wieczną opozycją to nie jest to o co chodzi w tej zabawie, bo w takim przypadku scena będzie się kierować tylko w lewo. To jest paradoks naszej sceny, partie któe miały wspólnie rządzić, wywodzące się z jednego środowiska, teraz zgarniają 70% głosów bo są wrogami. Są dla siebie sztucznie wytworzoną opozycją, a partie typu Palikot i SLD są tylko formlaną opozycją dla PO, które w razie problemów się z nimi dogada. Gdzie te czasy prostego podziału AWS vs Komuchy...
Tymochowicz wykreował nam kolejną Samoobrone - RPP, ale chwali też PJN, mógłby się zająć tą partią. Wg mnie jedyna recepta aby zmienić kurs to zmiana przewodnictwa w PiS, bo nienawiść wytworzona do Kaczyńskiego jest nie do przeskoczenia, a także osłabienie PO czymś w stylu PJN.

Wystarczy sobie oglądnąć Lisa i Gugałę. Zresztą chyba każdy głupek wie że ITI, Agora = PO. Teraz TVP też jest PO. Ja głosowałem na PiS, bo nie nawidze takiej jawnej komuny i kłamania.

Co do nas kibiców, pokazaliśmy się jako jedyna grupa społeczna, nękając władze przez długi czas. To najważniejsze!
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów