The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2009, 11:19
panowie proponuje nadac temu tematowi konwencje bardziej informacyjną czy dyskusyjną, a nie wrażeniowa i pisanie o zgodach, kosach i innych, przez osoby których jakoś z aktywnych na Wiśle nie bardzo można skojarzyć.

wycinam tylko te ostatnie bo mi sie nie chce przedzierac przez poprzednie strony
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.09.2009, 11:28
merphy napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie, mam nadzieję że na miejscu, co było nie tak wg delegata PZPN na transparencie wywieszonym wczoraj na meczu Wisła - Jaga o treści "GILEK 3-maj się" że trzeba było go zdjąć?

Bo ja nie wiem co tu jest faszystowskiego, antysemickiego, rasistowskiego, obelżywego czy tym podobnego...
Nie był zgłoszony przed meczem ?

Nie mówię, że to słuszne, ale to chyba zakłada ta nowa ustawa - zgłaszanie wszystkiego (flag, transparentów ect) do akceptacji.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 02.09.2009, 12:29
"Oberschleisen" raus

edit:

http://i30.tinypic.com/f50ns8.jpg
Ostatnio edytowane przez Krissu : 02.09.2009 o godz. 12:55.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.09.2009, 13:09
Ja rozumiem piro...mozna zrobic krzywde...ja rozumiem alko...nie kazdy umie pic... ale przypierniczac sie do flag to juz przegiecie paly. Oczywiscie sa jakies tam rasistowsko/propagandowo/nazistowsko/komunistyczno/antysemicko itp flagi ale o Oberschleisen sie czepiac ?
Tak...kibicujmy tylko poprawna polszczyzna. Kilka przyspiewek trzeba bedzie zmienic...

" Legia to brzydka pani, Legia niechciana jest, Legii trzeba nie lubic Legii CWKS" plus oczywiscie trzebe bedzie odpowiednio wszystko akcentowac i pamietac o ąę

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2009, 17:27
Kiedys to byly czasy ..race ,bengale ,i wszytsko to co wybuchało

cos sie dzialo ,szare i brudne stadiony nabieraly jakichs kolorytow

Dzis wszytsko nagle jest be,nic sie niepodoba ,kibic sprowadzony zostal do synonimu bandyta albo cham.,najlepej jaby caly stadion zajeli biznesmeni ogladajacy mecz z lozy i pijacy szampana za 5 tys zł.

Szkoda ze w takim kierunku to idzie(m.in wyplewieniu ultrasow pod pretekstem "szkodliwosci" ich dzialania) ...chca zrobic druga Anglie mam nadzieje ze sie sku***** om nie uda.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.09.2009, 18:15
a ja mam takie pytanie jedno :

Jaką celowość widzicie w poczynaniach kibiców Amici, w zaprzestaniu dopingu i tych tekstach typu : wzory flag chcecie dopingu mieć nie będziecie.
To samo pytanie kieruję do zachowania Legionistów którzy zaprzestali dopingu.

Przecież jasne jest, że pzpnowi nie zależy na tym żeby na stadionach było zajebiście, żeby był doping,
więc dla mnie taki wzór protestu czy też strajku (odejścia od zawodu ) ) mija się z celem i jak by nie było
jest trochę strzałem w stopę, czyż nie sądzicie ?

My mamy dbać o to żeby BYŁO kolorowo, głośno, rytmicznie itd a przez takie protesty nooo jakby nie było dajemy im malutkie zwycięstwa odnosić
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.09.2009, 18:26
W Polsce nigdy nie będzie tak jak w Anglii bo nasza liga jest słaba! Całego kolorytu w naszej szarej rzeczywistości dodają ultrasi swoimi oprawami, dopingiem i dobrymi wyjazdami! W Anglii jest piękna piłka, świetni piłkarze i nowoczesne stadiony... U nas jest Ultraska. Jeśli nam to odbiorą to będzie DRAMAT !
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2009, 18:36
Bati_NS_TSW napisał(a):Wyświetl post
a ja mam takie pytanie jedno :

Jaką celowość widzicie w poczynaniach kibiców Amici, w zaprzestaniu dopingu i tych tekstach typu : wzory flag chcecie dopingu mieć nie będziecie.

Przecież jasne jest, że pzpnowi nie zależy na tym żeby na stadionach było zajebiście, żeby był doping,
więc dla mnie taki wzór protestu czy też strajku (odejścia od zawodu ) ) mija się z celem i jak by nie było
jest trochę strzałem w stopę, czyż nie sądzicie ?
Owszem mija się, zaprzestanie dopingu działa na niekorzyść swojej drużyny a szanse na powodzenie akcji są niemal zerowe.
Pomimo tego, protestować trzeba. Są w końcu jeszcze inne formy protestu. Zaprzestanie dopingu powinno mieć jednak miejsce tylko w ostateczności.
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.09.2009, 19:07
Trzeba coś robić bo niedługo obudzimy się z rękom w nocniku. Przyjdziemy na stadion i będziemy siedzieć przez 90 min na dupie i oglądać jak nasi kopacze biegają po trawie. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem było by zorganizowanie jakiegoś ogólnopolskiego protestu i nie mówię tu o jakiś transach na stadionach bo to gówno da tylko coś większego
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.09.2009, 19:26
zaprzestanie dopingu na wszystkich stadionach (bo na jednym czy dwóch to mija się z celem) może przynieść więcej, niż może się wydawać. Zwykły kibic oglądający mecze w canal+ może się zrazić, gdy zamiast dopingu będzie słyszał bluzgi z trybun itp(a, że pojedynczy kibice bluzgają na złe zagrania piłkarzy to rzecz normalna. A to dobrze słychać w tv gdy jest cisza). I taki ojciec nie będzie chciał oglądać meczu np z 15 letnim synem. I w pierwszej kolejności tracić może na tym canal+, który wykłada kasę na sponsorowanie tego badziewia. Atrakcyjność spotkań spadnie, będzie przychodziło mniej kibiców. Mniej kibiców=mniej kasy dla klubów, które w tej sytuacji wg mnie również poszły by na małą wojenkę z PZPN-em w celu przywrócenia normalności na trybunach.
Bardziej radykalnym krokiem jest akcja pusty stadion. Ale co z tymi, którzy wydali kasę na karnety?

praca Zagłębia S.
http://i28.tinypic.com/2wdde3c.jpg
http://i31.tinypic.com/149nnzq.jpg
http://i29.tinypic.com/kcbe4z.jpg
http://i32.tinypic.com/wj88p0.jpg
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.09.2009 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.09.2009, 19:53
Lepsza byłaby pikieta w Warszawie. Gdyby tak zjechać z całej Polski w kilkadziesiąt tysięcy to by dopiero wszyscy byli posrani ze strachu.A gdyby to dobrze zorganizować , nie dać się sprowokować i mieć przedstawicieli kibiców z większości klubów to musieliby potraktować nas poważnie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.09.2009, 19:59
Bati_NS_TSW napisał(a):Wyświetl post
My walczymy z klubem, nie z pzpn. Za dwa lata okaze sie czy byla to walka skuteczna. Albo w sezonie bedzie frekwencja 20 tysiecy srednio albo 5 i wtedy obywatele zaczna pytac miasto czemu dalo 500 mln zlotych na rozrywke dla 5 tys ludzi i potem juz poleci domino. I tego nam zycz.

Cytat:
Lepsza byłaby pikieta w Warszawie. Gdyby tak zjechać z całej Polski w kilkadziesiąt tysięcy to by dopiero wszyscy byli posrani ze strachu.A gdyby to dobrze zorganizować , nie dać się sprowokować i mieć przedstawicieli kibiców z większości klubów to musieliby potraktować nas poważnie.
Własnie. Posrani ze strachu. Przez to masa policji, brak szans na brak prowokacji i strzelenie giga samobója.
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.09.2009, 20:02
SONNE napisał(a):Wyświetl post
Pomysł dobry tylko z drugiej strony czy nie przerodziło by się to w wielką awanturkę a druga sprawa czy nasze jebane media czy zrozumiały o co nam chodzi bo boje się że pojawiły by się komentarze że kibole się zebrali i protestują przeciwko wytępieniu hools ze stadionów i zaraz by się zrobiła afera
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 02.09.2009, 22:14
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/901618155
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.09.2009, 17:27
0 22 napisał(a):Wyświetl post
My walczymy z klubem, nie z pzpn. Za dwa lata okaze sie czy byla to walka skuteczna. Albo w sezonie bedzie frekwencja 20 tysiecy srednio albo 5 i wtedy obywatele zaczna pytac miasto czemu dalo 500 mln zlotych na rozrywke dla 5 tys ludzi i potem juz poleci domino. I tego nam zycz.
heh dokładnie, nawet nie możemy protestować przeciwko ustawie, bo klub jej nie realizuje. Zabrania oprawy i flag chyba że będą zgłoszone 4h przed meczem... ostatnio była zgłoszona kilka dni wcześniej to też nie pasowało. oBłędowski odpowiedział(negatywnie) w trakcie meczu. Flag też sami nie zgłosili (jak jest w ustawie) nawet na prośbę SKLW, ostatnio nie wpuścili żadnej poza Deyną (np Wielkie Księstwo Warszawskie), na jakiej podstawie akurat Deynę pozwolili? Oni żyją w swoim świecie, obudzą się jak będzie nowy stadion.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.09.2009, 19:57
Zagłębia czy wynajętych przez Zagłębie artystów? Pytanie bez napinki, czysto informacyjne.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.09.2009, 20:18
Zagłębie miało niedawno podobną (dużo rac), więc raczej ich. Ale co jeśli artysta jest kibicem Zagłębia?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.09.2009, 21:34
.......one euro2012 :(
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2009, 21:37
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Zagłębie miało niedawno podobną (dużo rac), więc raczej ich. Ale co jeśli artysta jest kibicem Zagłębia?
Może inaczej, czy ten artysta-kibic otrzymał zapłatę za swoje dzieło?
the end
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 04.09.2009, 07:30
oglądał ktoś wczoraj fakty po faktach ? Widziałem tylko końcówkę i usłyszałem tylko kilka bredni Tomaszewskiego, a wiem że całość poświęcona kibicom.

Dziękuje Alu
Powód: thx
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 05.09.2009 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Stary 04.09.2009, 11:04
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
oglądał ktoś wczoraj fakty po faktach ? Widziałem tylko końcówkę i usłyszałem tylko kilka bredni Tomaszewskiego, a wiem że całość poświęcona kibicom.
Tylko krótka końcowa część była poświęcona kibicom - a konkretnie protestowi Rzecznika Praw Obywatelskich, który dotyczył umieszczenia w internecie na stronie głównej policji zdjęć (zatrzymanych i nie tylko) kibiców zrobionych podczas różnych zajść na stadionach. Rzecznik zarzucił łamanie ustawy o ochronie danych osobowych i mecenas bronił jego stanowiska, a Tomaszewski..... jak zwykle "walka z kibolami usprawiedliwia... itd". W sumie część "Faktów po faktach" poświęcona temu tematowi trwała ok. 5 minut (wg mojej oceny - na zegarek nie patrzyłam )

Ależ proszę bardzo
Ostatnio edytowane przez Ala1955 : 07.09.2009 o godz. 08:40.
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.09.2009, 12:20
Ugotujemy i zjemy Irlandczyków!

Chore ceny biletów na nędzny sparing
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.09.2009, 16:26
czy flagę Nowa Huta reprezentacyjną,która była wczoraj za bramką, można przypisać do jakiegoś krakowskiego klubu czy są to tylko fani Reprezentacji ?

Odpowiedz cytując
nce
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.09.2009, 16:28
Z moich informacji sympatyzują z Hutnikiem.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.09.2009, 17:55
RWD napisał(a):Wyświetl post
Ostatni epizod - skardzione flagi. Tą sprawę można obracać w koło na wszlekie sposoby. Ty podałeś jeden, ja mogę podac odwrotny = ekipa Lecha, kreująca się na najbardziej honorową w Polsce toleruje niehonorowych przyjaciół, mało tego nie ogranicza się tylko do tolerancji ale również wspira ją w takich działaniach.
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Ty masz swoją rację, ja mam swoją.
Wtrace 3 grosze, bo pukacz czolek mogl nie zrozumiec sensu mojej wypowiedzi. Przed akcja z flagami zdarzaly sie incydenty, nazwijmy to sprzetowe, gdzie osoby od nas byly atakowane przez kibicow Wisly.
Incydenty jakich wiele, dla was pewnie nic szczegolnego, ale fakt jest faktem jedna ze stron nie potrafi/nie chce walczyc na normalnych warunkach. Akcja-reakcja, proste.
Cytat:
...ale zastanów się np (głupie porównanie mi wpadło do głowy ale dokończę) czy pozytywnie oceniałbyś Polaków, którzy po drugiej wojnie światowej uruchomili by krematoria i palili w nich Niemców tłumacząc "a bo Niemcy sami zaczęli"?
Faktycznie dziwne porownanie. Po wojnie czesc zbrodniarzy zostala osadzona, bowiem niedoszle ofiary mogly zeznawac i wspolpracowac z organami scigania. Jak to sobie wyobrazasz w naszym swiatku? Mamy na psach wskazywac palcem tych, ktorzy mieli w rekach siekiery?
Cytat:
Chyba jednak lepiej uważając się za kogoś z zasadami i honorem nie zniżać się do pogardzanego przez siebie stylu i skoro krucjatuje się przeciw frajerstwu to także przeciw frajerstwu swoich kolegów a nie tylko przeciew frajesrstwu wrogów.

Nie mam racji?
Troche masz, a troche nie. Jesli ktos jest niehonorowy w stosunku do nas, to odwdzieczamy mu sie tym samym i spora czesc z "najlepszych i najbardziej honorowych kibicow w Polsce" nie ma z tego powodu wyrzutow sumienia.

E:
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
zaprzestanie dopingu na wszystkich stadionach (bo na jednym czy dwóch to mija się z celem) może przynieść więcej, niż może się wydawać. Zwykły kibic oglądający mecze w canal+ może się zrazić, gdy zamiast dopingu będzie słyszał bluzgi z trybun itp(a, że pojedynczy kibice bluzgają na złe zagrania piłkarzy to rzecz normalna. A to dobrze słychać w tv gdy jest cisza). I taki ojciec nie będzie chciał oglądać meczu np z 15 letnim synem. I w pierwszej kolejności tracić może na tym canal+, który wykłada kasę na sponsorowanie tego badziewia. Atrakcyjność spotkań spadnie, będzie przychodziło mniej kibiców. Mniej kibiców=mniej kasy dla klubów, które w tej sytuacji wg mnie również poszły by na małą wojenkę z PZPN-em w celu przywrócenia normalności na trybunach.
Cale szczescie, ze ktos tu ma leb na karku.Przyklad: Rozgrywki Pucharu Ekstraklasy zostaly zakonczone i jakos nikomu nie spieszy sie,by ponownie je zorganizowac. A przypomne, ze w pierwszym sezonie zostaly zbojkotowane przez wiekszosc ekip. Odpuszczono wyjazdy, oprawy, doping i oflagowanie.
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 07.09.2009 o godz. 18:02.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.09.2009, 21:12
Cytat:
Spotters będzie siedział na trybunie, w kamizelce z napisem "policja".
reszta click

pojebani,ciekawe czy będzie skakać do "kto nie skacze ten z policji"
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 08.09.2009, 21:47
Cytat:
Od przyszłego roku na stadionach pojawią się tzw. spottersi, czyli policjanci w mundurach, których głównym zadaniem będzie rozpracowywanie środowisk kibiców.
Czyli siedzi sobie taki spotters w kamizelce i rozkminia środowisko kibiców... jak to ma niby wyglądać
Ekipy mocnych wrażeń będą siadać obok spottersa i rozmawiać o planowanej ustawce, tak by on usłyszał?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.09.2009, 05:54
South napisał(a):Wyświetl post
reszta click

pojebani,ciekawe czy będzie skakać do "kto nie skacze ten z policji"
Teraz to hasło nabiera sensu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.09.2009, 06:06
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Wtrace 3 grosze, bo pukacz czolek mogl nie zrozumiec sensu mojej wypowiedzi. Przed akcja z flagami zdarzaly sie incydenty, nazwijmy to sprzetowe, gdzie osoby od nas byly atakowane przez kibicow Wisly.
Incydenty jakich wiele, dla was pewnie nic szczegolnego, ale fakt jest faktem jedna ze stron nie potrafi/nie chce walczyc na normalnych warunkach. Akcja-reakcja, proste.
Faktycznie dziwne porownanie. Po wojnie czesc zbrodniarzy zostala osadzona, bowiem niedoszle ofiary mogly zeznawac i wspolpracowac z organami scigania. Jak to sobie wyobrazasz w naszym swiatku? Mamy na psach wskazywac palcem tych, ktorzy mieli w rekach siekiery?
Troche masz, a troche nie. Jesli ktos jest niehonorowy w stosunku do nas, to odwdzieczamy mu sie tym samym i spora czesc z "najlepszych i najbardziej honorowych kibicow w Polsce" nie ma z tego powodu wyrzutow sumienia.

E:

Cale szczescie, ze ktos tu ma leb na karku.Przyklad: Rozgrywki Pucharu Ekstraklasy zostaly zakonczone i jakos nikomu nie spieszy sie,by ponownie je zorganizowac. A przypomne, ze w pierwszym sezonie zostaly zbojkotowane przez wiekszosc ekip. Odpuszczono wyjazdy, oprawy, doping i oflagowanie.
Bez urazy, ale dawno nie czytałem równie żenującej odpowiedzi.

Jak w przedszkolu...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2009, 08:17
Wszystkie niehonorowe i zenujace akcje Lecha usprawiedliwiono jakimis rzekomymi anonimowymi napasciami wislakow ze sprzetem na lechitow. Tak jakbysmy mieli nawzajem milion okazji do takich spotkan
Nieweryfikowalne farmazony sa najlepsze bo jak odeprzec "argument" w stylu "ktos cos komus gdzies kiedys i dlatego teraz tak a nie inaczej"
co bedzie nastepne? Moze zamiast setek zimnych ogni rzucicie w nasz sektor np. koktajlami molotowa bo juz macie przeciez gotowe usprawiedliwienie w stylu "prosze pani bo jeden wislak kiedys postraszyl nozem na wakacjach nad jeziorem Wdzydze dwoch piknikow z Lecha"
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów