The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2014, 09:48
Nie wiem czego się spodziewaliście. W końcu to był wyjazd na których w tym sezonie idzie nam przęciętnie a gra zwykle jest bardzo słaba. Plus tego jest taki że 3 mecze a my mamy 7 punktów.

Nie mamy szerokiej kadry więc niestety nie ma możliwości rotacji... Co gorsza kilku graczom kończą się w czerwcu kontrakty i jeśli klub będzie zwlekał to nam przepadną i wtedy będzie jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 01.03.2014, 09:51
nemox007 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czego się spodziewaliście. W końcu to był wyjazd na których w tym sezonie idzie nam przęciętnie a gra zwykle jest bardzo słaba. Plus tego jest taki że 3 mecze a my mamy 7 punktów.

Nie mamy szerokiej kadry więc niestety nie ma możliwości rotacji... Co gorsza kilku graczom kończą się w czerwcu kontrakty i jeśli klub będzie zwlekał to nam przepadną i wtedy będzie jeszcze gorzej.
7 punktów jest ale nie oszukujmy się graliśmy z dwoma słabeuszami (Piast, cracovia) i przeciętną Lechią. Prawdziwe sprawdziany przed nami, Ruch i Legia.
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.03.2014, 10:01
Valandil napisał(a):Wyświetl post
7 punktów jest ale nie oszukujmy się graliśmy z dwoma słabeuszami (Piast, cracovia) i przeciętną Lechią. Prawdziwe sprawdziany przed nami, Ruch i Legia.
Zgadzam sie ale żeby być wciąż w grze trzeba "ciułać" punkty także z tymi "słabszymi"
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2014, 10:16
Obrona na najbliższy mecz będzie wyglądała: Dudka, Bunoza, Ostoja, Pietia. Ostoja już raz grał z przymusu jako stoper, w drugiej połowie jesiennych derbów. I wyglądał tam całkiem nieźle. W tej chwili po odejściu Chaveza mamy w kadrze 13 zdrowych, ogranych zawodników. Oprócz podstawowego składu z wczoraj dochodzą jeszcze Sarki i Burliga. W meczu z Ruchem Bury i Głowa pauzują, więc nie ma dużego pola manewru Na ławce zostają nam zawodnicy, którzy nie zagrali 10 meczów w ekstraklasie, większość z nich to były ogony. To dopiero 3 kolejka, a zrobiło się bardzo nieciekawie..
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.03.2014, 10:47
Ta obrona to będzie niezły eksperyment. Jestem ciekawa jak to wypadnie i na kogo w końcu postawi Smuda. Mimo wszystko dobrze, że Arek zarobił żółtą kartkę, bo przyda nam się w meczu z Legią. Co do wczorajszego meczu to nie ma nawet co mówić, słabe widowisko, słaba gra. Nie ma co szukać wymówek, ale uważam, że przy lepszej murawie to spotkanie byłoby ciekawsze i mogłoby się zakończyć innym wynikiem niż bezbramkowy remis.

Tak czy inaczej za tydzień zobaczymy jak Smuda wybrnie z problemu wąskiej kadry. Ten brak transferów może nam się odbić czkawką...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.03.2014, 11:11
Czy ja wiem czy to dobrze ze Głowa sie wykartkował ? ja tam był wolał być spokojny o pewne 3 pkt u siebie z Ruchem, bo w Warszawie czy z Głową czy bez to bęcki dostaniemy. Sory panowie
Zawodnikami meczu dla mnie Garguła i Chrapek. Pa Brożek jest w fatalne dyspozycji, nie czuje piłki w ogóle.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.03.2014, 11:16
Dajcie już wreszcie na luz z tym liczeniem wyłącznie na cuda. Przyjmujcie każdy punkt Smudy, jak dar z niebios. Smuda zrobił co mógł, wprowadził Wisłę w bezpieczną 8. Co uczciwie nam oznajmiał, jako ogromny sukces, a ja się błędnie złościłem, że ciągle przypomina o reanimacji trupa Wiślackiego. Po tym okienku transferowym widzę wreszcie jasno, że gdyby Cupiał nie uparł się przy Smudzie, wiedząc, że Bednarz ma jego zgodę wyłącznie na cięcia kosztów i to nie skalpelem, ale siekierą, to dzisiaj obydwaj szanowni panowie potaniacze i ich kibicowscy zwolennicy, leżeliby na łopatkach i zdychali na miejscu spadkowym, przy każdym innym trenerze z wyboru Bednarza. Mam ogromny szacunek do Smudy, że nie pozwolił na aż taką degrengoladę Wisły i reanimował za darmo, leżących na łopatkach Cupiała z Bednarzem. Uszanujcie ten wczorajszy remis, bo to nadal cuda Smudy te 4 punkty wyjazdowe w 2 tegorocznych meczach. Tak jak i jego cudem jest namówienie do gry prawie za darmo - Brożków, a teraz Dudkę ze Stilicem oraz przywrócenie do formy życiowej Głowy. Bez tego kompleksowego wkładu Smudy walczylibyśmy teraz nie o puchary, lecz o ekstraklasę.

ps. nie słuchajcie już nigdy więcej bajek Bednarza (Cupiała), tylko tego co prosto z mostu wali Smuda, bo widać jak na dłoni, że tych 2 potaniaczy, tak się zaaferowało wyrąbywaniem kosztów siekierą, że gdyby mogli, to wycieliby wszystko i wszystkich, za wyjątkiem siebie samych, mamiąc przy okazji kibiców obietnicami wszystkiego najlepszego i tak naprawdę niczego.. przy czym szanując prawo właściciela do pomyłek, nie można już szanować jego pracownika, za te same wady, no bo Bednarz poza obłędnym cięciem kosztów, czyli najprostszym z najprostszych zadań do wykonania przez kogokolwiek, nic więcej w obecnej Wiśle nie dokonał. Nie wzmocnił klubu żadnym sensownym sponsorem, piłkarzem, czy transferem z klubu. Stadion i baza treningowa, to zasługa wyłącznie Cupiała. Mówiąc krótko, nie zdziwię się, jeśli obecnie Bednarz jest największym obciążeniem finansowym Wisły i powinien sam siebie wyciąć własną siekierą i wytransferować się z Wisły za brak jakichkolwiek dodatnich wyników oraz nadmiernym do tych wyników obciążeniem budżetu Wisły, własną, zapewne nie małą pensją. To jego zadaniem jest znalezienie środków na rozwój klubu, a nie liczenie wyłącznie na kasę od Cupiała. Całkowicie tutaj zawiódł i nie powinien zostać w Wiśle, nawet minuty dłużej.
Ostatnio edytowane przez kot : 01.03.2014 o godz. 16:49.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 01.03.2014, 11:44
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Czy to zmienia dotychczasowy dorobek trenera? Nie, i tak wyniki są ponad stan, a organizacja gry w defensywie najlepsza bodaj od czasów Skorży. Sorry panowie, ale jak na skrzydłach mamy statystów, to nawet bombowy środek niewiele zdziała. Jak mamy jednego napastnika, to jesteśmy zdani na łaskę i niełaskę jego wahań formy. Jak nas nie stać na trzymanie Chaveza na ławce, to trzeba się liczyć, że na stoperze trzeba będzie próbować młodych. Takie mamy realia, a że niektórzy mają nierealne oczekiwania, to ich problem.
Wyniki ponad stan ?
W zeszłym sezonie, jeżeli spojrzeć całościowo, to były ponad stan.

Ale mamy rok 2014.
Cały okres przygotowawczy przepracowany bez większych perturbacji.
Rozgrywamy trzy mecze. Z tego jedynie trzydzieści minut to jakość, reszta to gra typu żenada.
Nasi przeciwnicy to przeciętniacy.
Nasz obecny skład pierwszej jedenastki na papierze to w naszej kapuścianej lidze minimum pierwsza czwórka.
Nie mamy skrzydeł ? Wiemy co może zagrać Donald, Sarki. Wiemy co może zagrać Pa Brożek, Garguła. A widzimy co grają.
Kto odpowiada za formę piłkarzy, trener czy ptaszki na niebie.

Nie łykałem, nie łykam i nigdy nie łyknę bajeczki polskich trenerów o łapaniu świeżości. To jest po prostu amatorszczyzna.

Ja się nie spodziewam wielkiego wyniku na koniec, głównie spowodu tego, że mamy tylko jedną jedenastkę i kompletny brak zmienników. Co pewnie wyjdzie już w następnym meczu. I jeżeli przegramy przez błędy w obronie, nie będę miał pretensji do Smudy. Bo nie ma zmienników na poziomie.
Ale ta pierwsza jedenastka trzy mecze to powinna rozegrać, tak żeby dało się patrzeć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2014, 11:51
Valandil napisał(a):Wyświetl post

całą jesień słyszałem że każdy kolejny mecz jest meczem prawdy - i jakoś nie przeszkodziło nam to spędzić zimy na 3 miejscu w lidze. przed mocarzami ligi jakim jest Ruch czy Pogoń.

teraz znowu ta sama gadka - graliśmy tylko ze słabeuszami, teraz mecze prawdy!

Co do meczu z Lechią - na takiej murawie mecz nie powinien się w ogóle odbyć. Wyszła z tego parodia piłki. I akurat w tym przypadku najmniej winiłbym piłkarzy. Co miał grać Stillić, Garguła na takiej murawie? od przypadku do przypadku.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.03.2014, 12:18
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ale ta pierwsza jedenastka trzy mecze to powinna rozegrać, tak żeby dało się patrzeć.
Zaczyna się dorabianie własnej rzeczywistości do danej tezy... Mecz z Piastem był niezły, w dodatku z wygraną na wyjeździe z czym mamy problemy, mecz z Lechią słaby - kopanina. Jak rozumiem na mecz derbowy według Twoich kryteriów również nie dało się patrzeć

Smudożercy jak zawsze będą mędrkować, że powinno być znacznie lepiej, nie dostrzegacie, ze ta kadra jest śmiesznie krótka? Mamy 11 piłkarzy nadających się do gry + 1 wartościową zmianę, reszta z całym szacunkiem to obecnie najwyraźniej szrot, pamiętacie Nalepe na derbach? Oczekujecie, że każdy piłkarz będzie trzymał formę w każdym meczu, a ewentualny jej spadek nastąpi podczas przerwy sezonowej... No niestety tak się nie da.

Śmieszy mnie też opinia, że mamy tak wyjebaną kadrę, że nie wywalczenie pierwszej 4 to będzie porażka... i cała ta opinia na podstawie tego, że: mamy Burlige, który był/jest największym drewnem w zespole, mamy Bunoze, który był uważany za tykającą bombę w obronie która w każdym meczu sprezentuje gola przeciwnikom, mamy Pi Brożka, którego nikt inny w lidze nie chciał, mamy Miśka, który był uważany że miną się z powołaniem - sławne wykopy piłki i inne babole, mamy Gułe, który był wiecznym inwalidą/leniem, mamy Sarkiego, który najlepiej prezentował się gdy cała reszta drużyny była rozbita/bez formy, mamy Chrapka w którego mało osób wierzyło na początku, mamy Donalda, który uważany jest za super piłkarza tylko dlatego, że w pierwszych swoich debiutanckich meczach zagrał bardzo dobrze.

Smuda wyciągnął tych chłopaków na wyższy poziom, dzięki czemu w tej wyliczance można wymazać słowo "był", wypowiadacie się jakby to co obecnie chłopaki grają i jakie miejsce zajmują było dla nich standardem, nie pamiętacie, że standardem x miechów wstecz było np. opierdalanie się Guły.

Wiadomo, Smuda zawali jakiś mecz jeszcze nie raz, może nie trafi z przygotowaniem u jakiegoś piłkarza, pier.dol.nie coś na konferencji, nie jest on trenerem idealnym, ale jest idealny na obecny stan rzeczy w Wiśle wyciągając wynik grubo ponad stan.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 01.03.2014 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 01.03.2014, 12:20
Oglądam teraz powtórkę super piątku i Olbrycht gadał przed meczem że wiedzą jakim wynikiem zakończy się mecz, no i Pełka z Żelkiem również pokazali że będzie 0:0, tak wiec mecz ustawiony
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.03.2014, 12:57
Smudziarze już usprawiedliwiają trenera po kolejnej wyjazdowej kupie. Nie róbcie z niego cudotwórcy, bo takich w lidze jest juz kilku. Wdowczyk czy ten Słowak trener Ruchu. Obaj wyciagnęli zespoły z niższego pułapu niż Smuda.
Można po raz kolejny udawać , ze nic się nie stało ale to gówno, którym raczy Smuda na wyjazdach jak widać chyba się już nie skończy. Poza tym zaginał gdzieś Paweł Brozek, czyżby efekt przepracowania ze Smudą okresu przygotowawczego ? . Mam nadzieję, ze nie i w meczu z Ruchem zacznie cos strzelać, a Wisła jak zwykle tylko w Krakowie zdobęcie 3 punkty. A teraz do ataku
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.03.2014, 13:21
Gra była straszna, aż zęby bolały.
Mam jednak dziwne wrażenie, że to w związku z obecnością Probierza na ławce... co prawda przeciwnika ale promieniowanie i tak się rozchodziło...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.03.2014, 14:25
Matko... mecz z Lechią to była kopanina, bo:
1) Lechia grała mocnym presingiem cały mecz, biejagąc jak tygrys rzucający się na antylopę, wprowadzając chaos do gry
2)fatalna murawa, gdzie piłka podskakiwała, robiła figle, gdzie piłkarze nie mogli złapać równowagi(przykład zachowanie Stjepanovica przy strzale w słupek Lechii, czy tocząca się piłka przy nodze Stilica i nagle hop do kolana, czy strzał z 13 m. nad poprzeczką w drugiej połowie, gdzie miał tylko Miśkiewicza po dosrodkowaniu z prawej strony jak Bunoza się machnął)
Dlatego nie dało grać się tam w piłkę i jedynie co mnie dziwi, że nie graliśmy dzid na stoperów, tylko staraliśmy się rozgrywać jak murawa robiła figle i ciągłe straty przez to były. Trzeba było wrzucać do Brożka on się potrafi zastawić i zgrać, więc z tego byłaby lepsza korzyść bo przynajmniej ciężar gry byłby przerzucony pod ich polem karnym, a nie wiem czemu się uparli na krakowską piłkę na kartoflichu...
Nawet Barca jak oglądałem z miesiąc temu jakiś mecz w hiszpańskiej na kartoflichu kopała po autach.
Nie bredźcie już tyle...
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.03.2014 o godz. 14:28.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.03.2014, 15:05
ja wiem, kto zagra za Głowackiego z Ruchem - FABIAN BURDENSKI info pewne, telefoniczne ze sztabu
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.03.2014, 15:05
Trudno się nie zgodzić. Wczorajsze widowisko zafundowała nam murawa. Dobrze byłoby, gdyby w Gdańsku to trochę ogarnęli, bo piłkę meczową stracili właśnie przez swobodnie podskakującą piłkę. Dodajmy do tego agresywnie atakujących piłkarzy Lechii i mamy festiwal niedokładności.
No ale to były "tylko" Lechia i Wisła, więc w przekazie medialnym najważniejsze będzie to, że oba zespoły grały fatalnie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.03.2014, 15:17
Zęby bolały jak się to oglądało ....
Boisko do wymiany.
Remis sprawiedliwy.
Dobrze zagrał Stilic ... słabiej Paweł Brożek i Dudka.
Reszta średnio.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.03.2014, 16:41
Wydaje mi się, że na bok obrony przejdzie w wyśmienitej ostatnio formie Donald, a na środek Dudka z Bunim. Do pomocy wskoczy Sarki i skład na Ruch jest Innych pomysłów na załatanie dziur nie mam.
What's new?

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 01.03.2014, 17:04
Sam Smuda mówił, że Dudka się nie nadaje na środek obrony, że dla niego DM albo bok obrony lewy/prawy. Myślę, że na bokach zgrają Dudi i Pietia, a na środku obok Gordana ten, który bardziej przekona do siebie przez tydzień treningów (nalepa/Uryga). Ja bym stawiał na tego drugiego. Pamiętacie jak po derbach w W Kauflandzie Smuda mówił o Nalepie, który wszedł za kontuzjowanego Jovanovicia, że Nalepa na stoperze to se może grać w Termalice....
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.03.2014, 17:07
Słyszałem, że Kazik Węgrzyn w życiowej formie :]
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.03.2014, 17:29
Komentował że aż waliło czosnkiem z głośników?

Taką formę ma od dawna ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2014, 18:03
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Sam Smuda mówił, że Dudka się nie nadaje na środek obrony, że dla niego DM albo bok obrony lewy/prawy. Myślę, że na bokach zgrają Dudi i Pietia, a na środku obok Gordana ten, który bardziej przekona do siebie przez tydzień treningów (nalepa/Uryga). Ja bym stawiał na tego drugiego. Pamiętacie jak po derbach w W Kauflandzie Smuda mówił o Nalepie, który wszedł za kontuzjowanego Jovanovicia, że Nalepa na stoperze to se może grać w Termalice....
Bunoza i Nalepa - nieeeeeeee! Tam potrzeba spokoju i doświadczenia, a Nalepa w formie z jesieni to niech się trzyma z daleka od boiska. Prędzej Uryga, ale... czy aby na pewno aktualnie Go nic nie boli?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 01.03.2014, 18:46
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się dorabianie własnej rzeczywistości do danej tezy... (...)

Śmieszy mnie też opinia, że mamy tak wyjebaną kadrę, że nie wywalczenie pierwszej 4 to będzie porażka... i .
Własna rzeczywistość ?

Halo pobudka, mamy 1 marca 2014 roku
A nie czerwiec 2013 roku.

Skład Wisły z ostatniego meczu 2012/13.: Michał Miśkiewicz, Marko Jovanović, Arkadiusz Głowacki/Alan Uryga/Osman Chávez, Gordan Bunoza, Patryk Małecki, Cezary Wilk, Rafał Boguski, Ivica Iliev/Michał Chrapek, Kamil Kosowski/Emmanuel Sarki, Cwetan Genkow.

Wczorajszy skład :Michał Miśkiewicz - Dariusz Dudka, Arkadiusz Głowacki, Gordan Bunoza, Piotr Brożek - Łukasz Garguła, Ostoja Stjepanović, Semir Stilić, Michał Chrapek, Donald Guerrier (82 min - Emmanuel Sarki) - Paweł Brożek

Znajdź jedenaście różnic którymi różnią się te składy
Nawet jak są te same nazwiska to nie są Ci sami piłkarze (co oczywiście piszę się na plus Smudy).

Tęsknisz sportowo za nieobecnymi ? (Pomijam Marko, tu wiadomo sprawa).

Nie mam ochoty ani czasu analizować poszczególnych pozycji, ale ten skład może na papierze powieźć dowolną drużynę z naszej kapuścianej ligi.
Może, ale nie musi. Bo wszystko zależy od aktualnej formy.
Kibice pewnej warszawskiej drużyny już jesienią twierdzili, że jesteśmy znów jedynym zagrożeniem dla nich. Z kurtuazji ?
Naszym problemem jest to, że nie mamy zmienników. Dlatego nie będę miał pretensji do Smudy, gdy będziemy przegrywać z powodu kartek czy kontuzji grając rezerwowymi. I w całym sezonie wylądujemy poza czwórką.
Ale od pierwszego składu mogę oczekiwać, że że w trzech meczach zagra coś więcej niż trzydzieści minut przyzwoitej piłki.

PS. Nie jestem Smudożercą, choć specjalnie go nie lubię. Nie ma teraz dla niego żadnej alternatywy, ale to nie powód by nie oceniać realnie sytuacji. Nie jechałem o Bunozie, do Chrapka miałem pretensje o brak ambicji.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.03.2014, 20:16
Ja sądzę, że to 2 miejsce, które zajmujemy zamydliło niektórym oczy i święcie wierzą, że my celujemy w mistrzostwo - otóż nie w tym sezonie. Przecież nie wczoraj zaczął się sezon tylko w połowie lipca, więc mieliście dużo czasu aby się dowiedzieć, że Wiśle na wyjazdach w tym sezonie się nie układa. Mecz z Lechią to tylko potwierdził.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Stary 02.03.2014, 10:43
Po tym "widowisku" straciłem ochotę na oglądanie meczy w ekstraklasie.

Nasi grajkowie nie potrafią przyjąć piłki, podać...Jak już ktoś wyszedł na połowę rywala, to był on sam i nie miał z kim grać. Nasi grajkowie przemieszczali się w obrębie koła o promieniu 3m - to wszystko.

Boisko tu nie jest wytłumaczeniem...
Właśnie patrzę na dzieci grające na kartoflisku przed domem - i uwierzcie! - podania, przyjęcie piłki itd. wychodzą im lepiej niż "profesjonalistom" z Reymonta...O zaangażowaniu nie wspominam...

Trener powiedział, że "remis bierze w ciemno" - piłkarze wzięli sobie to do serca już przed meczem.
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.03.2014, 11:23
Mecze z drużynami misia chaosa tak właśnie wyglądają. Dokładnie jak w okręgówce. Gdyby boisko pozwoliło to można by pograć piłką uspokoić, ale na takim pastwisku to ryzyko, że piłka odskoczy i gnani gromkim "faster, faster" przeciwnicy pojadą z kontrą. Więc pacanówka była z obu stron.

Piłkę meczową miał Garguła. Byli tacy co sie zachwycali jego cudownym strzałem, że co nie kopnie to wpada. Szkoda że nieatakowany z 7 metrów nie potrafi kopnąć w bramkę. Zamiast sie przypalać wystarczyło zawinąć po długim i po sprawie. Junior by tak próbował, dlaczego wytrawny ligowiec nie próbował?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.03.2014, 11:25
Boisko jest sporym wytłumaczeniem (największym) - ale nie jedynym. To do tych co nigdy nie grali na kartoflisku

Jak się nie da podać na 10 m piłki to jaka może być płynność w grze? Zwłaszcza jak się nie jest Barceloną czy Realem?

Na dobrym boisku gra wyglądałaby znacznie lepiej (płynność, dokładność) wiec nie opowiadajmy że boisko nie jest wytłumaczeniem. Bo niestety jest. Wg mnie takie boisko nie powinno być w ogóle dopuszczone do gry.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.03.2014, 11:27
Vasquez napisał(a):Wyświetl post
Po tym "widowisku" straciłem ochotę na oglądanie meczy w ekstraklasie.

Nasi grajkowie nie potrafią przyjąć piłki, podać...Jak już ktoś wyszedł na połowę rywala, to był on sam i nie miał z kim grać. Nasi grajkowie przemieszczali się w obrębie koła o promieniu 3m - to wszystko.

Boisko tu nie jest wytłumaczeniem...
Właśnie patrzę na dzieci grające na kartoflisku przed domem - i uwierzcie! - podania, przyjęcie piłki itd. wychodzą im lepiej niż "profesjonalistom" z Reymonta...O zaangażowaniu nie wspominam...

Trener powiedział, że "remis bierze w ciemno" - piłkarze wzięli sobie to do serca już przed meczem.

Bo dzieci grają lepiej na kartoflisku.. chłopie ogarnij, super argument...
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Stary 02.03.2014, 11:40
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Bo dzieci grają lepiej na kartoflisku.. chłopie ogarnij, super argument...
Ok - a chęć grania w ogóle w ten dzień?
Przecież jak już ktoś wyszedł z połowy to był tam sam...
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.03.2014, 12:19
Mógłbym zasadzić teorią spiskową, ale powiem tylko, że po meczu wszyscy są zadowoleni...

A ja bym chciał żeby w kolejnym meczu pałali chęcią rehabilitacji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów