The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2009, 10:57
Cracovii 180 we Wrocławiu

jak widać zaczynają z wysokiego CE
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.08.2009, 11:07
nie nabijaj się z nich, bo to co wczoraj pokazaliśmy w Sosnowcu chwały na pewno nam także nie przynosi...
Ostatnio edytowane przez Oress : 02.08.2009 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 02.08.2009, 12:51
Zgoda, ale oni mieli pierwszy wyjazd i to bardzo atrakcyjny....
180 wg Śląska, 217 wg KSC
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Stary 02.08.2009, 14:02
mecz z Ruchem też jest bardzo atrakcyjny, też pierwszy ligowy wyjazd, i na domiar tego mieliśmy dwa razy bliżej.
Patrzmy najpierw na siebie, potem sąsiadkę krytykujmy...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.08.2009, 14:07
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co sie sprzeczać zobaczymy ilu Nas będzie w Lubinie
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 02.08.2009, 23:42
Proud napisał(a):Wyświetl post
zresztą....jakby nie mówić, Powstanie Warszawkie pomimo heroicznej walki Powstańców zakończyło się porażką...i to z góry wiadomą
Może min. z tego powodu należy im się pamięć i te parę programów w TV.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.08.2009, 00:15
Może jakiś Legionista mi napisze, co tam się na Łazienkowskiej na trybunach dzisiaj działo? Słyszałem jakieś przyśpiewki okraszone gwizdami (wydawało mi się, że śpiewała jedna część trybuny, a druga na nich gwizdała), potem cośtam "Gdzie byliście..." (reszty nie dosłyszałem) i "Mistrzem Polski jest Legia" na samym końcu, a potem cisza. Ktoś by mi to rozwinął? Znowu jakieś podziały w Legii? Znowu kibice Legii vs kibice ITI?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.08.2009, 01:12
Za relacją kumpla z (L) - "Gdzie żeście byli, jak waszych braci wciąż bili", chodzi o Kopenhagę oczywiście. Na co część krytej odpowiedziała gwizdami i buczeniem. Ciąg dalszy protestu się szykuje.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.08.2009, 01:51
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
Może jakiś Legionista mi napisze, co tam się na Łazienkowskiej na trybunach dzisiaj działo? Słyszałem jakieś przyśpiewki okraszone gwizdami (wydawało mi się, że śpiewała jedna część trybuny, a druga na nich gwizdała), potem cośtam "Gdzie byliście..." (reszty nie dosłyszałem) i "Mistrzem Polski jest Legia" na samym końcu, a potem cisza. Ktoś by mi to rozwinął? Znowu jakieś podziały w Legii? Znowu kibice Legii vs kibice ITI?
Konflikt się pogłębia, wiosenny rozejm kończy i takie tam
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 03.08.2009, 09:53
Gwizdali na "Kopenhaga-Prowokacja" a jak potem zaśpiewano zacytowaną, to ni z tego i z owego były brawa, nie wiem o co tym ludziom chodzi. Z resztą nie ma co rozpamiętywać, tacy ludzi znajdują się od początku konfliktu i jeszcze wcześniej, dach krytej spotęgował te parę gwizdów, które swoją drogą pojawiły się dopiero przy stanie 4-0, jakby przy pozytywnym wyniku nie można było już wyrażać poglądów
Odpowiedz cytując
rafaelo
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2009, 11:43
Są juz wyniki glosowania na najlepsze choreo wiosny
Wygrywa 1.Lech (Livin' La Vida Loca) 2.Legia (Pryłapani na dopingu)3.Widzew(Miasto grzechu)
Nasze przezentacje nie zdobyły wiekszego uznania niestety, 11 miejsce Plaudite Cives a 21 Lepiej kraść niz robic oprawy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.08.2009, 18:44
TSNH napisał(a):Wyświetl post

Równasz do KSC pod wzgledem wyjazdow

Rownajmy do Lecha czy Widzewa a nie do ekipy typu Cracovia.

(choc prywatnie moje zdanie jest takie ze dorównalbysmy wyjazdowo im dawno ale nie ma "parcia")

U siebie do nikogo rownac nie musimy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.08.2009, 21:45
Perełki z relacji meczu Legii z LegiaLive
Cytat:
Ochrona nie wpuściła bębna, oprawy i flag, bo "nie zostały wcześniej zgłoszone"

Ciekawe, że Broendby ma i flagi, i bęben a nawet flagi na kijach...

Argument szefów ochrony na Legii: "nie można wnieść flag, megafonu i bębna bo są niezgodne z regulaminem meczu. Z regulaminem będzie się można zapoznać... po meczu"

Staruch mimo braku megafonu wszedł na gniazdo i wygłosił przemowienie. Pomimo żenującego zachowania władz klubu doping ma być od początku do końca!

A w regulaminie stadionowym nie ma ani słowa o tym, że trzeba zgłosić wnoszenie flag i megafonu. No cóż...

Chyba, że uważamy flagi i bęben za "broń, niebezpieczne przedmioty, pirotechnikę, napoje alkoholowe, pożarowo niebezpieczne, środki odurzające bądź substancje psychotropowe"

80′ Kibice "odpalili" fikcyjne race odliczając od 10 do 0 i "rzucili" je na murawę, szydząc z histerii klubu przed tym spotkaniem
Ochrona chyba uogólniła pojęcie "niebezpieczne przedmioty". Megafonem można ogłuszyć, bębnem przyje**ć, flagą udusić, oprawą... to zależy jaka to była oprawa.
Ładne jaja.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.08.2009 o godz. 21:52.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.08.2009, 21:49
A widelec można...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 06.08.2009, 22:42
To co robi ITI to jest niepojęte...

Zabranie bebna,megafonu,no takich jaj to dawno nie bylo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 06.08.2009, 22:50
http://www.youtube.com/watch?v=Ya2eYVasBeI

Sektórówka kibiców NAC Breda z dzisiejszego meczu.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.08.2009, 22:25
Zna ktos slowa tej przyspiewki co ja spiewali kilka razy na naprawde fajna nute: "Zagłebie,Zaglebie..."?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2009, 08:10
o co chodziło z tym haslem na wczorajszym meczu: Kajakarzu - czas spływać ?

do kogo to było skierowane?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Stary 08.08.2009, 08:26
Proud napisał(a):Wyświetl post
o co chodziło z tym haslem na wczorajszym meczu: Kajakarzu - czas spływać ?

do kogo to było skierowane?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 08.08.2009, 09:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Zna ktos slowa tej przyspiewki co ja spiewali kilka razy na naprawde fajna nute: "Zagłebie,Zaglebie..."?

Z ciekawosci, ponco ci to? Bedziesz sobie nucil pod prysznicem?
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2009, 15:24
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tylko to:

http://w619.wrzuta.pl/audio/5jq2gr50Ni1/zaglebie
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2009, 15:57
wczoraj na meczu Zagłębia z Wisłą około 50min (53 chyba) rozległy się gwizdy i okrzyki ''wyp...... '' ( Zagłębie krzyczało), o co chodziło?
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 08.08.2009, 16:07
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawosci, ponco ci to? Bedziesz sobie nucil pod prysznicem?
Chodzi mi ta przyspiewka po glowie i dlatego chce ja posluchac ,chyba sam przyznasz ze wsrod wszystkich przyspiewek na polskich stadionach sa lepsze i gorsze i kazda z druzyn ma swoja charakterystyczna i czesto tez kibice wymyslaja nowe sposoby spiewania kibicowania zeby urozmaicic mecz
Wisła ma HSV
Pejsy miały lokomotywe (ale juz na mecze nie chodza ) to jej nie spiewaja
Lech cos tam o KKS itd.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 08.08.2009, 20:27
Za co Bełchatów mial zamkniętą tą swoją głowną trybune, oraz czemu pusty sektor gości

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2009, 20:30
No trzeba przyznać że te przyśpiewka Zagłębia bardzo ciekawa. Zajebiście im wychodziła i co najważniejsze wpada w ucho. Również chciałbym zobaczyć jakiś filmik.

Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2009, 20:49
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Za co Bełchatów mial zamkniętą tą swoją głowną trybune, oraz czemu pusty sektor gości
1. Bodajże będzie dach robiony na tej trybunie.
2.Widziałem kilkanascie osób w klatce w barwach. Może niedojazd? Bo chyba organizowali normalnie wyjazd.
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 09.08.2009, 00:10
putinm napisał(a):Wyświetl post
1. Bodajże będzie dach robiony na tej trybunie.
2.Widziałem kilkanascie osób w klatce w barwach. Może niedojazd? Bo chyba organizowali normalnie wyjazd.

Jaga jechala ale nie dojechała,jakies problemy z psiarnią

tez mi sie podobala przyspiewka Lubina na dwie strony
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.08.2009, 23:12
RWD napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to sprawa waszej fuzji mało mnie interesuje, nie czytałem wnikliwie tego temu i nie mam pojęcia jakie Wy macie o tym zdanie. Dla mnie wszystkie te fuzje są jednakowe - granie na licencjach innych drużyn czy po prostu przechwytywanie innych to spory minus. Nie ważne czy w wykonaniu GKSu Tychy, Lechii Gdańsk, Śląska Wrocław, Polonii Warszawa czy Lecha Poznań.
Dla mnei.
U niektórych jednak widzę niepokojący syndrom. Nasza fuzja jest nasz a wasza jest chujowa. I to mnie bawi. Bez względu na to jak osoby zainteresowane ładnie ubiorą to w słowa i jak wszystkim wytłumaczą.
I tu też nawiąże do swojego stwierdzenia o kibicowskiej POLSCE C - właśnie przedstwiciele takich ekip do znudzenia będą naśmiewać się z disco polo na Konwiktorskiej a temat Lecha przemilczą bo Leszek jest trendy.
To w koncu interesujesz sie, czy nie? Jesli nie widzisz roznicy miedzy fuzjami Lech-Amika, Polonia-Dyskobolia, czy chociazby Pogon-Piotrcovia, to proponuje zaglebic sie w temat i sprawdzic, jak to dokladnie wygladalo. Ale znajac zycie nie masz czasu na bzdury, wiec proponuje dyskusje na tematy, w ktorych wiemy o co chodzi
Cytat:
Mało do mnie przemawia fakt o prehistorii waszych trójmijskich przejść. Umówmy się ale lata dziewięćdzisiąte nie by były już latami osiemdziesiątymi gdzie te rotacje były o wiele wile częstsze i nieraz mało przemyślane, chaotyczne - ktoś gdzieś coś zaśpiewał więc zrywamy. Lata dziewięćdziesiąte to już świadome dobieranie ekip, tworzenie się triad, opozycji, trójkątów. I w takim wypadku dla mnie zaprzyjaźnienie się z worgiem swoich dotychczasowych przyjacioł to jakiś sakramncki kosmos - tak jakbym miał tpfu jeździć za 2 lata na tpfu Arkę.
I co, po tym poznaje sie "powazana" ekipe? W skrocie - zmienialismy zgody(jak pewnie 90% ekip w Polsce), jestesmy niepowazani przez Wisle i jej znajomych. Szczerze mowiac, nie wiem za bardzo jak sie odniesc do takich zarzutow, skoro bierzesz pod uwage sytuacje takiego kalibru.
Cytat:
Podobna sytuacja jak dla mnie z Łodzią - owszem, może i nazwanie całego tego burdelu układem jest nieco na wyrost ale każdy mający dostęp do informnacji o półświatku kibicowskim wie co było na rzeczy, nie były to jeszcze czasy tak natężonych i zgranych koalicji chuligańskich jak teraz (wymóg czasów niestety i powstają takie kurioza jak ksg/gks, lech/łks), troszkę to inaczej wyglądało. Już sam przeskok na meczach repry Widzewa na stronę Lecha wprost spod skrzydeł Legii i ogólnie rodziny koalicji świadczył o pozytywnych stosunkach, było wiele innych punktów świadczących o tym co się dzieje na trasie oznań-Łódź i to wcale nie było owianę jakąś tajemnicą wśród kumatych.
I nagle źródełko łódzkie wysycha, pojawia się Ruch który odciąga Widzewa od poznańskiech szlaków i jest kosa (co zrozumiałe) ale i niedługo potem układanie się z ŁKSem. Już nie wspomnę o stosunku ŁKSu do waszej zgody Arki.
Jak dla mnie to abstrakcja i chwianie całym światkiem kibicowskich zasad. Przez ekipę niby stojącą na straży tychże.
Czyli mozna powiedziec, ze Widzew jest kolejna malo-powazana ekipa?
Z tego co kojarze, to przez pewien czas istnial uklad jednoczesnie z Widzewem i Ruchem. Kilka meczow repry zostalo zaliczonych tym wlasnie skladem. Potem "cos" sie popsulo i uklady z Ruchem przestaly byc neutralne.
Cytat:
Nie pisanie o zgodach w złym tonie w tym temacie nie zmieni tego że to tolerujecie i na tym sytarczy zakończyć temat bo nie ma sensu pisać o wieszaniu skradizonych flag bo odpiszesz że nie komentujesz bo zgoda. Prawda?
Jakakolwiek kradziez flag (czy to w Gdansku, Krakowie, czy szalona proba ataku waszych ziomkow z Wroclawia na nasz magazyn ) jest nieetyczna z kibicowskiego punktu widzenia. Wieszanie skradzionych flag tak samo. Jednak w tym przypadku zlamanie zasad kibicowskich mozna tlumaczyc jednym - skoro
sam je lamiesz, nie mozesz wymagac od innych, by ich przestrzegali. Co wcale nie oznacza, ze wiekszosc osob od nas popiera takie podejscie.
Cytat:
Nie że jesteście źli - ale że niektórzy mają inny kąt patrzenia i nieco inaczej Was oceniają niźli ogół.
A dlaczego to zobaczysz jak się będziesz zajmował tym 20-30 lat, w takiej perspektywie bycie na topie przez jakiś okres nie jest wszystkim co najważniejsze. Jest coś ważniejszego - trwałość tego wszystkiego, niezmienność w przekonaniach, podążanie wyznaczonym szlakiem itp - chyba zrozumiesz o co mi chodzi
Powtorze po raz ktorys z kolei - nie oczekujemy, ze wszyscy beda piac z zachwytu nad kazda nasza akcja, oprawa, wyjazdem itd. Krytyka jest potrzebna, lecz bez kwiatkow w postaci klamstw, czy manipulowania faktami
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.08.2009, 15:44
bbbnba napisał:
Cytat:
Wieszanie skradzionych flag tak samo. Jednak w tym przypadku zlamanie zasad kibicowskich mozna tlumaczyc jednym - skoro
sam je lamiesz, nie mozesz wymagac od innych, by ich przestrzegali.
Czyli ci co wam je przywieźli, przestrzegają te zasady ? Bo w dobrej komitywie jesteście.
Póknij się w czółko ! I to tak mocno.
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.08.2009, 20:42
Temat fuzji może pominę - irytuje mnie to że do jednych podchodzi się tak, do innych inaczej ale ok, zrzucę to na karb tego że poprzez ignorancję nie znam szczegółów i różnic między tymi wydarzeniami.
Kolejny podpunkt o mieszaniu w kotle zgód i robieniu z tego bliżej niezidentyfikownej zupy.
Są zmiany, owszem, w kibicowskiej mapie Polski, ale jak dla mnie z poważnych ekip jesteście ewenementem, niestety w złym tego słow znaczeniu.
Dlaczego?
Dlatego że mało jest przypadków by ktoś tak diametralnie zmianiał cel lokowania swych "uczuć".
Bałtyk - Arka, Widzew-ŁKS.
Wiem że ten drugi przypadek to nie zgody, kumam miałkość powagi tych układów i to że w każdej chwili można się od nich odciąć słowami "ach, przecież to nie było nic poważnego" itp ale z mojego punktu widzenia jest to bardzo dziwne przy ekipei tego kalibru jak Lech.
Jest to moje zdanie, bo je tutaj prezentuje, nie jak napisałeś "jestesmy niepowazani przez Wisle ..."
To już musiałbyś rozmawiać z wszystkimi. Nie siedzimy i nie dyskutujemy o tym na Wiśle, choć każdy ma różne grona znajomych z różnych klubów i akurat wśród moich znajomych podczas rozmów na takie tematyokazuje się że moja ocena nie jest odosobniona.
Przywołujesz przykład Widzewa więc Ci powiem o nich że tak samo w swoim czasie większość Polski wydaje mi się była zawiedziona ich postępowaniem. Zerwanie wszystkich mniejszych, ale długich, zgód w jednej chwili, bez powodu, ot tak by podnieść swoją rangę było ruchem śmiesznym. Pewnie że z perspektywy czasu wyszło to dla nich chuligańsko na plus bo skumali się z Ruchem i robią to czego z Karpatami, Stalą Rzeszów, Chrobrym itp by nie zrobili.
Tylko czy siła chuligańska jest jedynym wyznacznikiem życia kibica?
Czy poszanowanie dla przyjaciół, bycie wiernym swoim tradycjom ma się iśc jebać w 21 wieku?
Moim zdaniem nie.
I teraz czasem mi się pojawia uśmiech na twarzy jak czytam jakąś relację Widzewa i napotykam się o delegacjach Stali Rzeszów u nich czy ich w Rzeszowie itp.
I'm sorry nie kupuję tego - pierw spławiamy przyjaciół bo są niby leszczami a potem się odwiedzamy w ramach "netralnych" delegacji?
Dla mnie to śmieszne - takie mam zapatrywanie na trybuny.
Piszesz o układzie Waszym z Widzewem i Ruchem na reprę. Otóż kolego nieco wcześniej ten sam Widzew jeździł na reprę z nami, działał w ramach Koalicji a na własne oczy widziałem jak szukali sprzymierzeńców na życie pozareprezentacyjne że tak to nazwę. Na własne oczy bo min do nas podbijali.
Ale mniejsza z tym już patrząc tylko na reprę można było się uśmiechnąć z tego szuakania silniejszego partnera i przejścia do zantagonizowanego obozu.
Dla mnie to niepojęte.
W jakiś diametralny sposób nie rzutuje to na ocenę Was czy Widzewa w moich oczach ale daje do myślenia i wrzuca do worka ekip, które po to by być na topie mogą zrobić różne dziwne rzeczy.

Ostatni epizod - skardzione flagi. Tą sprawę można obracać w koło na wszlekie sposoby. Ty podałeś jeden, ja mogę podac odwrotny = ekipa Lecha, kreująca się na najbardziej honorową w Polsce toleruje niehonorowych przyjaciół, mało tego nie ogranicza się tylko do tolerancji ale również wspira ją w takich działaniach.
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Ty masz swoją rację, ja mam swoją.
Tak naprawdę obie mogą być prawdziwe
...ale zastanów się np (głupie porównanie mi wpadło do głowy ale dokończę) czy pozytywnie oceniałbyś Polaków, którzy po drugiej wojnie światowej uruchomili by krematoria i palili w nich Niemców tłumacząc "a bo Niemcy sami zaczęli"
?
Chyba jednak lepiej uważając się za kogoś z zasadami i honorem nie zniżać się do pogardzanego przez siebie stylu i skoro krucjatuje się przeciw frajerstwu to także przeciw frajerstwu swoich kolegów a nie tylko przeciew frajesrstwu wrogów.

Nie mam racji?
...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów