|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Btw - fajnie się oglądało Jankowskiego ze świadomością, że jego gra nie jest już naszym problememe
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dałbym dużo aby mecz z Legią był w Środę/Czwartek i był jeszcze Albańczyk nasi podjarani zwycięstwem,morale poszły w górę nic tylko grać!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mójta powinien grać w pomocy, na lewą obronę to on ma takie braki, że wygląda jakby nigdy normalnie nikt go nie szkolił do grania w piłkę. Błędy w ustawieniu, w kryciu, w wychodzeniu z obrony do ataku. Marnie to wygląda u niego z tyłu.
Ondraska bym wprowadził za Brożka, Zachara wyglądał lepiej - ale może Wdowczyk liczył na współpracę Brożka z Ondraskiem, bo jednak coś ze sobą już grali. Brawa dla Wdowczyka, że potrafił ich nadal natchnąć na takie granie, po 7 porażkach nie widać było podłamania, tylko konsekwentne dążenie do celu, które wreszcie zostało wynagrodzone. A Szmatuła jak dla mnie to rzucał się pod publiczkę, co najmniej połowę interwencji to mógł złapać w zęby, a rzucał się spektakularnie nie wiadomo po co. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą co do Mójty, to mógłby być całkiem przyzwoity skrzydłowy, tym bardziej, że wielkiej konkurencji na bokach pomocy nie mamy. Zachara znów oddał kapitalny strzał, ostatnio chyba jedyny obok Małeckiego prezentował coś sensownego, podoba mi się coraz bardziej.
Ogólnie wielka ulga, trzy punkty to raz, a dwa, że zobaczyliśmy diametralnie inną postawę niż w ostatnim meczu. Guzmics wrócił na ziemię, zresztą nie tylko u niego widać było większe zaangażowanie. Mamy kilku sensownych graczy, którzy przy stabilizacji mogą osiągać lepsze wyniki niż tylko walka o utrzymanie. Małeckiemu należy się wielki szacunek za postawę ostatnio, niezależnie od tego co się o nim myślało. Oby już teraz szło lepiej. Straszna szkoda, że Albańczyk nie doczeka do piątku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Po tym meczu wróciła wiara w utrzymanie. Nie z powodu wyniku, ale stylu i okolicznosci w których zdobyliśmy 3 punkty. Ponadto Piast zaprezentowal się tak fatalnie, że tylko czekać aż to oni będą zamykać tabelę.
Mam wrażenie że trener Wdowczyk po golu się poplakal z radości. Po Jagielloni w niego zwatpilem, ale teraz uważam że naprawdę zależy mu na sukcesie Wisly i jest w stanie odmienić nasza grę. Liczę że gdy presja z nas zeszła to za tydzien wygramy z Legia i nie damy się w Plocku. Potrzeba " tylko" takiej determinacji i koncentracji jak wczoraj w każdym meczu. Jeszcze Wisla nie zginęła ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Z klubu powinien poplynac jasny komunikat - Wisla Krakow gra w tym sezonie o europejskie puchary i chwiowe zawirownia w klubie tego celu nie powinny zmienic.
Termalica, Korona - grupka wyrobnikow ktorzy po sezonie zasadniczym beda sie bic o utrzymanie. Lechia - zespol co najwyzej na 5 miejsce, zlepek roznej jakosci pilkarzy ktory tylko momentami prezentuje dobra pilke. Cracovia - wynik ponad stan z poprzedniego i niepotrzebna presja wyniku ze strony wlasciciela spowoduja ze zespol Jacka Zielinskiego znajdzie sie poza pierwsza czworka. Na te chwile tylko Lech i Legia dysponuja wiekszym potencjalem niz Wisla Krakow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Cele Wisły w tym sezonie: dopięcie budżetu i utrzymanie w lidze. Potrzebujemy punktów i ambitnej gry, żeby sprzedawać każdego, na kogo będą kupcy. Jak wyjdziemy na zero, to wtedy będzie można myśleć o powolnej odbudowie potencjału sportowego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Każdy nastepny mecz jest meczem o wszystko i kto dalej wybiega myslami ten już jest przegrany. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Crux nie wiem jak masz na imie, ale Wisla powinna odstwiac co mecz jazda jazda jazda by powrocila na swoje miejsce w tabeli. Bez nalezytego podejscia (a podejrzewam ze to bylo glownym powodem 7 porazek) niestety nie da sie juz wygrywac meczow.
Poza tym pije se teraz miod pitny i czytam historie japonii. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jay jay - jesteś prowokator czy idiota? Zbyt krótko jesteś na forum żeby cie brać na poważnie. Nie znam cię ale piszesz jak śmierdzący parch który chce mieć ubaw z Wisły. Może od razu powinniśmy grać o LM?
Realnie możemy powalczyć co najwyżej o górną 8 ale pod warunkiem że nauczymy się ciułać punkty jak właśnie taka Termalica. Zbyt dużo energii kosztują takie mecze jak z Piastem żeby liczyć że co kolejkę będziemy tak grać. Trzeba umieć wygrywać w bardziej ekonomicznym stylu - zwłaszcza jak się nie ma jakości z przodu. Bardzo cieszy wynik, cieszy gra. Ale tak jak napisałem wcześniej - wolę wygrane z tzw "dupy" jak Termalica ale seryjnie niż epickie batalie jak z Piastem wczoraj od czasu do czasu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szmatuła przy dwóch interwencjach w środek bramki interweniował pod publiczkę, co nie zmienia faktu, że wyciągnął conajmniej 3 strzały, które większość bramkarzy by wpuściło.
Pokazał bardzo dobry refleks i świetnie się ustawiał (miał szczęście z odpowiednim ustawieniem?). Gdyby nie on ten mecz pewnie skończyłby się dużo wcześniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wreszcie szczeście było przy nas. Wisła zasłużyła na zwyciestwo, najlepszy mecz w tej rundzie, dużo sytuacji i świetnie broniący bramkarz Piasta. Najlepszy na boisku oczywiście Mały
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jay, chodzi o realizm oczekiwań. Cel ustawiony za wysoko będzie rodził niepotrzebną frustrację i wypaczał ogląd rzeczywistości. Uważam, że cel minimum dla nas w tym sezonie to utrzymanie - co niestety może okazać się wyzwaniem. Zdobyliśmy póki co 6 z 27 możliwych punktów. Musimy zacząć grać skuteczniej, żeby utrzymać ekstraklasę przy Reymonta. I z realizacji tego celu należy rozliczać trenera i piłkarzy. Jeśli uda się ugrać więcej, to świetnie, ale to byłaby duża niespodzianka.
Nie myśl "Wisła", bo przypominają Ci się złote lata i to Ci zaciemnia obraz. Myśl "Mójta, Pietrzak, Popović, Sadlok, Uryga, Brlek". Dzisiejsza Wisła jest jedną ze słabszych kadrowo drużyn ligi. Sad but true. Wypijmy za to, żeby to się zmieniło, Ty miodem, ja pozostanę przy piwie Pozdrawiam. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
O niczym bardziej teraz nie marzę niż pokonanie Mistrza Polski, Zdobywcy Pucharu Polski, Pierwszego od 21 lat Reprezentanta Polski w ELITARNEJ Lidze Mistrzów, Dumę Azji, Córę Elit, Najlepszy Klub w Historii,Wyprzedzająca Epokę, arcybogatą Ległę Warszawa, przez "żenująco słabą", "zmierzającą ku spadkowi", "skompromitowaną", "słabą", "biedną", "stetryczałą i żyjącą wspomnieniami" krakowską Wisłę.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Grzana
Ja marzę dokładnie o tym samym ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zwycięstwo i bezcenne w naszej sytuacji 3 punkty oczywiście bardzo cieszą.Z drugiej strony w meczu z tak słabym przeciwnikiem i grany przy takiej przewadze powinniśmy dużo wcześniej strzelić 2-3 gole, niestety mimo gry na 100 procent klasa sportowa naszych piłkarzy na to nie pozwoliła.w tym składzie marnie widzę szanse na ósemkę,obyśmy się utrzymali bez nerwów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Strzały rzeczywiście były blisko środka bramki ale trzeba uczciwie wspomnieć, że piłka była bardzo śliska. Nie łapie się groźnych strzałów w takich warunkach.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ozdabiamy straty do galaktycznych, w piątek możemy ich uzadowic na miejscu nawet 16.
![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Mecz oglądałem chory z pozycji leżącej i to co rzuciło mi się w oczy, to walka chłopaków i w końcu dobry doping, a radość Wdowczyka po bramce była dopełnieniem udanego spotkania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To był bardzo dobry mecz. Gdyby nie Szmatuła to Piast wyjechałby z workiem goli. Pytanie czy Piast jest taki słaby, czy my tak dobrze zagraliśmy, bo nawet nie pisnęli. Dla jadących po Brożku - cała drużyna była nieskuteczna, ale Paweł wykonał dziś tytaniczną pracę przy pressingu i zagrał kilka świetnych piłek do kolegów. Zmarnowanych, ale świetnych. Zresztą, nie było na boisku nikogo kto by nie dał z siebie wszystkiego. Zawodnicy Piasta byli atakowani już przed polem karnym. Nasi stłamsili ich psychicznie i fizycznie, a po kilku starciach z Głowackim starali się go po prostu omijać. Jedyny minus to Miśkiewicz. Te jego "piąstkowania" z kozłem to były jakieś jaja, na szczęście bez konsekwencji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.09.2016 o godz. 23:55.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dokładnie tak. Ubiegłeś mnie. Przy takiej śliskiej piłce i strzałach z dystansu Szmatuła zachowywał się właśnie tak jak powinien. Nawet nie próbował łapać piłki do rąk i słusznie. Gdyby to robił, to wpadałyby "pawełki" jak ten u nas w meczu z Jagą. Bardzo dobre zachowanie bramkarza gości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.09.2016 o godz. 08:20.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
^^^
Na szczęście wychodzi na to, że Brlek przyłożył się do rozgrzewki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jak mówiłem że Mojta jest cinki to mnie pół forum shejtowało. On nie nadaje się na grę w ekstraklasie, sabotażysta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Piast to zdecydowanie najsłabszy zespół z jakim grała Wisła w tym sezonie, więc lepiej poczekać co się wykluje w meczu z pokiereszowaną Legią, bo nasi wyglądają mi na najmniej sprytną ekipę w lidze. Chodzi o to, że za grosz w ich grze cwaniactwa. Poniekąd to wynik braku pewności spowodowany wielokrotnymi wtopami, ale jak patrzę na ich grę, to widzę mało inteligencji boiskowej. Tym więc lepiej, że Cywka usiadł na stałe na ławie, bo pod tym względem byłoby jeszcze gorzej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|