The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2014, 16:23
Ciekawie się robi , FoodCare został oficjalnym sponsorem Akademi Piłkarskiej Wisły Kraków. Ciekawe czy to ten sponsor o którym była mowa jednak nie chciał się angażować jeśli nadal Bednarz będzie na stanowisku ?
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 27.08.2014 o godz. 16:30.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2014, 17:02
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Poza tym, jeżeli piszesz o Czekaju, to Ci nikt nie uwierzy
Uryga też 4 kolejki temu był drewniany. Upie...liliście się go jak rzep psiego ogona! Wystarczy jechać na mecz albo oglądnąć transmisję w necie...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.08.2014, 19:06
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Uryga też 4 kolejki temu był drewniany. Upie...liliście się go jak rzep psiego ogona! Wystarczy jechać na mecz albo oglądnąć transmisję w necie...
To są dwie różne pozycje , na defensywnym pomocniku niektóre braki przejdą , na stoperze nigdy .
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2014, 08:44
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Niezły mecz w wykonaniu rezerw. Gołym okiem widać, że na I kadrę gotowi są Czekaj, Lech, Kuczak i Buras...
To co napiszesz o wczorajszym meczu ? 0:2 w Sandomierzu. Z relacji osob na meczu wiem, ze to byl najnizszy wymiar kary - Bieszczad wyjal 3 setki. Zreszta Musial powiedzial dzisiaj w gazecie, ze byli bez szans.
Czekaj czerwona kartka. Do tego grali Lech, Zemlo, Kuczak, Buras i Zajac - moze to ostudzi jednak niektore glowy domagajace sie ogrywania juniorow w ekstraklasie.
Przyklad Stolarskiego tez pokazuje, ze Smuda sie nie mylil.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.08.2014, 09:04
Ma ktoś statystyke co ile spotkań Czekaj dostaje czerwoną? Myślałem, że pamiętna z Standardem nauczyła go czegoś, ale ciągle przewija się Czekaj - czerwona.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.08.2014, 09:51
art napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś statystyke co ile spotkań Czekaj dostaje czerwoną? Myślałem, że pamiętna z Standardem nauczyła go czegoś, ale ciągle przewija się Czekaj - czerwona.
może ktoś wreszcie zauważy, że ten człowiek za Chiny nie nadaję się na ekstraklasowe boiska...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.08.2014, 10:01
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To co napiszesz o wczorajszym meczu ? 0:2 w Sandomierzu. Z relacji osob na meczu wiem, ze to byl najnizszy wymiar kary - Bieszczad wyjal 3 setki. Zreszta Musial powiedzial dzisiaj w gazecie, ze byli bez szans.
Czekaj czerwona kartka. Do tego grali Lech, Zemlo, Kuczak, Buras i Zajac - moze to ostudzi jednak niektore glowy domagajace sie ogrywania juniorow w ekstraklasie.

A co powiesz o wczesniejszych spotkaniach gdzie Wislacy z latwoscia pokonywali duzo trudniejsze zespoly od Sandomierza?

nie zebym ich mial usprawiedliwiac, ale denerwuja mnie takie porownania i skupianie sie akurat na tym jednym meczu bo akurat gorzej zagrali w konsekwencji przegrywajac...

zawsze nalezy pamietac o najwazniejszym - MECZ MECZOWI NIEROWNY !!!!!

Twoim tokiem rozumowania 1 druzyna Wisly powinna w tym sezonie zdobyc minimum wicemistrzostwo Polski bo wygrali z Lechem i to na ich stadionie.. pojdzmy dalej... wygrali z Lechem, a zremisowali z Piastem Gliwice.. i gdzie tu logika? Twoim tokiem rozumowania powinni wygrywac wszystkie mecze (i walczyc z Legia) bo wygrali z Lechem - wicemistrzem Polski..

i tak samo nie skupiaj sie na meczu z Sandomierzem.. bo mecz meczowi nierowny, i za tydzien moga pokonac duzo lepszego rywala.. i wtedy beda odmienne komentarze...

tak juz jest, mogli miec gorszy dzien, zagrali najgorsze spotkanie w sezonie, zdarza sie, Barcelona tez nie wygrywa wszystko.

Nie pochwaliles ich za poprzednie wygrane, ale skarciles za jedna przegrana.
Malo eleganckie zachowanie... tak kazdy potrafi.. po trupach... nie tedy droga.
Ostatnio edytowane przez c. : 28.08.2014 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2014, 10:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy kibice nie rozumieją, że do momentu, w którym nie zmieni się "status" Wisły będą tu niewielkie szanse na ogrywanie naszych młodych piłkarzy. "Status" związany jest z aspiracjami władz i właściciela klubu.

Zupełnie inną sprawą jest obiektywna ocena umiejętności piłkarzy, którzy wygrali CLJ.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.08.2014, 10:59
U Czekaja kartki to nie wynik braku ogrania. Kondycje poprawisz, nawet zwrotność da się podnieść, ale on zwyczajnie nie ma głowy do gry na stoperze. Tutaj wszystko zależy od szybkości i trafności podejmowanych decyzji, a Czekaj jest zawsze 1.5 tempa spóźniony. Jak dla mnie to on jeszcze minimum 2 lata w rezerwach i to cały czas pracując z psychologiem, inaczej nic z niego nie będzie.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2014, 07:33
Być może temat poruszany jest już w innych wątkach, ja wybieram chyba ten wydaje mi się najodpowiedniejszy. Za oficjalną stroną: "Wszystkich kibiców Białej Gwiazdy zawiadamiamy, iż trwają rozmowy z władzami miasta Myślenice oraz z przedstawicielami klubu – Dalin, które mają na celu umożliwienie drużynie trenera Macieja Musiała gry na stadionie myślenickiego klubu przy udziale publiczności."
Nie wiem jak Wy ale ja p...lę takie coś. Dom Wisły jest przy R22 a nie z całym szacunkiem i bez urazy w jakichś Myślenicach. W tych kwestiach aspekt finansowy nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Baza treningowa - tak, mecze k..a NIE!
Sorry za "przecinki" ale mnie to naprawdę wnerwia
Ostatnio edytowane przez Barti : 11.09.2014 o godz. 07:35.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.09.2014, 07:49
Barti napisał(a):Wyświetl post
Być może temat poruszany jest już w innych wątkach, ja wybieram chyba ten wydaje mi się najodpowiedniejszy. Za oficjalną stroną: "Wszystkich kibiców Białej Gwiazdy zawiadamiamy, iż trwają rozmowy z władzami miasta Myślenice oraz z przedstawicielami klubu – Dalin, które mają na celu umożliwienie drużynie trenera Macieja Musiała gry na stadionie myślenickiego klubu przy udziale publiczności."
Nie wiem jak Wy ale ja p...lę takie coś. Dom Wisły jest przy R22 a nie z całym szacunkiem i bez urazy w jakichś Myślenicach. W tych kwestiach aspekt finansowy nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Baza treningowa - tak, mecze k..a NIE!
Sorry za "przecinki" ale mnie to naprawdę wnerwia
domem Wisły jest R22, ale granie bez kibiców jest tym bardziej bez sensu

w kwestii bankructwa klubu aspekt finansowy tez nie ma żadnego znaczenia? do każdego meczu rezerw trzeba dołożyć w tej chwili + 5 tyś złotych, w Myślenicach nie dość że będą go mogli zobaczyć kibice to wyjdziemy jeszcze na tych spotkaniach co najmniej na 0. Ktoś powie że to 'drobne', ale ziarnko do ziarnka ... a poza tym zawsze można wyjść do klubu z inicjatywą sponsoringu, jak się komuś nie podoba. Lata zaniedbań i mamy sytuację jaką mamy. Poza tym kiedys rezerwy grały już w Myślenicach i nikt nie widział w tym problemu.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2014, 08:03
Karherop
Faktem jest że mecze rezerw były już rozgrywane w Myślenicach. Mam też gdzieś co parchaci wypisują na ten temat w internecie. Zawsze mnie ten temat Myślenicki bolał bo uważam że w Krakowie też można zarabiać. Wystarczy odrobina marketingu i zysk będzie. Chociażby mecze z Unią czy Hutnikiem. Myślisz że takie mecze nie zwrócą się z nawiązką? Inna sprawa, że na meczu z Górnikiem z Libiąża była garstka kibiców, więcej było przyjezdnych a w barwach byłem tylko ja. To też jest ku...a żenada i coś z tym trzeba zrobić.
Ostatnio edytowane przez Barti : 11.09.2014 o godz. 08:05.
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.09.2014, 17:54
ktos sie orientuje o ktorej zaczyna sie jutro mecz juniorow w CLJ? mam zamiar sie wybrac, na stonach klubowych niewiele napisane, w terminarzu pzpn zaczyna sie 16.30, gdzies indziej znowu wyczytalem ze o 12. prosze o info.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.09.2014, 00:16
Chyba wszystkim umknął wywiad z Dariuszem Marcem. Mało optymistyczne wypowiedzi...
http://akademiawisly.pl/?p=4279
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.09.2014, 11:01
Raczej realistyczne z dawką optymizmu - coś cię zaczęło wreszcie dziać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.10.2014, 15:39
Wisla Krakow bierze udzial w turnieju "Future Talents Cup" dla druzyn U-17, oto wyniki:

Wisla vs. Sturm Graz 0:7
Wisla vs. Dinamo Bukareszt 0:4
Wisla vs. Partizan Belgrad 0:2

Cale mecze + wiecej informacji macie tutaj:

http://www.youtube.com/channel/UCDpXpFkL1-Kz93p8Ln-bIFw
http://www.futuretalentscup.com/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.10.2014, 11:17
Trochę tego nie rozumiem, że nasze rezerwy rozegrają w przerwie reprezentacyjne sparing z Wołyniem Łuck, 9 drużyna ligi ukraińskiej, a my w tym czasie rozegramy pikniki z drużynami okręgowymi. Ciekawe jakich zawodników weźmie tam Musiał.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.10.2014, 11:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Trochę tego nie rozumiem, że nasze rezerwy rozegrają w przerwie reprezentacyjne sparing z Wołyniem Łuck, 9 drużyna ligi ukraińskiej, a my w tym czasie rozegramy pikniki z drużynami okręgowymi. Ciekawe jakich zawodników weźmie tam Musiał.
Ponieważ te sparingi które gra 1 zespol to mecze w stylu "kolezenskim"....
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 07.10.2014, 16:39
Rezerwy zagrają jutro w Dębicy, wiadomo gdzie i czy będzie to mecz otwarty? Mam niedaleko to i bym wpadł, ale nie wiem, czy się da...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.10.2014, 09:49
Nie ma nigdzie takiej informacji, więc pewnie nie będzie to mecz otwarty dla kibiców. Ale najlepiej zadzwoń i się upewnij w klubie.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 08.10.2014, 13:04
Mecz na stadionie w Pustyni, który przez swoją budowę jest otwarty A ogólnie to na kartoflisku konkretnym, dziwię się, że ten ukraiński zespół chce tu grać.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 08.10.2014, 17:33
Byłem na meczu, powiem szczerze - jak na takiego rywala nieźle, świetnie wyglądał Żemło, jeśli naprawdę Franz uważa, że Dudka jest lepszy od niego to musi mocno Piotrka nie doceniać. Lech dobrze zagrał, dobry drybling ma, podaje całkiem nieźle. Sarki jak to Sarki, jak dostał piłkę to robił wiatr, ale że piłek dostawał mało... Czekaj mniej pewny od Bierzało czy Żemło, więc na razie chłopak niech sobie gra w 3 lidze. Zaliczył do tego 2 czy 3 solidne fuckupy przy wyprowadzaniu piłki i stałych fragmentach. Najbardziej zasmucił mnie Lucas - mało co mu wychodziło, trenerowi Musiałowi raczej nie spodobała się jego gra. Grał słabo, bał się piłki, a gdy już miał podawać to albo tracił, albo zagrywał niecelnie. Dobre zagrania na palcach jednej ręki. Zając jak to Zając, pobiegał, coś dryblował, coś strzelił, ale bez szału.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.10.2014, 22:02
A jak ma grać Lucas, skoro jest słabym grajkiem? Był hype na niego, ale jednak jego występy pokazują, że lepszy już nie będzie i nie ma co na niego liczyć w przyszłości.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 08.10.2014, 22:24
Zasadniczo to chłopak jest spalony - ma ojca prawie legendę a sam ma talentu niczym przeciętny kopacz z A-klasy. Jeśli ktoś go chce sprzedać jak najszybciej, jeśli nie kontraktu za nic nie przedłużać - nawet, jeśli zdąży się coś nauczyć to woli walki nie ma prawie nic.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 19.10.2014, 13:12
Derby w plecy 2-3
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 23.10.2014, 14:15
I w Polsce nikt nie zdaje sobie sprawy, że bez profesjonalizmu daleko nie zajedzie?

My ciągle staramy się iść w tym kierunku, żeby młodym zawodnikom to uświadamiać. Tłumaczyć, że oni pracują przede wszystkim dla siebie. Staramy się dotrzeć do ich psychiki. To jest właśnie moje pierwsze spostrzeżenie, które mi się rzuciło w oczy jeżeli chodzi o różnice między klubem polskim, a niemieckim. Oni już od samego początku – jako młodzi chłopcy – są uczeni , że to jest ich przyszły zawód i później się to przenosi na seniorów. Przyjeżdżają do klubu rano, a wyjeżdżają wieczorem, bo to jest ich praca i muszą się jej poświęcić.

http://akademiawisly.pl/?p=5175
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 23.10.2014, 14:20
Cytat:
"Przyjeżdżają do klubu rano, a wyjeżdżają wieczorem"
W Polsce to niestety najczęściej jest tak - "Przychodzą do klubu wieczorem, wychodzą rano".
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 27.07.2015, 16:19
Już jutro treningi wznowi Wisła Kraków U-15 (rocznik 2001), którą czeka intensywny sierpień. Podopieczni Rafała Wisłockiego pierwsze trzy tygodnie poświęcą na przygotowania do sezonu, a pod koniec miesiąca najpierw udadzą się do Łodzi, gdzie wezmą udział w Nike Premier Cup – nieoficjalnych Mistrzostwach Polski U-15, a później najprawdopodobniej pojadą do Niemiec na mocno obsadzony turniej.

http://akademiawisly.pl/w-sierpniu-w...zostwo-polski/
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.08.2015, 22:21
https://www.youtube.com/watch?t=174&v=YH4ouJ_SZsg
"Nasz" Francuz coś ukąsił, ktoś widział cały mecz?
Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Od: 02.2009

Stary 03.08.2015, 11:55
Co to za Francuz ? właśnie widziałem ze cos ukuł na tt Wojtowicza
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów