The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2011, 14:40
Wiem, ze powinny byc przysiady ze sztangą, ale miałem skręcone kolano i do tej pory nie wrócił mi pełen zakres ruchu w kolanie. Gdybym robił sztangą i mi zablokowało kolano w przysiadzie to by była kaplica, sztangielkami sie wyratuje Duzą to robi roznice?
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.01.2011, 15:07
no porządny ciężar, jak dla mnie można tylko na sztangę założyć, ze sztangielkami gorzej, ale jak miałeś kontuzje to jak najbardziej może być, bo i tak nie ma co szaleć z ciężarem uważaj na to kolana i szczególnie dobrze się rozgrzewaj i naciągaj przed robieniem nóg. Też miałem od zawsze problem z kolanem prawym, teram miałem dłuższą przerwę od siłki, ale wracam niebawem
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
Malpason88
Member

Od: 08.2003

Stary 09.01.2011, 21:08
hej
możecie polecić jakąś fajną siłkę w okolicy Placu Bohaterów Getta?

może od razu posiadacie jakieś ceny?
Odpowiedz cytując
ManiekTS
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.01.2011, 09:05
Z tego co mi wiadomo , dobrą silownia jest CHAMPION. Cena za miesiąc to 75zł
i posiadasz 30wejściówek. Znajduje się zaraz za Mostem Grunwaldzkim.
Ostatnio edytowane przez ManiekTS : 10.01.2011 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 10.01.2011, 13:50
kazimierz, ul Krakowska "Multi Fitness" karnet 3 wejścia w tygodniu na miesiąc 56zl (chyba kiedyś tyle kosztował jak tam chodziłem) na Koronie jeszcze jest, ale to już full wypas, cena niestety też kumpel płacił 115zl
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.01.2011, 13:54
ManiekTS napisał(a):Wyświetl post
Z tego co mi wiadomo , dobrą silownia jest CHAMPION. Cena za miesiąc to 75zł
i posiadasz 30 wejściuwek. Znajduje się zaraz za Mostem Grunwaldzkim.
a nie jest tak, ze wchodzisz bez ograniczeń przez miesiąc ? przynajmniej tak było jeszcze 3 lata temu
Odpowiedz cytując
Alexxik13
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.01.2011, 23:44
chodzę do Championa i ogólnie klimat pierwsza klasa, lecz co raz gorzej ze sprzętem i dość dużo żydków, ale w okolicy według mnie jedna z lepszych siłowni. Cena 75 i z tego co wiem nieograniczone wejścia.

Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.01.2011, 15:50
Witam. Gram w kosza i mam zamiar zapisać się do jakiegoś klubu. Jednak mam niski wzrost i tu moje pytanie: czy znacie jakieś ćwiczenia na podwyższenie wzrostu. Gdzieś czytałem (chyba na SFD), że Micheal Jordan urósł bardzo dużo w klasie licealnej. Czytałem też o różnych zwisach na drążku. Może Wy macie jakieś doświadczenia czy coś.
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 17.01.2011, 17:14
Ogólnie jest teoria że ćwiczenia złożone (szczególnie przysiady) stymulują wytwarzanie hormonu wzrostu w organizmie, co ma pozytywny wpływ na wzrost. Ale a praktyce to wygląda tak że ile masz urosnąć tyle urośniesz bo to jest związane z genami, ćwiczenia mogą to tylko nieznacznie spowolnić, przyspieszyć. Szukałem i czytałem o tym dużo bo sam jestem niski ok 171cm i myślałem że coś się na to poradzi, ale nie jest tak kolorowo niestety.
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.01.2011, 18:11
jakie ćwiczenia polecacie na rozwój mięśnia czworogłowego i dwugłowego... mogą być również takie które mogę zrobić w domu bez sprzętu...
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.01.2011, 18:17
przysiady wykroki
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.01.2011, 18:17
krzysiek92 napisał(a):Wyświetl post
jakie ćwiczenia polecacie na rozwój mięśnia czworogłowego i dwugłowego... mogą być również takie które mogę zrobić w domu bez sprzętu...
przysiady

+ jak masz pilke do cwiczen badz taśme to zrobisz dużo więcej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.01.2011, 20:29
Da sie jakies formy przysiadow wykonywac majac poczatki dyskopatii?
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 18.01.2011, 20:49
Ostatnio dość sporo trenowałem ale musiałem zaprzestać bo boli mnie kolano i coś mi w nim chrupie przy wchodzeniu po schodach czy robieniu przysiadu, co to może być?
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.01.2011, 22:27
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio dość sporo trenowałem ale musiałem zaprzestać bo boli mnie kolano i coś mi w nim chrupie przy wchodzeniu po schodach czy robieniu przysiadu, co to może być?
"Chrupało" też wcześniej, zanim zacząłeś trenować? Jeśli nie, to może to być problem wolno regenerującej się chrząstki stawowej. Da się temu spokojnie zapobiec, ale warto przejść się do jakiegoś lekarza.

Miałem podobnie z łokciami, chociaż na początku myślałem, że to sprawa złej rozgrzewki. Wpieprzaj Artresan, pomaga.

Blondas napisał(a):
Da sie jakies formy przysiadow wykonywac majac poczatki dyskopatii?
Pytałeś lekarza o opinię? Ja bym odradzał przysiad i MC. Tak samo ćwiczenia wykonywane w siadzie (specem oczywiście nie jestem). Szeroki pas na dolną partię pleców i ćwicz dalej, sam musisz sobie powiedzieć, czy odczuwasz potem te ćwiczenia. No i najlepiej po 2-3 miesiącach znów do lekarza, żeby sprawdzić, czy dyskopatia nie posuwa się dalej.

No i polecam znaleźć jakąś dziewczynę, która by Ci mogła dobry masaż codziennie robić .
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 19.01.2011 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.01.2011, 22:38
http://allegro.pl/lawka-pod-sztange-...397803047.html

warto zakupić coś takiego ?
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.03.2011, 17:26
trening wyglada tak
pon,sr,pt - silka obwodowo i areobwy 1.5h
wt i czw - basen 45 min

sobota, niedziela wolne

problem polega na tym ze przy wiekszej niz srednia intensywnosc po prostu slabne , blisko omdlenia , najczesniej zdarza to sie na basenie gdzie pod koniec przyciskam , czego mi brakuje , konkretnego zarcia? witamin/mineralow? jakis izotonikow? co jest czego nie jesc przed treningiem?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.03.2011, 18:41
godzilla napisał(a):Wyświetl post
trening wyglada tak
pon,sr,pt - silka obwodowo i areobwy 1.5h
wt i czw - basen 45 min

sobota, niedziela wolne

problem polega na tym ze przy wiekszej niz srednia intensywnosc po prostu slabne , blisko omdlenia , najczesniej zdarza to sie na basenie gdzie pod koniec przyciskam , czego mi brakuje , konkretnego zarcia? witamin/mineralow? jakis izotonikow? co jest czego nie jesc przed treningiem?
Przyczyn może być wiele.
Może to być przetrenowanie, zły trening, zła dieta (głównie posiłek przedtreningowy), brak witamin i minerałów też, słaba regeneracja...
Napisz coś więcej. Jaki wiek, staż, przynajmniej zarys diety, jak wygląda trening, czy pijesz wodę podczas treningu, ile sypiasz...
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Stary 17.03.2011, 18:44
godzilla..moze zacznij pić CARBO w czasie treningów i po
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 18:51
W czasie treningów wystarczy woda mineralna. A od razu po treningu/aerobach uzupełnij węglowodany proste. Nie trzeba od razu Carbo. Ja polecam wszamać dwa bananki Ewentualnie wypić 250 ml wody z miodem.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 17.03.2011, 19:07
jesli chodzi o sam trening silowy to typowa obwodowka wiec bledu byc nie moze, areoby rowniez, problem chyba jest w diecie, wiek 21 lat, 90kg, 180cm, obecnie jestem na redukcji stad ten basen i areoby, szamie spalacza olimpowskiego, po treningu bcaa i wegle[johurty czy cos prostego] witaminy treca, spie min 8h, srednio 10, na treningu mam 0.75 izotonika i 0.75 wody, na basenie nie uzupelniam bo jestem caly czas w wodzie swoja czy zbyt duzy posilek przed basenem moze mnie oslabic?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 19:36
Witaminy - ok. Na redukcji nie możesz ich lekceważyć, więc bierz po 2-3 kapsy.
Mimo iż jest to obwodówka, to pamiętaj też, żeby nie brać za dużych ciężarów. Ważniejsza jest technika. No i odpowiednie przerwy.
Izotonik, woda też ok. Pamietaj, żeby pić mineralkę a nie źródlaną.
Jogurty to nie za dobry pomysł. Tak jak wcześniej napisałem - od razu po treningu/aerobach jedz 2 banany, wypij wodę z miodem, sok z 100% pomarańczy. Ewentualnie Carbo - polecam Hi Teca

Także z tego co piszesz wina rzeczywiście może być po stronie diety. Tym bardziej, że to redukcja.
Samopoczucie na siłowni głównie zależy od posiłku przedtreningowego - powinien być on bardzo wartościowy w białko i WW złożone. Ale i innych nie zależy tez lekceważyć

5-6 posiłków dziennie co 2-3h. Białko na poziomie 2,5g/kg masy ciała, węglowodany 2-3g/kg i tłuszcze ok. 0,8g/kg. Przed i po treningu bez tłuszczy, na noc nie jedz węglowodanów.

BIAŁKO:
pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, cielęcina, ryby, jaja, może też być na noc chudy twaróg, choć przy redukcji staraj się jeść go rzadziej.

WĘGLOWODANY:
Ryż brązowy, ewentualnie biały, makaron razowy/durum, kasze, płatki owsiane, rzadziej pieczywo żytnie pełnoziarniste

TŁUSZCZE:
Oliwa z oliwek, olej lniany, olej z pestek winogron, tłuszcze rybie, tłuszcze z jaj.
Rano też można jeść orzechy, słonecznik, dynia i inne nasiona...
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 17.03.2011, 19:49
wchodzi w gre przetrenowanie lub za duza intensywnosc treningow ?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 20:12
Może też być taka ewentualność. 3 treningi i do tego 5 aerobów to jednak nie mały wysiłek.
Jeśli zrobiłeś duży przeskok, np. miałeś trzy normalne treningi i nagle dodałeś 5 aerobów to jest to bardzo możliwe. Zarówno treningi jak i dieta powinny być dodawane stopniowo. Nie można od razu przejść z małej intensywności na dużą. Dzisiaj masz 3 treningi i 2 aeroby, za tydzień dodajesz jeszcze jeden dzień aerobowy, itd. To samo z czasem aerobów. Należy zacząć od 30 min i stopniowo zwiększać.

Tak samo jeśli już jedziesz długo przy takim treningu, to tez możesz być przetrenowany.

Jeśli dieta, regeneracja i cała reszta jest ok, to zrób sobie tydzień przerwy. A nawet dwa, jeśli osłabienie jest tak duże. Ogranicz nieco węglowodany i nie powinno Ci to zaszkodzić. A nawet może pomóc, bo jak wrócą siły, to będą zdecydowanie lepsze efekty.

Pamiętaj o witaminach. Możesz jeszcze sobie dorzucić magnez - polecam Olimpu Chela Mag B6 Forte. Lub Zwykły Chela Mag i brać 2 kaps. Mi to zdecydowanie pomaga w regeneracji. Jak masz mało ryb w diecie to warto tez zainwestować w kwasy Omega3.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 17.03.2011 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 17.03.2011, 20:40
no wlasnie ciezko stwierdzic co jest przyczyna, po dlugiej przerwie wznowilem treningi i trwaja dopiero 2 tydzien
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 21:22
W takim razie najbardziej prawdopodobna jest opcja zbyt szybkiego przeskoku na wysoką intensywność ćwiczeń.
Zacznij od mniejszej ilości aerobów i niech trwają 20-30 min. I stopniowo zwiększaj.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2011, 22:00
Jakie białko polecacie?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 17.03.2011, 22:04
wierny napisał(a):Wyświetl post
Jakie białko polecacie?
Naturalne cycki z kury, jaja, ryby, wołowinka...

Napisz jakie chcesz białko. Izolat, serwatka, koncentrat, kazeina? Będziesz je stosował po treningu, zastępował w posiłkach, na noc? Jaka cena i pożądana ilość?
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.03.2011, 18:22
Stosowal ktos Mutant Mass? Polecacie, zadowoleni z efektow ( slyszalem i wyczytalem ze w polaczeniu z dobra dieta daje fajne efekty ale co kolejne opinie to kolejne opinie ) ? Znajdzie sie moze jakis tanszy "odpowiednik" ?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
ManiekTS
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.03.2011, 20:09
Mutant zdecydowanie najlepszy, dopina diete i jest ok w smaku Polecam.
Co do odpowiednika całkiem dobry jest UNS Mass Attacker i za dobrą cene bo ok. 130zl.Polecam
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów