The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Spotkanie w Poznaniu zakończy się:
Zwycięstwem Lecha. 40 39,60%
Zwycięstwem Wisły! 42 41,58%
Remisem. 19 18,81%
Głosujących: 101. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2013, 12:45
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Małecki po przegranym meczu na Lechu,mówi "możemy wracać z podniesionymi głowami" to człowiekowi już ręcę opadają....
Chyba komuś tym klubie priorytety i system wartości się zmienił,albo ja kilka lat przegapiłem...
Co my ....a mać GKS Bełchatów jesteśmy,że zadawalamy się 0:1 na lechu po "heroicznej" walce ?
na skład którym dysponujemy to jestesmy własnie taki moze ciut mocniejszy Bełchatów

i Patryk wg. mnie bardzo dobrze odpowiedział,a Ty przegapiłes nie kilkanascie lat ale kilkanascie/dziesat miesięcy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
edipolo
Banita

Od: 07.2009

Stary 05.05.2013, 13:35
EDIT: Fap, fap, fap. Poznański słowik OUT!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.05.2013 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2013, 19:04
Naprawdę wszystkim, którzy szukają jakichkolwiek pozytywów we wczorajszym meczu gratuluję dobrego poczucia humoru. Znakomite podsumowanie całego tego hitu, to jeden celny strzał, który w dodatku znalazł drogę do siatki.

Mnie osobiście żenuje, że taka drużyna jak Lech bije się o mistrza, za Skorży byśmy tę ligę skończyli pewnie kilkunastopunktową przewagą nad resztą dziadostwa. Zagrali porównywalne dno do nas i jeden błąd w kryciu sprawił, że wturlali tę piłkę do siatki. Dramatyczny sezon.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2013, 20:55
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę wszystkim, którzy szukają jakichkolwiek pozytywów we wczorajszym meczu gratuluję dobrego poczucia humoru. Znakomite podsumowanie całego tego hitu, to jeden celny strzał, który w dodatku znalazł drogę do siatki.

Mnie osobiście żenuje, że taka drużyna jak Lech bije się o mistrza, za Skorży byśmy tę ligę skończyli pewnie kilkunastopunktową przewagą nad resztą dziadostwa. Zagrali porównywalne dno do nas i jeden błąd w kryciu sprawił, że wturlali tę piłkę do siatki. Dramatyczny sezon.
Jest tylko jeden szkopuł - za Skorży Legia rok temu zajęła zaszczytne drugie miejsce. W pierwszym sezonie Macieja u nas my byliśmy o wiele mocniejsi niż obecnie, zaś Legia i Amica - o wiele słabsze. Od tego czasu metodycznie, krok po kroku się osłabialiśmy.

Co do piłkarskiego "dziadostwa" - niestety, ale jako pierwsi powinniśmy uderzyć się w pierś.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.05.2013 o godz. 22:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.05.2013, 22:26
Powedzcie mi proszę czemu Pan Trener robi krzywdę Burlidze wystawiając go na LO ? ... zupełnie jak Boguskiemu dając do do ataku ...
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.05.2013, 00:01
Bo Pan Trener musi jakoś te klocki poustawiać posiłkując się zawodnikami, w normalnych warunkach, szerokiej kadry. Akurat to są pretensje do kogoś innego, że musimy grać zawodnikami którzy na danej pozycji są nie do końca predysponowani. Nie Kulawik do tego doprowadził.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.05.2013, 09:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Kulawik przejął zespół po takim właśnie magicznym, dobrym trenerze. Z podupadłym morale, strojącym fochy Meliksonem i serią daremnych meczów za sobą. Nie Kulawik przygotował zespół do rundy jesiennej i trzeba naprawdę dużo złej woli, żeby go za tę rundę oceniać...
Ale Kulawik przygotował zespół do rundy wiosennej. Przejął po trenerze takim jak on Smuda i masa innych produktów Polskiej myśli szkoleniowej.

Runda jesienna została "spartolona" przez Probierza.

W dalszym ciągu w rundzie wiosennej do której trener Kulawik już samodzielnie przygotował zespół do walki o dno tabeli:

Wisła Kraków: Pareiko – Junior Diaz, Chavez, Jaliens, Jovanović – Nunez, Sobolewski – Małecki, Melikson, Iliev - Genkov

Nie ma w drużynie, aż trzech piłkarzy... Ja rozumiem trochę czasu minęło. zabrakło Meliksona ale, żeby z mistrza spaść do Poziomu 0 celnych strzałów na bramkę przez cały mecz czy zadowolenia z porażki tylko 2-1 w kluczowym meczu sezonu?

Dobry trener z kiepskich grajków zrobi dobrą drużynę na odwrót nigdy nie będzie.

Pamiętasz słowa trenera po pierwszym meczu z Lechem? Nic się nie zmieniło?

Nasz skład to nie są tuzy piłkarskie ale bez przesady, że w 2-3 lata z mistrzów zostali chłopcem do bicia dla wszystkich jak leci.

Nie twierdzę, że tylko trener jest tu winny. Zmiany powinny być szeroko zakreślone. Ale bez zmiany trenera z 12 miejsca nie wyjdziemy tak samo jak bez zmian w zespole.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2013, 09:58
Ze składu, który wymieniłeś grał w Poznaniu tylko Małecki! A Maaskant był lepszym trenerem niż wszyscy jego następcy.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2013, 10:54
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ze składu, który wymieniłeś grał w Poznaniu tylko Małecki! A Maaskant był lepszym trenerem niż wszyscy jego następcy.

Ok co nie zmienia faktu, że Kulawik ma do dyspozycji większość tych zawodników a mecz z Lechem jedynym słabym meczem nie był.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.05.2013, 11:21
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków: Pareiko – Junior Diaz, Chavez, Jaliens, Jovanović – Nunez, Sobolewski – Małecki, Melikson, Iliev - Genkov
Nie ma w drużynie, aż trzech piłkarzy... Ja rozumiem trochę czasu minęło. zabrakło Meliksona ale, żeby z mistrza spaść do Poziomu 0 celnych strzałów na bramkę przez cały mecz czy zadowolenia z porażki tylko 2-1 w kluczowym meczu sezonu?
Nasz skład to nie są tuzy piłkarskie ale bez przesady, że w 2-3 lata z mistrzów zostali chłopcem do bicia dla wszystkich jak leci.
Rzeczywiście mistrzowie z przed dwóch - trzech lat...
Wkład jednego jest epizodyczny, a trzech następnych żaden.
Kirm z Brożkiem strzelili wtedy 15 goli czyli ponad połowę więcej niż będziemy mieli na koniec tego sezonu. Gdzie oni są?

Tak ciężko zrozumieć, że dla tych panów przegrać mecz to jak umyć zęby - nic szczególnego?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.05.2013, 12:02
W mistrzowskim sezonie grał u nas Sivakow. Potem takim zawodnikiem był Nunez. Teraz nie ma nikogo kto przeprowadza piłkę z obrony do ataku.

BTW, Melikson i Małecki też dołożyli swoje cegiełki to tego mistrzostwa.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 06.05.2013, 15:03
Z każdym następnym meczem się utwierdzam: gramy lepiej na połowie rywala. Nie piszę, ze skuteczniej, ale lepiej. Piłka krąży, gra ziemią, są schematy, jest spokój pod kryciem, jest klepka, ściana, kiwka, odejście. Naprawdę widać, że Kula za młodu grywał ofensywnego (środkowego bądź bocznego) pomocnika.

Ale o grze z tyłu Kulawik (zagrał na l. obronie bodaj jeden mecz, za Lenczyka [wyjazd na Szczaksie ?], z czystej konieczności [to był taki dziwny, wykartkowany mecz, jeśli dobrze pamietam - Niciński zagrał wtedy na stoperze])* ma blade pojęcie. Straszny chaos w kryciu, błedy w komunikacji, grze formacją, doskoku do rywala i wspominane przez lazy'ego przejście do ataku. Bieda.
Nie obraziłbym się, gdyby Kula został w klubie w charakterze trenera strcte od gry ofensywnej, ale takiej posady chyba nie ma w naszym polsko-futbolowym słowniku.

Kaziu grywał wszędzie i widać to było na boisku. Bardzo agresywna strefa, tempo, gra zespołowa. Brakowało wtedy błysku i skuteczności. Dziś wg mnie skuteczności brakuje dalej, błysk jest ale za to moskalowej solidności ani grama.

---
* edit: już mam: nie Szczakowa a Radzionków, Nitka nie na stoperze a na def pomo. http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4264
** edit 2: a jednak dobrze kojarzyłem, Nitka na stoperze : )))) "Wisła przystąpiła do meczu osłabiona brakiem trzech podstawowych obrońców. Do Arkadiusza Głowackiego i Bogdana Zająca dołączył Marek Zając, który mimo starań lekarzy nie został wzystawiony nawet na ławkę rezerwowych. W takiej sytuacji do obrony wycofani zostali Grzegorz Niciński i Tomasz Kulawik. Od razu warto zaznaczyć, że obaj nie ustrzegli się błędów, lecz liczy się fakt, że radzionkowianie bramki strzelić nie potrafili."
Powód: mackiewicz
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 06.05.2013 o godz. 15:16.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 06.05.2013, 15:11
Ok co nie zmienia faktu, że Kulawik ma do dyspozycji większość tych zawodników a mecz z Lechem jedynym słabym meczem nie był.

A gdyby ich miał do dyspozycji to pewnie by zagrali.

Choć porównywanie zawodnika, któremu się płaci i którego się szanuje, który jest w dodatku częścią drużyny walczącej o coś z zawodnikiem, po którym jeździ jego przełożony, wymawiając mu, że zarabia za duże pieniądze (gdy on tych pieniędzy nie widzi), z zawodnikiem, do którego negatywnie nastawia się kibiców (sugerując brak ambicji, profesjonalizmu, zajmowanie miejsca młodym, zarabianie kasy olbrzymiej, której nadal nie widać), takie porównanie nie jest miarodajne mówiąc delikatnie.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.05.2013, 15:25
Ajax - Pareiko, Jaliens, Sobolewski, Iliev... W ich wieku dwa lata to szmat czasu. Oni naprawdę nie młodnieją Dodaj do tego Brożków, Meliksona w formie, Nuneza czy nawet takiego Kirma o Diazie nie wspominając... Jeszcze Biton... Proszę Cię - co Ty w ogóle porównujesz?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.05.2013, 15:37
Ajax - Pareiko, Jaliens, Sobolewski, Iliev... W ich wieku dwa lata to szmat czasu. Oni naprawdę nie młodnieją Dodaj do tego Brożków, Meliksona w formie, Nuneza czy nawet takiego Kirma o Diazie nie wspominając... Jeszcze Biton... Proszę Cię - co Ty w ogóle porównujesz?
Zgadza się. Nie szukam usprawiedliwienia, ale dodajmy, że lepiej poklepać z Meliksonem niż z Gargułą.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2013, 17:37
Stewardzki Klub Sportowy
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.05.2013, 18:24
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Powedzcie mi proszę czemu Pan Trener robi krzywdę Burlidze wystawiając go na LO ? ... zupełnie jak Boguskiemu dając do do ataku ...
Problem z Boguskim i Burligą leży zupełnie gdzie indziej - trudno znaleźć pozycje na których mogą grać na w miarę przyzwoitym poziomie. Jeden przyjmuje na trzy metry i panicznie boi się kontaktu, a drugi - cóż, powiedzmy, że technika nie jest jego atutem.

To tak jakbyś napisał, że Kulawik robi krzywdę Sikorskiemu wystawiając go w ataku. No, niby tak, ale że czasem nie ma wyboru...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.05.2013 o godz. 18:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.05.2013, 18:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Problem z Boguskim i Burligą leży zupełnie gdzie indziej - trudno znaleźć pozycje na których mogą grać na w miarę przyzwoitym poziomie. Jeden przyjmuje na trzy metry i panicznie boi się kontaktu, a drugi - cóż, powiedzmy, że technika nie jest jego atutem.

To tak jakbyś napisał, że Kulawik robi krzywdę Sikorskiemu wystawiając go w ataku. No, niby tak, ale że czasem nie ma wyboru...
Coz rzeczywiscie mialem tam dopisac Sikora, ale powstrzymalem sie, bo to nasz jedyny napastnik (...) ale napastnik ktory walczy, biega skacze do glowek itp....

Rafau powinien grac jako AM albo RM czy az tak cieZko to wymyslec ? ile raZy Sikor byl zdrowy i wychodzil Rafal w pierwszej 11 i nic z tego nie bylo. Dla mnie to jest robinie mu krzywdy i tyle, bo gosc nie ma szans jako osamotniony napastnik w przodzie z 4 obroncami. No chyba ze gramy bez napastnika ....

Co do Lukasza to nie wiem moze DM ? ale na Boga koles nie ma lewej nogi ... Czemu Pan Trener nie moze ustawic Bunoze na lewej a Uryge na srodku ? Ja wiem ze nie mamy LO chyba od czasow Stolarczyka ale nie mozemy tam wystawiac byle kogo... Nie czaje tego i chocby dlatego mimo olbrzymiej sympatii pan Trener mnie nie przekonuje
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 06.05.2013, 19:01
Cytat:
Co do Lukasza to nie wiem moze DM ?
Dla Łukasza najlepiej byłoby go ustawić na pozycji prawego bidonowego.

Cytat:
robinie mu krzywdy
Cóż się tak o niego troszczysz? On o Twoje nerwy czy wzrok nie troszczy się w ogóle marnując raz po raz sytuację, gdzie ma wpakować piłkę do pustej bramki. Co mu z instynktu, jak i tak zmarnuje 99% sytuacji? O dziwo, to jedna z jego lepszych rund po kontuzji poniesionej przez sprzedanego za ogromne pieniądze drewna zwanego Borysiukowiną.

Cytat:
ale nie mozemy tam wystawiac byle kogo... Nie czaje tego i chocby dlatego mimo olbrzymiej sympatii pan Trener mnie nie przekonuje
Trzeba go KUPIĆ, ew. WYSCOUTOWAĆ, ew. WYCHOWAĆ. Nie mamy obrońców w składzie, ew. w formie.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.05.2013, 19:04
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Znakomite podsumowanie całego tego hitu.
Wisła już swój "hit" rozegrała z ...Pogonią... i na szczęście wygrała bo to były chyba najważniejsze 3 punkty w tej rundzie... Jakby Pogoń wygrała to tabela wyglądałaby masakrycznie... A terminarz nie jest łatwy dla Wisły.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.05.2013, 19:06
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Co do Lukasza to nie wiem moze DM ? ale na Boga koles nie ma lewej nogi ... Czemu Pan Trener nie moze ustawic Bunoze na lewej a Uryge na srodku ? Ja wiem ze nie mamy LO chyba od czasow Stolarczyka ale nie mozemy tam wystawiac byle kogo... Nie czaje tego i chocby dlatego mimo olbrzymiej sympatii pan Trener mnie nie przekonuje
Nie może ustawić Bunozy, bo koleś ma żyłkę sabotażysty. Grał wcześniej i niestety od czasu do czasu odwalał takie akcje jak ta.

Burliga na DM? Ale co on tam zdziała poza konkurowaniem z Wilkiem w ilości fauli? Chociaż fakt, może akurat rzuty wolne będą dalej, ale to chyba jedyny plus.

Co do Rafała - on nie powinien w ogóle grać, bo odstawia nogę. Jego obecna mentalność i podejście dyskwalifikują go jako zawodowego sportowca. Przemawia za nim tylko to, że ma ważny kontrakt i od czasu do czasu jest zdrowy.
Tyle obecnie wystarczy, żeby grać u nas w pierwszym składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.05.2013 o godz. 19:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2013, 19:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.

Co do Rafała - on nie powinien w ogóle grać, bo odstawia nogę. Jego obecna mentalność i podejście dyskwalifikują go jako zawodowego sportowca.
Ej tam... wystaczy, że za bramką rywala ustawimy wielki portret Bunozy... Rafał będzie miał wtedy ciąg na bramkę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 06.05.2013, 19:52
Cytat:
Ej tam... wystaczy, że za bramką rywala ustawimy wielki portret Bunozy... Rafał będzie miał wtedy ciąg na bramkę
Wiem, też oglądałem "Włatcuf Muh". Mam nadzieję, że tak jak on przed meczem czerwonej nie dostanie.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.05.2013, 20:20
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wisła już swój "hit" rozegrała z ...Pogonią... i na szczęście wygrała bo to były chyba najważniejsze 3 punkty w tej rundzie... Jakby Pogoń wygrała to tabela wyglądałaby masakrycznie... A terminarz nie jest łatwy dla Wisły.
Patrząc na naszą grę, skuteczność, biorąc pod uwagę co dzieje się za naszymi plecami, a dzieją się dziwne rzeczy, to do rangi "hitu" wyrasta mecz z Koroną. Z jednej strony trzeba uciekać, a z drugiej, teoretycznie wciąż gdzieś tam można patrzeć na te wyższe miejsca [4-8], co przekuje się na lepszą kasę od C+, no i wciąż (w teorii) szansę na Europuchary. Choć w praktyce, to ostatnie pogrzebaliśmy już dawno, dawno temu.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 06.05.2013, 20:40
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Z każdym następnym meczem się utwierdzam: gramy lepiej na połowie rywala. Nie piszę, ze skuteczniej, ale lepiej. Piłka krąży, gra ziemią, są schematy, jest spokój pod kryciem, jest klepka, ściana, kiwka, odejście. Naprawdę widać, że Kula za młodu grywał ofensywnego (środkowego bądź bocznego) pomocnika.

Ale o grze z tyłu Kulawik (zagrał na l. obronie bodaj jeden mecz, za Lenczyka [wyjazd na Szczaksie ?], z czystej konieczności [to był taki dziwny, wykartkowany mecz, jeśli dobrze pamietam - Niciński zagrał wtedy na stoperze])* ma blade pojęcie. Straszny chaos w kryciu, błedy w komunikacji, grze formacją, doskoku do rywala i wspominane przez lazy'ego przejście do ataku. Bieda.
Nie obraziłbym się, gdyby Kula został w klubie w charakterze trenera strcte od gry ofensywnej, ale takiej posady chyba nie ma w naszym polsko-futbolowym słowniku.

Kaziu grywał wszędzie i widać to było na boisku. Bardzo agresywna strefa, tempo, gra zespołowa. Brakowało wtedy błysku i skuteczności. Dziś wg mnie skuteczności brakuje dalej, błysk jest ale za to moskalowej solidności ani grama.

---
* edit: już mam: nie Szczakowa a Radzionków, Nitka nie na stoperze a na def pomo. http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4264
** edit 2: a jednak dobrze kojarzyłem, Nitka na stoperze : )))) "Wisła przystąpiła do meczu osłabiona brakiem trzech podstawowych obrońców. Do Arkadiusza Głowackiego i Bogdana Zająca dołączył Marek Zając, który mimo starań lekarzy nie został wzystawiony nawet na ławkę rezerwowych. W takiej sytuacji do obrony wycofani zostali Grzegorz Niciński i Tomasz Kulawik. Od razu warto zaznaczyć, że obaj nie ustrzegli się błędów, lecz liczy się fakt, że radzionkowianie bramki strzelić nie potrafili."
Co do obrazu gry Wisly mam identyczne odczucia.
Ja nie obrazilbym sie ,gdyby Kula zostal w klubie jako pierwszy trener i ewentualnie dorzucili by mu jako asystenta jakiegos speca od defensywy (A.Glowacki moze ?..)
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2013, 11:57
Nie no jasne masz rację ja wszystko rozumiem, ale żeby z mistrza spaść na chłopca do bicia dla wszystkich jak leci?

Może za dużo wymagam ale jak dla mnie upadek jakościowy jest trochę za duży.

Pytaniem jest też dlaczego Melikson nagle przestał grać.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.05.2013, 12:40
Cytat:
Ja bym to nazwał paradoksem Żyda/Syjonisty. Grać gorzej, opier*dalać się, a jednak zostać wytransferowanym zagranicę za 3x mniejszą kwotę niż można było osiągnąć na wcześniejszej sprzedaży.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.05.2013, 13:15
Nie no jasne masz rację ja wszystko rozumiem, ale żeby z mistrza spaść na chłopca do bicia dla wszystkich jak leci?

Może za dużo wymagam ale jak dla mnie upadek jakościowy jest trochę za duży.

To skutek zatrudnienia dywersanta, który nie ma zielonego pojęcia o grze w piłkę, a co dopiero o trenowaniu innych. Taki ktoś spędził na naszej ławce dwie rundy i okres przygotowawczy. Nie ma się co dziwić że grajki są jak po miesięcznym ciągu. Nawet podanie na 10 metrów wydaje im się wirtuozerią, a klepa to zbędna strata czasu.

Dzisiaj już wiadomo że wszystko odbywa się w głowie przekonać piłkarzy, że potrafią jest dużo trudniej niż zruinować wiarę w siebie. A ostatnio przecież graliśmy na Lechu rezerwami i dramatu nie było.

Melikson przestał grać bo "beki" to w Izraelu niezapisana karta i czuł się zagubiony.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.05.2013, 13:17
nie wiem czy zauważyliście
ale po raz kolejny Rafał Boguski sam z siebie sie na boisku przewrócił ( to było niedługo po tym jak wszedł, był na środku boiska sam i ktoś z Naszych mu podał. )
wtf ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2013, 13:29
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To skutek zatrudnienia dywersanta, który nie ma zielonego pojęcia o grze w piłkę, a co dopiero o trenowaniu innych. Taki ktoś spędził na naszej ławce dwie rundy i okres przygotowawczy. Nie ma się co dziwić że grajki są jak po miesięcznym ciągu. Nawet podanie na 10 metrów wydaje im się wirtuozerią, a klepa to zbędna strata czasu.

Dzisiaj już wiadomo że wszystko odbywa się w głowie przekonać piłkarzy, że potrafią jest dużo trudniej niż zruinować wiarę w siebie. A ostatnio przecież graliśmy na Lechu rezerwami i dramatu nie było.

Melikson przestał grać bo "beki" to w Izraelu niezapisana karta i czuł się zagubiony.
Święte słowa, a kwestia motywacji to jest sprawa trenera. Raz sami się zmotywowali na Legię i jakoś to wyglądało.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów