|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ciekawie się robi , FoodCare został oficjalnym sponsorem Akademi Piłkarskiej Wisły Kraków. Ciekawe czy to ten sponsor o którym była mowa jednak nie chciał się angażować jeśli nadal Bednarz będzie na stanowisku ?
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 27.08.2014 o godz. 16:30.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czekaj czerwona kartka. Do tego grali Lech, Zemlo, Kuczak, Buras i Zajac - moze to ostudzi jednak niektore glowy domagajace sie ogrywania juniorow w ekstraklasie. Przyklad Stolarskiego tez pokazuje, ze Smuda sie nie mylil. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś statystyke co ile spotkań Czekaj dostaje czerwoną? Myślałem, że pamiętna z Standardem nauczyła go czegoś, ale ciągle przewija się Czekaj - czerwona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
A co powiesz o wczesniejszych spotkaniach gdzie Wislacy z latwoscia pokonywali duzo trudniejsze zespoly od Sandomierza nie zebym ich mial usprawiedliwiac, ale denerwuja mnie takie porownania i skupianie sie akurat na tym jednym meczu bo akurat gorzej zagrali w konsekwencji przegrywajac... zawsze nalezy pamietac o najwazniejszym - MECZ MECZOWI NIEROWNY !!!!! Twoim tokiem rozumowania 1 druzyna Wisly powinna w tym sezonie zdobyc minimum wicemistrzostwo Polski bo wygrali z Lechem i to na ich stadionie.. pojdzmy dalej... wygrali z Lechem, a zremisowali z Piastem Gliwice.. i gdzie tu logika? Twoim tokiem rozumowania powinni wygrywac wszystkie mecze (i walczyc z Legia) bo wygrali z Lechem - wicemistrzem Polski.. i tak samo nie skupiaj sie na meczu z Sandomierzem.. bo mecz meczowi nierowny, i za tydzien moga pokonac duzo lepszego rywala.. i wtedy beda odmienne komentarze... tak juz jest, mogli miec gorszy dzien, zagrali najgorsze spotkanie w sezonie, zdarza sie, Barcelona tez nie wygrywa wszystko. Nie pochwaliles ich za poprzednie wygrane, ale skarciles za jedna przegrana. Malo eleganckie zachowanie... tak kazdy potrafi.. po trupach... nie tedy droga.
Ostatnio edytowane przez c. : 28.08.2014 o godz. 10:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zupełnie inną sprawą jest obiektywna ocena umiejętności piłkarzy, którzy wygrali CLJ. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
U Czekaja kartki to nie wynik braku ogrania. Kondycje poprawisz, nawet zwrotność da się podnieść, ale on zwyczajnie nie ma głowy do gry na stoperze. Tutaj wszystko zależy od szybkości i trafności podejmowanych decyzji, a Czekaj jest zawsze 1.5 tempa spóźniony. Jak dla mnie to on jeszcze minimum 2 lata w rezerwach i to cały czas pracując z psychologiem, inaczej nic z niego nie będzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Być może temat poruszany jest już w innych wątkach, ja wybieram chyba ten wydaje mi się najodpowiedniejszy. Za oficjalną stroną: "Wszystkich kibiców Białej Gwiazdy zawiadamiamy, iż trwają rozmowy z władzami miasta Myślenice oraz z przedstawicielami klubu – Dalin, które mają na celu umożliwienie drużynie trenera Macieja Musiała gry na stadionie myślenickiego klubu przy udziale publiczności."
Nie wiem jak Wy ale ja p...lę takie coś. Dom Wisły jest przy R22 a nie z całym szacunkiem i bez urazy w jakichś Myślenicach. W tych kwestiach aspekt finansowy nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Baza treningowa - tak, mecze k..a NIE! Sorry za "przecinki" ale mnie to naprawdę wnerwia
Ostatnio edytowane przez Barti : 11.09.2014 o godz. 07:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
w kwestii bankructwa klubu aspekt finansowy tez nie ma żadnego znaczenia? do każdego meczu rezerw trzeba dołożyć w tej chwili + 5 tyś złotych, w Myślenicach nie dość że będą go mogli zobaczyć kibice to wyjdziemy jeszcze na tych spotkaniach co najmniej na 0. Ktoś powie że to 'drobne', ale ziarnko do ziarnka ... a poza tym zawsze można wyjść do klubu z inicjatywą sponsoringu, jak się komuś nie podoba. Lata zaniedbań i mamy sytuację jaką mamy. Poza tym kiedys rezerwy grały już w Myślenicach i nikt nie widział w tym problemu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Karherop
Faktem jest że mecze rezerw były już rozgrywane w Myślenicach. Mam też gdzieś co parchaci wypisują na ten temat w internecie. Zawsze mnie ten temat Myślenicki bolał bo uważam że w Krakowie też można zarabiać. Wystarczy odrobina marketingu i zysk będzie. Chociażby mecze z Unią czy Hutnikiem. Myślisz że takie mecze nie zwrócą się z nawiązką? Inna sprawa, że na meczu z Górnikiem z Libiąża była garstka kibiców, więcej było przyjezdnych a w barwach byłem tylko ja. To też jest ku...a żenada i coś z tym trzeba zrobić.
Ostatnio edytowane przez Barti : 11.09.2014 o godz. 08:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ktos sie orientuje o ktorej zaczyna sie jutro mecz juniorow w CLJ? mam zamiar sie wybrac, na stonach klubowych niewiele napisane, w terminarzu pzpn zaczyna sie 16.30, gdzies indziej znowu wyczytalem ze o 12. prosze o info.
![]() ![]() Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Chyba wszystkim umknął wywiad z Dariuszem Marcem. Mało optymistyczne wypowiedzi...
http://akademiawisly.pl/?p=4279 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Raczej realistyczne z dawką optymizmu - coś cię zaczęło wreszcie dziać
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wisla Krakow bierze udzial w turnieju "Future Talents Cup" dla druzyn U-17, oto wyniki:
Wisla vs. Sturm Graz 0:7 Wisla vs. Dinamo Bukareszt 0:4 Wisla vs. Partizan Belgrad 0:2 Cale mecze + wiecej informacji macie tutaj: http://www.youtube.com/channel/UCDpXpFkL1-Kz93p8Ln-bIFw http://www.futuretalentscup.com/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trochę tego nie rozumiem, że nasze rezerwy rozegrają w przerwie reprezentacyjne sparing z Wołyniem Łuck, 9 drużyna ligi ukraińskiej, a my w tym czasie rozegramy pikniki z drużynami okręgowymi. Ciekawe jakich zawodników weźmie tam Musiał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ponieważ te sparingi które gra 1 zespol to mecze w stylu "kolezenskim"....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Rezerwy zagrają jutro w Dębicy, wiadomo gdzie i czy będzie to mecz otwarty? Mam niedaleko to i bym wpadł, ale nie wiem, czy się da...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie ma nigdzie takiej informacji, więc pewnie nie będzie to mecz otwarty dla kibiców. Ale najlepiej zadzwoń i się upewnij w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz na stadionie w Pustyni, który przez swoją budowę jest otwarty
A ogólnie to na kartoflisku konkretnym, dziwię się, że ten ukraiński zespół chce tu grać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłem na meczu, powiem szczerze - jak na takiego rywala nieźle, świetnie wyglądał Żemło, jeśli naprawdę Franz uważa, że Dudka jest lepszy od niego to musi mocno Piotrka nie doceniać. Lech dobrze zagrał, dobry drybling ma, podaje całkiem nieźle. Sarki jak to Sarki, jak dostał piłkę to robił wiatr, ale że piłek dostawał mało... Czekaj mniej pewny od Bierzało czy Żemło, więc na razie chłopak niech sobie gra w 3 lidze. Zaliczył do tego 2 czy 3 solidne fuckupy przy wyprowadzaniu piłki i stałych fragmentach. Najbardziej zasmucił mnie Lucas - mało co mu wychodziło, trenerowi Musiałowi raczej nie spodobała się jego gra. Grał słabo, bał się piłki, a gdy już miał podawać to albo tracił, albo zagrywał niecelnie. Dobre zagrania na palcach jednej ręki. Zając jak to Zając, pobiegał, coś dryblował, coś strzelił, ale bez szału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A jak ma grać Lucas, skoro jest słabym grajkiem? Był hype na niego, ale jednak jego występy pokazują, że lepszy już nie będzie i nie ma co na niego liczyć w przyszłości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zasadniczo to chłopak jest spalony - ma ojca prawie legendę a sam ma talentu niczym przeciętny kopacz z A-klasy. Jeśli ktoś go chce sprzedać jak najszybciej, jeśli nie kontraktu za nic nie przedłużać - nawet, jeśli zdąży się coś nauczyć to woli walki nie ma prawie nic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Derby w plecy 2-3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I w Polsce nikt nie zdaje sobie sprawy, że bez profesjonalizmu daleko nie zajedzie?
My ciągle staramy się iść w tym kierunku, żeby młodym zawodnikom to uświadamiać. Tłumaczyć, że oni pracują przede wszystkim dla siebie. Staramy się dotrzeć do ich psychiki. To jest właśnie moje pierwsze spostrzeżenie, które mi się rzuciło w oczy jeżeli chodzi o różnice między klubem polskim, a niemieckim. Oni już od samego początku – jako młodzi chłopcy – są uczeni , że to jest ich przyszły zawód i później się to przenosi na seniorów. Przyjeżdżają do klubu rano, a wyjeżdżają wieczorem, bo to jest ich praca i muszą się jej poświęcić. http://akademiawisly.pl/?p=5175 |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już jutro treningi wznowi Wisła Kraków U-15 (rocznik 2001), którą czeka intensywny sierpień. Podopieczni Rafała Wisłockiego pierwsze trzy tygodnie poświęcą na przygotowania do sezonu, a pod koniec miesiąca najpierw udadzą się do Łodzi, gdzie wezmą udział w Nike Premier Cup – nieoficjalnych Mistrzostwach Polski U-15, a później najprawdopodobniej pojadą do Niemiec na mocno obsadzony turniej.
http://akademiawisly.pl/w-sierpniu-w...zostwo-polski/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?t=174&v=YH4ouJ_SZsg
"Nasz" Francuz coś ukąsił, ktoś widział cały mecz? |
|