|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiem, ze powinny byc przysiady ze sztangą, ale miałem skręcone kolano i do tej pory nie wrócił mi pełen zakres ruchu w kolanie. Gdybym robił sztangą i mi zablokowało kolano w przysiadzie to by była kaplica, sztangielkami sie wyratuje
Duzą to robi roznice? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
no porządny ciężar, jak dla mnie można tylko na sztangę założyć, ze sztangielkami gorzej, ale jak miałeś kontuzje to jak najbardziej może być, bo i tak nie ma co szaleć z ciężarem
uważaj na to kolana i szczególnie dobrze się rozgrzewaj i naciągaj przed robieniem nóg. Też miałem od zawsze problem z kolanem prawym, teram miałem dłuższą przerwę od siłki, ale wracam niebawem ![]() ![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
hej
możecie polecić jakąś fajną siłkę w okolicy Placu Bohaterów Getta? może od razu posiadacie jakieś ceny? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z tego co mi wiadomo , dobrą silownia jest CHAMPION. Cena za miesiąc to 75zł
i posiadasz 30wejściówek. Znajduje się zaraz za Mostem Grunwaldzkim.
Ostatnio edytowane przez ManiekTS : 10.01.2011 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kazimierz, ul Krakowska "Multi Fitness" karnet 3 wejścia w tygodniu na miesiąc 56zl (chyba kiedyś tyle kosztował jak tam chodziłem) na Koronie jeszcze jest, ale to już full wypas, cena niestety też kumpel płacił 115zl
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
chodzę do Championa i ogólnie klimat pierwsza klasa, lecz co raz gorzej ze sprzętem i dość dużo żydków, ale w okolicy według mnie jedna z lepszych siłowni. Cena 75 i z tego co wiem nieograniczone wejścia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Witam. Gram w kosza i mam zamiar zapisać się do jakiegoś klubu. Jednak mam niski wzrost i tu moje pytanie: czy znacie jakieś ćwiczenia na podwyższenie wzrostu. Gdzieś czytałem (chyba na SFD), że Micheal Jordan urósł bardzo dużo w klasie licealnej. Czytałem też o różnych zwisach na drążku. Może Wy macie jakieś doświadczenia czy coś.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogólnie jest teoria że ćwiczenia złożone (szczególnie przysiady) stymulują wytwarzanie hormonu wzrostu w organizmie, co ma pozytywny wpływ na wzrost. Ale a praktyce to wygląda tak że ile masz urosnąć tyle urośniesz bo to jest związane z genami, ćwiczenia mogą to tylko nieznacznie spowolnić, przyspieszyć. Szukałem i czytałem o tym dużo bo sam jestem niski ok 171cm i myślałem że coś się na to poradzi, ale nie jest tak kolorowo niestety.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
jakie ćwiczenia polecacie na rozwój mięśnia czworogłowego i dwugłowego... mogą być również takie które mogę zrobić w domu bez sprzętu...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
przysiady wykroki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
+ jak masz pilke do cwiczen badz taśme to zrobisz dużo więcej ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Da sie jakies formy przysiadow wykonywac majac poczatki dyskopatii?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio dość sporo trenowałem ale musiałem zaprzestać bo boli mnie kolano i coś mi w nim chrupie przy wchodzeniu po schodach czy robieniu przysiadu, co to może być?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Miałem podobnie z łokciami, chociaż na początku myślałem, że to sprawa złej rozgrzewki. Wpieprzaj Artresan, pomaga. Blondas napisał(a):
No i polecam znaleźć jakąś dziewczynę, która by Ci mogła dobry masaż codziennie robić .
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 19.01.2011 o godz. 22:34.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
trening wyglada tak
pon,sr,pt - silka obwodowo i areobwy 1.5h wt i czw - basen 45 min sobota, niedziela wolne problem polega na tym ze przy wiekszej niz srednia intensywnosc po prostu slabne , blisko omdlenia , najczesniej zdarza to sie na basenie gdzie pod koniec przyciskam , czego mi brakuje , konkretnego zarcia? witamin/mineralow? jakis izotonikow? co jest czego nie jesc przed treningiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Może to być przetrenowanie, zły trening, zła dieta (głównie posiłek przedtreningowy), brak witamin i minerałów też, słaba regeneracja... Napisz coś więcej. Jaki wiek, staż, przynajmniej zarys diety, jak wygląda trening, czy pijesz wodę podczas treningu, ile sypiasz... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
godzilla..moze zacznij pić CARBO w czasie treningów i po
![]() ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W czasie treningów wystarczy woda mineralna. A od razu po treningu/aerobach uzupełnij węglowodany proste. Nie trzeba od razu Carbo. Ja polecam wszamać dwa bananki
Ewentualnie wypić 250 ml wody z miodem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jesli chodzi o sam trening silowy to typowa obwodowka wiec bledu byc nie moze, areoby rowniez, problem chyba jest w diecie, wiek 21 lat, 90kg, 180cm, obecnie jestem na redukcji stad ten basen i areoby, szamie spalacza olimpowskiego, po treningu bcaa i wegle[johurty czy cos prostego] witaminy treca, spie min 8h, srednio 10, na treningu mam 0.75 izotonika i 0.75 wody, na basenie nie uzupelniam bo jestem caly czas w wodzie swoja czy zbyt duzy posilek przed basenem moze mnie oslabic?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witaminy - ok. Na redukcji nie możesz ich lekceważyć, więc bierz po 2-3 kapsy.
Mimo iż jest to obwodówka, to pamiętaj też, żeby nie brać za dużych ciężarów. Ważniejsza jest technika. No i odpowiednie przerwy. Izotonik, woda też ok. Pamietaj, żeby pić mineralkę a nie źródlaną. Jogurty to nie za dobry pomysł. Tak jak wcześniej napisałem - od razu po treningu/aerobach jedz 2 banany, wypij wodę z miodem, sok z 100% pomarańczy. Ewentualnie Carbo - polecam Hi Teca Także z tego co piszesz wina rzeczywiście może być po stronie diety. Tym bardziej, że to redukcja. Samopoczucie na siłowni głównie zależy od posiłku przedtreningowego - powinien być on bardzo wartościowy w białko i WW złożone. Ale i innych nie zależy tez lekceważyć 5-6 posiłków dziennie co 2-3h. Białko na poziomie 2,5g/kg masy ciała, węglowodany 2-3g/kg i tłuszcze ok. 0,8g/kg. Przed i po treningu bez tłuszczy, na noc nie jedz węglowodanów. BIAŁKO: pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, cielęcina, ryby, jaja, może też być na noc chudy twaróg, choć przy redukcji staraj się jeść go rzadziej. WĘGLOWODANY: Ryż brązowy, ewentualnie biały, makaron razowy/durum, kasze, płatki owsiane, rzadziej pieczywo żytnie pełnoziarniste TŁUSZCZE: Oliwa z oliwek, olej lniany, olej z pestek winogron, tłuszcze rybie, tłuszcze z jaj. Rano też można jeść orzechy, słonecznik, dynia i inne nasiona... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wchodzi w gre przetrenowanie lub za duza intensywnosc treningow ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może też być taka ewentualność. 3 treningi i do tego 5 aerobów to jednak nie mały wysiłek.
Jeśli zrobiłeś duży przeskok, np. miałeś trzy normalne treningi i nagle dodałeś 5 aerobów to jest to bardzo możliwe. Zarówno treningi jak i dieta powinny być dodawane stopniowo. Nie można od razu przejść z małej intensywności na dużą. Dzisiaj masz 3 treningi i 2 aeroby, za tydzień dodajesz jeszcze jeden dzień aerobowy, itd. To samo z czasem aerobów. Należy zacząć od 30 min i stopniowo zwiększać. Tak samo jeśli już jedziesz długo przy takim treningu, to tez możesz być przetrenowany. Jeśli dieta, regeneracja i cała reszta jest ok, to zrób sobie tydzień przerwy. A nawet dwa, jeśli osłabienie jest tak duże. Ogranicz nieco węglowodany i nie powinno Ci to zaszkodzić. A nawet może pomóc, bo jak wrócą siły, to będą zdecydowanie lepsze efekty. Pamiętaj o witaminach. Możesz jeszcze sobie dorzucić magnez - polecam Olimpu Chela Mag B6 Forte. Lub Zwykły Chela Mag i brać 2 kaps. Mi to zdecydowanie pomaga w regeneracji. Jak masz mało ryb w diecie to warto tez zainwestować w kwasy Omega3.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 17.03.2011 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no wlasnie ciezko stwierdzic co jest przyczyna, po dlugiej przerwie wznowilem treningi i trwaja dopiero 2 tydzien
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie najbardziej prawdopodobna jest opcja zbyt szybkiego przeskoku na wysoką intensywność ćwiczeń.
Zacznij od mniejszej ilości aerobów i niech trwają 20-30 min. I stopniowo zwiększaj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakie białko polecacie?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Stosowal ktos Mutant Mass? Polecacie, zadowoleni z efektow ( slyszalem i wyczytalem ze w polaczeniu z dobra dieta daje fajne efekty ale co kolejne opinie to kolejne opinie
) ? Znajdzie sie moze jakis tanszy "odpowiednik" ? ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mutant zdecydowanie najlepszy, dopina diete i jest ok w smaku
Polecam.Co do odpowiednika całkiem dobry jest UNS Mass Attacker i za dobrą cene bo ok. 130zl.Polecam ![]()
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|