|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Potwierdzam! Siłka na Kordeckiego, to kilka lat mojej wcześniejszej młodości. Zajebiste, odlschoolowe miejsce, dużo hantli, dużo talerzy, sporo sztang. Bywałem tam jeszcze w ubiegłym roku, a ostatnio w czerwcu byłem na chwilkę zerknąć jak miejscówka hula po śmierci Wieśka Wnęka (założyciela i właściciela). Widziałem, że chłopaki nie siedli i nie załamali rąk, tylko starają się dalej ciągnąć biznes. Jeśli szukasz miejsca, gdzie "nie ma lipy" i w którym "nadszedł czas napierdalania", że tak użyję cytatów, to to jest zdecydowanie miejsce dla Ciebie. Na pewno nie trafisz tam na "pakerów", którzy zanim wejdą na salę godzinę spędzą przed lustrem układając fryzurę.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Panowie łapcie czas i trenujcie.W zimie jak w zimie lepiej masa wchodzi i więcej czasu!!!
Dużych przyrostów |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ile serii na łydki powinno się ćwiczyć w tygodniu?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To zależy. Ja przykładowo zawsze miałem stosunkowo duże łydki i mnie wystarcza, że po przysiadach dołożę 20-30 kg na sztangę i zrobię jedną serię na maxa - przy moim treningu FBW wychodzą zatem 1 bądź 2 serie na łydkę w tygodniu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
możesz ruszać bez obawy.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Heh, właśnie z niej wróciłem. Generalnie trochę mało miejsca, ale poza tym jest w porządku, no i 10 wejść 55zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Poleci ktoś siłownię w okolicy PK ?
Oczywiście nie Pure, bo nie mam 200 PLN miesięcznie na siłkę do rozdysponowania. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ładował ktoś NOX Pumpa od Doriana? Klepie dobrze?
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Chłopaki co sądzicie o czymś takim ..http://forum-kulturystyka.pl/trening...tkujacych.html
![]()
"Z pomysłem coś powstanie, wy tylko zamażecie "
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gdzie w Krakowie dostanę pas do ćwiczeń na osobę co ma gdzieś 78 cm w pasie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wracam na siłownie po przerwie i pojawil sie problem. Ze wzgledu na natłok zajec (na uczelni i w pracy) niestety nie moge pozwolic sobie na pelnowymiarowe 3 treningi w tygodniu. Do tej pory ćwiczyłem treningiem fbw (pon-sr-pt lub wt-czw-sob). No i pomyslalem sobie czy byloby to sensowne, gdybym cwiczyl 4x w tygodniu, przy czym w pon i pt byłyby to normalne, pelnowymiarowe treningi, natomiast w pozostale dwa dni (wt i czw) jakies lekkie cwiczenia tak zeby trening nie przekraczał 45-60 minut (tyle jakos uda mi sie wygospodarowac). Wygladaloby to mniej wiecej tak:
PON: Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 3s Barki: - Military press 3s Tricepsy: - Prostowanie ramion na wyciągu 2s Plecy: - Wiosłowanie sztanga 2s - Unoszenie z opadu 2s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s WT i CZW: klatka, plecy, biceps, triceps - luzniejsze cwiczenia po 1 cwiczeniu (2 serie) na partie PT: Klatka piersiowa: - Wyciskanie hantli na skosie 3s Barki: - Wyciskanie hantli 3s Tricepsy: - Pompki na poręczach 2s Plecy: - Martwy ciąg 2s - Podciąganie na drążku 2s Nogi: - Prostowanie nóg w siadzie 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 2s Ma to wogole sens? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam, wracam na silke, maam 182 cm, waga 88, masa jest, teraz robie ogolnorozwojowke potem konkretne cwiczenia na rzezbe, w zwiazku z tym mam pytanie co zazywac po ogolnorozwojowce?
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A dlaczego nie split? FBW jest dobry dla początkujących, oraz do powracających po przerwie przez pierwsze 2 tygodnie. Jak chcesz zrobić konkretną formę to warto rozdzielić partie, bo na splicie się tylko przetrenujesz, a mięśnie nie będą w stanie się regenerować
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Panowie, jakąś siłownię w okolicach Prądnika Białego (Zachód) ktoś by polecił?
Duży wzrost, średnia masa, ale mięśnie to mi na plecach zostały może. Potrzebuję móc potrenować na tyle by do formy wrócić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ćwiczenia na rzeźbę... Chyba dieta, a nie ćwiczenia, co? @lysy Coś się zapętliłeś w tym co chciałeś napisać i zamiast wychwalić trening typu split, to postawiłeś go na straconej pozycji, jakoby był to trening zbyt ciężki dla organizmu. Z pewnością chodziło Ci o FBW (przynajmniej wnioskując po wstępie). Ale nie masz racji, mięśnie potrzebują 48 godizn na regenerację. Mądrze rozpisany trening FBW jest tak samo efektywny jak mądrze rozpisany trening typu split. Oczywiście trening to jedno, a dieta, regeneracja to inna sprawa. Chociaż oczywiście, każdy woli poczuć pompę w klacie po zrobieniu 12 serii na treningu, niż po 3 na FBW. No ale nawiązując do wypowiedzi Serwatkusa - split rozdzielony na 4 dni = trening 45-60 minut. Nogi Bic+tric+przedramie off plecy + tył barków off klata + przód i bok barków off i siedzi pięknie . |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
@Serwatkus
Jeśli chcesz to możesz spróbować metody shotgun, ciekawa odskocznia od typowych treningów, a przy tym bardzo skuteczna. http://t-motywator.blogspot.com/2009...a-shotgun.html A co do porównania split vs FBW to polecam http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862 Mit numer 4, jeśli ktoś będzie w stanie obalić przytoczone tam argumenty to przyznam mu racje i uznam wyższość splitu nad FBW. Jak na razie FBW > split |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
miałem testowe próbki i nie klepał jakoś szczególnie, ale zależy od organizmu. po 2 który to suplement przed treningowy w Twojej karierze?
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wolę rady ludzi którzy się znają i mają osiągnięcia w sporcie jak Dariusz Mirowski (pierwszy polak który przekroczył 1000 kg w trójboju) Świetny człowiek i trener. Niż internetowych "znawców" którzy zwykle okazują się zwykłymi szczurkami na siłowni. Jak dla mnie możesz wierzyć , że Polonez to najlepsze auto. Twoja sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Chciałem poznać argumenty przemawiające za splitem, których ostatecznie nie przedstawiłeś. A odnośnie trójboju: Kamil Jarota, Daniel "Żubr" Grabowski - obaj obecnie ćwiczą tylko FBW. Na podanym forum są ich dzienniki treningowe. Ale masz rację, ani ja nie przekonam Ciebie do FBW, ani Ty mnie do splita - a więc niech pozostanie tak jak jest. Mój błąd, zobaczyłem że potrzeba rozpiski na 4 dni, 2 cięższe i 2 lżejsze i od razu do głowy przyszedł mi shotgun. Chociaż co za problem zrobić wprowadzenie na tym co Ty zaproponowałeś, ewentualnie jakieś lekkie FBW (ACT), a potem przejść do shotguna, którego i tak zaczynasz z zaniżonych ciężarów. Nie wiemy też jaką kolega miał przerwę.
Ostatnio edytowane przez kris_ : 11.10.2011 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie czas wrócić na siłownię po przeprowadzce do Krakowa
![]() Tak więc mozecie powiedziec gdzie i jak cenowo wyglada sprawa z siłowniami przy AGH ? A jak ze siłownią w hali Wisły? Słyszałem o fajnej siłowni na Azorach przy ulicy Stachiewicza? Jaka cena karnetu? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak skutecznie odbudować miesień dwugłowy ? Zerwałem i ku*** mam dziure a nie mięsień.
ktoś pomoze ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Kumpel tam chodzi i poleca, sam zamierzam się tam zapisać w najbliższym czasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No jak fit by step, jak masz na Wiśle porządną siłkę? Dodatkowo zniżka 10% za kartę kibica Wisły.
I tak trochę luźniej. Uważajcie na siebie wszyscy angażujący się w siłownię. Dla mnie chyba jest już za późno, ale wklejam ku przestrodze dla innych: http://www.wykop.pl/ramka/912775/zmi...ie-przewrotne/ Wygląda na to, że już nigdy nie wyrwę żadnej laski na dyskotece... :( ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
dobre
![]() Ale i tak wole być rozje**** niż chudy ![]() ![]()
Młody ale Wierny
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Orientuje się ktos czy w niedziele otwarty jest sklep z odżywkami w hali Wisły ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczynam trening na siłowni i chcialem was poprosic o rady.
Mam 17 lat, 179 cm i 66 kg. Wczesniej nie cwiczylem i sa to moje poczatki. Chciałbym sie dowiedziec jak rozplanować swoj trening (korzystam z normalnej siłowni + basen), a także jakie odzywki stosować ? Ogolnie jest zielony w tym temacie i prosze o pomoc. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zidanemarcin napisał(a):
|
||
|