|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile jesteś w stanie zapłacić za transmisję z zagranicznego sparingu Wisły? | |||
| nic |
|
87 | 14,95% |
| 1 zł (+ vat) |
|
97 | 16,67% |
| 2 zł |
|
79 | 13,57% |
| 3 zł |
|
40 | 6,87% |
| 5 zł |
|
279 | 47,94% |
| Głosujących: 582. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
yyy a ja się zastanawiam, czemu 5 patyków za transmisje ?
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
5 zł to cena akurat za oglądnięcie takiego meczu. Tylko czy mamy gwarancje, że transmisja będzie chodziła płynnie w przyzwoitej jakości?
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pisza chlopaki ze to 5 k to "pierwszorazowy" koszt. Pewnie na jakis sprzet czy cos. Jesli by mieli potem pokazywac wiecej wisly w necie to mysle ze nie jest to wygorowana cena za rozkrecenie takiej inicjatywy.
pozdro ![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
5 zł ode mnie
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Na mnie też możecie liczyć- 5 polskich peelenów
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Przez ostatni rok zrobiłem kilkanaście kalkulacji różnych transmisji. Ilość czynników jest bardzo duża. Relację jest się w stanie zrobić od kilkuset do kilkudziesięciu tysięcy, to 5 tys. to pewna wypadkowa. Te czynniki to:
- jak daleko trzeba jechać, - ile osób (3 - minimum, 6-8 - relacja fajnej jakości) i kamer (1-3), - czy na miejscu mamy podłączenie do prądu czy trzeba sobie skołować agregator, - czy gospodarze zapewniają nam podłączenie do internetu (dla transmisji o takiej jakości jak to, co robiliśmy z kosza, z hali Wisły - minimum 1 mbps upload), a jeśli tak, to za ile, - czy jednak trzeba zaopatrzyć się w internet mobilny i tu rozpiętość cenowa jest już ogromna (od kilkudziesięciu euro za pojedynczy usb stick - słaba jakość) po specjalny modem agregujący 6 takich modemów, - czy mamy jak się osłonić przed deszczem (szkoda spalić sprzęt wart kilkunastu tys. zł podczas jednego meczu....), - czy robimy 1 czy więcej meczów i w jakich odstępach czasu (zakwaterowanie ekipy), - niestety, pay-per-view również wiąże się z kolejnymi kosztami, w takim wypadku już nie skorzystamy z darmowego ustreama.
Nie mówiąc już o tym, że takich osób jak Ty nie znajdzie się wiele. 10-15... może 20 zł by zapłacili, ale pod warunkiem, że w tej cenie byłyby też mecze ligowe. A to kompletnie nierealne.
Oczywiście nadanie meczu z Reymonta 22 kosztuje znacznie, znacznie mniej. Jeżeli będziesz miał stabilnie działające łącze 1mbps, to powinno działać sprawnie. Powinno działać tak, jak działały nasze transmisje z kosza. |
||
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
5 zl
)Fajna inicjatywa!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poproszę dane do przelewu na priv.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
5zł spoko. najlepiej platne paypalem, ale przelew tez ok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Fajny pomysł więc i ją deklaruję piątaka.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
5 zł, najlepiej przelewem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
wydaje mi się że takie jednorazowe rozwiązanie to nie jest wyście, przydało by się coś trwałego jak kolega wcześniej pisał, takie Wisła.tv. Może na takich zasadach jak działa Kiks.tv czy małopolska.tv? oni jakoś to ciągną, a pokazują bardzo ciekawe wydarzenia sportowe. No i wiadomo że pokazywanie meczy ligowych było by niemożliwe, ale współtworzyć taką telewizję z klubem i pokazywać wszystko od kuchni, życie klubu. Przecież Wisła musi szukać takich rozwiązań ponieważ to świetnie buduje PR . |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
5 zł .......
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
RAV ja myślę że warto by już ustalać szczegóły jakie mecze sparingowe byście pokazywali i może warto by podać numer konta żeby ludzie mogli już coś wam wpłacać.
Będziemy wówczas wiedzieć kiedy bedą transmisje, z jakim przeciwnikiem. Wy będziecie widzieć ile osób wpłaci. Bo tak na forum to może się wpisać i z 1000 osób, ale jak przyjdzie co do czego to zostanie z tego 20%. A tak szybko będziecie wiedzieć jakim dysponujecie budżetem i czy warto się w to bawić. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dokładam kolejną piątkę (5 zł) !!!
) |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ojro tez moze byc? (głupie pytanie) podajcie tylko szczegóły kiedy(bo jak to wiadome ze tylko przelew)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
5 pln ...........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
oczywiscie jestem za , jak juz ktos pisal wczesniej proponuje zaczac zbiorke to tylko 5 zeta jak sie nie uda zrobic tej transmisji to byc moze nastepna
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2006
Offline |
|
|
jestem za. mogę zapłacic. i pewnie 5 moivh kolegów tez, po piatalu.
pozdr Misiek_bis |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wisla tv super pomysl,mozna by na powaznie sie nad tym zastanowic.
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Również wpłacę (5 zł)
![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
jak najbardziej tak, ode mnie 5 zł.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Rav, a klub nie jest w stanie się dołożyć jakiejś kwoty?
Albo zabezpieczyć stałego sponsoringu miesięcznego, powiedzmy na poziomie 2-3 tysięcy zł? Reszta od prywatnego sponsora? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piszę się na 5 PLN od zaraz, a jeśli akcja przekształci się w stacje która bedzie nadawać więcej niż tylko mecze sparingowe (w trakcie sezonu mozna robić wywiady, analizy, oprawa "od kuchni" itd ) to śmiało mogę zadeklarować comiesięczne wpłaty
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
5zł , pozdrawiam.
|
|