|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bronowianin z tym utrzymaniem przegiął, ale trochę racji trzeba mu przyznać. Brak MP w przyszłym roku tragedią nie będzie. Ja osobiście będę zadowolony z awansu do LE (czy to przez ligę, czy też PP). Mistrzem chyba jednak Amica. Legii brakuje charakteru, same popierdółki tam grają, jak Iwański czy Roger, a umówmy się, w polskiej lidze to liczy się głównie walka. Amica z Zielińskim na ławce będzie pewnie mniej efektowna, ale słabeuszy powinna punktować jak Groclin w zeszłym sezonie, z tym że będzie miał w Poznaniu lepszych wykonawców.
Szczerze mówiąc, gdyby mi ktoś teraz zaproponował, że MP zdobędzie ktoś spoza trójki Legia-Amica-Wisła, to chyba bym się zgodził. Wiem, żałosny, zakompleksiony, mały Polaczek jestem |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ludzie zejdzmy na ziemie... Wisla grajac nawet pod moim blokiem i tak przejedzie 3/4 ogorkowej kopanej najwyzszej ligi naszego kraju. Legia-Wisla-Lech ( przypadkowa kolejnosc
Troszke rozsadku proponuje... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
pany pany, nic sie nie zmienia
Lige znowu wygrywa się na wioskach ! Tak było jest i będzie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Stosunek meczów na wyjeździe Wisły w sezonie 2007/2008 wcale nie był taki zły: 10 zwycięstw, 4 remisy i 1 porażka, więc nie ma żadnej reguły, że nie lubi grać po za Krakowem. Bo gdyby to pomnożyć przez dwa wyszłoby nam 68 punktów, czyli 4 więcej jak w tym sezonie. Po prostu ten sezon nam pod tym względem kijowo wyszedł, już Skorża nakręci chłopaków. Popatrz na ostatnią rundę choćby - już widać było poprawę - 3 zwycięstwa, 4 remisy, 0 porażek. Najlepszy wyjazdowy wynik rundy wiosennej. Tak z ciekawości spojrzałem jeszcze tabelę 5 ostatnich naszych kolejek wyjazdowych (od 1 kwietnia) i wyszło 3 zwycięstwa, 2 remisy, 0 porażek. Im dalej tym lepiej to wygląda. Skorża to wcześniej rozkręci, uwierzmy w niego : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale chyba przez slowo wioska ,chodzilo ci o poziom sportowy,bo pod katem proporcjii wieksze/mniejsze miasta w Ekstraklasie duzo sie zmienilo Moze 5-6 lat temu byly Grocliny ,Radomska,czy Radzionków ,dzis z mneisjzych miast został Wodzislaw i Belchatow(no na upartego Lubin) pilka uciekla z mniejszych miejscowosci bo na dluza sprawe nawet jak sa sukcesy ,to kibicow nie ma albo ich jest po 1 tys (Tak to Drzymala okeslił jak przenosił Dyskobolie)i inwestowanie w nia nawet z sukcesami zwyczjnie nie daje wlasciwielowi satsfakcji z tego co robi.A im tez gdzieś tam ,o to chodzi,medialnosc i te rzeczy. ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Faktycznie: Bytom, Chorzów, Gliwice to ogromne miasta... ;]
Jemu chodziło raczej o to, że trzeba wygrywać z każdym słabszym, spoza faworyzowanej czwórki (Wisła,Legia,Lech,Polonia)... |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
no tak , dwa z nich mają po prawie 200 tyś mieszkańców, całe nic....
![]()
WP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No tak, bo przecież największe polskie aglomeracje mają po 5 - 7 milionów ludzi...cóż to są przy nich 200-tysięczne Gliwice czy Bytom...istne pipidóweczki. Ludzie opanujcie się co poniektórzy i przeczytajcie to co napisaliście w poście jeszcze raz zanim klikniecie "wyślij odpowiedź". Anyway...Podzielam opinie poprzedników że będzie to sezon trudny dla Wisełki, ale stawianie nas w roli broniących sie przed spadkiem razem z Polonia Bytom, Piastem, ŁKS( Podsumowując, nie przewiduje miejsca dla Wisełki gorszego niż 4, a braku awansu chociaż do LE. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,w...l?ticaid=18545 transferowy hit ?
Podobno niemożliwym jest sprowadzenie do Polski napastnika z dobrymi statai z Ligi Brazylijskiej. A tu i zawodnik z silnego zespołu i grający i strzelający i jeszcze nie stary. I to do Beniaminka ekstraklasty a nie do Lecha czy do nas. |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zaglębie może być silne w tym sezonie. Ten napadzior wygląda bardzo ciekawie. Nie mam nic przeciwko żeby trafil do naszej ligi, im więcej takich zawodników w Ekstraklasie tym w gruncie rzeczy lepiej dla wszystkich, poziom idzie w górę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,71000,67...lnialo___.html
Zagłębie ma dobrego dyrektora sportowego. Ale jak widać najwiażniejsze to z jakiej jest partii. Poniekąd mają rację ci, którzy chcą przeforsować zakaz sponsorowania klubów przez Spolki Skarbu Panstwa. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Flamengo - 0 meczów - 0 goli Terek - 0 meczów - 0 goli Steaua - 9 meczów - 1 gol ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ten Brazylijczyk jest tak dobry jak Abreu - tylko "co rok" nowy klub i tylko to w nim jest podejrzane. Bo CV ma świetne - relatywnie młody (27 lat) itd. Pewnie to robota Jarosza i jego kontaktów że taki piłkarz trafia do Zagłębia.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jeśli mówisz o Jaroszu,to chyba pamietasz ze u nas z Mielcarem chwile panowali
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na szczęście to nie Polityka transferowa wiec mogę wkleić link
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html w Rumuni strzelił 2 gole w 12 występach na ok. 820 min (9 pełnych meczów) Co warto odnotować że strzelał sporo goli (10) goli w Segunda Division (zaplecze Hiszpańskiej I Ligi) wystarczy ten dorobek porównać z np Sikorą czy Frankowskim i wychodzi ze powinien być od nich zdecydowanie lepszy. Raczej Zagłębia nei pociągnie do mistrzostwa, ale nie zdziwiłbym się gdyby za rok Zagłębie poszerzyło grupę zespołów zainteresowanych europejskimi pucharami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy jest coś poważnego na temat przenosin Sebastiana Mili z Śląska do Lecha czy też to zwykłe plotki?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Oglądam mecze Flamengo dość regularnie, dzięki stacji Sportklub. I jakoś piłkarza Arthuro Henrique Bernhardta nie kojarzę... Flamengo gra od lat kichę, mają fatalną politykę transferową więc to że tam grał (a grał?) mnie nie dziwi. Carlinhos grał we Fluminense (grał faktycznie), a nad nim wybrzydzaliśmy. Taki Carlinhos ma podobne CV do Arthuro. Dla mnie to żadna rewelacja, choć może w naszej lidze zaskoczyć. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
W maju go sprowadzili a teraz oddają. Genialne. edit. Poszukałem coś o nim. 2008/09 - Steaua Bukareszt 9 meczów, 1 gol 2009 - Terek Grozny - 0 meczów maj 2009 - Flamengo - 0 meczów Ja bym powiedział, że on ma CV do Beto bardziej podobne niż do Carlinhosa.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 05.07.2009 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to ja ci poszukam dalej
Competition Matches Champions-League 3 1 0 0 0 0 0 1 1 182 182 Primera División 6 0 0 0 0 0 0 5 1 - 104 Liga 1 9 1 0 2 2 0 0 0 7 640 640 Segunda División 34 10 0 0 10 2 0 12 16 1945 1945 CL-Qualifikation 2 0 0 1 0 0 0 0 1 - 168http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html
Ostatnio edytowane przez Angmir : 05.07.2009 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Reasumując typ miał jeden sezon, w którym zdobył 10 bramek w 34 występach w Secunda Division.
I to ma być ten transferowy hit? Nie przekonuje mnie to szczerze mówiąc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie do kolegi Angmir - czy mógłbyś dla porównania dać statystyki niedoszłej gwiazdy Legii - Mikela Arrubarrena - kiedy grał w II lidze hiszpańskiej?
Ciekawy jestem jak to wygląda, czy Hiszpan strzelił tam coś? Bo Arthur 34 mecze i 10 bramek (dobrze czytam)? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
31 meczy 6 goli Arruabarreny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo wszystko jest względne,ale np Sikora nie daje sobie specjalnie rady. Descarga rozegrał 300 meczów w Primiera Division, ale do Legi przyjechał na emeryture. Nie mniej powinien być przyzwoitym zawodnikiem. Niestety nie ma danych o jego pobycie w Brazyli (ale to było 9 lat temu !) ale musiał być niezły skoro 18 latka wychaczyli z Brazyli i to do Middlesborough.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki
To nie dzieli ich jakaś przepaść - a zresztą już po pierwszych meczach Zagłębia dowiemy się czy mamy czego żałować. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę że Bednarz ma w rękawie kilku lepszych zawodników na wypadek odejścia Brożka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|