The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2011, 10:48
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post

@Musiek1906
Najtańsze i jedne z lepszych - albo siłownia na ulicy Krakowskiej, gdzie karnet kosztuje koło 55zł, albo siłownia Champion na ulicy Kordeckiego (zaraz przy Moście Grunwaldzkim). Uczniowski 70zł.
Potwierdzam! Siłka na Kordeckiego, to kilka lat mojej wcześniejszej młodości. Zajebiste, odlschoolowe miejsce, dużo hantli, dużo talerzy, sporo sztang. Bywałem tam jeszcze w ubiegłym roku, a ostatnio w czerwcu byłem na chwilkę zerknąć jak miejscówka hula po śmierci Wieśka Wnęka (założyciela i właściciela). Widziałem, że chłopaki nie siedli i nie załamali rąk, tylko starają się dalej ciągnąć biznes. Jeśli szukasz miejsca, gdzie "nie ma lipy" i w którym "nadszedł czas napierdalania", że tak użyję cytatów, to to jest zdecydowanie miejsce dla Ciebie. Na pewno nie trafisz tam na "pakerów", którzy zanim wejdą na salę godzinę spędzą przed lustrem układając fryzurę.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
PrezeS_KrK_
Member

Od: 07.2010

Stary 28.09.2011, 16:30
Panowie łapcie czas i trenujcie.W zimie jak w zimie lepiej masa wchodzi i więcej czasu!!!
Dużych przyrostów
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2011, 11:22
Ile serii na łydki powinno się ćwiczyć w tygodniu?
Odpowiedz cytując
kris_
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 02.10.2011, 12:15
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Ile serii na łydki powinno się ćwiczyć w tygodniu?
To zależy. Ja przykładowo zawsze miałem stosunkowo duże łydki i mnie wystarcza, że po przysiadach dołożę 20-30 kg na sztangę i zrobię jedną serię na maxa - przy moim treningu FBW wychodzą zatem 1 bądź 2 serie na łydkę w tygodniu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.10.2011, 12:32
r02 napisał(a):Wyświetl post
Szukam siłowni na prądniku czerwonym, okolice ronda barei, moglby ktos cos polecic? Na razie jedyne co znalazłem sensownego to dako na majora, ale nie moge nigdzie znalezc zadnych opinii na jej temat.
możesz ruszać bez obawy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
r02
Junior Member

Od: 06.2004

Stary 02.10.2011, 12:59
Heh, właśnie z niej wróciłem. Generalnie trochę mało miejsca, ale poza tym jest w porządku, no i 10 wejść 55zł.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.10.2011, 18:32
Poleci ktoś siłownię w okolicy PK ?

Oczywiście nie Pure, bo nie mam 200 PLN miesięcznie na siłkę do rozdysponowania.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2011, 21:16
Ładował ktoś NOX Pumpa od Doriana? Klepie dobrze?
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
BartekA/J
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.10.2011, 17:23
Chłopaki co sądzicie o czymś takim ..http://forum-kulturystyka.pl/trening...tkujacych.html
"Z pomysłem coś powstanie, wy tylko zamażecie "
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.10.2011, 18:34
Gdzie w Krakowie dostanę pas do ćwiczeń na osobę co ma gdzieś 78 cm w pasie?
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.10.2011, 19:25
Wracam na siłownie po przerwie i pojawil sie problem. Ze wzgledu na natłok zajec (na uczelni i w pracy) niestety nie moge pozwolic sobie na pelnowymiarowe 3 treningi w tygodniu. Do tej pory ćwiczyłem treningiem fbw (pon-sr-pt lub wt-czw-sob). No i pomyslalem sobie czy byloby to sensowne, gdybym cwiczyl 4x w tygodniu, przy czym w pon i pt byłyby to normalne, pelnowymiarowe treningi, natomiast w pozostale dwa dni (wt i czw) jakies lekkie cwiczenia tak zeby trening nie przekraczał 45-60 minut (tyle jakos uda mi sie wygospodarowac). Wygladaloby to mniej wiecej tak:

PON:
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 3s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s

WT i CZW:
klatka, plecy, biceps, triceps - luzniejsze cwiczenia po 1 cwiczeniu (2 serie) na partie

PT:
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie hantli na skosie 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 3s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s

Ma to wogole sens?
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 19:37
Witam, wracam na silke, maam 182 cm, waga 88, masa jest, teraz robie ogolnorozwojowke potem konkretne cwiczenia na rzezbe, w zwiazku z tym mam pytanie co zazywac po ogolnorozwojowce?
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
PedroNH
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 11.10.2011, 14:13
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w Krakowie dostanę pas do ćwiczeń na osobę co ma gdzieś 78 cm w pasie?
Przejdź się do Galerii Krakowskiej do Everlastu.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.10.2011, 17:17
Serwatkus napisał(a):Wyświetl post
Ma to wogole sens?
A dlaczego nie split? FBW jest dobry dla początkujących, oraz do powracających po przerwie przez pierwsze 2 tygodnie. Jak chcesz zrobić konkretną formę to warto rozdzielić partie, bo na splicie się tylko przetrenujesz, a mięśnie nie będą w stanie się regenerować
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.10.2011, 17:43
Panowie, jakąś siłownię w okolicach Prądnika Białego (Zachód) ktoś by polecił?
Duży wzrost, średnia masa, ale mięśnie to mi na plecach zostały może. Potrzebuję móc potrenować na tyle by do formy wrócić

Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.10.2011, 18:17
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Witam, wracam na silke, maam 182 cm, waga 88, masa jest, teraz robie ogolnorozwojowke potem konkretne cwiczenia na rzezbe, w zwiazku z tym mam pytanie co zazywac po ogolnorozwojowce?

Ćwiczenia na rzeźbę... Chyba dieta, a nie ćwiczenia, co?

@lysy
Coś się zapętliłeś w tym co chciałeś napisać i zamiast wychwalić trening typu split, to postawiłeś go na straconej pozycji, jakoby był to trening zbyt ciężki dla organizmu. Z pewnością chodziło Ci o FBW (przynajmniej wnioskując po wstępie). Ale nie masz racji, mięśnie potrzebują 48 godizn na regenerację. Mądrze rozpisany trening FBW jest tak samo efektywny jak mądrze rozpisany trening typu split. Oczywiście trening to jedno, a dieta, regeneracja to inna sprawa. Chociaż oczywiście, każdy woli poczuć pompę w klacie po zrobieniu 12 serii na treningu, niż po 3 na FBW. No ale nawiązując do wypowiedzi Serwatkusa - split rozdzielony na 4 dni = trening 45-60 minut.

Nogi
Bic+tric+przedramie
off
plecy + tył barków
off
klata + przód i bok barków
off

i siedzi pięknie .
Odpowiedz cytując
kris_
Junior Member

Stary 11.10.2011, 19:04
@Serwatkus
Jeśli chcesz to możesz spróbować metody shotgun, ciekawa odskocznia od typowych treningów, a przy tym bardzo skuteczna.
http://t-motywator.blogspot.com/2009...a-shotgun.html

A co do porównania split vs FBW to polecam http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862
Mit numer 4, jeśli ktoś będzie w stanie obalić przytoczone tam argumenty to przyznam mu racje i uznam wyższość splitu nad FBW.
Jak na razie FBW > split
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.10.2011, 19:29
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
Ładował ktoś NOX Pumpa od Doriana? Klepie dobrze?
miałem testowe próbki i nie klepał jakoś szczególnie, ale zależy od organizmu. po 2 który to suplement przed treningowy w Twojej karierze?
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.10.2011, 19:32
kris_ napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie FBW > split
Wolę rady ludzi którzy się znają i mają osiągnięcia w sporcie jak Dariusz Mirowski (pierwszy polak który przekroczył 1000 kg w trójboju) Świetny człowiek i trener. Niż internetowych "znawców" którzy zwykle okazują się zwykłymi szczurkami na siłowni. Jak dla mnie możesz wierzyć , że Polonez to najlepsze auto. Twoja sprawa.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 11.10.2011, 19:35
kris_ napisał(a):Wyświetl post
@Serwatkus
Jeśli chcesz to możesz spróbować metody shotgun, ciekawa odskocznia od typowych treningów, a przy tym bardzo skuteczna.
http://t-motywator.blogspot.com/2009...a-shotgun.html
No toś dowalił. Osobie powracającej na siłownię tak obciążający układ nerwowy trening? Przecież to wypadałoby mieć przynajmniej bite 2 lata wcześniejszego treningu, żeby robić po 8 serii podciągania i martwego na jednej sesji nie katując jednocześnie organizmu...
Odpowiedz cytując
kris_
Junior Member

Stary 11.10.2011, 20:02
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Wolę rady ludzi którzy się znają i mają osiągnięcia w sporcie jak Dariusz Mirowski (pierwszy polak który przekroczył 1000 kg w trójboju) Świetny człowiek i trener. Niż internetowych "znawców" którzy zwykle okazują się zwykłymi szczurkami na siłowni. Jak dla mnie możesz wierzyć , że Polonez to najlepsze auto. Twoja sprawa.
Mam wrażenie, że odebrałeś to jako atak na Twoją osobę, a nie było to moim zamiarem.
Chciałem poznać argumenty przemawiające za splitem, których ostatecznie nie przedstawiłeś.

A odnośnie trójboju: Kamil Jarota, Daniel "Żubr" Grabowski - obaj obecnie ćwiczą tylko FBW. Na podanym forum są ich dzienniki treningowe.
Ale masz rację, ani ja nie przekonam Ciebie do FBW, ani Ty mnie do splita - a więc niech pozostanie tak jak jest.

No toś dowalił. Osobie powracającej na siłownię tak obciążający układ nerwowy trening? Przecież to wypadałoby mieć przynajmniej bite 2 lata wcześniejszego treningu, żeby robić po 8 serii podciągania i martwego na jednej sesji nie katując jednocześnie organizmu...
Mój błąd, zobaczyłem że potrzeba rozpiski na 4 dni, 2 cięższe i 2 lżejsze i od razu do głowy przyszedł mi shotgun. Chociaż co za problem zrobić wprowadzenie na tym co Ty zaproponowałeś, ewentualnie jakieś lekkie FBW (ACT), a potem przejść do shotguna, którego i tak zaczynasz z zaniżonych ciężarów. Nie wiemy też jaką kolega miał przerwę.
Ostatnio edytowane przez kris_ : 11.10.2011 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.10.2011, 23:23
Ćwiczenia na rzeźbę... Chyba dieta, a nie ćwiczenia, co?

@lysy
Coś się zapętliłeś w tym co chciałeś napisać i zamiast wychwalić trening typu split, to postawiłeś go na straconej pozycji, jakoby był to trening zbyt ciężki dla organizmu. Z pewnością chodziło Ci o FBW (przynajmniej wnioskując po wstępie). Ale nie masz racji, mięśnie potrzebują 48 godizn na regenerację. Mądrze rozpisany trening FBW jest tak samo efektywny jak mądrze rozpisany trening typu split. Oczywiście trening to jedno, a dieta, regeneracja to inna sprawa. Chociaż oczywiście, każdy woli poczuć pompę w klacie po zrobieniu 12 serii na treningu, niż po 3 na FBW. No ale nawiązując do wypowiedzi Serwatkusa - split rozdzielony na 4 dni = trening 45-60 minut.

Nogi
Bic+tric+przedramie
off
plecy + tył barków
off
klata + przód i bok barków
off

i siedzi pięknie .
No tyle ze lwasnie problem w tym, ze na treningi moge poswiecic tylko pon/wt/czw/pt, a robienie barkow dzien po dniu to chyba raczej slabo. Dobrze cwiczylo mi sie zawsze FBW, przy Splicie mam wrazenie (moze i bledne), ze cwiczenie jednej partii w tygodniu to jednak troche malo... To jaka rozpiske byscie proponowali, biorac pod uwage, ze we wt i czw na trening bede mogl poswiecic gora 60 min, pon i pt ewentualnie wiecej? A moze to jakos na 3 dni rozpisac, byleby tylko byly to ktores z dni: pon/wt/czw/pt.
Odpowiedz cytując
Padrino
Member

Od: 08.2008

Stary 12.10.2011, 13:58
Panowie czas wrócić na siłownię po przeprowadzce do Krakowa
Tak więc mozecie powiedziec gdzie i jak cenowo wyglada sprawa z siłowniami przy AGH ? A jak ze siłownią w hali Wisły? Słyszałem o fajnej siłowni na Azorach przy ulicy Stachiewicza? Jaka cena karnetu?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.10.2011, 15:16
jak skutecznie odbudować miesień dwugłowy ? Zerwałem i ku*** mam dziure a nie mięsień.
ktoś pomoze ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.10.2011, 23:44
Padrino napisał(a):Wyświetl post
Panowie czas wrócić na siłownię po przeprowadzce do Krakowa
Tak więc mozecie powiedziec gdzie i jak cenowo wyglada sprawa z siłowniami przy AGH ? A jak ze siłownią w hali Wisły? Słyszałem o fajnej siłowni na Azorach przy ulicy Stachiewicza? Jaka cena karnetu?
Bardzo blisko AGH: http://www.fitbystep.pl/
Kumpel tam chodzi i poleca, sam zamierzam się tam zapisać w najbliższym czasie.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.10.2011, 12:10
No jak fit by step, jak masz na Wiśle porządną siłkę? Dodatkowo zniżka 10% za kartę kibica Wisły.

I tak trochę luźniej. Uważajcie na siebie wszyscy angażujący się w siłownię. Dla mnie chyba jest już za późno, ale wklejam ku przestrodze dla innych:

http://www.wykop.pl/ramka/912775/zmi...ie-przewrotne/

Wygląda na to, że już nigdy nie wyrwę żadnej laski na dyskotece... :(

Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
PrezeS_KrK_
Member

Od: 07.2010

Stary 17.10.2011, 23:41
dobre
Ale i tak wole być rozje**** niż chudy
Młody ale Wierny
Odpowiedz cytując
czarni18
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 22.10.2011, 20:43
Orientuje się ktos czy w niedziele otwarty jest sklep z odżywkami w hali Wisły ?
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Stary 22.10.2011, 21:32
Zaczynam trening na siłowni i chcialem was poprosic o rady.
Mam 17 lat, 179 cm i 66 kg. Wczesniej nie cwiczylem i sa to moje poczatki.
Chciałbym sie dowiedziec jak rozplanować swoj trening (korzystam z normalnej siłowni + basen), a także jakie odzywki stosować ? Ogolnie jest zielony w tym temacie i prosze o pomoc.

Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 22.10.2011, 21:43
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym sie dowiedziec jak rozplanować swoj trening (korzystam z normalnej siłowni + basen)
FBW, trening 3 razy w tygodniu. Czemu ten trening a nie inny, masz wcześniej w temacie.

zidanemarcin napisał(a):
a także jakie odzywki stosować ?
Nie szprycuj się od razu proszkami. Po prostu odżywiaj się zdrowo, słodycze zastąp owocami, wcinaj produkty z dużą ilością białka. Jajca, ryby, mięcho, sery twarogowe, wiejskie, kefiry te sprawy. Przygotuj się powoli na wprowadzenie konkretniejszej diety. Polecam 10 wskazówek żywieniowych w dziale "odżywianie" na forum sfd.pl (chwilowo padł im serwer chyba, bo chciałem od razu Cię podlinkować, ale raczej mi to teraz nie wyjdzie. Trening też znajdziesz na tej stronie w dziale "trening dla początkujących".)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów