The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Ile jesteś w stanie zapłacić za transmisję z zagranicznego sparingu Wisły?
nic 87 14,95%
1 zł (+ vat) 97 16,67%
2 zł 79 13,57%
3 zł 40 6,87%
5 zł 279 47,94%
Głosujących: 582. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2011, 21:43
yyy a ja się zastanawiam, czemu 5 patyków za transmisje ?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.06.2011, 21:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
też jestem za. 5 zł a jak trzeba - więcej
Jak wyżej. Super sprawa.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.06.2011, 21:45
5 zł to cena akurat za oglądnięcie takiego meczu. Tylko czy mamy gwarancje, że transmisja będzie chodziła płynnie w przyzwoitej jakości?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2011, 21:57
sambo napisał(a):Wyświetl post
Pisza chlopaki ze to 5 k to "pierwszorazowy" koszt. Pewnie na jakis sprzet czy cos. Jesli by mieli potem pokazywac wiecej wisly w necie to mysle ze nie jest to wygorowana cena za rozkrecenie takiej inicjatywy.

pozdro
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2011, 22:02
5 zł ode mnie
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 25.06.2011, 22:05
Na mnie też możecie liczyć- 5 polskich peelenów
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.06.2011, 22:07
sambo napisał(a):Wyświetl post
Przez ostatni rok zrobiłem kilkanaście kalkulacji różnych transmisji. Ilość czynników jest bardzo duża. Relację jest się w stanie zrobić od kilkuset do kilkudziesięciu tysięcy, to 5 tys. to pewna wypadkowa. Te czynniki to:
- jak daleko trzeba jechać,
- ile osób (3 - minimum, 6-8 - relacja fajnej jakości) i kamer (1-3),
- czy na miejscu mamy podłączenie do prądu czy trzeba sobie skołować agregator,
- czy gospodarze zapewniają nam podłączenie do internetu (dla transmisji o takiej jakości jak to, co robiliśmy z kosza, z hali Wisły - minimum 1 mbps upload), a jeśli tak, to za ile,
- czy jednak trzeba zaopatrzyć się w internet mobilny i tu rozpiętość cenowa jest już ogromna (od kilkudziesięciu euro za pojedynczy usb stick - słaba jakość) po specjalny modem agregujący 6 takich modemów,
- czy mamy jak się osłonić przed deszczem (szkoda spalić sprzęt wart kilkunastu tys. zł podczas jednego meczu....),
- czy robimy 1 czy więcej meczów i w jakich odstępach czasu (zakwaterowanie ekipy),
- niestety, pay-per-view również wiąże się z kolejnymi kosztami, w takim wypadku już nie skorzystamy z darmowego ustreama.

wwf napisał(a):Wyświetl post
Ale powiem wprost, jak by mi ktoś dał możliwość zapłacenia miesięcznie 10-15 zł i w zamian za to dał telewizję Wisła.tv gdzie ramówka by trwała od 18-22 gdzie można by zobaczyć jakieś stare mecze ligowe, pucharowe z roku 2000, 2003 i do tego jakiś fajny magazyn gdzie by mówiono o historii klubu, były by wywiady z zawodnikami, trenerami to ja bym zapłacił te 10 -15 zł miesięcznego abonamentu. Na początku nie musiało by to być nic wielkiego, gdyby z czasem się to jakoś fajnie rozwineło to mielibyśmy co oglądać. A jest wiele platform do takiego przekazu, Soupcast, justin tv itd.
Brzmi świetnie. Im więcej szczegółów, tym gorzej - co jest powodem, dla którego nikt tego jeszcze nie zrobił. Przykładowo, patrząc teraz na jedną z ofert serwerowych (na pewno są i tańsze, ale to jedna z ciekawszych opcji) obsłużenie jednego abonenta 4-godzinnym programem 30 dni w miesiącu kosztowałoby $10. To niemal 3-krotnie więcej niż deklarujesz zapłacić. Oczywiście, nikt nie będzie siedział 40 godzin miesięcznie przed monitorem, niemniej to pokazuje jeden z problemów. A mówimy w tym momencie tylko technicznym aspekcie zaserwowaniu programu użytkownikom - bez kosztów jego wytworzenia.
Nie mówiąc już o tym, że takich osób jak Ty nie znajdzie się wiele. 10-15... może 20 zł by zapłacili, ale pod warunkiem, że w tej cenie byłyby też mecze ligowe. A to kompletnie nierealne.

tomaszw napisał(a):Wyświetl post
Pisza chlopaki ze to 5 k to "pierwszorazowy" koszt. Pewnie na jakis sprzet czy cos. Jesli by mieli potem pokazywac wiecej wisly w necie to mysle ze nie jest to wygorowana cena za rozkrecenie takiej inicjatywy.
Niestety nie... To bardzo niewygórowany koszt realizacji transmisji z zagranicy. Sprzętu i oprogramowania mamy już dość sporo i jest on niestety sporo droższy... Przydałoby się jeszcze kupić kilka rzeczy (wspomniana ochrona przeciwdeszczowa czy agregator prądotwórczy), ale kalkulując cenę tego nie liczyłem.
Oczywiście nadanie meczu z Reymonta 22 kosztuje znacznie, znacznie mniej.

Arked napisał(a):Wyświetl post
5 zł to cena akurat za oglądnięcie takiego meczu. Tylko czy mamy gwarancje, że transmisja będzie chodziła płynnie w przyzwoitej jakości?
Jeżeli będziesz miał stabilnie działające łącze 1mbps, to powinno działać sprawnie. Powinno działać tak, jak działały nasze transmisje z kosza.
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2011, 22:10
5 zl)
Fajna inicjatywa!!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 25.06.2011, 22:21
Poproszę dane do przelewu na priv.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.06.2011, 22:27
5zł spoko. najlepiej platne paypalem, ale przelew tez ok.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2011, 22:55
Fajny pomysł więc i ją deklaruję piątaka.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.06.2011, 23:25
5 zł, najlepiej przelewem
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.06.2011, 23:33
rav napisał(a):Wyświetl post
Przez ostatni rok zrobiłem kilkanaście kalkulacji różnych transmisji. Ilość czynników jest bardzo duża. Relację jest się w stanie zrobić od kilkuset do kilkudziesięciu tysięcy, to 5 tys. to pewna wypadkowa. Te czynniki to:
- jak daleko trzeba jechać,
- ile osób (3 - minimum, 6-8 - relacja fajnej jakości) i kamer (1-3),
- czy na miejscu mamy podłączenie do prądu czy trzeba sobie skołować agregator,
- czy gospodarze zapewniają nam podłączenie do internetu (dla transmisji o takiej jakości jak to, co robiliśmy z kosza, z hali Wisły - minimum 1 mbps upload), a jeśli tak, to za ile,
- czy jednak trzeba zaopatrzyć się w internet mobilny i tu rozpiętość cenowa jest już ogromna (od kilkudziesięciu euro za pojedynczy usb stick - słaba jakość) po specjalny modem agregujący 6 takich modemów,
- czy mamy jak się osłonić przed deszczem (szkoda spalić sprzęt wart kilkunastu tys. zł podczas jednego meczu....),
- czy robimy 1 czy więcej meczów i w jakich odstępach czasu (zakwaterowanie ekipy),
- niestety, pay-per-view również wiąże się z kolejnymi kosztami, w takim wypadku już nie skorzystamy z darmowego ustreama.

Brzmi świetnie. Im więcej szczegółów, tym gorzej - co jest powodem, dla którego nikt tego jeszcze nie zrobił. Przykładowo, patrząc teraz na jedną z ofert serwerowych (na pewno są i tańsze, ale to jedna z ciekawszych opcji) obsłużenie jednego abonenta 4-godzinnym programem 30 dni w miesiącu kosztowałoby $10. To niemal 3-krotnie więcej niż deklarujesz zapłacić. Oczywiście, nikt nie będzie siedział 40 godzin miesięcznie przed monitorem, niemniej to pokazuje jeden z problemów. A mówimy w tym momencie tylko technicznym aspekcie zaserwowaniu programu użytkownikom - bez kosztów jego wytworzenia.
Nie mówiąc już o tym, że takich osób jak Ty nie znajdzie się wiele. 10-15... może 20 zł by zapłacili, ale pod warunkiem, że w tej cenie byłyby też mecze ligowe. A to kompletnie nierealne.

Niestety nie... To bardzo niewygórowany koszt realizacji transmisji z zagranicy. Sprzętu i oprogramowania mamy już dość sporo i jest on niestety sporo droższy... Przydałoby się jeszcze kupić kilka rzeczy (wspomniana ochrona przeciwdeszczowa czy agregator prądotwórczy), ale kalkulując cenę tego nie liczyłem.
Oczywiście nadanie meczu z Reymonta 22 kosztuje znacznie, znacznie mniej.

Jeżeli będziesz miał stabilnie działające łącze 1mbps, to powinno działać sprawnie. Powinno działać tak, jak działały nasze transmisje z kosza.

wydaje mi się że takie jednorazowe rozwiązanie to nie jest wyście, przydało by się coś trwałego jak kolega wcześniej pisał, takie Wisła.tv.
Może na takich zasadach jak działa Kiks.tv czy małopolska.tv? oni jakoś to ciągną, a pokazują bardzo ciekawe wydarzenia sportowe.
No i wiadomo że pokazywanie meczy ligowych było by niemożliwe, ale współtworzyć taką telewizję z klubem i pokazywać wszystko od kuchni, życie klubu. Przecież Wisła musi szukać takich rozwiązań ponieważ to świetnie buduje PR .
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.06.2011, 23:43
5 zł .......
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.06.2011, 23:51
RAV ja myślę że warto by już ustalać szczegóły jakie mecze sparingowe byście pokazywali i może warto by podać numer konta żeby ludzie mogli już coś wam wpłacać.

Będziemy wówczas wiedzieć kiedy bedą transmisje, z jakim przeciwnikiem. Wy będziecie widzieć ile osób wpłaci. Bo tak na forum to może się wpisać i z 1000 osób, ale jak przyjdzie co do czego to zostanie z tego 20%.

A tak szybko będziecie wiedzieć jakim dysponujecie budżetem i czy warto się w to bawić.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2011, 23:57
wwf napisał(a):Wyświetl post
RAV ja myślę że warto by już ustalać szczegóły jakie mecze sparingowe byście pokazywali i może warto by podać numer konta żeby ludzie mogli już coś wam wpłacać.

Będziemy wówczas wiedzieć kiedy bedą transmisje, z jakim przeciwnikiem. Wy będziecie widzieć ile osób wpłaci. Bo tak na forum to może się wpisać i z 1000 osób, ale jak przyjdzie co do czego to zostanie z tego 20%.

A tak szybko będziecie wiedzieć jakim dysponujecie budżetem i czy warto się w to bawić.
dokladnie, a jak sie nie uzbiera odpowiednia kasa dacie na akcje SKWK i mysle ze nikt kto wplacil ta 5 zl nie bedzie mial wam tego za zle.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 26.06.2011, 00:30
Dokładam kolejną piątkę (5 zł) !!! )
Odpowiedz cytując
japko197
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 26.06.2011, 01:18
ojro tez moze byc? (głupie pytanie) podajcie tylko szczegóły kiedy(bo jak to wiadome ze tylko przelew)
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.06.2011, 01:30
5 pln ...........
Odpowiedz cytując
londonfan
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.06.2011, 01:46
oczywiscie jestem za , jak juz ktos pisal wczesniej proponuje zaczac zbiorke to tylko 5 zeta jak sie nie uda zrobic tej transmisji to byc moze nastepna
Odpowiedz cytując
MISIEK_BIS
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2006

Stary 26.06.2011, 03:06. czemu nie
jestem za. mogę zapłacic. i pewnie 5 moivh kolegów tez, po piatalu.
pozdr
Misiek_bis
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.06.2011, 07:24
Wisla tv super pomysl,mozna by na powaznie sie nad tym zastanowic.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 26.06.2011, 07:57
Również wpłacę (5 zł)
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
wojher
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2011, 08:06
jak najbardziej tak, ode mnie 5 zł.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 26.06.2011, 08:14
Rav, a klub nie jest w stanie się dołożyć jakiejś kwoty?
Albo zabezpieczyć stałego sponsoringu miesięcznego, powiedzmy na poziomie 2-3 tysięcy zł?
Reszta od prywatnego sponsora?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
fazior2k
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2011, 08:40
Piszę się na 5 PLN od zaraz, a jeśli akcja przekształci się w stacje która bedzie nadawać więcej niż tylko mecze sparingowe (w trakcie sezonu mozna robić wywiady, analizy, oprawa "od kuchni" itd ) to śmiało mogę zadeklarować comiesięczne wpłaty
Odpowiedz cytując
ajwen
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 26.06.2011, 08:42
5zł , pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008