|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No gdyby w Kasinie dbali o stok jak w Laskowej ... chociaż dzisiaj przez to że sypało ostro muldy były już po 2 godzinach
ale okNo i parking w Kasinie ... 5zł niby mało ale zalatuje ostrą wiochą bo z reguły wszystkie centra narciarskie mają parkingi za free oprócz tych przy hotelach może. Sypie cały czas - w weekend może Kasina znowu - zobaczymy jak przygotują ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
był gdzieś ktoś dzisiaj na jakimś stoku
![]() wierność
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Byłem w Myślenicach dwa dni temu od 18 do 21.30. Warunki ok. Przetarć nie ma choć muldy naokoło.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zima bardzo powoli daje nam o sobie znać. Mamy już mrozik, śnieg ma padać lada moment więc czas odkurzyć temat
Na mojej ukochanej Jaworzynie planują otwarcie pierwszej trasy na najbliższy weekend. Miłośnicy białego szaleństwa-że tak powiem-zaczyna się:]![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
W weekend ma być jeszcze zimniej - ale śniegu mało ... wszystko sztuczne
![]() Ja tak realnie liczę może weekend po świętach ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zaczyna zaczyna
ja w weekand już zakładam narty i ide poujezdzać troche moje Rossignolki![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja juz pierwszy sezon na desce zaczalem dokladnie tydzien temu fajnie bylo tylko dupa troche bolala a na nastepna wyprawe moze jeszcze w tym tygodniu sie wybiore na stoku podstawa sniegu to ok 60cm
![]() ![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja jeszcze czekam. Tak jak Kocur pisze po świętach warunki powinny być ok. Doczekać się nie mogę
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Rotunda dziala w sobotę czy niedzielę z giełdą?
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Kupiłem uszkodzone spodnie z goretexu, bo mi bardzo dobrze opuścił cenę koleś, są przecięte jakieś 3-4 cm. Czym to najlepiej naprawić? Słyszałem coś o jakichś łatach do naprasowania na to.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Gdzie sa najlepsze zrodla termalne, tak zeby dojechac z Kluszkowcow ? Pakowac sie w Bialke (czy Bukowine?) czy lepiej od razu jechac na Slowacje (Oravice) ? Ew. co innego ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sumie jak to tylko przeciecie to byle co naszyjesz i bedzie git. nie mają te spodnie jakiegoś kawałka zapasowego materiału od wewnątrz
Sezon rozpoczety na grubej fazie ale pojeżdziłem![]()
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W Bukowinie w sezonie są niesamowite tłumy, to tez trzeba wziac pod uwage
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a gdzie nie ma
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś coś więcej na temat promocji dla polaków na Słowacji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możliwe, że to próba zachęcenia do przyjazdu ludzi przed sezonem, bo pierwsze dwa tygodnie grudnia zazwyczaj są dość marne na stokach (szczególnie jeśli chodzi o dłuższe wyjazdy). W tym roku dodatkowo dochodzi problem braku śniegu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
wiem, że moja wypowiedź nie będzie się tyczyć całkowiće do zapytania kosyPS, ale bardzo polecam Tatrzańską Łomnice na Słowacji. Stok dzieli się na 3 "sektory". Idąc od "dołu" - pierwszy najłatwiejszy ( w sam raz na wypad z dziećmi), drugi (to już lekki hardkor - ale widziałem tam małe dzieci, więc zależy jak na to patrzeć, trzeci to już naprawde nie przelewki - do drugiego sektory wyjeżdża się gondolą, a na trzeci "sektor" krzesełkiem. Ten ostatni jest bardzo stromy - kiedy pierwszy raz na niego wyjechałem i stojąc na górze popatrzyłem w dół trasy to poczułem ciepło - chociaż na parkietach jeżdżę kilka ładnych lat. Za każdym razem będąc u góry co raz bardziej lubie to, bo na trzecim "sektorze" można mocno podszlifować technike jazdy, ponieważ zmusza nas do tego sytuacja ;] Aha i gwarantuje, że jeśli w polsce nie ma śniegu to przynajmniej na drugim sektorze na łomnicy będzie ;] Co do cennika i wszystkich szczegółowych info odsyłam do google ;]
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jak się ustawia wiązania (DIN)? Do tej pory zawsze pożyczałem narty i mi to ustawiali, a dziś się zaopatrzyłem w swój sprzęt
http://www.narty.pl/strony/tresc-art...arskich//3375/ znalazłem takie coś, wg tego będzie dobrze? Wychodzi mi 5, a na innej stronie znalazłem, że 5 to wartość dla dzieci i lekkich kobiet. Każdy producent ma swoją skalę czy jest to jakoś unormowane?
Ostatnio edytowane przez Awe : 19.12.2009 o godz. 16:23.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
nie Kluszkowców ![]() Polecam jazdę do Popradu, uwielbiam osobiście to miasto. Można przy okazji w Wysokie Tatry podjechać, piękne widoki i w ogóle. Źródła są całkiem, całkiem - ceny trochę już europejskie, ale ujdą jeszcze (nie wiem j w tym roku,nie byłam) W Bukowinie jest fajnie, tylko jak sezon to wiadomo - dużo luda. Masz jeszcze aquapark w Zakopcu. Nie byłam, więc nie oceniam. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Tylko jednodniowa promocja Moja znajoma też była wczoraj - od dzisiaj koszt karnetu całodniowego 30 ojro wiec już nie jest zachęcające ... ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Ja dziś otwarłem sezon w Spytkowicach. Rano było -17, więc było bardzo twardo. Warunki niezłe, ale mogli stok lepiej przygotować. ![]()
Nie buduj domu na piasku i szczęścia na sercu kobiety /Seneka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z ten co tam pisze to pownniem mieć na 4,5... przy pierwszym lepszym skrecie wyskoczył bym z nart...ustawianie skali wiązan to nei taki hop siup.. bardzo ważne są umiejętności narciarskie , styl jazdy i waga. np. ja przy wzroscie 170 i 64 kg wagi mam wiazanie do codziennej jazdy ustawione na 7-8, a gdy jade na zawody lub potłuc sie troszke na tyczkach to podkręcam do 10 nawet 11. ciężko tak poradzić ci bez szerszych informacji typu poziom jazdy i waga.
l
Ostatnio edytowane przez wiertar : 19.12.2009 o godz. 17:35.
![]()
|
||
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
Ja mam nadzieję że rozpocznę sezon wkrótce, bo od "MikołAJa" otrzymałem super wypasiony kask. Deska już czeka |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
generalnie wyszli na tym euro jak.... ale łomnicy sobie nie odmówie w tym sezonie i odżałuje te 150 pln na wyjazd ja już sezon zacząłem na Jaworzynie 15 pażdziernika jak były te mocne opady najlepszy warunek do jazdy w życiu kopny śnieg na 3 km trasy - cos pieknego ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chcesz foty
jak weszliśmy do baru na szczycie to właścicielka aż usiadła postawiła nam po browarze bo nie spodziewała sie narciarzy "jakiś deskarzy może szybciej" przez cb kierowcy mnie 3 razy zagadywali o sprzet na dachu miedzy Sączem a Krynicą bo w Sączu zielono i plus a na jawo - 5 i 80 cm sniegu ale w srode juz wszystko było w normie i szczyt zielony
Ostatnio edytowane przez panew : 19.12.2009 o godz. 19:15.
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla hardkorowców
http://www.youtube.com/watch?v=_gPCMKmbmv0 i albania http://www.youtube.com/watch?v=kbXAuL3PaLA i jedna z dróg do osrodka http://farm4.static.flickr.com/3143/...6b1e31.jpg?v=0 ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Był ktoś w Jaworkach? Jakie wrażenia? Wybieram się w ten weekend i nie wiem czego się spodziewac
Stok stromy/łagodny? I ceny jakie są? A.. i jak tam dojechac? Tzn. w Jaworkach jest parking czy też w Szlachtowej? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mieszkam od Jaworek jakieś 3-4 km
stok jest na górze płaski, od połowy zaczyna siętroszek stromsza górka. ogolnie mozna pojezdzic. tutaj masz strone bedziesz wiedział co chcesz www.arenanarciarska.pl![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jutro wybieram się do Białki (bądź na Małe Ciche). Sprawdzam na bieżąco kamerki i informacje pogodowe. Może jednak ktoś był teraz w tych regionach (okolica Zakopca) i jest w stanie powiedzieć jak sytuacja na stokach? To że śniegu niewiele to wiem, ale pogoda w dzień na minusie? Ludzi dużo na stokach?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|