The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2016, 16:04
A mnie ciekawi ile taka książka kosztuje. I nie, nie chodzi mi o 32,50 na Podwalu.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2016, 16:08
M. to Kinder niespodzianka od Cupiała. Wszystko za to, że za mało słyszał na meczach hymnów pochwalnych
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Można, bo prezydent RP, który zawyżył sobie w górę wykształcenie to jest poważniejsza sprawa. Sprawa, która nie wywołała aż takiego zainteresowania jak ta z Meresinskim
Była afera. O mało co nie stracił fukcji prezydenta.
Thuesen
Member

Od: 05.2010

Jeszcze wczoraj osoba JM wzbudzała we mnie tylko lekki strach. Liczyłem ze może zle sie rozpoczyna ale lepiej sie zakonczy. Dzisiaj po informacji o podrabianiu dokumentów, nawet mi wszystko opadło. Naprawdę przed nami same czarne chmury, skoro własciciel ma we krwi kombinowanie i zamiast zajać się ciezką praca woli cos "przycwaniaczyć". Kurde, czy tak ciezko zdać mature zaocznie? Naprawdę nasz własciciel zamiast usiaść do lektury Dziadów woli załatwić sobie wszystko na boku? Pięknie to o nim świadczy.

Co następne? kupowanie punktów?
Powód: costam
Ostatnio edytowane przez Thuesen : 08.08.2016 o godz. 16:12.
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.08.2016, 16:09
Kwaśniewski w kampanii wyborczej wcisnął kit, że ma wykształcenie wyższe i nie było takiego zamieszania jak tu...

http://www.money.pl/gospodarka/polit...,0,237820.html
Dlaczego uwazasz, ze nasladowanie zlych wzorcow jest OK? To, ze Kwasniewski tak zrobil wcale nie znaczy, ze porzadni ludzie powinni go nasladowac.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.08.2016, 16:13
Jak w tym tygodniu nie wydarzy sie nic pozytywnego, czyli obiecywane transfery czy sponsorzy a może oni przede wszystkim, to powoli trzeba szykować sie na IV lige od przyszłego sezonu. Ten scenariusz wydaje sie coraz bardziej realny
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 08.08.2016, 16:18
0 22 napisał(a):Wyświetl post
1. Raczej trąbią skoro o tym wiesz.
2. Porównujesz orzeczenie samorządu zawodowego do wyroku sądu RP? Tam masz delikt etyczny, a tu kryminał.
No fakt napisali tylko tyle i az tyle, ze zsotal skazany, ale już nie dochodzili dlaczego. Co zrobil, czy oszukal klienta, czy się pomyli czy ki ..... Skoro samorząd zawodowy go skazal, to co nie jest to wyrok ( zakaz wykonyania zawodu ), szczególnie wobec prawnika ? Za nic go skazali ? Może mu ratowali dupsko, żeby nie poszlo dalej ? I napisze tu jasno, nie bronie JM, ale warto tez trochę zluzować, bo dziennikaze lubia czasami podrasować swe artykoly, żeby mialy lepszy wydzwiek i czytalnosc.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2016, 16:19
Mateusz Wis napisał(a):Wyświetl post
A szkoda gadać, szkoda strzępić ryja...
Kolega trafił w sedno. Nie wiem po co drugi temat o tym typie, jeden nie wystarczy?

Pociesza mnie, że ten typ nie będzie sprawował w klubie żadnej funkcji, poza nazwiskiem w papierach.

Marketingowcy Wisły przychodząc dzisiaj do pracy zalali się zapewne rzewnymi łzami...a my się zalejemy jak do Wisły zapuka komornik. Nawet mnie ta sprawa już nie śmieszy.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2016, 16:21
Może będzie jak z tą niemiecką posłanką, która sfałszowała swój życiorys (lipna matura, studia prawnicze oraz praca w kancelariach prawniczych). Otóż ponoć owa spryciula zniknęła ostatnio jak kamfora.
Może więc i pan M. zniknie nagle? To jest pozytywne przypuszczenie
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2016, 16:25
"Rower jest jak hulajnoga,
tylko ma dwa pedały, siodełko i przerzutki (jak kupisz wyczesany)"

Z "Myśl z twittera" J.M.

Analiza utworu:

Prowadzenie klubu jest jak wyłudzanie VAT-u - wszystko jest OK dopóki się jakiś fagas nie przypieprzy.

P.S. Nie sądziłem, że kiedykolwiek w życiu to napiszę, ale zazdroszczę Koronie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 16:26
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Może będzie jak z tą niemiecką posłanką, która sfałszowała swój życiorys (lipna matura, studia prawnicze oraz praca w kancelariach prawniczych). Otóż ponoć owa spryciula zniknęła ostatnio jak kamfora.
Może więc i pan M. zniknie nagle? To jest pozytywne przypuszczenie
z pewnością zniknie. Ale wcześniej zniknie też Wisła...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.08.2016, 16:28
Nie matura, lecz chęć szczera...
Wisl
Junior Member

Od: 07.2016

Stary 08.08.2016, 16:28
Cytat:
Właściciel @WislaKrakowSA dla @Wyborcza_Krakow nie jestem slupem. Każdy ma coś za uszami. To moje prywatne sprawy niezwiązane z klubem
https://twitter.com/and_klemba/statu...71270764961792
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2016, 16:31
Mam lepszy:

Klemba TT napisał(a):
Zastanawiające jedno zdanie od prokuratora. - Nie skarżyliśmy wysokości kary, bo była adekwatna do jego [Meresińskiego] sytuacji majątkowej
Jak bym wiedział, że tak można to bym olał wakacje na Gran Canarii i kupił Wisłę. Mam maturę.
Ale nie, ja miałem Cupiała za poważnego człowieka, "nie będę się ośmieszał" - myślałem. No i jesteśmy w dupie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 16:36
Tak miedzy bogiem a prawda to chlopaki z Weszlo i innych portali robia nam mega przysluge punktujac tego cwaniaka. Zamiast wyzywac Stanowskiego na twitterze czy fejsbuku zastanowcie sie czy to jest dobre dla Wisly zeby taki typek byl tu wlascicielem.
Jesli gosc jest lewy - a wiele na to wskazuje - to dobrze, ze te sprawy wychodza na wierzch na samym poczatku.
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2016, 16:38
As napisał(a):Wyświetl post
Tak miedzy bogiem a prawda to chlopaki z Weszlo i innych portali robia nam mega przysluge punktujac tego cwaniaka. Zamiast wyzywac Stanowskiego na twitterze czy fejsbuku zastanowcie sie czy to jest dobre dla Wisly zeby taki typek byl tu wlascicielem.
Jesli gosc jest lewy - a wiele na to wskazuje - to dobrze, ze te sprawy wychodza na wierzch na samym poczatku.
Pełna zgoda. Ale obawiam się, że nasz nowy właściciel niektórym imponuje.

"Jak wyłudzał VAT to jest równy gość i ma łeb na karku" czy coś w tym stylu. Nie sztuka wyłudzić, sztuka nie dać się złapać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2016, 16:40
Cytat:
Właściciel @WislaKrakowSA dla @Wyborcza_Krakow nie jestem slupem. Każdy ma coś za uszami. To moje prywatne sprawy niezwiązane z klubem

Najwyższy czas podać sąd do sądu że je upublicznił.

BDW:
Moralność Pani Dulskiej, Pani Dulska, akt I, scena 9
Cytat:
W porządnej kamienicy wypadki się nie trafiają.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.08.2016, 16:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie matura, lecz chęć szczera...
Zrobi z Ciebie właściciela.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 16:43
JM obraża miliony uczciwych Polaków mówiąc, że każdy ma coś za uszami...
Wolę zaczynać od IV ligi z TSem, niż aby właścicielem ukochanej Wisły był pospolity oszust i gołodupiec cwaniaczek...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2016 o godz. 16:46.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.08.2016, 16:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Np. tym co twierdza ze spiker na zydach byl w piatek nieslyszalny.
Boia chi molla !
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.08.2016, 16:52
fazior napisał(a):Wyświetl post
Ludzie wyluzujcie trochę, koralik tez ma wyrok trzy lata zakazu wykonywania zawodu i jakos o tym tak nie trabia media i nie dochodzą za co.
Zdaje się, że nie rozumiesz w czym jest sedno.

Starałem się wypośrodkować. I zdaje się, że wypowiadałem się w sposób stonowany.

Dzisiaj, nastąpił przechył czary.

Ponieważ:
pan Meresiński, twierdził publicznie (jego słowa lub reprezentanta) i bardzo stanowczo, żeby nie powiedzieć, pyskato, że nigdy nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu. Okazuje się, że był skazany prawomocnym wyrokiem sądu.

Od momentu ujawnienia tej ostatniej informacji uznaję, że to jest wizerunkowy koniec pana Meresińskiego (nie tylko dlatego, że był skazany ale przede wszystkim dlatego, że kłamie w żywe oczy).
Przy czym, pan gimnazjalista Meresiński, ciągnie za sobą cały pozytywny dorobek piłkarski i wizerunkowy Wisły Kraków. Ciągnie w dół. Jest on od dzisiaj, faktycznym balastem dla Wisły Kraków oraz
grabarzem tej Marki.

Wierzę, że będą pieniądze, transfery. Te, które są w tym momencie już zaklepane. Później, żadna poważna firma nie będzie chciała mieć wiele styczności ze środowiskiem, z którego roznosi się fetor.

MOCODAWCOM, bardzo poważnie radzę natychmiast zmienić słupa,
albo zabawki.

---------------------

Edit:
zapadł wyrok nakazowy. Jeśli natomiast nie było zaskarżenia a pewnie nie było, to się uprawomocnił.
Powód: "Literówka".
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.08.2016 o godz. 17:03.
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.08.2016, 16:55
Niech on sobie ten rower przyparkuje blisko w czwartek...
Elefant
Senior Member

Stary 08.08.2016, 16:56
Zaimponował m on, ten Jakub M.

Myślałem, że on znany jest tylko z tego, że zna tą aktoreczkę.
A on jest okazało się kumpel Nikodema D. z tyskiego liceum
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 16:58

"Jak wyłudzał VAT to jest równy gość i ma łeb na karku" czy coś w tym stylu. Nie sztuka wyłudzić, sztuka nie dać się złapać.
No w porzadku wiem, ze niektorym moze imponowac tyle, ze JM nie zostal wlascicielem komisu samochodowego pod Radomiem i nie kreci licznikow w Passatach. Jest wlascicielem Wisly i powinien reprezentowac soba wartosci pasujace do historii i tradycji klubu.
Gosc, ktory nie jest w stanie zdac matury i musi oszukiwac nawet w tak banalnym aspekcie jak rekrutacja na studia administracyjne w ....a Czestochowie nie wydaje mi sie byc godnym aby prowadzic Wisle.

I dobrze, ze Weszlo z niego szydzi - sam bym tego lepiej nie zrobil.
Lukasz
Senior Member

Stary 08.08.2016, 16:59
PS:
Kłopotów właściciela Wisły Kraków ciąg dalszy. Podrobił świadectwo maturalne
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...150,1,727.html

Mateusz Karoń: Nowy właściciel Wisły Kraków oblał egzamin na inteligencję medialną. Skutki mogą być opłakane (komentarz)
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...gencje-medialn

FAKT:
Najpierw sfałszował maturę, potem ukradł miliony?
http://www.fakt.pl/sport/pilka-nozna...milion/3cq1gev
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
yarow
Senior Member

Stary 08.08.2016, 16:59
Można, bo prezydent RP, który zawyżył sobie w górę wykształcenie to jest poważniejsza sprawa. [...]
Raczej inny gatunek sprawy. Tu chodzi o sfałszowanie dokumentu urzędowego. Nie tylko oświadczenie nieprawdy.
art
Senior Member

Stary 08.08.2016, 17:09
Pamięta jeszcze ktoś te stare, spokojne czasy kiedy Boguś tylko wymieniał wszystkich po meczach i budował od nowa? I jak spokojnie i równomiernie staczaliśmy się organizacyjnie w przepaść przez te kilka ostatnich lat? Niezłego teraz kopa dostaliśmy.
fazior
Member

Stary 08.08.2016, 17:28
yarow napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się, że nie rozumiesz w czym jest sedno.

Starałem się wypośrodkować. I zdaje się, że wypowiadałem się w sposób stonowany.

Dzisiaj, nastąpił przechył czary.

Ponieważ:
pan Meresiński, twierdził publicznie (jego słowa lub reprezentanta) i bardzo stanowczo, żeby nie powiedzieć, pyskato, że nigdy nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu. Okazuje się, że był skazany prawomocnym wyrokiem sądu.

Od momentu ujawnienia tej ostatniej informacji uznaję, że to jest wizerunkowy koniec pana Meresińskiego (nie tylko dlatego, że był skazany ale przede wszystkim dlatego, że kłamie w żywe oczy).
Przy czym, pan gimnazjalista Meresiński, ciągnie za sobą cały pozytywny dorobek piłkarski i wizerunkowy Wisły Kraków. Ciągnie w dół. Jest on od dzisiaj, faktycznym balastem dla Wisły Kraków oraz
grabarzem tej Marki.

Wierzę, że będą pieniądze, transfery. Te, które są w tym momencie już zaklepane. Później, żadna poważna firma nie będzie chciała mieć wiele styczności ze środowiskiem, z którego roznosi się fetor.

MOCODAWCOM, bardzo poważnie radzę natychmiast zmienić słupa,
albo zabawki.

---------------------

Edit:
zapadł wyrok nakazowy. Jeśli natomiast nie było zaskarżenia a pewnie nie było, to się uprawomocnił.
Już pislaem wyluzuj, to ze klamie w zywe oczy, co z tego. Politycy codzien klamia, lacznie z obecnie rzadzacymi i prezydentem i jakos nie jest to ich koniec wizerunkowy, ba sa nawet skazani ( tez za fałszowanie dokumentów ) i ułaskawieni przez prezydenta, którzy zasiadają na wysokich stanowiskach w rzadzie. już tak nie dramatyzuj, przykład idzie z góry, jak polacy widza, ze można prawo naginac wedle własnych potrzeb i upodoban, to i to samo robia. Tak naprawdę to mnie wali, czy on te świadectwa sfalszowal czy tez nie, i czy ma sprawę o wyłudzenie vat, czy nie. Za tydzień dwa sprawy przyschna, za miesiąc czesc ludzi zapomnie JM się w cien odsunie i jakos to bedzie. Mnie bardziej interesuje, jak będzie wygladalo funkcjonowanie klubu.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 17:31
Kolejne oświadczenie wjechało. Ręce opadają ...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2016, 17:32
No, to teraz mogę spokojnie napisać, że miałem racje. Szkoda tylko, że dla Wisełki to się źle skończy.

O to to! I jeszcze spisek Warszawy-Poznania-Cracovii-dziennikarzy-PZPN-lewaków.

yarow napisał(a):Wyświetl post
Tak samo, jak w oświadczeniu klubu stało jasno: współwłaściciele JM i MC, a w wywiadzie dla GW MC się zarzekał, że wyłącznym właścicielem jest JM.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów