The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2009, 15:53
No gdyby w Kasinie dbali o stok jak w Laskowej ... chociaż dzisiaj przez to że sypało ostro muldy były już po 2 godzinach ale ok

No i parking w Kasinie ... 5zł niby mało ale zalatuje ostrą wiochą bo z reguły wszystkie centra narciarskie mają parkingi za free oprócz tych przy hotelach może.

Sypie cały czas - w weekend może Kasina znowu - zobaczymy jak przygotują
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
nosu
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.02.2009, 20:19
był gdzieś ktoś dzisiaj na jakimś stoku co polecacie na jutro byle nie za daleko od Krakowa
wierność
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 26.02.2009, 16:56
Byłem w Myślenicach dwa dni temu od 18 do 21.30. Warunki ok. Przetarć nie ma choć muldy naokoło.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 15.12.2009, 23:26
Zima bardzo powoli daje nam o sobie znać. Mamy już mrozik, śnieg ma padać lada moment więc czas odkurzyć temat Na mojej ukochanej Jaworzynie planują otwarcie pierwszej trasy na najbliższy weekend. Miłośnicy białego szaleństwa-że tak powiem-zaczyna się:]
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 15.12.2009, 23:32
W weekend ma być jeszcze zimniej - ale śniegu mało ... wszystko sztuczne

Ja tak realnie liczę może weekend po świętach ...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2009, 23:36
Zaczyna zaczyna ja w weekand już zakładam narty i ide poujezdzać troche moje Rossignolki
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.12.2009, 23:46
ja juz pierwszy sezon na desce zaczalem dokladnie tydzien temu fajnie bylo tylko dupa troche bolala a na nastepna wyprawe moze jeszcze w tym tygodniu sie wybiore na stoku podstawa sniegu to ok 60cm
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2009, 14:36
Ja jeszcze czekam. Tak jak Kocur pisze po świętach warunki powinny być ok. Doczekać się nie mogę
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.12.2009, 18:33
Rotunda dziala w sobotę czy niedzielę z giełdą?
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.12.2009, 12:48
Kupiłem uszkodzone spodnie z goretexu, bo mi bardzo dobrze opuścił cenę koleś, są przecięte jakieś 3-4 cm. Czym to najlepiej naprawić? Słyszałem coś o jakichś łatach do naprasowania na to.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 19.12.2009, 12:59
Gdzie sa najlepsze zrodla termalne, tak zeby dojechac z Kluszkowcow ? Pakowac sie w Bialke (czy Bukowine?) czy lepiej od razu jechac na Slowacje (Oravice) ? Ew. co innego ?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 19.12.2009, 12:59
w sumie jak to tylko przeciecie to byle co naszyjesz i bedzie git. nie mają te spodnie jakiegoś kawałka zapasowego materiału od wewnątrz albo wyciąć z jakichs stary gore-texowych rzeczy i naszyc.

Sezon rozpoczety na grubej fazie ale pojeżdziłem

mic napisał(a):Wyświetl post
Gdzie sa najlepsze zrodla termalne, tak zeby dojechac z Kluszkowcow ? Pakowac sie w Bialke (czy Bukowine?) czy lepiej od razu jechac na Slowacje (Oravice) ? Ew. co innego ?
z kluszkowiec do popradu jest jakies 60 -70 km... zajebicie jest... tylko że drogo... do bukowiny masz jakieś 30 km i z tego co mi znajomi mówili to tez bardzo przyjemnie. jak bedziesz w kluszkowcach to wpadnij na piwko do Szczawnicy
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.12.2009, 13:08
W Bukowinie w sezonie są niesamowite tłumy, to tez trzeba wziac pod uwage
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 19.12.2009, 13:44
a gdzie nie ma
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.12.2009, 14:07
Wie ktoś coś więcej na temat promocji dla polaków na Słowacji Kumpel był wczoraj na Chopoku i podobno za skipass n cały dzień zapłacił 1 euro
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 19.12.2009, 14:15
Możliwe, że to próba zachęcenia do przyjazdu ludzi przed sezonem, bo pierwsze dwa tygodnie grudnia zazwyczaj są dość marne na stokach (szczególnie jeśli chodzi o dłuższe wyjazdy). W tym roku dodatkowo dochodzi problem braku śniegu
Odpowiedz cytując
Alexxik13
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.12.2009, 14:22
wiem, że moja wypowiedź nie będzie się tyczyć całkowiće do zapytania kosyPS, ale bardzo polecam Tatrzańską Łomnice na Słowacji. Stok dzieli się na 3 "sektory". Idąc od "dołu" - pierwszy najłatwiejszy ( w sam raz na wypad z dziećmi), drugi (to już lekki hardkor - ale widziałem tam małe dzieci, więc zależy jak na to patrzeć, trzeci to już naprawde nie przelewki - do drugiego sektory wyjeżdża się gondolą, a na trzeci "sektor" krzesełkiem. Ten ostatni jest bardzo stromy - kiedy pierwszy raz na niego wyjechałem i stojąc na górze popatrzyłem w dół trasy to poczułem ciepło - chociaż na parkietach jeżdżę kilka ładnych lat. Za każdym razem będąc u góry co raz bardziej lubie to, bo na trzecim "sektorze" można mocno podszlifować technike jazdy, ponieważ zmusza nas do tego sytuacja ;] Aha i gwarantuje, że jeśli w polsce nie ma śniegu to przynajmniej na drugim sektorze na łomnicy będzie ;] Co do cennika i wszystkich szczegółowych info odsyłam do google ;]

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.12.2009, 16:20
Jak się ustawia wiązania (DIN)? Do tej pory zawsze pożyczałem narty i mi to ustawiali, a dziś się zaopatrzyłem w swój sprzęt http://www.narty.pl/strony/tresc-art...arskich//3375/ znalazłem takie coś, wg tego będzie dobrze? Wychodzi mi 5, a na innej stronie znalazłem, że 5 to wartość dla dzieci i lekkich kobiet. Każdy producent ma swoją skalę czy jest to jakoś unormowane?
Ostatnio edytowane przez Awe : 19.12.2009 o godz. 16:23.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 19.12.2009, 16:43
mic napisał(a):Wyświetl post
Z Kluszkowiec nie Kluszkowców

Polecam jazdę do Popradu, uwielbiam osobiście to miasto. Można przy okazji w Wysokie Tatry podjechać, piękne widoki i w ogóle. Źródła są całkiem, całkiem - ceny trochę już europejskie, ale ujdą jeszcze (nie wiem j w tym roku,nie byłam)

W Bukowinie jest fajnie, tylko jak sezon to wiadomo - dużo luda. Masz jeszcze aquapark w Zakopcu. Nie byłam, więc nie oceniam.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 19.12.2009, 16:58
KosaPS napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś coś więcej na temat promocji dla polaków na Słowacji Kumpel był wczoraj na Chopoku i podobno za skipass n cały dzień zapłacił 1 euro

Tylko jednodniowa promocja Moja znajoma też była wczoraj - od dzisiaj koszt karnetu całodniowego 30 ojro wiec już nie jest zachęcające ...
Odpowiedz cytując
dex23
Member

Stary 19.12.2009, 16:59
Awe napisał(a):Wyświetl post
Jak się ustawia wiązania (DIN)? Do tej pory zawsze pożyczałem narty i mi to ustawiali, a dziś się zaopatrzyłem w swój sprzęt http://www.narty.pl/strony/tresc-art...arskich//3375/ znalazłem takie coś, wg tego będzie dobrze? Wychodzi mi 5, a na innej stronie znalazłem, że 5 to wartość dla dzieci i lekkich kobiet. Każdy producent ma swoją skalę czy jest to jakoś unormowane?
1 din to 12 kg, czyli 5 dinów ustawiasz sobie jak ważysz 60 kg. Jak wiesz, że warunki mogą być ciężkie i na przykład narta się będzie kopać w śniegu, to dobrze sobie trochę podkręcić, żeby się narty trudniej wypinały.

Ja dziś otwarłem sezon w Spytkowicach. Rano było -17, więc było bardzo twardo. Warunki niezłe, ale mogli stok lepiej przygotować.
Nie buduj domu na piasku i szczęścia na sercu kobiety /Seneka
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 19.12.2009, 17:32
Awe napisał(a):Wyświetl post
tym poradnikiem ot co najwyżej można sobie podetrzeć to i owo z ten co tam pisze to pownniem mieć na 4,5... przy pierwszym lepszym skrecie wyskoczył bym z nart...

ustawianie skali wiązan to nei taki hop siup.. bardzo ważne są umiejętności narciarskie , styl jazdy i waga. np. ja przy wzroscie 170 i 64 kg wagi mam wiazanie do codziennej jazdy ustawione na 7-8, a gdy jade na zawody lub potłuc sie troszke na tyczkach to podkręcam do 10 nawet 11. ciężko tak poradzić ci bez szerszych informacji typu poziom jazdy i waga.
dex23 napisał(a):Wyświetl post

Ja dziś otwarłem sezon w Spytkowicach. Rano było -17, więc było bardzo twardo. Warunki niezłe, ale mogli stok lepiej przygotować.
Ja dziś też rozpoczełem sezon tyle że w Kluszkowcach też było mega zimno, ale stok przygotowany jak na tę porę roku niemal idealnie.... jutro Jaworki a od świąt niemal nie będe schodził nart pewnie aż do końca marca... taka pracal
Ostatnio edytowane przez wiertar : 19.12.2009 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 19.12.2009, 18:28
dex23 napisał(a):Wyświetl post
1 din to 12 kg, czyli 5 dinów ustawiasz sobie jak ważysz 60 kg. Jak wiesz, że warunki mogą być ciężkie i na przykład narta się będzie kopać w śniegu, to dobrze sobie trochę podkręcić, żeby się narty trudniej wypinały.

PAMIETAJ! Otworzyłem nie otwarłem, otworzyliśmy nie otwarliśmy.
Ja mam nadzieję że rozpocznę sezon wkrótce, bo od "MikołAJa" otrzymałem super wypasiony kask. Deska już czeka
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.12.2009, 18:48
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tylko jednodniowa promocja Moja znajoma też była wczoraj - od dzisiaj koszt karnetu całodniowego 30 ojro wiec już nie jest zachęcające ...
do 24 grudnia na nałej slowacji karnety są po 18 jurków, dopierio pozniej po 30
generalnie wyszli na tym euro jak....
ale łomnicy sobie nie odmówie w tym sezonie i odżałuje te 150 pln na wyjazd

ja już sezon zacząłem na Jaworzynie 15 pażdziernika jak były te mocne opady
najlepszy warunek do jazdy w życiu
kopny śnieg na 3 km trasy - cos pieknego
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 19.12.2009, 19:05
panew napisał(a):Wyświetl post
do 24 grudnia na nałej slowacji karnety są po 18 jurków, dopierio pozniej po 30
generalnie wyszli na tym euro jak....
ale łomnicy sobie nie odmówie w tym sezonie i odżałuje te 150 pln na wyjazd

ja już sezon zacząłem na Jaworzynie 15 pażdziernika jak były te mocne opady
najlepszy warunek do jazdy w życiu
kopny śnieg na 3 km trasy - cos pieknego
Nie wierzę. :(:(:(
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 19.12.2009, 19:09
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę. :(:(:(
chcesz foty
jak weszliśmy do baru na szczycie to właścicielka aż usiadła
postawiła nam po browarze bo nie spodziewała sie narciarzy "jakiś deskarzy może szybciej"
przez cb kierowcy mnie 3 razy zagadywali o sprzet na dachu miedzy Sączem a Krynicą
bo w Sączu zielono i plus a na jawo - 5 i 80 cm sniegu
ale w srode juz wszystko było w normie i szczyt zielony
Ostatnio edytowane przez panew : 19.12.2009 o godz. 19:15.
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Stary 20.12.2009, 22:30
dla hardkorowców

http://www.youtube.com/watch?v=_gPCMKmbmv0
i
albania
http://www.youtube.com/watch?v=kbXAuL3PaLA
i jedna z dróg do osrodka
http://farm4.static.flickr.com/3143/...6b1e31.jpg?v=0
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.12.2009, 15:25
Był ktoś w Jaworkach? Jakie wrażenia? Wybieram się w ten weekend i nie wiem czego się spodziewac
Stok stromy/łagodny? I ceny jakie są?
A.. i jak tam dojechac? Tzn. w Jaworkach jest parking czy też w Szlachtowej?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 27.12.2009, 16:37
ja mieszkam od Jaworek jakieś 3-4 km stok jest na górze płaski, od połowy zaczyna siętroszek stromsza górka. ogolnie mozna pojezdzic. tutaj masz strone bedziesz wiedział co chcesz www.arenanarciarska.pl
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 27.12.2009, 17:37
Jutro wybieram się do Białki (bądź na Małe Ciche). Sprawdzam na bieżąco kamerki i informacje pogodowe. Może jednak ktoś był teraz w tych regionach (okolica Zakopca) i jest w stanie powiedzieć jak sytuacja na stokach? To że śniegu niewiele to wiem, ale pogoda w dzień na minusie? Ludzi dużo na stokach?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów