|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To może ja zapytam o coś, co nie ma bezpośredniego związku z finansami. Bezpośrednio.
Dawno już temu słyszałem o nowotworze Bogusława Cupiala. Ostatnio zaś usłyszałem od innej osoby, która rzekomo ma przez kolegę kontakt z córką właściciela. Córka truje ojca by ten zostawił Wisłę, argumentując swoje słowa stratami finansowymi. Sam właściciel zaś... po pokonaniu nowotwóru popadł w nałóg ponoć. Coraz rzadziej trzezwieje. Nie są te pewne informacje. Nie moim zamiarem jest również chęć udowodnienia, że mam wiarygodne wiadomości. Nawet nie wiem czy Cupial ma córkę. Jednak gdyby ktoś zweryfikował te doniesienia... Ciekawy jestem czy to prawda zwyczajnie. To człowiek którego szanuje i któremu jako kibic Wisły wiele zawdzięczam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A nawet trzy córki
![]() A opisujesz najstarszą z nich, 37 - letnią Monikę, która traktuje Wisłę jako balast ale to wiadomo od dawna. Jest prokurentem w Telefonice, jej mąż wiceprezesem zarządu. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W sumie to się chłopu nie ma co dziwić, bo na trzeźwo ciężko to było oglądać.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
chyba, że nie odróżniasz obrotów od zysków... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jasne najlepiej zarządzać cudzymi pieniędzmi... Boguś daj 20mln, daj 15mln, daj 30mln.. no co jest przecież masz?
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ja natomiast z dość rzetelnych źródeł się dowiedziałem, że Cupiał kompletnie nie ma czasu na Wisłę i śledzeniu jej sytuacji. Bazuje wyłącznie na tym co przekaże mu Pilch oddelegowany do Wisły z TF.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
I co przy podobno obecnym zadłużeniu Wisły wynoszącym 80 mln zwiększyć do 100 ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jak wiemy Pilch ma Wisłę w głębokim poważaniu, więc kto wie co on tam przekazuje. On najchętniej pozbyłby się balastu jakim dla TF jest Wisła.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Telefonika jest w trakcie głębokiej restrukturyzacji. Dopóki nie zostanie ona zakończon banki w których telefonika ma kredyty nie pozwalają na zwiększenie wydatków na Wisłę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
^^ Teraz kluczowe pytanie : czy to jest Cupiałowi na rękę?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie wydaje mi się... Jęsli nawet chciałby pozbyć się klubu, to po co obniżać jego wartość? To trochę tak, jakby babka zza lady łamała batony lub obtłukiwała ananasy w puszce. Ale pewnym być nie można. To co się dzieje w klubie jest chyba jedną wielką zagadką, której rozwiązać nei umieją pewnie nawet osoby wysoko w nim postawione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() W żadnym klubie w europie chyba nie ma tak nasrane jak u nas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze rozróżniam zyski od obrotów, ale podałem przykład człowieka który nie mieści się na żadnych listach najbogatszych a Cupiał jest w pierwszej 10, chyba że ostatnio trochę spadł. Nie ma dokładnych danych na temat zysków Telefoniki, ale nie chce mi się wierzyć że suma 30-40mln zł miesięcznie zysku jest nierealna jak ktoś jest jednym z bogatszych ludzi w Polsce. Jeszcze jedna rzecz dla Pana którego przykład podałem pracuje około 100 ludzi, a w Telefonice około 3500. To jest ogromna różnica i taka sama jest pewnie w zyskach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś mówi o Wiśle jako o miłości to mówienie o jakimś długu jest niedorzeczne, bo to prawie tak samo jakby kupił żonie torebkę za mln zł i mówił, że żona ma wobec niego dług mln zł. Przecież jak przejmował Wisłę to chyba traktował to jako posiadanie drogiej zabawki, która daje mu rozrywkę, a za rozrywkę się płaci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła należy do TF a pomiędzy spółkami nie możesz sobie przelewać środków finansowych od tak.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak chcesz sprzedać te wspomniane batony, bo Ci zalegają, to je łamiesz, czy może obniżasz cenę, względnie wprowadzasz promocję? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może uważa, że jest Pan i wszystko co jego jest warte bardzo dużo. Jak jest niestety nie wiemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak dla mnie Cupiał nie ma w tym momencie możliwości większego zaangażowania, wszak, jak już ktoś napisął wczesniej, w TF przeprowadza się właśnie restrukturyzację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jedyną drogą do sprzedaży klubu jest umorzenie długu wobec TF, co dla spółki akcyjnej jest nie do końca korzystne, bo grozi pozwem o działanie na szkodę tej spółki, zwłaszcza w trudnych dla niej czasach.
Cena Wisły SSA = wartość Wisła SSA + zadłużenie wobec TF. Sprowadza się to do tego, że klub jest nieatrakcyjny dla kogokolwiek. I tak wąż zjada swój ogon, bo nie może umorzyć tego zadłużenia. gdyby go nie było to klub byłby warty karty piłkarzy + jakieś 3-5 mln zł. Pamiętajmy że mówimy o SSA. Wartość marki wynika tu bezpośrednio z marki TS Wisła, która ma uzasadnione prawo do udziału w wycenie marki i każdy niezależny audyt to przyzna. Więc zanim zaczniecie pisać ile warte jest logo Wisła SSA to, zastanówcie się ile logo Wisła SSA byłoby warte bez tradycji TSW. Sprzedaż po audytach, wycenie i jeżeli spółka przeszłaby "due diligence" i tak będzie bardzo trudna i pewnie ktoś weźmie "za doradztwo" bo niezły bajzel tam jest. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Zanim ktoś konkretny przejmie klub to bierze księgi w dłoń i robi "due diligence". To nie precelki wczorajsze, że sprzedasz za 50% ceny wczorajszej ![]() ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Wisła S.A. nie S.S.A. tak dla poprawności |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Firma A ma 50 mln obrotu z czego 5 milionów to zysk na czysto. Firma B ma 500 mln obrotu i 100 mln straty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. dla łysego to nie jest ŻADEN problem.
2. Nie może jej zlikwidować. Wisła TO MY! 3. Oby rychło. 4. Będzie pełen stadion... Stadion pełny jest 3 razy w roku. amika, żydy, legia. Resztę meczów klienci bojkotują. Jakoś do nich się nie sracie, bo zapewne mają 3 tysiące ważniejszych spraw na codzień. Np. kicia się okociła, a źli kibole nie przychodzą. Brakuje 6000 tysięcy bandytów? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa Cupiał i tych nieprawidłowościach finansowych, o których była mowa z pół roku temu? Może ten Bednarz to wersja ugodowa z układem?
![]()
POZnan* - miasto pedalskich doznań
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
źle, banki naciskają podobno na pozbycie się "nieefektywnych" składników bilansu TF i uregulowanie pewnych zobowiązań względem nich.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...paign=FB_Sport
Tekst po raz kolejny o Włodarskim i Kicie ![]() Być może szykuje się u nas zmiana właściciela. ![]()
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom
![]() „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle'' ~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||