The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
john_doe92
Junior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2014, 20:47
Czekaj to gość nad którego przydatnością trzeba się zastanowić bo liczby są dla niego bezlitosne. W tamtym sezonie zagrał 7 meczów w TME i w nich 16 goli w plecy. Wiadomo że cały czas było tam zamieszanie, troche też też z winy trenera ale to i tak za dużo. Przydałoby mu się wypożyczenie ale na to nie ma niestety szans...
Stolarskiego szkoda, to był gość który mógł pomóc i można było na nim nieźle zarobić. Niestety nasz trener ma lubi palnąć to i owo...
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.07.2014, 21:01
john_doe92 napisał(a):Wyświetl post
Czekaj to gość nad którego przydatnością trzeba się zastanowić bo liczby są dla niego bezlitosne. W tamtym sezonie zagrał 7 meczów w TME i w nich 16 goli w plecy. Wiadomo że cały czas było tam zamieszanie, troche też też z winy trenera ale to i tak za dużo. Przydałoby mu się wypożyczenie ale na to nie ma niestety szans...
Stolarskiego szkoda, to był gość który mógł pomóc i można było na nim nieźle zarobić. Niestety nasz trener ma lubi palnąć to i owo...
Akurat nie mieszałbym w to Smudy. Stolarski jasno określił co wybiera - dostał większą kasę i uciekł jednak do bądź co bądź klubu z mocniejszą kadrą pod pozorem lepszej możliwości rozwoju. Założę się że przy naszych problemach grałby więcej, ponadto odchodził już w momencie gdy mieliśmy dobrą bazę treningową. Najpierw powiedział że zostaje, po czym bohatersko s.......ił do Lechii. Jeśli chodzi o moją opinię, to nie potrzebujemy takich wychowanków.
Co nie zmienia faktu że Stolarskiemu życzę jak najlepiej. Ale poza Wisłą.

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.07.2014, 21:27
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Akurat nie mieszałbym w to Smudy. Stolarski jasno określił co wybiera - dostał większą kasę i uciekł jednak do bądź co bądź klubu z mocniejszą kadrą pod pozorem lepszej możliwości rozwoju. Założę się że przy naszych problemach grałby więcej, ponadto odchodził już w momencie gdy mieliśmy dobrą bazę treningową. Najpierw powiedział że zostaje, po czym bohatersko s.......ił do Lechii. Jeśli chodzi o moją opinię, to nie potrzebujemy takich wychowanków.
Co nie zmienia faktu że Stolarskiemu życzę jak najlepiej. Ale poza Wisłą.
Też nie zapominajmy ,że Stolarski był już jedną nogą w Legii . Wpłynęła nawet oficjalna oferta kiedy było już wszystko ustalone i po niej zrobił się szum wśród kibiców którego młodzian się przestraszył .
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Stary 11.07.2014, 23:57
No niby tak, ale z tego co pamiętam to nawet pojawiła się informacja że przedłuża kontrakt. A wtedy Franek palnął że Stolarski jest za słaby na grę w ekstraklasie. No to się zdecydował na Lechię....
Dlaczego nie potrzebujemy? Pomijając to że potrzebujemy dobrych piłkarzy to ja osobiście nie mam nic przeciwko temu jak gość nie gra albo ma lepszą ofertę i chce odejść nawet jak jest wychowankiem. Nie wymagajmy od wszystkich żeby byli Giggsami Osobiście uważam że modelowo działa akademia Legii i choć wiem że to nie ten poziom organizacji to chyba wszyscy powinni iść w tym kierunku. Wypromować i sprzedać
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 12.07.2014, 01:10
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Też nie zapominajmy ,że Stolarski był już jedną nogą w Legii . Wpłynęła nawet oficjalna oferta kiedy było już wszystko ustalone i po niej zrobił się szum wśród kibiców którego młodzian się przestraszył .
Właściwie masz rację. Z drugiej jednak strony - trudno się dziwić. Zarówno on, jak i jego ojciec deklarowali że są wiślakami z krwi i kości i dla klubu są w stanie zrobić wiele.

No niby tak, ale z tego co pamiętam to nawet pojawiła się informacja że przedłuża kontrakt. A wtedy Franek palnął że Stolarski jest za słaby na grę w ekstraklasie. No to się zdecydował na Lechię....
Dlaczego nie potrzebujemy? Pomijając to że potrzebujemy dobrych piłkarzy to ja osobiście nie mam nic przeciwko temu jak gość nie gra albo ma lepszą ofertę i chce odejść nawet jak jest wychowankiem. Nie wymagajmy od wszystkich żeby byli Giggsami Osobiście uważam że modelowo działa akademia Legii i choć wiem że to nie ten poziom organizacji to chyba wszyscy powinni iść w tym kierunku. Wypromować i sprzedać
Źle mnie zrozumiałeś. Nie twierdzę że źle zrobił dlatego, że zmienił klub. Każdy zawodnik ma do tego prawo, szczególnie taki z kartą w ręku.
Jeśli faktycznie odszedł przez Smudę i jego wypowiedź że jest za słaby na ekstraklasę - to chłopak S.......IŁ PRZED KONKURENCJĄ. Poszedł do Lechii tylko dlatego że myślał, że miejsce w 1 składzie dostanie od razu. Chłopak ma 18 lat i uważał siebie za gwiazdę, nie rozumiał tego że żeby nią zostać trzeba zaprezentować i utrzymać pewien poziom sportowy. A w meczach w których dostawał szansę tego nie pokazywał. I jeśli nie rozumie że musi ciężko pracować by dostać miejsce w 1 składzie i później je utrzymać to wg. mnie nie potrzebujemy takiego kogoś.

Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Stary 12.07.2014, 10:51
Źle mnie zrozumiałeś. Nie twierdzę że źle zrobił dlatego, że zmienił klub. Każdy zawodnik ma do tego prawo, szczególnie taki z kartą w ręku.
Jeśli faktycznie odszedł przez Smudę i jego wypowiedź że jest za słaby na ekstraklasę - to chłopak S.......IŁ PRZED KONKURENCJĄ. Poszedł do Lechii tylko dlatego że myślał, że miejsce w 1 składzie dostanie od razu. Chłopak ma 18 lat i uważał siebie za gwiazdę, nie rozumiał tego że żeby nią zostać trzeba zaprezentować i utrzymać pewien poziom sportowy. A w meczach w których dostawał szansę tego nie pokazywał. I jeśli nie rozumie że musi ciężko pracować by dostać miejsce w 1 składzie i później je utrzymać to wg. mnie nie potrzebujemy takiego kogoś.
Z jednej strony, jasne, masz racje. Tylko postaw się na jego miejscu. Jak każdy chcesz grać a trener mówi że jesteś za słaby na ten poziom rozgrywek, nie to że przegrałeś rywalizacje albo że musisz poczekać na swoją szanse, jesteś za słaby. Jak ja bym usłyszał coś takiego to bym pomyślał że trener mnie nie potrzebuje i też bym szukał nowego klubu. Faktem jest też to że źle trafił, bo akurat do klubu który naprawdę urósł w ciągu ostatnich 6 miesięcy i Stolarski raczej nie pogra...
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2014, 11:10
Teraz Lechia wspomoże biedną Wisłę i wypożyczy jej wychowanków/synów marnotrawnych - Stolarskiego i Buksę...
Gdyby odłożyć na chwilę na bok kłopoty finansowe i konflikt kibiców z Wisłą SA to okazałoby się, że to świetny czas dla klubu żeby zbudować sportowe podwaliny przyszłości. Trzech młodych stoperów terminuje u profesora Głowackiego, Zając i Wójcik podpatrują wyjadacza Brożka, Kuczak i Lech zdobywają doświadczenie u boku Garguły i Stilica.
Wśród wszystkich trawiących Wisłę absurdów największym dla mnie jest wypożyczenie skrzydłowych ze złotej drużyny juniorskiej. Teraz kiedy nie mamy skrzydłowych (Nigeryjczyk i Haitańczyk na wylocie) Kamiński i Kościelniak poszli ogrywać się w niższej lidze...
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Stary 12.07.2014, 12:58
borsuk napisał(a):Wyświetl post
Teraz Lechia wspomoże biedną Wisłę i wypożyczy jej wychowanków/synów marnotrawnych - Stolarskiego i Buksę...
Gdyby odłożyć na chwilę na bok kłopoty finansowe i konflikt kibiców z Wisłą SA to okazałoby się, że to świetny czas dla klubu żeby zbudować sportowe podwaliny przyszłości. Trzech młodych stoperów terminuje u profesora Głowackiego, Zając i Wójcik podpatrują wyjadacza Brożka, Kuczak i Lech zdobywają doświadczenie u boku Garguły i Stilica.
Na moje oko trafiłeś w punkt (pisałem o tym na blogu), może to będzie czas który kiedyś będziemy wspominać jako początek karier tych chłopców. Szanse dostać po prostu muszą bo nie ma ma opcji żebyśmy zagrali rundę 14 zawodnikami wiec wszystko w ich rękach...
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 12.07.2014, 13:01
Z jednej strony, jasne, masz racje. Tylko postaw się na jego miejscu. Jak każdy chcesz grać a trener mówi że jesteś za słaby na ten poziom rozgrywek, nie to że przegrałeś rywalizacje albo że musisz poczekać na swoją szanse, jesteś za słaby. Jak ja bym usłyszał coś takiego to bym pomyślał że trener mnie nie potrzebuje i też bym szukał nowego klubu. Faktem jest też to że źle trafił, bo akurat do klubu który naprawdę urósł w ciągu ostatnich 6 miesięcy i Stolarski raczej nie pogra...
Ale przecież wchodząc do drużyny seniorów, grając w niej 1 sezon sam wiesz że na razie jesteś zbyt słaby na grę. Nikt miejsca Ci nie da "bo chcesz". Musisz zapierdalać na treningach żeby dostać swoją szansę.

A nasi skrzydłowi wrócą. W zimie. Gdy nagle okaże się że ktoś doznał kontuzji.

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.07.2014, 13:03
Pewnie któryś z nich zawali gola albo nie wykorzysta setki ale za cierpliwość trzeba płacić bo za rok możemy mieć dobrze przygotowanych zawodników w wieku 20 lat
A Jacek tylko czeka żeby opchnąc ich dalej za paczkę fajek
.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.07.2014, 11:50
Drużyna Musiała pokonała w pierwszym sparingu Dalin Myślenice 5:0. Ale nic dziwnego, skoro po przerwie na murawie zameldował się... Szewczenko Niestety nie Andrij, ale testowany napastnik Jewgien. Sprawdzani byli też stoper Bartosz Dyszy oraz lewy obrońca Bartosz Musiał.

Wisła II Kraków – Dalin Myślenice 5:0 (1:0)
1:0 Furtak 30’
2:0 Handzlik 62’
3:0 Handzlik 68’
4:0 Mordec 69’
5:0 Marszalik 87’

Wisła II Kraków: Zając Mateusz – Bartosz (46’ Szywacz), Zemło (46’ Kujawa), Dyszy (60’ Michniak), Musiał (60’ Janur) – Furtak (46’ Dziubas), Chlebowski (46’ Gulczynski), Buras (46’ Mordec), Guedes (46’ Handzlik), Witek (46’ Marszalik) – Wąsikowski (46’ Szewczenko)
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.08.2014, 18:11
Wisła przygotowując sie do sezonu wystąpiła w prestiżowym turnieju Generali Cee Cup, który rozgrywany jest w czeskiej Pradze. Organizatorzy turnieju po raz pierwszy w historii zaprosili do udziału drużynę Mistrza Polski Juniorów, którą w tym sezonie została właśnie Wisła. Niestety wiślacy występowali w turnieju w składzie dalekim od optymalnego, bez wielu piłkarzy występujących w finale Mistrzostw Polski Juniorów, a składy były oparte głównie na juniorach młodszych.

Zespół Białej Gwiazdy przegrał wszystkie mecze grupowe oraz o poszczególne miejsca i turniej zakończył ostatnim, 12.miejscu.

W fazie grupowej, wiślacy polegli z irlandzkim zespołem Bohemians 1905 (1:2, gol Mateusza Sabali) oraz z węgierskim zespołem Gyoru ETO FC (0:3). Krakowianie zajęli ostatnie miejsce w grupie B i turniej kończyli w gronie ekip walczących o miejsca 9-12. Tu niestety także krakowianie zawiedli. Polegli 0:3 ze Slavią Praga oraz 0:2 z czeską Mladą Boleslav (0:2).
Do finału dotarły ekipy AS Trencin ze Słowacji oraz węgierski Gyoru ETO FC. Finał, który rozegrany miał zostać w dniu dzisiejszym, z powodu obfitych opadów deszczu, został przełożony na dzień kolejny.

Trener Marzec dokonał przeglądu kadr, który ma mu dać odpowiedź czy juniorzy młodsi są w stanie rywalizować ze starszymi od siebie rocznikami.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.08.2014, 16:40
Jacek Bednarz nadal działa prężnie. Wisła Kraków nadal zabrania swoim kibicom przychodzić na mecze III 0ligowych rezerw.

Aby żyło się lepiej..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 07.08.2014, 17:57
http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie...a-stadion.html
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2014, 20:26
Dzisiaj 2 mecz i drugie zwyciestwo naszych rezerw w III Lidze - start ładny i obiecujący. Najważniejsze że chopaki w ostatnim sezonie obyli się z trzecią ligą. Oby jeszcze Franek w szerszym zakresie dawał się wykazać chłopakom w "jedynce"

Skład z dzisiejszego meczu:

Wisła II Kraków - Wolania Wola Rzędzińska 1:0 (1:0)
1:0 Tomasz Zając 45 min

Wisła: Bieszczad – Kolanko (56 min - Marszalik), Czekaj, Żemło, Witek – Bartosz (82 min - Szywacz), Lech, Gulczyński, Buras, Lucas (59 min - Mordec) – Tomasz Zając (75 min - Wójcik)
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.08.2014, 21:22
A Mateusz Zając siedzi na ławce na razie? Chętnie zobaczyłbym go w akcji (albo chociaż efekty ). No i to ogrywanie dalej tych juniorów w rezerwach... szkoda, że nie będą przez to w pełni sił do gry w I zespole, czyli mniejsze szanse na grę.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.08.2014, 21:50
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
A Mateusz Zając siedzi na ławce na razie? Chętnie zobaczyłbym go w akcji (albo chociaż efekty ). No i to ogrywanie dalej tych juniorów w rezerwach... szkoda, że nie będą przez to w pełni sił do gry w I zespole, czyli mniejsze szanse na grę.
Na lawce siedzi Bies...
Co to znaczy nie będą w pełni sil co czego do siedzenia na lawie
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 13.08.2014, 22:03
Na ławce w rezerwach. A w pełni sił do ew. wejścia na boisko, tym mniejsze szanse mają na grę jeśli grają pełne mecze w III lidze. Potem przyjdą kontuzje i będzie szok dla trenera...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.08.2014, 07:35
Na ławce w rezerwach. A w pełni sił do ew. wejścia na boisko, tym mniejsze szanse mają na grę jeśli grają pełne mecze w III lidze. Potem przyjdą kontuzje i będzie szok dla trenera...
O czym Ty piszesz ...
Smuda w 4 meczach zagral 14 zawodnikami....
Zrobil na 12 możliwych zmian 7...
Mlodych to on ma gleboko w dupie bo taki trener...
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 19.08.2014, 10:52
Po ostatniej kolejce nastroje lekko stonowane.
Juniorzy zebrali lekcję w Warszawie i choć warszawska prasa dumnie tytułowała ten mecz jako pogrom mistrza to w naszym składzie z ekipy mistrzowskiej zagrał w podstawie jeden piłkarz. Ale fakt jest faktem Wisła Kraków jest Mistrzem Polski. Legia potraktowała ten mecz bardzo prestiżowo zsyłając kilku zawodników z rezerw (tak też robiliśmy w decydujących o MP meczach poprzedniego sezonu) a cały mecz na żywo obserwował Koralik, który myślami chyba był w grupie LM. (Swoją drogą ciekawe jak często i czy w ogóle ktoś ze sztabu pierwszego zespołu Wisły regularnie obserwuje mecze naszych juniorów oraz piłkarzy rezerw – nie musiałby to by sam Smuda, ale normalnym by było, aby ktoś ze sztabu pojawiał się na tych meczach – opinie trenera Musiała i Banasiaka są cenne ale to nie wszystko).
Mecz pokazał, że tym razem walka o najwyższe cele może być trudna, ale to było wiadome już po poprzednim jakże udanym sezonie.
Swoją drogą ktoś wie jak dalej będą się toczyć rozgrywki CLJ – teraz mamy dwie grupy, zwycięzcy grup zagrają o mistrzostwo czy będzie bardziej rozbudowany system pucharowy?

Rezerwy jadą dalej trzeci mecz trzecie zwycięstwo. Młody zespół w poprzednim sezonie zaznajomił się z piłką seniorską i teraz widać, że to procentuje. Górna połówka tabeli (1-5) powinna być spokojnie do osiągnięcia.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 20.08.2014, 11:40
Wisła vs Bełchatów w CLJ na stadionie Wisły w najbliższą niedzielę o godz. 16:00.

Bilety w cenie 5 zł na sektor C do kupienia w piątek w restauracji "U Wiślaków" w godzinach 18 - 20.
I w dnu meczu przed wejściem na sektor C. Nie potrzebna jest Karta Kibica.

Mecz organizuje TS Wisła więc na stadion wejść będzie mógł każdy.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2014, 13:45
O 17:00 nasze rezerwy grają z Koroną II Kielce, transmisja meczu tutaj: http://live.malopolskatv.pl/
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 23.08.2014, 16:20
Od 18 minuty Wisła prowadzi po bramce Kuczaka (asysta Buras), minutę póxniej po dośrodkowaniu Zająca samobój po stronie Korony i już 2-0. Fajny ten weekend
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.08.2014, 09:38
Niezły mecz w wykonaniu rezerw. Gołym okiem widać, że na I kadrę gotowi są Czekaj, Lech, Kuczak i Buras...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 24.08.2014, 10:00
Jeżeli mówisz o Lechu i Kuczaku to Zająca też należy wspomnieć. I oglądając wczoraj mecz było widać, że Tomek gdy schodził do skrzydła to nie potrafi dobrze dośrodkować, więc wystawianie go na tej pozycji zanim na treningach opanuje tą podstawową umiejętność to głupota ze strony Frania.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.08.2014, 10:35
Przypomina mi się z Zającem historia, którą opowiadał Frankowski, że w Stanach mu kiedyś powiedział trener że będzie grał na skrzydle... odmówił gry, bo wiedział że nie potrafi i nie nauczy się na tej pozycji grać.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 24.08.2014, 10:43
Ktoś mi wczoraj na czacie pisał, że Małecki też był napadzior i go na skrzydło przestawili... wyszło mu na dobre? Chyba nie. Messiego też chcieli na skrzydle (wiem, że trochę z dupy, ale warunki fizyczne podobne) i też skończył w ataku.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.08.2014, 10:59
Ktoś mi wczoraj na czacie pisał, że Małecki też był napadzior i go na skrzydło przestawili... wyszło mu na dobre? Chyba nie. Messiego też chcieli na skrzydle (wiem, że trochę z dupy, ale warunki fizyczne podobne) i też skończył w ataku.
Każdy przypadek trzeba osobno rozpatrywać, Piszczkowi zmiana pozycji chyba nie zaszkodziła. Małeckiemu to na dobre nie wyszło nie ustawienie a jego charakter.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 24.08.2014, 11:18
Piszczek jest fizyczny, widać to po nim, ma budowę ciała i wzrost na obrońcę. Zajączek za nic tego nie posiada, a raczej już nie urośnie
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 24.08.2014, 11:24
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Niezły mecz w wykonaniu rezerw. Gołym okiem widać, że na I kadrę gotowi są Czekaj, Lech, Kuczak i Buras...
Ale Czekaj, Lech, Kuczak są w 1. kadrze.

Poza tym, jeżeli piszesz o Czekaju, to Ci nikt nie uwierzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów