The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 15:16
Cytat:
To jest coś za coś...albo dużo zespołów i chujowy poziom(jak jest od lat) albo mniej i poziom lepszy.Dlaczego lepszy?.Bo więcej pieniędzy, więcej meczów między 'czołówką' i szansa na kupno za rozsądne pieniądze, wyróżniających się zawodników
Tak jak mówiłem, temat był już sto razy wałkowany. Moja bardzo rozbudowana odpowiedź na Twojego posta została napisana kilka miesięcy temu. A także kilka miesięcy wcześniej. I wcześniej jeszcze też.
Legionista
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.06.2011, 15:21
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o co Ci chodzi.

To ironia była.

To wprost. Jak byś zareagował (i 95 % tego forum), gdyby kibice Barcelony napisali, że Wisła nie powinna grać w pucharach europejskich, bo jest za biedna tj. nie ma stadionu, bazy treningowej itd. Nie chodzi o to co tam osiągneliśmy czy osiągniemy tylko o samo uczestnictwo.
Odmówiłeś gry dwóm drużynom tylko dlatego, że jedna jest biedna a druga pierwszy raz awansowała i musi jeszcze spełnić kilka kryterii organizacyjnych (stadion PBB o ile wiem podgrzewana murawę ma i oświetlenie też).

Może jestem staroświecki, ale dla mnie sport to sport. Jak ktoś wygrał ligę to gra w wyższej klasie należy mu się jak psu kość. Jeżeli z takich czy innych powodów są rzeczy, które musi poprawić to bliska mi jest filozofia Sartre:

Cytat:
Liberalne podejście do beniaminków przynajmniej daje im szansę, że poszerzą pulę zespołów, które mają podstawy do funkcjonowania w wymagających finansowo warunkach ekstraklasy. Zaostrzanie w drugą stronę, poziom niżej, wyleje dziecko z kąpielą i wytnie większość zespołów z I ligi.
Ciagły dopływ świeżej krwi i konkurencja jest motorem postępu. Izolacja i wznoszenie barier to stagnacja.
Jak ktoś nie wykorzysta szansy i spadnie sportowo, trudno, takie jest życie i taki jest sport. Za rok dwa dziesięć, może będzie znów okazja.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2011, 15:25
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Bo zapomnę CBA znowu w Poznaniu* tym razem Straż Pożarna,modernizacja stadionu,centrum sportu oraz zbierają papiery na temat Euro 2012.Ciekawie
Nie wiem co Cię śmieszy ? To samo pownni zrobić w Krakowie i sprawdzić proces budowy naszego stadionu bo nie wierzę, że wszystko było "czysto" .
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.06.2011, 15:27
Cytat:
Trabzonspor zapłacił 5 milionów euro, bijąc tym samym rekord naszej ekstraklasy. Sam piłkarz zarobiać będzie 800 tysięcy euro rocznie netto, czyli około 260 tysięcy złotych miesięcznie.
Tak wszyscy się śmiali z JW, a ten wyjdzie na swoje. Pościągał dobrych piłkarzy do swojej drużyny, a teraz pieniądze mu się zwrócą.

5 milionów euro ... kupa kasy. Pozazdrościć.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.06.2011, 15:50
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Tak wszyscy się śmiali z JW, a ten wyjdzie na swoje. Pościągał dobrych piłkarzy do swojej drużyny, a teraz pieniądze mu się zwrócą.

W żadnych tureckich mediach nie ma kwoty transferu. Nie wierze że jakiś tam mierzejewski który nie jest królem strzelców ani królem asyst przeszedł do Trabzonsporu za 5 mln
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.06.2011, 16:01
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
W żadnych tureckich mediach nie ma kwoty transferu. Nie wierze że jakiś tam mierzejewski który nie jest królem strzelców ani królem asyst przeszedł do Trabzonsporu za 5 mln
Cytat:
Wartość transakcji to 21 milionów złotych, co oznacza, że będzie to najdroższy zawodnik odchodzący z polskiej Ekstraklasy w historii. Aby transfer doszedł do skutku, piłkarz musi porozumieć się z nowym klubem odnośnie indywidualnego kontraktu.
http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,...jewskiego.html

Masz na oficjalnej stronie Polonii.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.06.2011, 16:08
JW zrobił niezły interes. Z Mierzejewskiego dobry piłkarz, ale mimo wszystko nie rozumiem tej podniety ze strony Turków. Już chyba o wiele lepszym transferem był Grosicki. Ciekawy grajek za fajną kasę.
Jedno jest pewne nasza liga wypuszcza coraz droższych zawodników Jeszcze parę lat i pęknie bariera 10 mln Euro
What's new?

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2011, 17:02

Tak sobie napisali zeby tacy jak Ty sie jarali.
Jak dostali polowe tej kwoty to turasach po dupach calowali.

Amika tez nie przyjela oferty za Lewandowskiego podobno 7 baniek a potem o polowe mniej za niego wziel.
Wojciechowski potrafi gadac glupoty to jest pewne.
,
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.06.2011, 17:38
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Przecież 3 (tj 2) liga jest podzielona na dwie ligi regionalne- wschód i zachód.
Ta?

A poważnie: no, jasne że tak. Z tym że aktualnie grają w tej 3 lidze kluby od 35 do 70 w POlsce, tymczasem w 'moim' projekcie grałyby tam kluby od 25 do 50 miejsca w Polsce, czyli tylko aktualna czołówka, mająca kasę i potencjał na lepszym niż żaden poziomie z 3 ligi (Zagłębie, Bałtyk, Stomil) plus najsłabsze z 2 (Dolcan, Nieciecza itp). Natomiast biedaki w stylu Polonia Nowy Tomyśl czy Lechia Zielona Góra dla których wyjazd na 500 km to katastrofa budżetowa grałyby w 4 lidze wojewódzkiej na przykład.

Zresztą sam PZPN o tym myśli, bo planuje połączenie wschodniej i zachodniej w ogólnopolską JEDNĄ 3 ligę. Moim zdaniem mój pomysł jest lepszy (bo tutaj będziemy mieli Stalówkę i Bałtyk w jeden lidze czyli jeszcze dalsze wyjazdy choć dla bogatszych), ale skutek dla najbiedniejszych jest taki sam. Z 36 ekip zrobi się ze 20, więc najbiedniejsze 16 będzie grało w ligach regionalnych z mniejszymi wydatkami.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.06.2011 o godz. 17:41.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2011, 17:41
Elefant napisał(a):Wyświetl post
To ironia była.

To wprost. Jak byś zareagował (i 95 % tego forum), gdyby kibice Barcelony napisali, że Wisła nie powinna grać w pucharach europejskich, bo jest za biedna tj. nie ma stadionu, bazy treningowej itd. Nie chodzi o to co tam osiągneliśmy czy osiągniemy tylko o samo uczestnictwo.
Odmówiłeś gry dwóm drużynom tylko dlatego, że jedna jest biedna a druga pierwszy raz awansowała i musi jeszcze spełnić kilka kryterii organizacyjnych (stadion PBB o ile wiem podgrzewana murawę ma i oświetlenie też).

Może jestem staroświecki, ale dla mnie sport to sport. Jak ktoś wygrał ligę to gra w wyższej klasie należy mu się jak psu kość. Jeżeli z takich czy innych powodów są rzeczy, które musi poprawić to bliska mi jest filozofia Sartre:

Ciagły dopływ świeżej krwi i konkurencja jest motorem postępu. Izolacja i wznoszenie barier to stagnacja.
Jak ktoś nie wykorzysta szansy i spadnie sportowo, trudno, takie jest życie i taki jest sport. Za rok dwa dziesięć, może będzie znów okazja.
Ja też się z tym zgadzam. Dajmy tym innym nowym chociaż szansę poprawienia się.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.06.2011, 20:13
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Dlatego w I lidze powinny być bardzo duże wymogi licencyjne i surowo przestrzegane
W kwestii finansów klubu - pełna zgoda, powinny być przejrzyste a długi spłacane. Natomiast mam wątpliwości co do infrastruktury. Wszystkie kluby, które mają nowe stadiony przecież nie finansowały ich budowy czy przebudowy - kasa szła z budżetu miasta. Wyjątek stanowi Zagłębie Lubin ale KGHM to firma państwowa będąca na garnuszku polityków. Dlaczego takie kluby jak Ruch, Górnik, Widzew czy ŁKS mają być "poszkodowane" tym, że dane miasto nie chce lub nie może wysupłać w budżecie kwoty ok 200 - 300 melonów na nowy stadion? Dużo się w tej kwestii poprawiło ale do tego potrzeba czasu i tu trzeba być elastycznym, bo nie każdy rejon Polski to "el dorado". Jest jeszcze inne wyjście - stworzenie polskiej wersji NBA: kto ma kasę to gra ale to rozwiązanie jest dla mnie do bani.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.06.2011, 20:22
Ciekawe skad moze to wiedziec skoro sezon sie nie zaczał - a druzyna jaka miał w minionym sezonie nic nie zdobyła
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.06.2011, 20:26
Rok temu też byli jednymi z najlepszych, a jak się skończyło to wiemy.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.06.2011, 11:10
Materiał co prawda sprzed tygodnia, ale jak ktoś nie czytał to warto. Wywiad z najlepszym polskim trenerem panem Orestem Lenczykiem:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ore...722,1,789.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.06.2011, 19:14
http://www.gksbelchatow.com/index.ph...e-gks-bechatow

Paweł Janas znów w Bełchatowie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 18.06.2011, 03:43
Cytat:
"Aby przygotować stadion do imprezy, Red Bull rozpocznie prace już 25 lipca. Jeszcze dłużej potrwa przywracania obiektu do takiego stanu, by znów można było na nim rozgrywać mecze piłkarskie.
- Do 12 sierpnia potrwa przywracanie płyty do poprzedniego stanu – mówi Żukowski. – W ramach umowy zostanie też przeprowadzona rekultywacja podłoża. Dopiero 12 sierpnia rozpocznie się rozwijanie rolek z nową murawą. Stadion ma być gotowy do rozgrywania meczów dopiero od września.

To jednak fatalna wiadomość dla kibiców Lecha i Warta – oznacza bowiem, że przez cały sierpień obie poznańskie drużyny będą musiały swoje mecze rozgrywać poza Poznaniem.
- Będzie to wymagało zmiany gospodarza meczów przez organizatora rozgrywek, ale już się w tej sprawie konsultowaliśmy i nie powinno to stanowić problemów – wyjaśnia Żukowski. "

http://www.mmpoznan.pl/375722/2011/6...category=sport
To są ....a jaja. Lech będzie mógł grać na swoim stadionie dopiero od września. W tym czasie zostanie rozegranych pięć kolejek ekstraklasy, a więc dwa bądź trzy spotkanie Lech powinien grać u siebie. Jakim prawem dziadki z pzpnu idą im na rękę i ustawiają pięć kolejek pod nich?

Kraj absurdów, stadion piłkarski na którym nie będzie można grać w piłkę...
Ddf
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.06.2011, 04:46
Leszek powinien grac we Wronkach... na swoim prawdziwym stadionie.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.06.2011, 06:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja oczywiście jałowa ale jeśli już to znów wyszło.Ja mam zupełnie inny pogląd.
To jest coś za coś...albo dużo zespołów i chujowy poziom(jak jest od lat) albo mniej i poziom lepszy.Dlaczego lepszy?.Bo więcej pieniędzy, więcej meczów między 'czołówką' i szansa na kupno za rozsądne pieniądze, wyróżniających się zawodników
O ile się nie mylę, to cztery zespoły zespoły mniej w lidze dałyby do podziału dla dwunastki pi razy oko jakieś 12 milionów złotych. Tak że z prostych obliczeń wynika, że każdy klub dostałby pi razy oko dodatkowe 250.000 euro na transfery. Rzeczywiście, drżyj Europo, polska się zbroi...

To jest coś za coś...albo dużo zespołów i chujowy poziom(jak jest od lat) albo mniej i poziom lepszy.
Powiedz mi, czy dla Wisły mecz z Zagłębiem Lubin, Ruchem Chorzów czy Cracovią jest pod względem piłkarskim aż tak naprawdę mniejszym wyzwaniem niż gra na Górnika, Bełchatów, lub warszawską Polonię, że niezbędne jest pomniejszanie ligi?

Czy w naszej lidze dysproporcje w poziomie sportowym są tak duże, że powinno się niezwłocznie "obciąć" dół tabeli? Czy to przypadkiem Ekstraklasa nie jest tą ligą, co to lider skończył sezon z 29 punktami przewagi nad szesnastą drużyną? Dla porównania dodam, że w Rumunii ta różnica wynosi...45 punktów, w Bułgarii 56 punktów, w Serbii 71 punktów, w Czechach 50 punktów, we Francji 30 punktów (tak jak u nas), we Włoszech 40 punktów.

Jak dobijemy w tym względzie choćby do jednego z tych krajów, to będzie można się zastanowić, czy aby kilka drużyn nie jest zdecydowanie ponad poziomem reszty. Na razie jesteśmy ligą, w której różnica w poziomie sportowym mistrza, a ostatniej drużyny jest jedną z najmniejszych w Europie i takie są fakty.

A że nikt by nie inwestował w I lige?A czemuż to?Czy fakt że 4 najsłabsze obecnie drużyny w Ekstraklasie , grały by w 1 lidze(tam gdzie ich miejsce zresztą)zmienił by coś wielce?a może zwiększyło by to też prestiż 1 ligi
To stwierdzenie no mrzonka, pięknie wygląda w teorii, w praktyce tak to nie działa.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.06.2011, 08:18
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
To są ....a jaja. Lech będzie mógł grać na swoim stadionie dopiero od września. W tym czasie zostanie rozegranych pięć kolejek ekstraklasy, a więc dwa bądź trzy spotkanie Lech powinien grać u siebie. Jakim prawem dziadki z pzpnu idą im na rękę i ustawiają pięć kolejek pod nich?

To nie stadion LEcha tylko stadion miejski. Poza tym skoro mają taką umowę, że nie mają nic do gadania to ich wina, że taką podpisali.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.06.2011, 08:27
Jaką umowę? Nie mają żadnej umowy, bo przez roku czasu od oddania stadionu Amica nie została jeszcze operatorem stadionu. Nie znam szczegółów, ale dobrze im tak.
http://lechpoznan.net/news-8008.html

Stadion jest miejski i to miasto w chwili obecnej jest wyłączonym podmiotem, który ma prawo podejmować takie decyzje.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2011 o godz. 08:29.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.06.2011, 08:48
Nie śmiejmy się tak z Amici bo miasto Kraków bardziej nas roluje niż ich Poznań. Ponadto nie zdziwiłbym się gdyby Majchrowski nam podobne rzeczy zafundował za jakiś czas. Dla mnie żenada z takimi pomysłami w Poznaniu (bez znaczenia co myślę o Amice).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.06.2011, 08:55
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Tez nie jestem z tego zadowolony bo wybieram sie na tą impreze, a do Poznania jest fatalna połączenie.

Cóż ale zawsze to okazja zobaczyć ten ich stadion z bliska
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2011, 11:47
Jeszcze pare dni i w Nas uderzy informacja ze kw.LM gramy poza R22 bo np nie mamy gdzie wpuscic kibicow gosci...
Takze i w Poznaniu i u nas to samo
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.06.2011, 13:26
Podoba mi się jedno,

Cytat:
Z pomocą "Kolejorzowi" mogłaby przyjść Ekstraklasa SA. Gdyby ułożyła terminarz rozgrywek tak, by pierwsze kolejki Lech grał na wyjazdach, problem by się rozwiązał. Jednak ekstraklasowa centrala wyklucza taką możliwość.

- Takie rozwiązanie kompletnie nie wchodzi w grę. Nie po to układamy terminarz, żeby ktoś nam go wywracał do góry nogami. Poza tym, nasza zgoda na takie rozwiązanie byłaby niespójna z duchem sportowej rywalizacji - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Adrian Skubis, rzecznik Ekstraklasy SA.
Nie wyobrażam sobie, żeby zmieniać kalendarz wszystkich meczów tylko dlatego żeby w Poznaniu mogły sobie motocykle poskakać.

A tak poza tym, to ładnie ich wychujali. Oby u nas nie było podobnie za jakiś czas ...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.06.2011, 17:42
polecam

! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2011, 19:51
Dobre . Wszyscy o tym wiedzą (po cichu) tylko oficjalnie wciąż trwa chocholi taniec udających, że mamy do czynienia z jakimś Lechem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.06.2011, 08:29
Podoba mi się jedno,

Nie wyobrażam sobie, żeby zmieniać kalendarz wszystkich meczów tylko dlatego żeby w Poznaniu mogły sobie motocykle poskakać.

A tak poza tym, to ładnie ich wychujali. Oby u nas nie było podobnie za jakiś czas ...
To byłyby pańskie jaja. Wszyscy w kraju się mają dostosować, żeby Amice było dobrze. I na wiosnę, gdy liga wkracza w decydującą fazę mieliby 5 meczy z rzędu u siebie - tak na dobry początek.

Niech wreszcie zagrają u siebie i przestaną się wygłupiać. Żadna wielka krzywda im się nie dzieje.

PS. Jak miasto buduje obiekt i ten obiekt jest MIEJSKI, wybudowany za miejskie pieniądze - to należy się z tym liczyć. Również i u nas.

PS2. Ale przecież my mamy do dyspozycji drugi, nowoczesny obiekt, o rzut beretem
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.06.2011, 08:38
Nie przesadzajcie. Po to jest okres na zgłaszanie ekstraklasie sugestii co do ustalania terminów, żeby jest zgłaszać i ustalać. Co to komu zmienia, czy pierwsze 5 meczów Amika zagra na wyjeździe, w domu, czy cokolwiek? Piłkarsko ani nikt w sumie na tym nie zyskuje, ani nie traci, terminarz jakoś też wyjątkowo zaburzony nie będzie bo zmieniają się tylko miejsca spotkań, a nie ich terminy. To jest nawet lepsze, niż przesuwanie meczów z ustalonego już terminarza na jakieś środy czy bonusowe weekendy - a i tego bym się nie czepiał za bardzo. Dla mnie akurat terminarz to nie jest jakaś nienaruszalna świętość.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.06.2011, 09:33
Na wszelki wypadek itd to ja się ciesze, że my mamy jeszcze Traugutta, a Śląsk Oporowską. U nas na szczęście Lechia jest operatorem, ale we Wrocku juz mogą być takie jaja jak w POZnaniu (oby nie), gdzie operatora intersuje wszystko tylko nie mecze WKS-u
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 20.06.2011 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.06.2011, 09:43
No to moja propozycja dla klubu na literkę A z Wielkopolski jest taka:
Pierwsze 5 kolejek rundy wiosennej grają na wyjeździe
A w rundzie rewanżowej z tymi samymi drużynami również grają na wyjeździe
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów