|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Brawo o taki mecz chodziło!
obrona na zero z tyłu w ataku, w końcu dużo strzałów i padła bramka po strzale z dystansu co trzeba cały czas robić.Super by jeszcze było jakby boczni obrońcy/pomocnicy ścinali do bramki jak mają miejsce i wtedy oddawali strzał albo podawali przed 16 na strzał.Teraz fajnie by było wygrać z legią i iść w górę tabeli.
Ostatnio edytowane przez christian cage : 17.09.2016 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Brawo! Ulga ogromna! Świetnie wprowadził się po przerwie Zdenek. Źle zagrał Popović. Ogólnie przewaga miażdżąca i pierwszy w tym sezonie mecz na zero z tyłu.
Pytanie: czy w pierwszej połowie powinniśmy mieć karnego po odepchnięciu chyba Pawła Brożka? Z sektora E tak to wyglądało, ale pewności nie mam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wszyscy dziś CHCIELI tego zwycięstwa. Kibice wspierając do samego końca, piłkarze walcząc i jeżdżąc na dupie mimo nadal wielu niedostatków. Dziękuję - to nagroda za wiele tygodni upokorzen i pecha.
Ps. Stefański s....ysynu mam nadzieję że ci ktoś nogi polamie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Właśnie wróciłem z R22 i zacznę od gorzkich słów. Możecie się .....a obrażać na WSH, na Widzew, Ruch, utożsamiać się z ŚL, ale mam małą prośbę... róbcie to k.urwa na stadionie. Wisła nie jest bardziej moja ani Twoja ani innych. Przyjście na stadion to świadectwo wiary w ten Klub i nie oznacza godzenia się ze stanowiskiem innych, (jeżeli z nim się nie zgadzacie). Najważniejszy jest ten Klub i pomyślcie komu robicie na złość nie przychodząc na mecz? WSH? Nie. Ukochanemu Klubowi. Więc proszę prowadźcie protest na meczu, ale przyjdźcie. Zaśpiewajcie Wisła to jest potęga. Bo jest. Nieprawdaż? Zaśpiewajcie Jazda Biała Gwiazda i Do boju Wisełka! Dodajcie wiary i otuchy piłkarzom, strachu przeciwnikiem i sędziom, kasy Zarządowi, który dwoi się i troi żeby Klub nie upadł. Tylko tyle i aż tyle.
Co do meczu to chciałem zacząć od tego, że nie miałem żadnych oczekiwań co do gry i wyniku, więc Wisła mnie miło zaskoczyła. Graliśmy z wiarą i agresją. Wyglądaliśmy dobrze fizycznie. Wciąż nerwowość pętała nam nogi, ale jak mogło być po tylu porażkach? Dla mnie optymalny środek to Popović-Brlek. Sorry, ale Mąka, który jest super gościem na dzień dzisiejszy jest po prostu słabszy. Dzisiaj był chyba najsłabszy. Nie mamy playmakera, drugiego skrzydłowego i napastnika, ale co robi wiara i zwykła sportowa złość, która uwolniła pokłady energii. Nie ma co tu pisać. Byliśmy lepsi w każdym aspekcie i cieszy zwycięstwo, w dodatku odniesione w takim stylu: po pierwsze zasłużenie, po drugie w dramatycznych okolicznościach. To spaja drużynę i buduje morale. Obyśmy teraz poszli w górę. Za tydzień ciężka próba, ale ważne żebyśmy zaprezentowali te same pozytywne cechy co dzisiaj. Może dodamy coś jeszcze? ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No Mąka dziś żenada niestety....
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
BRAWO!
Oto jest sportowa, piłkarska sprawiedliwość, tak ją rozumiem. Gol pada dla tych, co bardziej chcieli. Gniazdo dziś zrobiło świetną robotę - brawo! Praktycznie zero hejtu, mega pozytywny doping, odświeżyliśmy kilka starszych piosenek. Dużo wsparliśmy chłopaków na murawie i wierzę głęboko, że pomogliśmy. Chłopaku z mikrofonem, dajesz radę! ![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
"Wodzirej jest ok"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bo oni w koncu CHCIELI.
Tez tak czasem macie? naładowani energią poprstu cały czas cisną i grają az sie uda.To bylo.to ,tego wlasnie az tak brakowalo...wystrczy popatrzec na mecz ze Slaskiem. Strzaly,dobre centry Mojty(heeh TROCHE Kosa sie przypomnial ) ,wsyzytsko na szybkosci.Jedyny minus to Mąka niewiem co sie z tym chłopem dzieje,nie wyjechał -ok mleko rozlane ,ale zeby dalej tak slabo grac?,Brlek na dzis za niego do skladu. SUper,sa naładowani do meczu z Legią,.ktora jest tak słaba jak dupa jeżozwierza.Takze gdbysmy wygrali w piatek ,to wyjdziemy na prostą .Wazny mecz .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.09.2016 o godz. 23:29.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Doping dzisiaj super widac bylo ze wszyscy jestesmy z druzyna.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Z taką łatwością dochodziliśmy do sytuacji, a tu słupki, poprzeczki, parady Szmatuły... Z jednej strony serce rosło jak się patrzyło na naszą grę, z drugiej szlag jasny człowieka trafiał po tych wszystkich zmarnowanych okazjach.
A gdy wreszcie na koniec już się prawie pogodziłem, że nie damy rady dziś - Małecki pojawia się znikąd i oddaje strzał z dupy, rykoszet i GOOL. Normalnie ekstaza, stadion wybucha. Dla takich chwil się kibicuje. Zagraliśmy moim zdaniem świetny mecz, Piast zupełnie nie istniał. Tylko ta nieskuteczność... Ewidentnie wisi nad nami klątwa Jankowskiego. Jak Jankes jest na murawie to gramy świetnie optycznie, ale nieskutecznie. Ściągnął Latal Jankesa no i wpadło |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
![]() Ulga, Dzięki WISŁO! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak na marginesie ogólnej euforii:
Być może jest wreszcie wizja rozwiązania problemu tylko jednego skrzydłowego. Ogólnie wersja Jović-Mały + Mójta-Pietrzak to powinny być takie "latające skrzydła". Wszyscy głównie do przodu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wodzirej nowy?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
Parę razy fajnie zagrał Rysiek, dobry mecz Jovicia, ten chłopak ma motorek w dupie chyba... Ogólnie Boguski tradycyjnie dwie, trzy akcję i chowa się, żeby przypadkowo ktoś Go nie dostrzegł, ale jak już się wychylił to okazję miał wyborną, ale Szmatuła obronił... Mąka sam nie wiem co mam pisać, męczy się na boisku. ![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ekipa, która jest w stanie wygrać z każdym w tej żałosnej lidze, jeśli im się tylko chce.
Widać, że byli dziś aż nabuzowani, zapieprzali do każdej piłki, wysoko wychodzili. Oby więcej takich zwycięstw wyszarpanych po walce do ostatniej minuty, to buduje team spirit.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.09.2016 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dobrze grali, 1-0 to bardzo mało w porównaniu do ilosci sytuacji. Piast pozwolił na strasznie dużo. Miejmy nadzieje, że ta wygrana ich uskrzydli i z krawatami zobaczymy kolejne zwyciestwo.
Btw, nasz rzecznik prasowy na konferencjach sprawia wrażenie strasznie nerwowego. Jakby pod stołem kitrał kilo marichuanen
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 18.09.2016 o godz. 00:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwycięstwo przyszło w idealnym momencie. Warte podkreślenia jest to, że podparte jest one dobrą grą całego zespołu. Cieszy również fakt, że Ci, których spotkała ogromna krytyka jak Mójta czy Guzmicz potrafili zagrać bardzo dobre zawody.
Zbudowany jestem również postawą zmienników, Zdenek Ondraske był groźny za każdym razem kiedy piłka znajdowała się jego obrębie, oby to oznaczało powrót tego zawodnika do wysokiej formy. Myślałem że po zejściu Krzyśka Mączyńskiego nasza gra w środkowej strefowi może stracić na jakości, jednak myliłem się Petar Brlek dał dobrą zmianę i wniósł świeży powiew. Podoba mi się u tego zawodnika to, że czasami potrafi dryblingiem wyjść z trudnych sytuacji. Mam nadzieję, że trener Wdowczyk da mu trochę większe przyzwolenie na ryzykowną grę w środkowej strefie bo myślę, że może być z tego pożytek. Szkoda, że nie udało się przełamać Pawłowi Brożkowi ale przecież zawsze strzela Legii, dlaczego teraz ma być inaczej ? I co najważniejsze, cieszy to, że nareszcie u zawodników i wszystkich pracowników Wisly Kraków SA zagości chociaż trochę uśmiechu i jutro będą mogli pracować w lepszej atmosferze niż do tej pory. Życzę trenerowi Wdoczykowi aby pracował z tym zespołem jak najdłużej i oby udało mu się wydźwignąć drużynę z tego miejsca, w którym się obecnie znajduje.
Ostatnio edytowane przez wester : 18.09.2016 o godz. 01:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że wreszcie coś do przodu, bo już miałem wątpliwości w sens trzeciej zwrotki hymnu. Mecz jak mecz, polska rzeczywistość. Dobre zmiany trenera, niemniej jednak lepiej było by ściągnąć bezproduktywnego Brożka, niż Zacharę który dochodził do sytuacji i w przeciwieństwie do naszego asa umie mocno kopnąć piłkę. Według mnie najsłabsze trio na boisku to Boguski, Brożek, Mączyński. Na plus w obronie Głowacki i Guzmics (który chyba wrócił już myślami z Francji, Mączyński jeszcze chyba siedzi na lotnisku pod Paryżem), na plus zmiennicy, którzy posiali trochę strachu pod bramką Piasta. Szkoda tych słupków i poprzeczek, szkoda że zamiast strzelać woleli się kilka razy przewrócić z głodu w polu karnym, szkoda że Ondraskowi z czubka buta dwa razy ściągnęli piłkę w ostatniej chwili, szkoda że Brożek to Brożek, szkoda że z uporem na lewej flance gra Małecki, który lewej nogi nie ma, ale najważniejsze że ten kalafior mu wpadł po rykoszecie do siatki... radość jak niespełna 20 lat temu po bramce na 5:2 Wiereszki w meczu ze Stomilem i rzutem na taśmę utrzymanie w 1 lidze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak będzie jeszcze dr Alban w eLce to się może okazać że już po następnej kolejce dogonimy sporą część ligi. Brakuje ewidentnie kreatywnego pomocnika, Boguski... no jak to Boguski... O grze Brożka też bym coś napisał ale wiecie, #hejtstop i te sprawy. Ale mimo wszystko nie jest to zespół na ostatnie miejsce, ani nawet na dolną ósemkę! Inni w tej lidze to dopiero są ogórasami, przykład: Piast. Liczę że teraz znowu będzie seria ale punktowa i wygrzebiemy się gdzies w środek stawki szybciej niż się mogło wydawać. Gorzej że teraz mecze z teoretycznie silniejszymi: Lechem, Legią itp. Ale uważam że to zespół na zwyciestwo z każdym, przy odrobinie szczęścia i takim zaangażowaniu jak wczoraj.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Mecz, mogł załątwic do przerwy, jego sytuacje nie byly 100% tylko dlatego, ze zle sie zabieral z piłka, brakowało mu zdecydowania, pewności Nie weim co sie z nim dzieje, ale powalczył dzisiaj Ondrasek, momenty miał Zachara Paweł nastepne 2-3 mecze powinien "rozegrac" w pozycji siedzacej ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A ja polecam zobaczyć mecz raz jeszcze i nie oceniać Brożka jedynie po zmarnowanych sytuacjach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Radość miałem normalnie jakbyśmy do LM weszli.
![]() Ostatni raz na stadionie taki żar był jak awansowaliśmy w LE do fazy pucharowej. Wreszcie lepsza i szybsza gra. Pytanie czy myśmy byli tacy dobrzy czy Piast taki słaby. Tak czy siak Wisła była zdecydowanie lepsza. Na plus Zachara i Guzmics. Przeciwległy biegun jak zwykle, szkoda pisać o wciąż tych samych zawodnikach. Wszyscy widzą tylko Wdowczyk nie, wejście Ondraśka za Zacharę, jeśli nie miało podtekstu typu kontuzja, to mistrzowski wykwit myśli trenerskiej. ![]() Napastnika rozlicza się i płaci przede wszystkim za wykorzystane sytuacje, dobrze jak biega ale to nie wszystko. Dlatego są tacy drodzy. Frankowski miał przydomek człapiący a i tak sportowo pozostanie niedościgłym wzorem dla wszystkich obecnie biegających po boiskach ekstraklasy. Zwycięstwo podwójne, bo raz, że przełamanie a dwa pełniejszy stadion na Legii. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Radość niesamowita, aż łezka się zakręciła w oku po golu. W tym meczu widać było, że oni chcą. Jeździli na dupskach aż miło. I ta radość po golu. Widać było, że autentycznie cieszą się jak małe dzieci. Mina i reakcja Wdowczyka bezcenne.
Nie wiem, jak na stadionie, bo OCZYWIŚCIE wczoraj musiałam się pochorować, ale z perspektywy TV atmosfera wyglądała na dobrą, dużo fajnych starych przyśpiewek. Wyglądała na to, że jest wreszcie jakaś jedność z tym, co się dzieje na boisku - piłkarze walczą, stadion ich dopinguje ile sił. Bardzo mi się podobało. I tym większy żal, że nie mogłam przyjść. Teraz tylko uwierzyć we własną siłę i roznieść krawaciarzy. I dalej! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dla takich chwil jak te z wczoraj, warto być kibicem Białej Gwiazdy. Niech żałują wszyscy Ci, którzy mogli a nie przyszli na stadion. Brawo Patryk! Jeszcze raz dziękuję!
P.S. Dzięki za brak anty i stare przyśpiewki. Pokazaliśmy że jesteśmy TOWARZYSTWEM Sportowym a nie hołotą z gorszej strony błoń.
Ostatnio edytowane przez Barti : 18.09.2016 o godz. 08:49.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Nie przypomina Wam to czegoś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Miejmy nadzieję, że tych zwycięstw będzie jednak coraz więcej. Walczymy o utrzymanie w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ja jednak w ten mit wierzę - przynajmniej w odniesieniu do naszej ligi. Nie widzę w tym jednak jakoś szczególnie zasługi naszego składu, ale miałkości Ekstraklasy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Radość po bramce była taka że portfel mi wypadł z kieszeni. Po 23 zorientowałem się że go nie mam
Na szczęście się znalazł Ale strasznie jestem zdziwiony tym jak swobodnie sobie mogłem chodzić po stadionie o tej godzinie. I nawet Zdziska Kapke widziałem. Cóż za udany wieczór |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2014
Offline |
|
|
Dla takich chwil warto kibicować! Trzy minuty po bramce mam wyjęte z życia! Kompletnie nie wiem co się działo! Istny szał!
DZIĘKUJE! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Yeah!
W końcu, wygralismy! Ileż radości daje głupie 3 punkty. A w sumie to 6 bo o tyle był ten mecz. Od wejscia Ondraska totalna dominacja ...przedostatniej druzyny ligi. Oby ten mecz był przełamaniem, oby. ale zeby nie było - walczymy. Pan Mójta jest cienki jak siki pająka. Gubi krycie, zle sie ustawia, źle sie obraca jak podchodzi pod przeciwnika. Tak, ma niezły strzał ale od obroncy wymagam przede wszystkim gry obronnej. Brlek zmiana bezpłciowa. Dobrze ze chłop sobie nogi nie skręcił przy pierwszej akcji. Bezbłedny (ok,raz sie chyba oberwał) mecz Ryśka. A reszta dalej to samo. Nie fetujmy wyroków - gralismy z Piastem. Jankowski rozegrał (ponoć) prawie całe spotkanie. Ale takiego Szmatułe to z Piasta by zabrać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|