|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
wszyscy, dosłownie wszyscy - od właścicieli i pracowników klubów sportowych, przez zagorzałych kibiców (nie chuliganów jednak), pikników i kończąc na zupełnie niezainteresowanej "tłuszczy", która na mecze nie chodzi - a poza chuliganami - wolałaby jednak, aby takie akcje jak ta na meczu Legia-Jaga, działy się jednak gdzieś w lesie na ubitej ziemi, a nie na stadionie. Cholera, takie to proste.
Piszesz, że wielki to problem, bo dano sobie po mordzie. Nie jest problemem to, że dano sobie po mordzie, bo równie dobrze po mordzie mogą sobie zainteresowani dać gdzieś na uboczu i uwierz mi, że reszta społeczeństwa, poza nadwrażliwymi redaktorkami z wyborczej, nie miałaby nic przeciwko, tylko problemem są same okoliczności, w jakich dano sobie po mordzie. Ktoś poszedł z dzieckiem na mecz i niestety, ale wyszedł z niego zniesmaczony i być może, już na stadion nie wróci. Nie pisz, że taki kibic jest niewartościowy, bo pikniki są bardzo ważne w polityce każdego klubu i gwarantują sporą część przychodów. Po drugie takie zadymy to jest najzwyklejsze niszczenie czyjegoś mienia. Etos chuligański przyzwala na takie zachowania - zniszczyć ławkę, rozwalić przystanek - nic się nie stało, bo to "niczyje". Ale tutaj się niszczy mienie klubu, który się podobno kocha - tej logiki już zupełnie nie kumam. I po trzecie, mamy w tym przypadku do czynienia z poważnymi karami dla klubu, które mocno ów klub pognębią, nie tylko finansowo, ale być może na płaszczyźnie sportowej.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 13.12.2018 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Nie zdziwiłbym się jakby Górnik z taką grą miał jeszcze problem. Podobnie sąsiadka i Lubin mimo różnicy punktowej korzystnej dla garbatych to mniej więcej ten sam poziom szans na awans do 8ki. Będzie jeszcze bardzo ciekawie pod względem podziału tabeli. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widzę Wdowczyk uparcie stawia na Małego. Oglądał ktoś dzisiejszy mecz? Jak się Patryk prezentował?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co mnie zadziwia to frajerstwo Jagiellonii,40 osób sieje popłoch w ich sektorze nie do wiary.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
-> http://www.youtube.com/watch?v=OJWfV2tLe74a potem wyszło tak: ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.03.2014 o godz. 21:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Frajerzy i tyle w temacie,ośmieszyli sie jak mało kto w ostatnich latach.Wyobraźcie sobie taką sytuacje z nami w roli głównej,Legia/Lech/Cracovia wpada nam na sektor kilkuset osób w sile paru dych i spier****my
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 03.03.2014 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nigdy jeszcze chyba środowisko stadionowych kibiców nie było tak podzielone jeśli chodzi o burdy.
Tak sobie czytałem te wszystkie wasze posty z dzisiejszego dnia i obie strony mają swoje zacięte argumenty. Podbeskidzie i Pogoń remisuje. Miałem napisać, że górali i Widzewa chyba nic już nie uratuje przed spadkiem ale przecież jest dzielenie punktów. Reforma którą należy dopracować ale która generalnie ma więcej plusów, dosyć istotnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Stadion będzie zamknięty. Alf będzie wniebowzięty.
Zakaz wyjazdowy nam dowalą. Policja będzie wniebowzięta. Dorzucą bajońską karę. Reszta ligi będzie wniebowzięta. Na koniec dokleją walkowera. Wisła będzie wniebowzięta. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jaka Wisła ? Co najwyżej kilku frajerów, którzy tu się wypowiadają.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.03.2014 o godz. 22:22.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OT/:
Ciekawy mianownik - też posiadam. ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ciekawe jakby u nas była taka siara co pisalibyście? W dzisiejszych czasach wandalizm i chuliganka stadionowa to głupota i frajerstwo do potęgi n-tej. W czasach takich możliwości technologicznych, komunikacji itd jest to nieopłacalne. Tak samo jak 300 lat temu były wielkie bitwy, tak dzisiaj działania wojenne mają trochę inną charakter... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
@LucjuszWielki- Około 50 osobowa grupa 7egii rozbija 800 kiboli z Białegostoku ? To o czym to może świadczyć jak nie o słabości ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to może trochę inaczej Ci przedstawie bo widze,że z kibicowaniem masz tyle wspólnego co ewentualne pójście na mecz i powrót z niego taryfą,a o sprawach poza boiskowych dowiadujesz sie co najwyżej z gazet,ewentualnie z internetu.
Zostajesz zaczepiony z żoną/dziewczyną w towarzystwie brata i kuzyna przez jakiegoś kogucika chcącego od was parę groszy na piwo,zakładając że odmówisz (pewności nie mam),on udeża Twoją kobiete w twarz.Idąc Twoim myśleniem sugerującym,że w tych czasach przemoc nie jest w modzie,grzecznie go przepraszasz i wyciągasz z portfela 100zł zadośćuczynienia,(twoi towarzysze stoją z boku zastanawiający sie tylko jak spier***ić )na wyżej wymienione piwo.No więc gratulacje i powodzenia. P.S miej zawsze przy sobie grubszy banknot.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 03.03.2014 o godz. 22:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@hubert.fan - mam wrażenie, że Lucjusz ironizuje, nawiązując iż skrajnym debilizmem jest sranie we własne gniazdo na stadionie.
Co do rozgrywek - ja dla Widzewa nie widzę już ratunku nawet w podziale punktów. Szkoda, że nie będzie ekstraklasy w Łodzi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
JA z innej beczki.. Jak myslicie czy jeszcze w Ekstraklasie mecze sa ustawiane? Bo moim skromnym zdaniem tak.
Niech przykladem bedzie dzisiejszy mecz Podbeskidzia z Pogonia.Nie wiem czy ktos z Was to wielkie widowisko ogladal ale ja sie katowalem i poswiecilem 90 minut swojego zycia. Mecz wygladal tragicznie pily do gory zadnego podania celnego statystyki tutaj: http://www.livesports.pl/mecz/IXQwmi...ystyki-meczu;0 obie druzyny odddaly 20 strzalow w tym uwaga 4 celne! Kopecze robili wszystko co mozna zeby w brame nie trafic,Bak z Pogoni nie tragil w pusta bramke bo postanowil strzelic z calej swojej sily z odlegosci 2 metrow od bramy.Przypominam ze ta POgon w 3 poprzednich meczach strzelila 9 bram. Co ciekawe uwaga w 65 minucie meczu przy remisie gdy wchodzil Murawski za ROgalskiego i wlasnie gdy on zaczol biec w strone lawki rezerwowi pokazywali mu zeby zwolnil co zastanowilo nawet komentatora. Nie rozumiem tego Pogon jedzie do Bielska do jednej z najslabszych druzyn w Ekstra i gra na remis ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Wyjazdy powinny być dla kibiców, a dla bandytów zakazy i wtedy dopiero, wniebowzięta będzie policja. Kiedy kary będą bajońskie dla bandytów, a nie dla klubów, wtedy cała liga będzie wniebowzięta. Walkowerem powinni zostać obdarowani bandyci, po to aby dożywotnio zdegradować ich z funkcji bycia kibicem danego klubu. Wisła nie będzie wniebowzięta, ponieważ zbłaźniła się w derbach, demonstrując walkę o pirotechnikę stadionową, narażając klub na kary, którą to pirotechnikę, aktualnie ministerstwo sportu wycofało na wieki z porządku obrad, właśnie z powodu waszych bandytów. Poza tym, prawdopodobnie możesz być pewny, że nasi "kulturyści" tak łatwo nie pozwolą waszym "kulturystom" przodować w medialnych przekazach i wymyślą być może jeszcze większe popisy postkomunistycznego kibicowania, aby ledwie zipiący finansowo klub, padł całkiem na ryja, a oni się nim potem, oczywiście zaopiekują. ps. nie będę odpisywał "kulturystom" stadionowym, bo ilekroć oglądam ich porozbieranych na stadionach, z tatuażami i przykładowymi kolorowymi balonikami w dłoniach, wątpię w prawdę o ich bandyckich skłonnościach a tym bardziej w prawdziwość mojego przekazu wzrokowego, bo kto o zdrowych zmysłach, poza dziećmi być może, mógłby uwierzyć w to co widzi na polskich stadionach w dobie Europy z XXI wieku ?
Ostatnio edytowane przez kot : 03.03.2014 o godz. 23:56.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Po trzecie zgodziłem się, że frajerstwem jagielloni jest totalna porażka od garstki napastników. Po czwarte chuliganka stadionowa w dzisiejszych czasach jest kretynizmem wtórnym, to nie jest to samo co 20lt temu kiedy podobne akcje były na porządku dziennym, nikt prócz miejscowych nie wiedział o zajściu (prawie nikt), a konsekwencje były w zasadzie niewielkie. Po piąte robienie z kibiców 7legii obrońców spraw słusznych jest jeszcze śmieszniejsze niż przykład którym się posłużyłeś. -------------------------- Po szóste prawie każdy CZŁOWIEK z wiekiem dojrzewa i ma inne priorytety. Ktoś kto się pisze na monitoring wyłapanie przez policję i dużą lipę jest po prostu gimbusem, który nie ma nic w życiu do roboty. Chcesz się sprawdzić, jedź na ustawki, tam są 20x mniejsze szanse na to, że zostaniesz złapany, a nie pierd.. za przeproszeniem mi tutaj frazesów z taksówkami po meczu. 95% kiboli z wiekiem inaczej patrzy na te sprawy, ma dom, dzieci, prace, musi zapewnić byt rodzinie, nie ryzykuje zdrowia i recydywy. Kiedy wyjdziesz spod spódnicy mamy zrozumiesz o czym pisze. Popytaj starszych kolegów.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.03.2014 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Beznadziejne porównanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Z tego powodu osobiście sądzę, że mogą się wszyscy mocno zdziwić, a my jednak dogramy te 45 minut (i zasłużenie przegramy jeśli druga połowa będzie wyglądać jak pierwsza ). No, ale czas pokaże.![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zależy co rozumiesz przez Wisłę. Jeśli kibiców, to może niektórzy. Jeżeli klub, to - niekoniecznie. Przy obecnej kadrze i problemach finansowych "walka o Ligę Mistrzów" to będzie mega łapanka. Ślepi, kulawi i garbaci będą ściągali z całej kuli ziemskiej na testy do nas. Kasy na tym nie zarobimy, kompromitacja pewna jak w banku, a jak Cupiał się napali, to po niemal pewnym w.......u polecą głowy.
A pretensje proponuję mieć do siebie, bo takich rzeczy nie załatwia się od dawna na stadionach. To nie był pierwszy raz kiedy po waszym debiliźmie zaczyna się debata na temat bezpieczeństwa na stadionach i związanych z tym przepisach. Nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć jak się to skończy, zwłaszcza przed wyborami - i nie, na pewno nie złagodzeniem obecnych. Wygląda na to, że najbardziej zadowoleni z całej sytuacji jesteście wy. P.S. Czekam jak garbaci kibice napiszą jakiś list otwarty w sprawie Legii.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2014 o godz. 03:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli co? Mecz Pogoń-Podbeskidzie stał na niższym poziomie niż nasza potyczka w Gdańsku? Będę wdzięczny za odpowiedź bo nie widziałem dzisiejszej kopaniny
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wybacz. Ja stwierdzam fakt. Tu nie chodzi o zwykłą rożnice zdań, ale o zachowanie godne potępienia. Cześć userów zachowuje się jak parchy po derbach...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Słabości fizycznej Jagi pewnie tak ale słabości umysłowej Legii na pewno.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No i o co wielkie halo? Dali sobie po mordzie i sie rozeszli w spokoju. A tu juz legiony "mlodych, wyksztalconych z wielkich miast" trabia o tym jak to nieladnie sie kibice na meczu zachowali. A to po prostu taki maly flash back z lat '90, nic wielkiego przeciez sie nie stalo.
Legia pewnie dostanie kare, i to sowita, ale nic nam do tego. Natomiast ci ktorzy ja popieraja albo postuluja nawet wieksza - Macie wzor listu parchatych "o rowne traktowanie", wiecej dodawac nie musze. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|