The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2021, 14:24
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak wam się podoba, że elementem umowy jest przedstawiciel Orlen Oil w Radzie Nadzorczej Wisły...
Roczna umowa, roczny kontrakt w radzie nadzorczej?

Whatever. Niech płacą.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Szelu_BRW
Member

Od: 12.2018

Stary 17.06.2021, 14:36
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Padła gdzieś informacja o długości umowy?
Rok z opcją przedłużenia na następny rok
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2021, 14:47
Alleluja i do przodu! Az nabralem ochoty na hot-doga

A teraz pomyslcie, w jakim gownie po uszy siedzielismy jeszcze 2-3 lata temu. Za kolejne 3 lata bedziemy grac w LM - zapisz to faken!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.06.2021, 14:54
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nikt by nie powiedział miesiąc temu!
CZEKAŁEM NA TEN MOMENT. Takich szkodników trzeba piętnować do zera, jest spora grupa takich osób:

Tutaj żałsna dyskusja z głównym szkodnikiem i specjalistą od psucia dobrego imienia klubu, obrażania legend:

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
negocjacje w nocy/ do rana , ze sponsorem

w Polsce... bez alko...

ty wierzysz w to co piszesz ?

Mało mnie interesuje w co tam sobie wierzysz, kilka dni/tygodni i inaczej będziesz śpiewał.
parę dni później:

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Kuba szacunek !

No tak jak serek napsiał: CZEREPUCH jak i inni INACZEJ ŚPIEWAJĄ.

Jeśli chcemy mieć zdrową atmosferę i spokój dla zarządu, takie jednostki powinny być eliminowane.

==================

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Cały czas na tym jedziesz, niby można tak pomyśleć, ale historia pokazała, że nie jeden klub miał konflikty z trenerami i były jazdy jeszcze większe - przychodizli następni.

To jest Wisła Kraków :] Nie bój się, nie jeden marzy, aby tu pracować nawet z Kubą w szatni, a jak się troszkę więcej posmaruje to mogą przyjść i lepsi. Dlaczego zatem przyszedł Hyballa skoro wcześniej mieliśmy problemy z kasą i Skowronka mimo dementi wywaliliśmy? (opłacaliśmy chyba 2-3 trenerów)

Kasperczak chyba przyszedł na trening Liczki i nie chciał ustąpić i co? To nie były jaja? Nikt nie przyszedł potem do nas?

Po prostu głupawe pitolenie - trenerzy przychodzili i nadal będą przychodzić, lepsi, gorsi, na dorobku czy z doświadczeniem. Ta sytuacja uja ma do tego - taka prawda.

Tak jak w wielu korpo na pozycjach menago - ludzie słyszą, że kaźnie, a i tak pchają się wyżej - pieprzenie po prostu trza dodać niestety: bezmyślne, bo "kto normalny przyjdzie po czyms takim? " - przyjdą , przyjdą, jak nie teraz to za rok , za dwa :/

Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Ależ to jest pitolenie.
Tak, przyjdą następni, ale kto zagwarantuje, że będą lepsi? Ci sami, którzy stali za zatrudnieniem Savica, Mawutora, Kone, Madveda?

W naszym korpo nie możemy sobie powiedzieć, że za rok albo dwa przyjdzie ktoś dobry. My musimy mieć kogoś na teraz. Bo jeśli zdarzy nam się spadek, to może nie być czego zbierać.

O tym, że w korpo ludzie przychodzą, to naprawdę szkoda gadać. Jeśli w środowisko idzie informacja, że zespół jest zdołowany i nie dostarcza wyników, to chętni do objęcia posady menadżera są zazwyczaj desperatami, szukającymi pracy. W naszym wypadku oznacza to tyle, że przyjdzie bezrobotny trener, który, jeśli się nie spodoba, powie, że szatnia (Kuba) go zwolniła. Ale przytuli kasę.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.06.2021 o godz. 15:00.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.06.2021, 14:56
Czas na hot doga

alez to pieknie wyglada,czyzby normalnosc w Wiśle,oby.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2021, 15:01
O widzę, że nikomu nie przeszkadza Obajtek trzymający koszulkę Wisły i wprowadzenie politycznego komisarza do rady nadzorczej. Bawcie się dobrze, ja wysiadam.
rrr
Odpowiedz cytując
M.Scofield
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 17.06.2021, 15:07
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
O widzę, że nikomu nie przeszkadza Obajtek trzymający koszulkę Wisły i wprowadzenie politycznego komisarza do rady nadzorczej. Bawcie się dobrze, ja wysiadam.

Idź z buta. powodzenia
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 17.06.2021, 15:07
Ja też jestem w szoku jak wiele osób tutaj dla hajsu dałoby zrobić z klubem cokolwiek. Nie oglądałem konferencji więc nie wiem gdzie padło to info o członku w radzie nadzorczej, ale jeśli to prawda to na pewno nie jest dobra informacja. Świadczy ona o tym, że to nie skończy się niestety na rzuceniu hajsem i ciągłej niezależności. Coś za coś, ktoś będzie musiał kontrolować czy polityka Wisły jest na pewno zgodna z partyjną linią...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.06.2021, 15:11
Mózgi wam już się nieźle od tych plemiennych wojenek przegrzały...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.06.2021, 15:15
szeryfie.... jako jeden z niewielu jestem tutaj zagorzałym antypisowcem - można przykłady mnożyć bo masy nie skumają tylko się cieszą, że będą mieć 3000 brutto minimalnej nie bacząc na związany z tym wzrost cen... miliony przykładów, ale to taka perełka - brak wiedzy ekonomicznej, braki w matematyce na poziomie podstawowym, swołocz chciałaby w niedziele siedzieć w domu, albo wyjść do kina, czy na mecz, tam im już nie przeszkadza, że inni ludzie pracują w niedzielę na kasie, chętnie też zatankują swoje złomy i zapłącą za te 3 litry w okienku... ALE

nie łączmy obajtka i tego komunistyczno-nazistowskiego (i nie chodzi mi tutaj o żadną tęczę - sam nie popieram akcji blackLM -, tylko min o metody stosowane względem osób prywatnych ) pisowskiego tworu z Wisłą. Pisałem już to: dziś prezesem jest marjonetka karła, jutro kto inny. Nie ma to żadnego związku z nami.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.06.2021 o godz. 15:27.

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 17.06.2021, 15:15
Mózgi wam już się nieźle od tych plemiennych wojenek przegrzały...
W takich realiach i w takim państwie niestety żyjemy. No nic, pożyjemy zobaczymy, jeśli faktycznie jakimś cudem się okarze, że współpraca ta będzie wyłącznie opierała się na aspektach sportowych to wporządku, jeśli zacznie się politykowanie (np. przy następnych wyborach samorządowych) i kandydat wiadomej partii będzie pozował do zdjęć kampanijnych na stadionie Wisły to wtedy zaczniemy się martwić...
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.06.2021, 15:16
Niektórym się marzy prezentacja sponsora pod tęczową flagą najwyraźniej.
Odpowiedz cytując
Szelu_BRW
Member

Stary 17.06.2021, 15:17
Ja pier***e... Niektórzy mają taki ból dupy jakby sponsorem został PIS. Zamiast się cieszyć że w końcu mamy sponsora który wyciąga 2 konkretne cegły dla I drużyny i akademii, to lepiej doszukiwać się polityki i spisku. Ludzie błagam, ogarnijcie się, albo jedźcie na Babińskiego na konsultacje.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.06.2021, 15:23
Przezylismy GTS, przezylismy rekinow, przezyjemy tez Obajtka.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.06.2021, 15:39
Mimo że jestem nie tylko z pod znaku Białej Gwiazdy, ale też tych mniejszych ośmiu, to dajcie spokój.
To chyba najlepszy sponsor od czasów TF i trzeba zrobić wszystko - to głównie do naszych właścicieli, by został z nami na kolejny rok, dając jeszcze więcej.

Nikt kto nie chce, nie musi tankować na Orlenie itp.
Brawo trio, brawo Orlen, teraz tylko grać a nie pałętać się, jak w zeszłej rundzie.

/edit

To jeszcze lepiej bo jest stabilność
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.06.2021 o godz. 15:49.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.06.2021, 15:40
Umowa jest na dwa lata, więc zostanie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.06.2021, 15:56
Trzeba być zdrowo .......niętym, żeby kontestować ( trudne słowo ) wejście Orlenu w sponsoring naszego klubu! Bo Obajtek...... Noż ....a! Największa polska firma zostaje naszym sponsorem ale Obajtek zły. Rozumiem, że lepsza byłaby Agora albo OLT Express ( tylko pech chciał że nie istnieje). Nie wiem CZY a jeżeli tak ILE Obajtek "przytulił". Wiem, że Orlen był na sprzedaż pod koniec poprzednich rządów "bo się nie opłaca". Nagle zaczęło się opłacać ( nie twierdzę, że dzięki Obajtkowi bo oczywistym jest, że jako prezes jest bardziej figurantem niż rzeczywistym zarządzającym). Generalnie łatwiej uzasadnić majątek Obajtka zasiadającego w zarządach spółek od wielu lat niż np naście mieszkań Świętego Adamowicza i jego kurewki albo Grodzkiego czy paru innych popaprańców. Generalnie w zarządzie SSP spokojnie można wyciągnąć 50 tysi ( tyle że w Euro). Co innego na stanowisku prezydenta miasta czy sędziego gdzie o 50 tys ZŁOTYCH to można myśleć ale na kwartał. Przynajmniej oficjalnie.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.06.2021, 16:03
wiecej tu widze politykierow niz kibicow Wisly...

zalosne

byle do przodu przeciw wszystkim!
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.06.2021, 16:05
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
szeryfie.... jako jeden z niewielu jestem tutaj zagorzałym antypisowcem - można przykłady mnożyć bo masy nie skumają tylko się cieszą, że będą mieć 3000 brutto minimalnej nie bacząc na związany z tym wzrost cen... miliony przykładów, ale to taka perełka - brak wiedzy ekonomicznej, braki w matematyce na poziomie podstawowym, swołocz chciałaby w niedziele siedzieć w domu, albo wyjść do kina, czy na mecz, tam im już nie przeszkadza, że inni ludzie pracują w niedzielę na kasie, chętnie też zatankują swoje złomy i zapłącą za te 3 litry w okienku... ALE

nie łączmy obajtka i tego komunistyczno-nazistowskiego (i nie chodzi mi tutaj o żadną tęczę - sam nie popieram akcji blackLM -, tylko min o metody stosowane względem osób prywatnych ) pisowskiego tworu z Wisłą. Pisałem już to: dziś prezesem jest marjonetka karła, jutro kto inny. Nie ma to żadnego związku z nami.
trzymając się faktów: płace rosną szybciej niż inflacja. https://ibb.co/PNmqJ8m
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 17.06.2021, 16:08
Świetna sprawa , że podpisujemy dużego sponsora i mieszanie w to polityki jest obrzydliwe, zamiast pochwalić naszych włodarzy , że idziemy do przodu. W tym kraju wszędzie widzicie tylko politykę.
Mam pytanie do tych co tak się rzucają , że sponsoruje nas Orlen , którego prezesem jest Obajtek, - gdzie tankujecie ? Na Ukrainie ? Przypomnę , że paliwo Orlena nie jest tylko na stacjach Orlen, wszystkie pozostałe stacje BP, Shell itp. ciągną paliwo z Płocka . Na Czechy i Słowację też nie warto się wybierać bo nawet tam niektóre stacje mają paliwo z Płocka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2021, 16:17
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Świetna sprawa , że podpisujemy dużego sponsora i mieszanie w to polityki jest obrzydliwe, zamiast pochwalić naszych włodarzy , że idziemy do przodu. W tym kraju wszędzie widzicie tylko politykę.
Mam pytanie do tych co tak się rzucają , że sponsoruje nas Orlen , którego prezesem jest Obajtek, - gdzie tankujecie ? Na Ukrainie ? Przypomnę , że paliwo Orlena nie jest tylko na stacjach Orlen, wszystkie pozostałe stacje BP, Shell itp. ciągną paliwo z Płocka . Na Czechy i Słowację też nie warto się wybierać bo nawet tam niektóre stacje mają paliwo z Płocka.
Przypominam też że mają coś koło 600 stacji w Reichu, tak na wypadek gdyby niektórzy planowali tam teraz z karnistrami jeździć

Ech, zamiast się cieszyć takim sponsorem...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.06.2021, 16:24
Jak coś, to koszulkę "Konstytucja, Demokracja" Ci zasponsoruję
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.06.2021, 16:26
"Budżet Wisły w stosunku do sezonu 20/21 zwiększy się o 40-50%" - Dawid Błaszczykowski

Czapki z głów...

Dawno nie było takiego optymizmu przed startem ligi. A to na pewno nie koniec ciekawych ruchów w klubie
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.06.2021, 16:29
Foliarze ale co prorokujecie? Że PiS będzie spoty kręcił z Sadlokiem i spółką? Że KB 16 będzie z Jarkiem miał cotygodniowe posiadowy? Brawo zarząd! Brawo Orlen! Tylko Wisła!

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 17.06.2021, 16:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
"Budżet Wisły w stosunku do sezonu 20/21 zwiększy się o 40-50%" - Dawid Błaszczykowski

Czapki z głów...

Dawno nie było takiego optymizmu przed startem ligi. A to na pewno nie koniec ciekawych ruchów w klubie
Wydaje mi się , że tytuł wprowadza w błąd
Prędzej wartość umów sponsorskich wzrosła o 40 a nie budżet .
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.06.2021, 16:44
Elendil napisał(a):Wyświetl post
A teraz pomyslcie, w jakim gownie po uszy siedzielismy jeszcze 2-3 lata temu. Za kolejne 3 lata bedziemy grac w LM - zapisz to faken!
W Zabrzu jak w 2007 r. podpisali umowę z Allianz to mówili o LM w kontekście 5 lat.

Karherop napisał(a):
Dawno nie było takiego optymizmu przed startem ligi.
Noooo, ostatnio jakoś tak.... sezon temu. A przedostatnio dwa sezony. No ale na tym polega bycie kibicem.
Ostatnio edytowane przez R33 : 17.06.2021 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 17.06.2021, 16:48
Mnie interesuje tej fragment :

Firma Orlen Oil zagwarantowała sobie również przedstawiciela w radzie nadzorczej piłkarskiej spółki, co oznacza, że będzie miała kontrolę nad tym, jak prowadzony jest klub i w jaki sposób podejmowane są strategiczne decyzje.

Pytanie czy to jest standardowa praktyka czy jakiś grubszy deal w tle
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.06.2021, 16:55
Moze rzadzacym sie zamarzyl "narodowy czempion" jak Orbanowi Ferencvaros
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2021, 17:01
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Mnie interesuje tej fragment :

Firma Orlen Oil zagwarantowała sobie również przedstawiciela w radzie nadzorczej piłkarskiej spółki, co oznacza, że będzie miała kontrolę nad tym, jak prowadzony jest klub i w jaki sposób podejmowane są strategiczne decyzje.

Pytanie czy to jest standardowa praktyka czy jakiś grubszy deal w tle
A może (tak sobie kombinuję) dają tyle pieniędzy, że chcą mieć nad nimi jakąś kontrolę?
To się wydaje logiczne.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.06.2021, 17:22
Żeby do zarządu nei dali jakiegos Czarneckiego , Suskiego albo innego Brudzińskiego , bo tego nie przezyje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów