The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2009, 11:18
Witam,jeżeli ktoś kiedyś kupował jakąś grę z serii Ekstra Klasyka,TopSeller,Platynowa kolekcja,to bardzo bym prosił o jeden kod z pudełka - taka biała karteczka.Brakuje mi 1 pkt do wyrwania gry....dzięki...
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.12.2009, 12:31
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Witam,jeżeli ktoś kiedyś kupował jakąś grę z serii Ekstra Klasyka,TopSeller,Platynowa kolekcja,to bardzo bym prosił o jeden kod z pudełka - taka biała karteczka.Brakuje mi 1 pkt do wyrwania gry....dzięki...
Jest jakaś biała karteczka, chodzi Ci o "Twój klucz rejestracji elektronicznej" ?
Odpowiedz cytując
Wiselka1906PBZ
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.12.2009, 13:23
poszukuję filmiku, na którym amerykański (?) dziennikarz śmieje się z głosu osób niepełnosprawnych, którzy są u niego w studio.

edit : harimata - DZIĘKI WIELKIE
Powód: acab
Ostatnio edytowane przez Wiselka1906PBZ : 18.12.2009 o godz. 16:19.
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I]
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.12.2009, 13:38
Do Wisełka1906PBZ : http://www.youtube.com/watch?v=bT0IO...eature=related - kiedyś to oglądałem kilka razy pod rząd i zawsze spadałem z krzesła
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 18.12.2009, 13:53
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Jest jakaś biała karteczka, chodzi Ci o "Twój klucz rejestracji elektronicznej" ?
Dokładnie o to chodzi...jeżeli ktoś byłby tak miły to bardzo proszę o kontakt na priv
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2009, 14:14
Jakiś czas temu dostałem od znajomego komputer na którym miałem przeinstalować xp-ka, wszystko poszło bez problemu, teraz znowu dostałem tego kompa z następującym problemem:
Na początku przy uruchamianiu windows'a pojawiał się błąd że brakuje pliku config, skopiowałem go z folderu repair i system wstał, ale nie uruchamiał się explorer, próbowałem go odpalić przez menadżer procesów, bezskutecznie... poprzez konsolę naprawy systemu z płyty windows'a skopiowałem explorer'a tzn potraktowałem go expandem, wszystko poszło okej ale dalej problem jest taki sam.Przez menadżer procesów nie mogę uruchomić żadnej aplikacji, ani regedita, ani cmd. Stwierdziłem że może zrobiłem coś nie tak więc potraktowałem go automatyczną naprawą z płyty windows'a. Niestety to również nie pomogło... Jakiś pomysł co się z tym mogło stać? Jak to naprawić?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.12.2009, 15:03
grafik Potrzebny "na GwaŁt" !

Bardzo Bym ProsiŁa O Priv OsobĘ, KtÓra Potrafi ZrobiĆ Co Nie Co Z Fotkami.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.12.2009, 16:39
Witam.

Wczoraj ściągnąłem z neta Championship Manager 2010.Moje pytanie brzmi tak : Wie ktoś jak można go zainstalować ?

Tutaj macie screena jak wygląda sytuacja :

Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 18.12.2009 o godz. 16:43.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 18.12.2009, 16:46
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Witam.

Wczoraj ściągnąłem z neta Championship Manager 2010.Moje pytanie brzmi tak : Wie ktoś jak można go zainstalować ?

Tutaj macie screena jak wygląda sytuacja :

ja bym odpalił setup'a
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.12.2009, 16:50
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
ja bym odpalił setup'a

Właśnie jak odpalam setup'a to wyskakuje coś takiego :

WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 18.12.2009, 16:56
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Właśnie jak odpalam setup'a to wyskakuje coś takiego :

skoro to jest RIP to na Twoim miejscu najpierw przeczytałbym readme, bo tam na pewno pisze co i jak, no i tak jak pisze w tym okienku kliknął bym jakiś klawisz, powinno się rozpakować... i zainstalować
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 18.12.2009, 18:20
mam pytanie co do telewizorów. mianowicie tata chce kupić telewizor pod cyfre+. a że jestem w tym temacie całkowicie zielony to proszę o pomoc telwizor 50" panasonic TX-P50C10Y. ekran plazmowy, rozdzielczość 1366x768 p, kontrast 2 000 000:1, format 16:9, HD Ready, kalibrator kolorów 3D. co o tym sądzicie?
jeżeli jest do dupy to poradźcie jakiś tv od 42" tak do 3000-3200zeta. obojętnie czy plazma czy LCD. i wogóle czym sie różni LCD od plazmy? co jest lepsze?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.12.2009, 19:17
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie co do telewizorów. mianowicie tata chce kupić telewizor pod cyfre+. a że jestem w tym temacie całkowicie zielony to proszę o pomoc telwizor 50" panasonic TX-P50C10Y. ekran plazmowy, rozdzielczość 1366x768 p, kontrast 2 000 000:1, format 16:9, HD Ready, kalibrator kolorów 3D. co o tym sądzicie?
jeżeli jest do dupy to poradźcie jakiś tv od 42" tak do 3000-3200zeta. obojętnie czy plazma czy LCD. i wogóle czym sie różni LCD od plazmy? co jest lepsze?

ostatnio kupilem Sony Brawia 40 " za 3200 zeta.

pod cyfre + smiga dobrze ,moge polecic, jak cos innego to ew cos z Panasonica...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.12.2009, 19:21
Jeżeli kupować to Full HD a nie HD ready!!!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.12.2009, 19:28
Nie jestem znawcą, ale jak sam kupowałem, to kazano mi zwrócić uwagę na to, żeby był właśnie full hd, miał 3 wyjścia (wejścia? ) HDMI i jakieś tam kodeki (mpeg 4?) bo na nie niedługo przejdą wszystkie stacje i trzeba by dokupować oddzielny dekoder. Z firm podobno warto brać tylko Sony i Samsungi i LCD, a nie plazmy. No i fajnym bajerem jest port usb, w który wpinasz sobie pendrive'a i z niego oglądasz sobie filmy.

Zobacz np. ten:

http://www.promobile.pl/produkt-Tele...3_4,73018.html
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 18.12.2009 o godz. 19:38.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Stary 18.12.2009, 19:42
Znacie linki stronek gdzie codziennie jest nowy upload na stronie nutek HIP-HOP/RAP
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 18.12.2009 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.12.2009, 19:49
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Znacie linki stronek gdzie codziennie jest nowy upload na stronie nutek HIP-HOP/RAP
peb.pl 123456789
.....
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 18.12.2009, 19:52
dzięki wielkie
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.12.2009, 22:19
Wie ktoś może gdzie można kupić krasnala ogrodowego ? Muszę się wywiązać z przegranego zakładu, a nie mam pomysłu gdzie takie coś mogę nabyć.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 18.12.2009 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.12.2009, 22:32
JacobusTSW napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś może gdzie można kupić krasnala ogrodowego ? Muszę się wywiązać z przegranego zakładu, a nie mam pomysłu gdzie takie coś mogę nabyć.
http://allegro.pl/item848655677_kras...wy_lezacy.html
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.12.2009, 22:35
Jest taka oto zasada której trzymaja się ludzie ze sklepów tgz HIGH-End
1.Pionnier potem chwile nic
2. Panasonic potem bardzo długo nic
3. i cała reszta
oczywiscie sprawa sie dotyczy plazmy, osobiscie używam Panasonica(nie podaje Ci swojego modelu kupionego ponad rok temu z prostej przyczyny juz go nie ma) uważaj tylko na kod cyfrowy przy modelu niektore sa robione tylko do marketow czyt sklepów dla idiotów z bardzo marną matrycą (poczytaj na forum np elektrody itp).
Ja do kablówki UPC hd i C+ użwam owego Panasonica 42 jest ok a plazma jest "lepszą" wersja kineskopu po prostu ma kolory w tym czerń, lcd wprowadzony ze względu na niskie zużycie pradu patrz dyrektywy UE.
TV idealny LED lecz jeszcze parę mistrzostw zdobędziemy zanim będzie w cenach dla ludzi
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.12.2009, 23:45
Wieje mi pod drzwiami balkonowymi ... i to tak dość znacznie. Okna są plastikowe.

Co zrobić? Tzn jakiś "serwis" można wezwać. Okna nie są już na gwarancji, będzie z 10lat jak je mamy.

No bo w drewnie to można było uszczelki dokleić czy coś ... a tu ? Bo nie powiem, że trochę mało wesoło ...
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.12.2009, 23:51
DLA ZNAWCÓW KOMPUTERÓW ZAGADKA

mam problem...grałem sobie 5 h w FM2010 dzisiaj, zapisałem grę. wylączyłem pc. wracam, odpalam grę i co widze ?

http://i50.tinypic.com/20pog8h.jpg !!!!

oczywiście gra ściągnięta wiadomo skąd, plik iso , wypalono wirtualny obraz na dysku i wszystko działało, grałem Wisłą etc a tu nagle odpalam i brak płyty :|

WTF
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2009, 00:37
Hej, na pewno są wśród nas budowlańcy. Potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia jak zrobić "cokół z płytek" w mieszkaniu... Mam płytki, klej, pistolet do kleju, fugę, krzyżyki (tylko, że jakieś dziwne z jednej strony pół okrąg mają... ale tylko takie były). Po pierwsze potrzebuje informacji: jak mam to cholerstwo wymierzyć, żeby zrobić odstęp od podłogi z płytek... po drugie, jak mam się tymi krzyżykami posługiwać... bo ni chu chu nie wiem... :/
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 19.12.2009, 00:43
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Hej, na pewno są wśród nas budowlańcy. Potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia jak zrobić "cokół z płytek" w mieszkaniu... Mam płytki, klej, pistolet do kleju, fugę, krzyżyki (tylko, że jakieś dziwne z jednej strony pół okrąg mają... ale tylko takie były). Po pierwsze potrzebuje informacji: jak mam to cholerstwo wymierzyć, żeby zrobić odstęp od podłogi z płytek... po drugie, jak mam się tymi krzyżykami posługiwać... bo ni chu chu nie wiem... :/
weź sobie lepiej znajdź jakiegoś fachowca jak nie chcesz potem zalowac tego co zrobiles
a jak juz koniecznie musisz sam, to jutro postaram spisac jak to zrobic jesli dopadne speca od takich robot
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Stary 19.12.2009, 08:08
http://www.muratordom.pl/eksperci_bu...,7214,45-0.htm

Na dole jest sporo odnośników.

http://www.youtube.com/watch?v=7B8EsbH4gys

Po prawej więcej filmików.

http://www.przepisnadom.pl/porady-pr...-terakoty-cz2/

Jacek nawet też dobrze to tłumaczy.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.12.2009, 09:53
kacap napisał(a):Wyświetl post
DLA ZNAWCÓW KOMPUTERÓW ZAGADKA

mam problem...grałem sobie 5 h w FM2010 dzisiaj, zapisałem grę. wylączyłem pc. wracam, odpalam grę i co widze ?

http://i50.tinypic.com/20pog8h.jpg !!!!

oczywiście gra ściągnięta wiadomo skąd, plik iso , wypalono wirtualny obraz na dysku i wszystko działało, grałem Wisłą etc a tu nagle odpalam i brak płyty :|

WTF
musisz wypalić jeszcze raz najlepiej przez deamon toolsa, najprawdobodobniej nie masz w opcjach żeby obraz płyty włączał się przy każdym uruchomieniu systemu.... i jak działa?
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Stary 19.12.2009, 12:17
Sprawa uno - podłoże- co tam jest (farba, tynk) i w jakim jest stanie.
Po drugie płytki masz oryginalne przycięte czy sam je będziesz ciął.
po trzecie na posadzce masz już płytki?
General jeżeli podłoże masz nośne i w miarę równe, a na posadzce płytki to:
1. Rozrabiasz klej smarujesz ścianę do wysokości płytki, bierzesz płytkę smarujesz klejem i na ścianę. Krzyżyki wkładasz pod płytkę ( 2 pod 1 płytkę, żeby zrobić miejsce na fugę) lub dociskasz do posadzki ( wersja bez fugi).Pomiędzy płytkami musisz dać krzyżyk. i tak dalej. Problem będzie z cięciem, jeżeli nie masz przynajmniej szlifierki kątowej, choć na upartego można ciąć za pomocą ostrego , płaskiego śrubokręta.
Oprócz tego będziesz potrzebował packę lub choćby szpachelkę, gąbkę . Jak coś to priv.
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2009, 15:23
Dzięki za pomoc, priva wysłałem

Największy problem mam z tym, że na wszystkich filmikach jest klej "z worka", a mi budowlańcy kazali kupić w 'pistolecie', bo na cokół to lepiej, bo się nie upaprze ściany itp. I nie wiem jak mam się tym posługiwac

Resztę już w miarę ogarnąłem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 19.12.2009, 20:06
Mam pytanie odnoście karty graficznej w pewnym laptopie, czy może ktoś powiedzieć jak na niej bedą się spisywały jakies gry nowsze, etc. po prostu czy jest w miare dobra czy słaba.
Oto ta karta : Intel Graphics Media X4500MHD

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów