The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2016, 10:38
Btw - fajnie się oglądało Jankowskiego ze świadomością, że jego gra nie jest już naszym problememe
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2016, 11:01
Dałbym dużo aby mecz z Legią był w Środę/Czwartek i był jeszcze Albańczyk nasi podjarani zwycięstwem,morale poszły w górę nic tylko grać!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.09.2016, 11:56
Mójta powinien grać w pomocy, na lewą obronę to on ma takie braki, że wygląda jakby nigdy normalnie nikt go nie szkolił do grania w piłkę. Błędy w ustawieniu, w kryciu, w wychodzeniu z obrony do ataku. Marnie to wygląda u niego z tyłu.

Ondraska bym wprowadził za Brożka, Zachara wyglądał lepiej - ale może Wdowczyk liczył na współpracę Brożka z Ondraskiem, bo jednak coś ze sobą już grali.

Brawa dla Wdowczyka, że potrafił ich nadal natchnąć na takie granie, po 7 porażkach nie widać było podłamania, tylko konsekwentne dążenie do celu, które wreszcie zostało wynagrodzone.

A Szmatuła jak dla mnie to rzucał się pod publiczkę, co najmniej połowę interwencji to mógł złapać w zęby, a rzucał się spektakularnie nie wiadomo po co.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.09.2016, 12:28
Zgadzam się z przedmówcą co do Mójty, to mógłby być całkiem przyzwoity skrzydłowy, tym bardziej, że wielkiej konkurencji na bokach pomocy nie mamy. Zachara znów oddał kapitalny strzał, ostatnio chyba jedyny obok Małeckiego prezentował coś sensownego, podoba mi się coraz bardziej.

Ogólnie wielka ulga, trzy punkty to raz, a dwa, że zobaczyliśmy diametralnie inną postawę niż w ostatnim meczu. Guzmics wrócił na ziemię, zresztą nie tylko u niego widać było większe zaangażowanie. Mamy kilku sensownych graczy, którzy przy stabilizacji mogą osiągać lepsze wyniki niż tylko walka o utrzymanie. Małeckiemu należy się wielki szacunek za postawę ostatnio, niezależnie od tego co się o nim myślało.

Oby już teraz szło lepiej. Straszna szkoda, że Albańczyk nie doczeka do piątku.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.09.2016, 12:40
Po tym meczu wróciła wiara w utrzymanie. Nie z powodu wyniku, ale stylu i okolicznosci w których zdobyliśmy 3 punkty. Ponadto Piast zaprezentowal się tak fatalnie, że tylko czekać aż to oni będą zamykać tabelę.

Mam wrażenie że trener Wdowczyk po golu się poplakal z radości. Po Jagielloni w niego zwatpilem, ale teraz uważam że naprawdę zależy mu na sukcesie Wisly i jest w stanie odmienić nasza grę. Liczę że gdy presja z nas zeszła to za tydzien wygramy z Legia i nie damy się w Plocku. Potrzeba " tylko" takiej determinacji i koncentracji jak wczoraj w każdym meczu. Jeszcze Wisla nie zginęła
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Od: 05.2016

Stary 18.09.2016, 12:43
Z klubu powinien poplynac jasny komunikat - Wisla Krakow gra w tym sezonie o europejskie puchary i chwiowe zawirownia w klubie tego celu nie powinny zmienic.
Termalica, Korona - grupka wyrobnikow ktorzy po sezonie zasadniczym beda sie bic o utrzymanie.
Lechia - zespol co najwyzej na 5 miejsce, zlepek roznej jakosci pilkarzy ktory tylko momentami prezentuje dobra pilke.
Cracovia - wynik ponad stan z poprzedniego i niepotrzebna presja wyniku ze strony wlasciciela spowoduja ze zespol Jacka Zielinskiego znajdzie sie poza pierwsza czworka.
Na te chwile tylko Lech i Legia dysponuja wiekszym potencjalem niz Wisla Krakow.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.09.2016, 12:51
Jay jay napisał(a):Wyświetl post
Z klubu powinien poplynac jasny komunikat - Wisla Krakow gra w tym sezonie o europejskie puchary i chwiowe zawirownia w klubie tego celu nie powinny zmienic.
(...)
Na te chwile tylko Lech i Legia dysponuja wiekszym potencjalem niz Wisla Krakow.
Kolego, a może napiłbyś się zimnego piwka z okazji zwycięstwa Wisły? W ten sposób przy okazji może ochłodziłbyś głowę, bo strasznie odleciałeś.

Cele Wisły w tym sezonie: dopięcie budżetu i utrzymanie w lidze. Potrzebujemy punktów i ambitnej gry, żeby sprzedawać każdego, na kogo będą kupcy. Jak wyjdziemy na zero, to wtedy będzie można myśleć o powolnej odbudowie potencjału sportowego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.09.2016, 13:45
Termalica, Korona - grupka wyrobnikow ktorzy po sezonie zasadniczym beda sie bic o utrzymanie.
Lechia - zespol co najwyzej na 5 miejsce, zlepek roznej jakosci pilkarzy ktory tylko momentami prezentuje dobra pilke.
Cracovia - wynik ponad stan z poprzedniego i niepotrzebna presja wyniku ze strony wlasciciela spowoduja ze zespol Jacka Zielinskiego znajdzie sie poza pierwsza czworka.
Chyba nie masz pojecia jak wyglądają kadry innych drużyn. Nawet Wisla Płock kadrowo wyglada mocarnie. Poza tym dmuchanie balonika mieliśmy przed sezonem. Pora zejść na ziemię, bowalczymy o 8 i obiektywnie każdy wynik więcej będzie ponad stan. Poza tym na nasza kadre trzeba też spojrzec przez pryzmat metryki naszych najwazniejszych zawodników..

Każdy nastepny mecz jest meczem o wszystko i kto dalej wybiega myslami ten już jest przegrany.
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Stary 18.09.2016, 13:45
Crux nie wiem jak masz na imie, ale Wisla powinna odstwiac co mecz jazda jazda jazda by powrocila na swoje miejsce w tabeli. Bez nalezytego podejscia (a podejrzewam ze to bylo glownym powodem 7 porazek) niestety nie da sie juz wygrywac meczow.

Poza tym pije se teraz miod pitny i czytam historie japonii.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 18.09.2016, 13:46
Fuks napisał(a):Wyświetl post

A Szmatuła jak dla mnie to rzucał się pod publiczkę, co najmniej połowę interwencji to mógł złapać w zęby, a rzucał się spektakularnie nie wiadomo po co.
Myślałam, że tylko ja odniosłam takie wrażenie.
Co jednak nie odbiera mu tego, że ładnie wyciągnał kilka strzałów.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.09.2016, 13:54
Jay jay - jesteś prowokator czy idiota? Zbyt krótko jesteś na forum żeby cie brać na poważnie. Nie znam cię ale piszesz jak śmierdzący parch który chce mieć ubaw z Wisły. Może od razu powinniśmy grać o LM?

Realnie możemy powalczyć co najwyżej o górną 8 ale pod warunkiem że nauczymy się ciułać punkty jak właśnie taka Termalica. Zbyt dużo energii kosztują takie mecze jak z Piastem żeby liczyć że co kolejkę będziemy tak grać. Trzeba umieć wygrywać w bardziej ekonomicznym stylu - zwłaszcza jak się nie ma jakości z przodu.

Bardzo cieszy wynik, cieszy gra. Ale tak jak napisałem wcześniej - wolę wygrane z tzw "dupy" jak Termalica ale seryjnie niż epickie batalie jak z Piastem wczoraj od czasu do czasu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.09.2016, 14:22
Szmatuła przy dwóch interwencjach w środek bramki interweniował pod publiczkę, co nie zmienia faktu, że wyciągnął conajmniej 3 strzały, które większość bramkarzy by wpuściło.

Pokazał bardzo dobry refleks i świetnie się ustawiał (miał szczęście z odpowiednim ustawieniem?).

Gdyby nie on ten mecz pewnie skończyłby się dużo wcześniej.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.09.2016, 14:44
Wreszcie szczeście było przy nas. Wisła zasłużyła na zwyciestwo, najlepszy mecz w tej rundzie, dużo sytuacji i świetnie broniący bramkarz Piasta. Najlepszy na boisku oczywiście Mały
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Stary 18.09.2016, 15:19
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jay jay - jesteś prowokator czy idiota? Zbyt krótko jesteś na forum żeby cie brać na poważnie. Nie znam cię ale piszesz jak śmierdzący parch który chce mieć ubaw z Wisły. Może od razu powinniśmy grać o LM?

Realnie możemy powalczyć co najwyżej o górną 8 ale pod warunkiem że nauczymy się ciułać punkty jak właśnie taka Termalica. Zbyt dużo energii kosztują takie mecze jak z Piastem żeby liczyć że co kolejkę będziemy tak grać. Trzeba umieć wygrywać w bardziej ekonomicznym stylu - zwłaszcza jak się nie ma jakości z przodu.

Bardzo cieszy wynik, cieszy gra. Ale tak jak napisałem wcześniej - wolę wygrane z tzw "dupy" jak Termalica ale seryjnie niż epickie batalie jak z Piastem wczoraj od czasu do czasu.
W zadnym wypadku. Silna Wisla Krakow to silna polska pilka klubowa bo kogo wy sobie wyobrazacie na dluzsza mete zamiast tego klubu w europejskich pucharach? Lechia? Jagiellonia? Cracovia? Naprawde trzeba wyjac glowe z piasku i zaczac grac agresywnie i walczyc o pieniadze z Uefy za gre w lidze europy. Wlasciciele powinni miec na wzgledzie to ze musza zbudowac podstawy do silnego klubu, ktory bedzie reprezentowal nasz kraj w europie. Rok w rok.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.09.2016, 15:42
Jay, chodzi o realizm oczekiwań. Cel ustawiony za wysoko będzie rodził niepotrzebną frustrację i wypaczał ogląd rzeczywistości. Uważam, że cel minimum dla nas w tym sezonie to utrzymanie - co niestety może okazać się wyzwaniem. Zdobyliśmy póki co 6 z 27 możliwych punktów. Musimy zacząć grać skuteczniej, żeby utrzymać ekstraklasę przy Reymonta. I z realizacji tego celu należy rozliczać trenera i piłkarzy. Jeśli uda się ugrać więcej, to świetnie, ale to byłaby duża niespodzianka.

Nie myśl "Wisła", bo przypominają Ci się złote lata i to Ci zaciemnia obraz. Myśl "Mójta, Pietrzak, Popović, Sadlok, Uryga, Brlek". Dzisiejsza Wisła jest jedną ze słabszych kadrowo drużyn ligi. Sad but true.

Wypijmy za to, żeby to się zmieniło, Ty miodem, ja pozostanę przy piwie Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Grzana
Member

Od: 05.2010

Stary 18.09.2016, 16:10
O niczym bardziej teraz nie marzę niż pokonanie Mistrza Polski, Zdobywcy Pucharu Polski, Pierwszego od 21 lat Reprezentanta Polski w ELITARNEJ Lidze Mistrzów, Dumę Azji, Córę Elit, Najlepszy Klub w Historii,Wyprzedzająca Epokę, arcybogatą Ległę Warszawa, przez "żenująco słabą", "zmierzającą ku spadkowi", "skompromitowaną", "słabą", "biedną", "stetryczałą i żyjącą wspomnieniami" krakowską Wisłę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.09.2016, 16:28
Grzana
Ja marzę dokładnie o tym samym
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.09.2016, 16:58
Zwycięstwo i bezcenne w naszej sytuacji 3 punkty oczywiście bardzo cieszą.Z drugiej strony w meczu z tak słabym przeciwnikiem i grany przy takiej przewadze powinniśmy dużo wcześniej strzelić 2-3 gole, niestety mimo gry na 100 procent klasa sportowa naszych piłkarzy na to nie pozwoliła.w tym składzie marnie widzę szanse na ósemkę,obyśmy się utrzymali bez nerwów.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.09.2016, 18:57
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Strzały rzeczywiście były blisko środka bramki ale trzeba uczciwie wspomnieć, że piłka była bardzo śliska. Nie łapie się groźnych strzałów w takich warunkach.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 18.09.2016, 19:01
Ozdabiamy straty do galaktycznych, w piątek możemy ich uzadowic na miejscu nawet 16.
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.09.2016, 19:45
KotWButach napisał(a):Wyświetl post
Ozdabiamy straty do galaktycznych, w piątek możemy ich uzadowic na miejscu nawet 16.
Musielibyśmy klepnąć ich 5-0 bo w trakcie sezonu liczy się bilans bramkowy
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.09.2016, 21:58
W zadnym wypadku. Silna Wisla Krakow to silna polska pilka klubowa bo kogo wy sobie wyobrazacie na dluzsza mete zamiast tego klubu w europejskich pucharach? Lechia? Jagiellonia? Cracovia? Naprawde trzeba wyjac glowe z piasku i zaczac grac agresywnie i walczyc o pieniadze z Uefy za gre w lidze europy. Wlasciciele powinni miec na wzgledzie to ze musza zbudowac podstawy do silnego klubu, ktory bedzie reprezentowal nasz kraj w europie. Rok w rok.
Tak, na ten moment to są kluby silniejsze kadrowo i stabilniejsze finansowo i strukturalnie, wiec obiektywnie to te drużyny (no poza obrzezanymi) łatwiej jest mi wyobrazić sobie walczące o puchary.

Mecz oglądałem chory z pozycji leżącej i to co rzuciło mi się w oczy, to walka chłopaków i w końcu dobry doping, a radość Wdowczyka po bramce była dopełnieniem udanego spotkania.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2016, 22:39
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Musielibyśmy klepnąć ich 5-0 bo w trakcie sezonu liczy się bilans bramkowy
No wiesz .... tak patrząc na ich ostatnie popisy ;-)... szkoda tylko że zwalniają "Króla Albanii"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.09.2016, 23:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dawne mity jak widzę nadal mają się dobrze... Dzisiaj niestety tak już od dawna nie jest, co pokazują pozostałe mecze. Obecne miejsce w tabeli nie wzięlo się znikąd.

Miejmy nadzieję, że tych zwycięstw będzie jednak coraz więcej. Walczymy o utrzymanie w lidze.
W tej lidze każdy jest w stanie wygrać z każdym. Umiejętności stoją na tak niskim poziomie (globalnie, taka Legia czy Lech to skład drewna) że często decydują kwestie wolicjonalne, długość ławki czy szczęście.

To był bardzo dobry mecz. Gdyby nie Szmatuła to Piast wyjechałby z workiem goli.

Pytanie czy Piast jest taki słaby, czy my tak dobrze zagraliśmy, bo nawet nie pisnęli.

Dla jadących po Brożku - cała drużyna była nieskuteczna, ale Paweł wykonał dziś tytaniczną pracę przy pressingu i zagrał kilka świetnych piłek do kolegów. Zmarnowanych, ale świetnych.
Zresztą, nie było na boisku nikogo kto by nie dał z siebie wszystkiego. Zawodnicy Piasta byli atakowani już przed polem karnym. Nasi stłamsili ich psychicznie i fizycznie, a po kilku starciach z Głowackim starali się go po prostu omijać.

Jedyny minus to Miśkiewicz. Te jego "piąstkowania" z kozłem to były jakieś jaja, na szczęście bez konsekwencji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.09.2016 o godz. 23:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 19.09.2016, 06:50
Arked napisał(a):Wyświetl post
Strzały rzeczywiście były blisko środka bramki ale trzeba uczciwie wspomnieć, że piłka była bardzo śliska. Nie łapie się groźnych strzałów w takich warunkach.
Dokładnie tak. Ubiegłeś mnie. Przy takiej śliskiej piłce i strzałach z dystansu Szmatuła zachowywał się właśnie tak jak powinien. Nawet nie próbował łapać piłki do rąk i słusznie. Gdyby to robił, to wpadałyby "pawełki" jak ten u nas w meczu z Jagą. Bardzo dobre zachowanie bramkarza gości.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.09.2016, 08:09
W zadnym wypadku. Silna Wisla Krakow to silna polska pilka klubowa bo kogo wy sobie wyobrazacie na dluzsza mete zamiast tego klubu w europejskich pucharach?
Nie wiem jak Ty ale ja sobie spokojnie moge wyobrazić puchary bez Wisły i ekstraklase bez Wsły w przyszłym sezonie. Wystarczy rzut oka na tabele.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
W tej lidze każdy jest w stanie wygrać z każdym. Umiejętności stoją na tak niskim poziomie (globalnie, taka Legia czy Lech to skład drewna) że często decydują kwestie wolicjonalne, długość ławki czy szczęście.
Popierasz doskonałą teorię idealnie pasującą do rzeczywistosci, ktora w zasadzie do niczego się nie nadaje i nikomu/niczemu nie służy
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.09.2016 o godz. 08:20.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.09.2016, 09:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Yeah!
W końcu, wygralismy! Ileż radości daje głupie 3 punkty. A w sumie to 6 bo o tyle był ten mecz.
Od wejscia Ondraska totalna dominacja ...przedostatniej druzyny ligi.
Oby ten mecz był przełamaniem, oby.

ale zeby nie było - walczymy.

Pan Mójta jest cienki jak siki pająka. Gubi krycie, zle sie ustawia, źle sie obraca jak podchodzi pod przeciwnika. Tak, ma niezły strzał ale od obroncy wymagam przede wszystkim gry obronnej.
Brlek zmiana bezpłciowa. Dobrze ze chłop sobie nogi nie skręcił przy pierwszej akcji.

Bezbłedny (ok,raz sie chyba oberwał) mecz Ryśka. A reszta dalej to samo.
Nie fetujmy wyroków - gralismy z Piastem. Jankowski rozegrał (ponoć) prawie całe spotkanie.

Ale takiego Szmatułe to z Piasta by zabrać.
Co do Brleka to Masłowski wjechał mu na stopę i tak mocno wykręcił, że myślałem, że będziemy kończyć w 10 te ostatnie 15 minut....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.09.2016, 10:51
^^^
Na szczęście wychodzi na to, że Brlek przyłożył się do rozgrzewki
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.09.2016, 11:01
Jak mówiłem że Mojta jest cinki to mnie pół forum shejtowało. On nie nadaje się na grę w ekstraklasie, sabotażysta
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.09.2016, 13:41
Piast to zdecydowanie najsłabszy zespół z jakim grała Wisła w tym sezonie, więc lepiej poczekać co się wykluje w meczu z pokiereszowaną Legią, bo nasi wyglądają mi na najmniej sprytną ekipę w lidze. Chodzi o to, że za grosz w ich grze cwaniactwa. Poniekąd to wynik braku pewności spowodowany wielokrotnymi wtopami, ale jak patrzę na ich grę, to widzę mało inteligencji boiskowej. Tym więc lepiej, że Cywka usiadł na stałe na ławie, bo pod tym względem byłoby jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów