|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Witam. Zdałem 1 września !! (trzecie podejscie) ale udało sie
Za pierwszym razem oblał mnie za nie puszczenie pieszego, a za drugim razem bo nie włączyłem kierunkowskazu przy parkowaniu, głupie błedy. Ale teraz udało się Miałem na godzine 14 egzamin ale czekałem aż do 15:50 dopóki wsiadłem w auto.Moja trasa: Z Koszykarskiej w Nowohucką w prawo, następnie w prawo w Centralną, potem lewo (cięzki wyjazd, słaba widoczność, podwójna ciągła), następnie w prawo w strone ronda Czyżyńskiego, na rondzie w prawo, nastepnie zawracanie na najblizszym mozliwym miejscu (jest przełączka) potem przez Rondo czyżynskie prosto, nastepnie w prawo w ulice Dąbrowskiej (tu wystepuje małe rondko przy Carrefourze), prosto przez to rondko, potem zawracanie na najbliszym mozliwym miejscu ( przy osiedlu Albertyńskim, zawracanie przy dalszej krawedzi wystepuje droga poprzeczna), nastepnie skręt w prawo w osiedle(chyba Dywizjonów 303, tam gdzie sklep PLUS- minimarket), wyprzedzenie rowerzysty (metr odstepu), tam dostałem polecenie zawracania na trzy, wyjezdzajac z osiedla skręt w lewo, jazda w strone DH Wanda, parkowanie skośne po prawej stronie na osiedlu Albertyńskim, nastepnie prosto i skręt w prawo w ulice Gen. Andersa, zawracanie na przełączce jeszcze przed Rondem Kocmyrzowskim, nastepnie skret w prawo w ulice Broniewskiego (miedzy Kazimierzowskim a Wysokim), nastepnie Rondo Hipokratesa na którym miałem skręcić w lewo (w strone Kalinowego), zawrotka na najblizszym mozliwym miejscu (uwaga na tramwaje), wracjac na Rondo Hipokratesa kazano mi zawrócić na tym rondzie, nastepnie ta sama zawrotka i znów jazda w kierunku Ronda Hipokratesa (szczerze powedziawszy nigdy w tym miejscu nie widziałem Egzaminu), na rondzie skręt w prawo w ulice Broniewskiego w strone DH Wande, przy Wandzie także w prawo, potem prosto do osiedla Strusia (był korek przed Lidlem) kazano mi zawrócić na najblizszej przełączce (podziekowania dla Pana który puścił mnie w korku na lewy pas) po zawrotce jazda prosto i skręt w prawo przy DH Wanda (miedzy osiedlami Kościuszkowskim a Albertyńskim, jazda prosto do małego rondka przy Carrefourze, na rondku w lewo, nastepnie w prawo wjazd na ulicę Bieńczycką, prosto przez Rondo Czyżyńskie, nastepnie dalej prosto aż do ronda Dywizjów 303 gdzie miałem skrecic w lewo (zajecie drugiego pasa od lewej strony przed wjazdem na rondo), na rondzie skręt w lewo i cały czas prosto Nowohucką aż do Koszykarskiej, mniej wiecej od Sellgrosa do Koszykarksiej jechałem z 15 min (taki korek), tutaj z kolei podziekowania dla młodej Pani w Seicento która puściła mnie na lewy pas (zmieniłem pas dopiero wtedy kiedy egzaminator powiedział że na światłach w lewo), wjazd w Koszykarską bez większych problemów, parkowanie przy ludziach oczekujących na egzamin. I słowa "Egzamin zaliczam pozytywnie", życze każdemu usłyszeć takie słowa Jedyne miał zastrzezenie, że jak było ograniczenie 50km/h, to nie jechałem to 50 tylko lekko ponad 40km/h (że troszke wolno) ale lepiej wolniej na egzaminie niż szybciej ![]() Słyszałem, że prawko można odebrać do dwóch tygodni w Urzędzie koło Sądu, mam pytanie czy można to jakoś sprawdzić przez internet czy jest już do odebrania Pozdrawiam Wiślaków i życze powodzenia na egzaminach. ![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Gratuluję
![]()
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.
O moja Wisełko nie zdradzę Cię O moja Wisełko nie zdradzę Cię Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS! |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Witam mam pytanko, ponieważ chciałbym jutro pojechac na koszykarską i zapisac się na termin (pierwszy raz) lecz dowód mam w trakcie wyrabiania i z tego co sie dowiedziałem jeśli nie posiadam jeszcze dowodu to moge zjawić się tam z paszportem oraz poświadczeniem zameldowania , ale na stronce wyczytałem ze trzeba mieć ze soba swój numer pesel.Gdzie on powinien być zapisany prawidłowo tak żeby udało mi sie jutro wszystko załatwić? ( przeglądnąłem caly paszport i tam numeru PESEL nieznalazłem), z jakim dokumentem mógłbym pójść tam? Czy np karta KKM na której jest moje zdjecie i odrazu nr. PESEL napisany wystarczyłaby ?Doradzcie coś;-)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A w dokumentach z ośrodka nie ma czasem napisanego nr PESEL? Jeśli masz poświadczenie zameldowania to nr ewidencyjny to nr PESEL, przynajmniej w moim przypadku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krzyma to musieliśmy się widzieć, ja miałem na 15:30 a czekałem od 15 w poczekalni, 1 wrzesnia dobra data
![]() A tak to mi się przypomniało, że egzaminator z niewiadomych przyczyn o zawracaniu na 3 sobie przypomniał już po skręcie w lewo na koszykarską i robiłem w tej bocznej drodze pierwszej po prawej na koszykarskiej jak się wraca ![]() Powód: Zawracanie na 3 :)
Ostatnio edytowane przez artek_ABG : 03.09.2008 o godz. 19:56.
![]() ZGODA Z JAGĄ
NIE ISTNIEJE! WISŁA & LECHIA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
bez peselka potwierdzonego sie nieobejdzie...
aha jeszcze jedna rada nie warto iść nie umówionym wcześniej aby sie zapisać na egzamin macie neta więc zarezerwujcie sobie godzinke dokładnie,, a nie bedziecie stali.. hehe rekordziśći nawet po 5 godzin.... wcześniej skompletujcie dokumenty + fota + opłata za egzamin i ok.. podaje adres rezerwacji http://www.mord.krakow.pl/ aha pomomo wszystko starajcie sie rezerwować terminy w najbardziej gorętszych czasach.. tu czas pracuje dla was . egzamin jest strikte określony czasowo..!@!!! im dłużej stoisz w korku tym mniej sytuacji na zrobienie błędu!!!
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 03.09.2008 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
jedno pytanie, tak dla porownania cen, ile w Krakowie kosztuje prawo jazdy?
w Mysłowicach przy wakacyjnej promocji 1390 PLN aaa, i ile sie u Was czeka na egzamin, na Górnym Śl. 3m-ce jak nic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
śreednio kurs na b 1300 egzamin chyba 130 c 2000-2200 egz 180 e do c ok 2000 czyli ceny zbliżone. ja mam egz za3 tygodnie,,, a na b nie wiem.... aha teraz nie ma przymusu zdawania tam gdzie jest sie zameldowanym,, można np. w Tarnowie, i Nowym Sączu też......
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 03.09.2008 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez TSman : 03.09.2008 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no to kapa zajebista bo pod Brzeskiem mam chate ale meldunek i staly pobyt mam na slasku, bylem w Tarnowie z ziomkiem na ustalenie drugiego terminu egzaminu (poprzedni ziomek oblal) i czekal jedyne 2 tygodnie na egzamin praktyczny.
Krew mnie zalewa przez ten pier***ny Slask, mimo wszystko ja mam Galicyjska krew ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w miare masz opanowane skrzyżowania ronda etc.. inne miasta inne sytuacje,, fakt jest taki że na kursie uczysz się jak zdać egzamin.. a dopiero później uczysz się jeździć... i zachowań... inaczej sie jeździ w krk inaczej w - wa-wie..głównie ronda i niepisane zasady |
|
|
|
Banita
Od: 03.2005
Offline |
|
|
1) ile kosztuje prawo jazdy kat. A (chodzi mi o to ile kosztuje kurs ) hehe
2) czy jako posiadacz już kategorii B od ponad 2 lat moge być zwolniony np. z części teoretycznej egzaminu na prawko A ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
adam09
1) google + mord krakow 2) nie mozesz zdawac mozna gdzie sie chce nawet nad morzem bedac z Krakowa. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież od nas morze ludzi zdaje w Tychach...
![]() ZGODA Z JAGĄ
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Krzyma, gratulacje! Ale trasę miałeś zajebiście ciężką. I te dwa głupie błędy wczesniej... pewnie też mnie na czymś takim uleje (kto urwa daje kierunkowskaz przy parkowaniu na osiedlu?). Ogólnie to najbardzie wkurzją mnie przełączki - nie dość, że w sumie każda inna, to jeszcze po kiego uja tak cały czas zawracać?
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile się czeka na to, aż pojawi się że sprawa w toku? Bo ja dalej nie mam :/
![]() ZGODA Z JAGĄ
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z tym patrzeniem na necie, kiedy można odebrać prawko to pic na wodę.. czekałem do dzisiaj a dalej na necie pisało, że sprawa w toku.. a dziś poszedłem do urzędu a babka mówi, że już od 28 sierpnia jest u nich prawko moje ( a zdawałem 21 sierpnia ) więc radzę iść osobiście po jakimś 1,5 tyg
PS. A już mogę legalnie jezdzić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W moim przypadku było tak,że byłem w urzędzie zapytać powiedział mi ,że nie ma. Wracam do domu, zmienił się status na stronie, dzwonie do urzędu (tego samego dnia!) prawko już było
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A jak to wygląda, rezerwuje termin na złożenie dokumentów i o danej godznie na 100% mnie przyjmą? A co z opłatą trzeba wcześniej na konto wpłacić żeby nie stać tam do kasy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jaki polecacie osrodek szkolenia na kat A.
Do kiedy jest sezon motocyklowy? Mam 20 lat, zdąze jeszcze zrobić prawko przed wprowadzeniem ograniczenia od 24 lat ? ![]() ![]() ...........::::::::::::::TYLKO WISLA KRAKOW NASZ TS::::::::::::::............
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez tydzien po zdaniu dalej mam "brak postepowania administracyjnego" to chyba nie jest normalne?
![]() ZGODA Z JAGĄ
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
012 2593436 ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że dzwoniłem... papiery nie doszły z koszykarskiej
![]() ZGODA Z JAGĄ
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jak to jest teraz z zapisami na egzamin? Jedyna forma rezerwacji godziny przyjęcia to ta przez internet, czy można np. pojechać tam rano i czekać na jakieś bloczki?
![]() Armia Białej Gwiazdy Esta hinchada se merece ser campeón!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
przez internet to teraz cięzko. kumpel sie zapisal a potem dzwonil tam spytając o potwierdzenie i mu powiedzieli że teraz przez internet sie nie da.. dziś byłem i dostałem 27. pazdziernika sam praktyczny...
![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A w jakich godzinach najlepiej tam być? Po południu to już nie ma szans nic załatwić? Od października to mnie urządza tylko egzamin w weekend, więc nie będzie problemów, jak poproszę, żeby mi dali termin np. na jakąś sobotę?
![]() Armia Białej Gwiazdy Esta hinchada se merece ser campeón!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
PS. Ja już czekam na tekturkę ; D |
|
|