The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 22:52
Bronowianin z tym utrzymaniem przegiął, ale trochę racji trzeba mu przyznać. Brak MP w przyszłym roku tragedią nie będzie. Ja osobiście będę zadowolony z awansu do LE (czy to przez ligę, czy też PP). Mistrzem chyba jednak Amica. Legii brakuje charakteru, same popierdółki tam grają, jak Iwański czy Roger, a umówmy się, w polskiej lidze to liczy się głównie walka. Amica z Zielińskim na ławce będzie pewnie mniej efektowna, ale słabeuszy powinna punktować jak Groclin w zeszłym sezonie, z tym że będzie miał w Poznaniu lepszych wykonawców.

Szczerze mówiąc, gdyby mi ktoś teraz zaproponował, że MP zdobędzie ktoś spoza trójki Legia-Amica-Wisła, to chyba bym się zgodził. Wiem, żałosny, zakompleksiony, mały Polaczek jestem
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.07.2009, 13:01
Ludzie zejdzmy na ziemie... Wisla grajac nawet pod moim blokiem i tak przejedzie 3/4 ogorkowej kopanej najwyzszej ligi naszego kraju. Legia-Wisla-Lech ( przypadkowa kolejnosc ) i nikt wiecej.
Troszke rozsadku proponuje...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.07.2009, 13:04
pany pany, nic sie nie zmienia

Lige znowu wygrywa się na wioskach ! Tak było jest i będzie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.07.2009, 13:16
Stosunek meczów na wyjeździe Wisły w sezonie 2007/2008 wcale nie był taki zły: 10 zwycięstw, 4 remisy i 1 porażka, więc nie ma żadnej reguły, że nie lubi grać po za Krakowem. Bo gdyby to pomnożyć przez dwa wyszłoby nam 68 punktów, czyli 4 więcej jak w tym sezonie. Po prostu ten sezon nam pod tym względem kijowo wyszedł, już Skorża nakręci chłopaków. Popatrz na ostatnią rundę choćby - już widać było poprawę - 3 zwycięstwa, 4 remisy, 0 porażek. Najlepszy wyjazdowy wynik rundy wiosennej. Tak z ciekawości spojrzałem jeszcze tabelę 5 ostatnich naszych kolejek wyjazdowych (od 1 kwietnia) i wyszło 3 zwycięstwa, 2 remisy, 0 porażek. Im dalej tym lepiej to wygląda. Skorża to wcześniej rozkręci, uwierzmy w niego : )
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.07.2009, 15:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
pany pany, nic sie nie zmienia

Lige znowu wygrywa się na wioskach ! Tak było jest i będzie

Ale chyba przez slowo wioska ,chodzilo ci o poziom sportowy,bo pod katem proporcjii wieksze/mniejsze miasta w Ekstraklasie duzo sie zmienilo

Moze 5-6 lat temu byly Grocliny ,Radomska,czy Radzionków ,dzis z mneisjzych miast został Wodzislaw i Belchatow(no na upartego Lubin)

pilka uciekla z mniejszych miejscowosci bo na dluza sprawe nawet jak sa sukcesy ,to kibicow nie ma albo ich jest po 1 tys (Tak to Drzymala okeslił jak przenosił Dyskobolie)i inwestowanie w nia nawet z sukcesami zwyczjnie nie daje wlasciwielowi satsfakcji z tego co robi.A im tez gdzieś tam ,o to chodzi,medialnosc i te rzeczy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.07.2009, 16:17
Faktycznie: Bytom, Chorzów, Gliwice to ogromne miasta... ;]

Jemu chodziło raczej o to, że trzeba wygrywać z każdym słabszym, spoza faworyzowanej czwórki (Wisła,Legia,Lech,Polonia)...
Odpowiedz cytując
użytkownik 11060
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 03.07.2009, 18:05
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
no tak , dwa z nich mają po prawie 200 tyś mieszkańców, całe nic....
WP
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.07.2009, 19:17
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

No tak, bo przecież największe polskie aglomeracje mają po 5 - 7 milionów ludzi...cóż to są przy nich 200-tysięczne Gliwice czy Bytom...istne pipidóweczki.

Ludzie opanujcie się co poniektórzy i przeczytajcie to co napisaliście w poście jeszcze raz zanim klikniecie "wyślij odpowiedź".

Anyway...Podzielam opinie poprzedników że będzie to sezon trudny dla Wisełki, ale stawianie nas w roli broniących sie przed spadkiem razem z Polonia Bytom, Piastem, ŁKS() jest co najmniej nie zrozumiałe. Ruch Chorzów grał na innym stadionie i mimo o kilka klas gorszego zespołu spokojnie się utrzymał. Jestem zdania, że taka trudna sytuacja może nam wyjść na dobre, bo zmotywuje zespół, zcementuje go, zahartuje przed następnymi sezonami które będziemy rozgrywac na ukończonym juz naszym nowym stadionie...

Podsumowując, nie przewiduje miejsca dla Wisełki gorszego niż 4, a braku awansu chociaż do LE.
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2009, 19:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ale chyba przez slowo wioska ,chodzilo ci o poziom sportowy,bo pod katem proporcjii wieksze/mniejsze miasta w Ekstraklasie duzo sie zmienilo

Moze 5-6 lat temu byly Grocliny ,Radomska,czy Radzionków ,dzis z mneisjzych miast został Wodzislaw i Belchatow(no na upartego Lubin)

pilka uciekla z mniejszych miejscowosci bo na dluza sprawe nawet jak sa sukcesy ,to kibicow nie ma albo ich jest po 1 tys (Tak to Drzymala okeslił jak przenosił Dyskobolie)i inwestowanie w nia nawet z sukcesami zwyczjnie nie daje wlasciwielowi satsfakcji z tego co robi.A im tez gdzieś tam ,o to chodzi,medialnosc i te rzeczy.
oczywiście nie chodziło mi o ubliżanie nikomu, ale o drużyny które walczą o życie. Taka Odra robi to doskonale od 10 lat, a że liga w miare wyrównana w czołowce, to przypadkowa porażka i strata 3 głupich punktów, może zawarzyć o mistrzostwie.

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2009, 12:08
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,w...l?ticaid=18545 transferowy hit ?
Podobno niemożliwym jest sprowadzenie do Polski napastnika z dobrymi statai z Ligi Brazylijskiej. A tu i zawodnik z silnego zespołu i grający i strzelający i jeszcze nie stary. I to do Beniaminka ekstraklasty a nie do Lecha czy do nas.
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2009, 12:14
Zaglębie może być silne w tym sezonie. Ten napadzior wygląda bardzo ciekawie. Nie mam nic przeciwko żeby trafil do naszej ligi, im więcej takich zawodników w Ekstraklasie tym w gruncie rzeczy lepiej dla wszystkich, poziom idzie w górę.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.07.2009, 12:23
http://www.sport.pl/pilka/1,71000,67...lnialo___.html

Zagłębie ma dobrego dyrektora sportowego. Ale jak widać najwiażniejsze to z jakiej jest partii. Poniekąd mają rację ci, którzy chcą przeforsować zakaz sponsorowania klubów przez Spolki Skarbu Panstwa.
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.07.2009, 12:24
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Podobno niemożliwym jest sprowadzenie do Polski napastnika z dobrymi statai z Ligi Brazylijskiej. A tu i zawodnik z silnego zespołu i grający i strzelający i jeszcze nie stary. I to do Beniaminka ekstraklasty a nie do Lecha czy do nas.
Wybitne ma statystyki ostatnio:
Flamengo - 0 meczów - 0 goli
Terek - 0 meczów - 0 goli
Steaua - 9 meczów - 1 gol

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.07.2009, 12:26
Ten Brazylijczyk jest tak dobry jak Abreu - tylko "co rok" nowy klub i tylko to w nim jest podejrzane. Bo CV ma świetne - relatywnie młody (27 lat) itd. Pewnie to robota Jarosza i jego kontaktów że taki piłkarz trafia do Zagłębia.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2009, 12:26
jeśli mówisz o Jaroszu,to chyba pamietasz ze u nas z Mielcarem chwile panowali

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 05.07.2009, 12:36
na szczęście to nie Polityka transferowa wiec mogę wkleić link

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html

w Rumuni strzelił 2 gole w 12 występach na ok. 820 min (9 pełnych meczów)
Co warto odnotować że strzelał sporo goli (10) goli w Segunda Division (zaplecze Hiszpańskiej I Ligi)
wystarczy ten dorobek porównać z np Sikorą czy Frankowskim i wychodzi ze powinien być od nich zdecydowanie lepszy. Raczej Zagłębia nei pociągnie do mistrzostwa, ale nie zdziwiłbym się gdyby za rok Zagłębie poszerzyło grupę zespołów zainteresowanych europejskimi pucharami.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.07.2009, 14:27
http://goool.pl/main_v3.php?id=20945

A Kucharski z Lecha bedzie gral w Hearts. No prosze
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.07.2009, 14:30
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
http://goool.pl/main_v3.php?id=20945

A Kucharski z Lecha bedzie gral w Hearts. No prosze
Coś czuję, że zaraz i tak z Jambos wyleci.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 05.07.2009, 15:32
Czy jest coś poważnego na temat przenosin Sebastiana Mili z Śląska do Lecha czy też to zwykłe plotki?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2009, 15:39
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czy jest coś poważnego na temat przenosin Sebastiana Mili z Śląska do Lecha czy też to zwykłe plotki?
teraz Śląsk ma potężnego sponsora to nie sądze żeby sie chcieli pozbywac kluczowego gracza.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 05.07.2009, 15:46

Oglądam mecze Flamengo dość regularnie, dzięki stacji Sportklub. I jakoś piłkarza Arthuro Henrique Bernhardta nie kojarzę...

Flamengo gra od lat kichę, mają fatalną politykę transferową więc to że tam grał (a grał?) mnie nie dziwi.

Carlinhos grał we Fluminense (grał faktycznie), a nad nim wybrzydzaliśmy. Taki Carlinhos ma podobne CV do Arthuro.

Dla mnie to żadna rewelacja, choć może w naszej lidze zaskoczyć.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 05.07.2009, 16:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Oglądam mecze Flamengo dość regularnie, dzięki stacji Sportklub. I jakoś piłkarza Arthuro Henrique Bernhardta nie kojarzę...

Flamengo gra od lat kichę, mają fatalną politykę transferową więc to że tam grał (a grał?) mnie nie dziwi.

Carlinhos grał we Fluminense (grał faktycznie), a nad nim wybrzydzaliśmy. Taki Carlinhos ma podobne CV do Arthuro.

Dla mnie to żadna rewelacja, choć może w naszej lidze zaskoczyć.
http://www.flamengo.com.br/flapedia/...ique_Bernhardt

W maju go sprowadzili a teraz oddają.

Genialne.

edit.
Poszukałem coś o nim.
2008/09 - Steaua Bukareszt 9 meczów, 1 gol
2009 - Terek Grozny - 0 meczów
maj 2009 - Flamengo - 0 meczów

Ja bym powiedział, że on ma CV do Beto bardziej podobne niż do Carlinhosa.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 05.07.2009 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 05.07.2009, 16:51
to ja ci poszukam dalej

Competition Matches
Champions-League 3 1 0 0 0 0 0 1 1 182 182
Primera División 6 0 0 0 0 0 0 5 1 - 104
Liga 1 9 1 0 2 2 0 0 0 7 640 640
Segunda División 34 10 0 0 10 2 0 12 16 1945 1945
CL-Qualifikation 2 0 0 1 0 0 0 0 1 - 168

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html
Ostatnio edytowane przez Angmir : 05.07.2009 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 05.07.2009, 16:59
Reasumując typ miał jeden sezon, w którym zdobył 10 bramek w 34 występach w Secunda Division.

I to ma być ten transferowy hit? Nie przekonuje mnie to szczerze mówiąc.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 05.07.2009, 16:59
Mam pytanie do kolegi Angmir - czy mógłbyś dla porównania dać statystyki niedoszłej gwiazdy Legii - Mikela Arrubarrena - kiedy grał w II lidze hiszpańskiej?

Ciekawy jestem jak to wygląda, czy Hiszpan strzelił tam coś?

Bo Arthur 34 mecze i 10 bramek (dobrze czytam)?
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.07.2009, 17:07
31 meczy 6 goli Arruabarreny
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 05.07.2009, 17:14
Wiadomo wszystko jest względne,ale np Sikora nie daje sobie specjalnie rady. Descarga rozegrał 300 meczów w Primiera Division, ale do Legi przyjechał na emeryture. Nie mniej powinien być przyzwoitym zawodnikiem. Niestety nie ma danych o jego pobycie w Brazyli (ale to było 9 lat temu !) ale musiał być niezły skoro 18 latka wychaczyli z Brazyli i to do Middlesborough.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 05.07.2009, 17:15
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
31 meczy 6 goli Arruabarreny
Dzięki

To nie dzieli ich jakaś przepaść - a zresztą już po pierwszych meczach Zagłębia dowiemy się czy mamy czego żałować.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 05.07.2009, 17:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dzięki

To nie dzieli ich jakaś przepaść - a zresztą już po pierwszych meczach Zagłębia dowiemy się czy mamy czego żałować.
Żałować nie ma i nie będzie czego, bo nikt nie mówił że mamy brać każdego brazylijczyka który chce przyjść do Polski Myślę że Bednarz ma w rękawie kilku lepszych zawodników na wypadek odejścia Brożka...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.07.2009, 17:21
Co warto odnotować że strzelał sporo goli (10) goli w Segunda Division (zaplecze Hiszpańskiej I Ligi)
wystarczy ten dorobek porównać z np Sikorą czy Frankowskim i wychodzi ze powinien być od nich zdecydowanie lepszy. Raczej Zagłębia nei pociągnie do mistrzostwa, ale nie zdziwiłbym się gdyby za rok Zagłębie poszerzyło grupę zespołów zainteresowanych europejskimi pucharami.
Frankowski strzelił 11 goli w Segunda Division.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów