![]() |
No i mozna temacik odgrzebac:P Krotkie to lato w tym roku. 14 czerwca ostatni snieg a dzisiaj pierwszy.
|
Cytat:
wy tam w szwecji macie dobrze:P super góry, dużo śniegu, nowoczesne wyciągi :D nie spodziewałbym sie że w polsce sezon narciarski w tym roku będzie jakiś długi i obfity w opady śniegu :P |
jedno slowo:
ŚNIEG!!!!!!!!!! a jezeli chodzi o wyciagi to w Białce armatki zapierd** na maxa jak sie taka pogoda utrzyma to moze juz za tydzien otworzą... sprzet juz mam w kompleciku tylko jeszcze deske naostrzyc i nasamrowac i jazda!! jak ja kocham zime:D |
ŚNIEG =D Właśnie wyciągnełem słynne plastikowe jabuszko i idę po zjeźdzać :D
Nie tylko w Białce szykują się do otwarica :P |
Wczoraj podobno w Szczyrku mozna bylo pojezdzic.
Kluszkowce beda otwarte za tydzien jezeli tylko temeratura i opady sie utrzymaja :D |
W przyszły weekend startuje sezon na Rohaczach-Spalonej Dolinie. Szczyrbskie Jezioro "chodzi" od wczoraj. Powoli więc warto przygotowywać sprzęt do akcji;)
|
zamierzam wrocic do nart po jakis 5-6 latach przerwy :-) trzeba bedzie pocwiczyc pod kopcem ;) a jezeli mam cos polecic to polecam stok na Nosalu w Zakopcu
|
Cytat:
|
a no muldy sa sa i to straszne albo tez lod na polowie dlugosci ;) teraz nie wiem ile musze cwiczyc zeby tam wrocic
|
a ja wogóle nie polecam jazdy na nartach w polsce.kiedyś obliczalismy ile kosztuje podbyt tygodniowy w zakopanem + karnet na np.kasprowy,a pobyt we włoszech + skipass i wyszło,że włochy minimalnie droższe(200 zł)
nic tylko pakować narty i jazda w alpy :) |
Dlatego ja Kasinę traktuję jako rozgrzewkę przed wyjazdem w Alpy. Jadę drugi raz z rzędu w Alpy austriackie. W marcu tego roku tygodniowy pobyt z pełnym ubezpieczeniem (nawet od kosztów rezygnacji) przez Neckermanna, bez wyżywienia i karnetu wyniósł mnie około 1350 zł za cały apartament dla 3 osób. Czyli niedużo więcej niż w Polsce. A jakość wyciągów na najwyższym poziomie, o jakości gór, tras i śniegu nie wspomnę. W tym roku też się wybieram, zaklepałem już miejsce ale gdzie indziej i jest już drożej. A wierzcie mi, standard austriacki to nie standard "zakopianski". W Zakopanem dostaje się na 3 osoby "pokoicek" na poddaszu gdzie wysoka osoba wali głową w dach. Polska? Nigdy!
|
Gdzie tanio i profesionalnie wyregulują mi wiązania i nasmarują narty? Oczywiście chodzi mi o Kraków
|
Gdzie lepiej sie wybrac w ten weekend, majac do wyboru Rohace lub Chopok ?
Moglibyscie cos napisac o Chopoku, bo jeszcze tam nie bylem, jak ma sie on w porownaniu z Rohaczami ? |
Cytat:
polecam Decathlon na Zakopiance, profesjonalnie i cena nawet nawet:) |
eeeeee jest już śnieg?
gdzie? śląskie też mnie interesuje, sprawdzam i "nie ma warunków" |
Byłem w Białce na weekend i warunki bardzo dobre. Śniegu dość sporo a kolejek do wyciągu nie było.
|
Cytat:
|
A Strbskie Pleso ? Czy w poblizu tego sa jakies cieple zrodla.
Generalnie nie wiem gdzie jechac, Chopok chyba jednak odpada, bo dosc duzo km. Glownie interesuja mnie stok na Slowacjii, gdzie w poblizu sa cieple zrodla |
Spróbuj tu :
http://www.velkaraca.sk/ Bardzo dobry ośrodek. Dużo tras, niezła przepustowość i sporo sympatycznych lokali na stoku :-) No i w porównaniu z Chopokiem, blisko. |
Cytat:
|
a ja polecam Laskowa-Kamionna :) świetnu ośrodek zarówno dla początkujących i zaawansoanych narciarzy :D
|
co jest ciekawego po drugiej stronie Cieszyna? moze być nawet na Słowacji
|
Ja mam pytanko o stok w Paczółtowicach (wiem, że tam jest lipa, ale chciałbym troszkę potrenować przed sylwestrem:D), czy jak tylko będzie ujemna temperatura to oni naśnieżają, czy trzeba czekać aż śnieg spadnie?? Może ktoś się orientuje??
|
W temacie nart:
Czy ktoś zna w Krakowie sklepy gdzie jest dobry wybór kasków? Nie mówię o Go Sporcie, Intersporcie czy Decathlonie. Tam jest taka pyta że człowiekowi się na wymioty zbiera - 99% jest w rozmiarze dla dziecka 10 letniego a jak jest ostatni pasujący to porysowany jakby go już ktoś 3 sezony używał. Pytanie czy są w Krakowie jakiejś mniejsze sklepy handlujące kaskami ? Z góry dzięki. |
Wyciągi powoli juz ruszają nawet te niedaleko Krakowa
Bedzie w tym roku jakiś Wiślacki wypad narciarski?:) |
Zieleniec już działa - orczyki prawie wszystkie, krzesełkowy narazie jeden. Te dwa pozostałe póki co stoją...
stok troche dośnieżany, ale ogólnie można poszaleć :) |
Po 12 latach przerwy wybrałem się wczoraj wieczorem, kontrolnie do Spytkowic. nie jeździełma lata, więc mi sie podobało. Ludzi mało i mozna posmigać. tylko stok troche za krótki. Jutro do białki się wybieram jak dobrze pójdzie :)
|
Cytat:
** Co do nart to polecam Szczyrk, dużo wyciągów każdy znajdzie coś dla siebie. Z tym, masa ludzi, czekanie 15 min w kolejce to normalka.(przynajmniej ~tydzień temu tak było) ** Kraków zasypany. |
Cytat:
?? Jesteś już kolejną osobą, która mi to mówi, a ja ile razy wyglądam za okno to widzę nędzne poletka śniegu na trawie i centymetrową warstwę na drodze. Nie powiem, że mnie to zastanawia - czy to ja mieszkam na jakimś biegunie ciepła czy mam inne postrzeganie słowa "zasypany" tudzież "kupa śniegu":) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl