The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2009, 22:15
No to może niech MPK obkroi rozkłady jazdy o 50% bo przecież "kryzy finansowy jest, trzeba oszczędzać" .

Po za tym to tak jak mówi medyk- kupisz sobie bilet miesięczny i masz reszte głęboko w dupie, 47 zł to nie jest majątek. Pewnie nie jedna osoba bawiąca się z kanarami w kotka i myszkę więcej wydaje w ciągu miesiąca na różne pierdoły.
Odpowiedz cytując
Janek Skawina
Member

Od: 09.2008

Stary 26.04.2009, 23:56
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Janek Skawina, niezly z ciebie frajer ze podajesz adres swojego kumpla
Mówili, że będą dzwonić na psy żeby sprawdzić czy dane są prawdziwe. A kumpel i tak się wybroni bo nie jest chyba taki glupi zeby placic za nic a jednym pytaniem mnie zagieli "Nazwisko rodowe matki" wtedy walnąłem pierwsze lepsze nazwisko
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.04.2009, 17:55
Odnośnie uprawnień kanarów do legitymowania:

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/765596431

Cytat:
Policja przedstawia sprawę jasno: kontrolerzy nie mają prawa do zatrzymywania dokumentów!

W takich sytuacjach pojawia się jednak pytanie, czy kontroler ma prawo żądać od pasażera podania mu dowodu tożsamości. Kilka miesięcy temu pisaliśmy o sprawie, w której kontroler podczas spisywania danych z dowodu osobistego pasażera oddał mu dokument innego człowieka! Zdaniem policji, żądanie podania do ręki dowodu bądź legitymacji jest ze strony kontrolerów nadużyciem.
the end
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 29.04.2009, 18:48
2 kwietnia zapomniałem wziąć z domu waznej karty. Mowie kanarowi prawde, ze nie wzialem. A on mowi, ze przeciez mialem pewnie do 1 kwietnia. (sprytny, nie ma co ; p) Mowie mu pewny siebie, ze nie wzialem, powzna mina, kontakt wzrokowy (to wazne, wychodzisz na szczerego) i odpuscil. Innym razem nie mialem karty, ale gra aktorska: "cholera.. nie wzialem portfela... zostawilem karte w domu, no nie.. bede musial az 100zl zaplacic? wypisze mi pan kwitek?" - oczywiscie wiedzialem, ze koszty anulowania w takiej sytuacji - 5zl, ale chcialem wyjsc na niekumatego tak zeby uwierzyl, ze rzeczywiscie nie wzialem. Powiedzial, ze pojdzie sprawdzic innych, a zaraz do mnie wroci, ja kulturalnie na najblizszym przystanku wysiadlem.

Trzeci raz sie nie udalo ;D. Tyle ze wtedy nie powiedzialem od razu, ze zapomnialem, bawilem sie w szukanie gleboko w plecaku, probowalem tez uciec ; ) Wiec nie wiem czy by odpuscili, gdybym od razu powiedzial, ze zapomnialem. Wtedy zajalem miejsce siedzace, otoczylo mnie ich dwoch i powiedzieli, ze nie wysiadamy, jedziemy do konca linii. Nie mialem na to czasu.. ugialem sie, wyjalem dokument. Jestem ciekaw co warto w takiej sytuacji zrobic... czy odpuscili by sobie? Do konca linii bylo ok. 7 przystankow.

Ogolnie - 1 zasada, zawsze trzeba powiedziec, ze zapomnialo sie z domu, starac sie to zrobic przekonywujaco. Im sie nie bedzie chcialo dzwonic po policje, bo po co robic tyle zachodu, jezeli na koncu sie okaze, ze kara wynosi 5zł..
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 29.04.2009 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.06.2009, 21:32
właśnie,ten sposób z gadaniem,że się zapomniało karty-zajebisty,ale ostatnio mój kumpel go lekko stuningowal
kontrola biletow,on mówi,że zapomniał portfela czyli nie ma ani żadnego dokumentu,ani KKM.następnie podaje dane innego kumpla,który ma ważną karte na wszystkie linie,kanar wypisuje kare,jednak gdy osoba na którą jest wypisany mandat przyjdzie na ul.Wawrzyńca do 7 dni i pokaże ważną kartę,koszt kary wynosi tylko 5 zł.
ważne jest tylko,aby mieć w głowie wszystkie dane byle jakiego kumpla z ważną KKM.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.06.2009, 23:03
unbelievable napisał(a):Wyświetl post
2 kwietnia zapomniałem wziąć z domu waznej karty. Mowie kanarowi prawde, ze nie wzialem. A on mowi, ze przeciez mialem pewnie do 1 kwietnia. (sprytny, nie ma co ; p) Mowie mu pewny siebie, ze nie wzialem, powzna mina, kontakt wzrokowy (to wazne, wychodzisz na szczerego) i odpuscil. Innym razem nie mialem karty, ale gra aktorska: "cholera.. nie wzialem portfela... zostawilem karte w domu, no nie.. bede musial az 100zl zaplacic? wypisze mi pan kwitek?" - oczywiscie wiedzialem, ze koszty anulowania w takiej sytuacji - 5zl, ale chcialem wyjsc na niekumatego tak zeby uwierzyl, ze rzeczywiscie nie wzialem. Powiedzial, ze pojdzie sprawdzic innych, a zaraz do mnie wroci, ja kulturalnie na najblizszym przystanku wysiadlem.

Trzeci raz sie nie udalo ;D. Tyle ze wtedy nie powiedzialem od razu, ze zapomnialem, bawilem sie w szukanie gleboko w plecaku, probowalem tez uciec ; ) Wiec nie wiem czy by odpuscili, gdybym od razu powiedzial, ze zapomnialem. Wtedy zajalem miejsce siedzace, otoczylo mnie ich dwoch i powiedzieli, ze nie wysiadamy, jedziemy do konca linii. Nie mialem na to czasu.. ugialem sie, wyjalem dokument. Jestem ciekaw co warto w takiej sytuacji zrobic... czy odpuscili by sobie? Do konca linii bylo ok. 7 przystankow.

Ogolnie - 1 zasada, zawsze trzeba powiedziec, ze zapomnialo sie z domu, starac sie to zrobic przekonywujaco. Im sie nie bedzie chcialo dzwonic po policje, bo po co robic tyle zachodu, jezeli na koncu sie okaze, ze kara wynosi 5zł..

przeciez mówisz ze tutaj jest twoj przystanek i niemaja prawa cie zatrzymac w autobusie, nie moga cie dotknac itp., wogole kanary to wiesniaki i tyle.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.06.2009, 23:47
Ostatnio czesto ich mozna spotkac na przystanku przy w Wandzie i Mogilskim
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2009, 00:15
ja ostatnio sie widziałam z takowymi panami w drodze do GaleriiKrk. Na szczęście bilecik był
Natomiast pamiętam, że w dniu meczu przyjaźni Wisła-Lechia, jechałam z koleżanką i kolegą. W ostatniej chwili się połapałam, że musimy wychodzić, a tu wchodzi. . pani kanar x[ I jeszcze nas przetrzymuje. Myślałam, że jej zdzielę no! . Na moje słowa, że powinna z nami wysiąść i spr. na przystanku, stwierdziła, że ja nie będę decydować. Na to ja, że w du*ie ją mam i niech ruszy tyłek bo chce wyjść. Noi poszliśmy. Zje*ana baba. Już wolę panów kanarków- bardziej dogadani są
Swoją drogą fajnie, że czasem się jedzie z Czyżyn 15 na Wisłę i cie nikt nie "odwiedzi", a czasem się jedzie spod M1 do Czyżyn i ci wlezie taka zakała.. ^^

*- co do sytuacji z tą panią- musze chyba zacząć panowac nad emocjami bo jestem [w takich sytuacjach] aż za bardzo niekulturalna [chyba] ^^

PS. Pamiętam jak kiedyś siedzę sobie spokojnie (to już dawno bylo, z mamą jeszcze się jeździło i ona się tym zajmowała) noi podbijają. No to mama elegancko bileciki pokazuje, a jakaś [trochę starsza] pani za mną wyciąga z 5 biletów normalnych i na słowa gościa, że żaden z ich nie jest "dobry", ona mówi, że to niemożliwe i szukała dalej w torebce tego "właściwego". Kobitka była bezbłędna, ale karencje chyba wybuliła
Ostatnio edytowane przez masterlag : 13.06.2009 o godz. 00:21.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
moonga
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.06.2009, 22:16
Mnie jeśli już łapią to praktycznie tylko w 178 między zakolem, a wiślicką pamiętam jak mnie właśnie na wiślickiej złapali, wysiadł ze mną jeden starszy pan i pyta sie czy dokumenty posiadam - odpowiedź prosta (oczywiście po rytualnym grzebaniu w plecaku ), nie posiadam. I mówie, że mam na wszystkie linie itd, miałam już podawać dane kuzynki no ale, że porządny starszy pan to policje chciał wzywać do sprawdzenia. Ja już myśle - fajnie czeka mnie sprint tą długą prostą do alei a tu przybywa wybawienie - 139 czy coś (już nie pamiętam) i pan kanar pośpiesznie wsiada albo moją koleżanke zgarną gdzieś w nh, wysiadł z nią, usiadł na przystanku, porozmawiał o szkole, kościele itp. przez 30 min, poprosił o wizyte w kościele i modlitwe za niego i poszedł ej a jaka kara obowiązuje za ucznia niepełnoletniego?
" Płoną perony, płynie krew,
To szlak Wiślackiej wiary,
Rzucamy wokół śmierci zew,
Łopoczą nam sztandary

Niech chwała Twoja wiecznie trwa,
Zwyciężaj Wisło ma, Zwyciężaj Wisło ma"

Nauczmy sie Roty!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 28.08.2009, 17:06
Jeśli złapią mnie kanary w autobusie, nie mam dokumentów i podam fałszywe dane a potem policja sprawdzi i się nie będą zgadzać z rzeczywistymi to mogę mieć jakieś konsekwencje za podanie kontrolerom nieprawdziwych ? Ostatnio tak zaryzykowałem choć straszyli sądem grodzkim ale udało mi się uciec ale na przyszłość się przyda taka wiedza.

Co do kanarów to ostatnio łapią w takich najmniejszych autobusach na rzadko uczęszczanych liniach.

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2009, 17:10
Najlepsze robią łapanki w 202, 212, 232 zaraz za Wzgórzami ;] Kontrola raz na pare miesiecy ale z jakimi efektami ;]
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 28.08.2009, 18:13
napisz cos bardziej o tym
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2009, 00:19
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
mogę mieć jakieś konsekwencje za podanie kontrolerom nieprawdziwych ? Ostatnio tak zaryzykowałem choć straszyli sądem grodzkim
Sam sobie odpowiedziałeś...pewnie jakaś grzywna.Co ciekawe przy grzywnie jesteś wpisany do rejestru osób karanych i jak pracodawca będzie chciał Cię sprawdzić to wsjo rawno czy kogoś zabiłeś czy przywaliłeś z danymi
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 29.08.2009, 09:25
Aha to chyba lepiej nie ryzykować Myślałem że mogę mieć jakąś lipę za podanie fałszywych danych policji czy straży miejskiej a tu się dowiaduję że kanarom też nie można puścić ściemy

Odpowiedz cytując
WislaJKG
Senior Member

Stary 29.08.2009, 09:49
ted napisał(a):Wyświetl post
przeciez mówisz ze tutaj jest twoj przystanek i niemaja prawa cie zatrzymac w autobusie, nie moga cie dotknac itp., wogole kanary to wiesniaki i tyle.
Z tym to akurat jest różnie, działa w dwie strony, Ty nic nie możesz zrobić jemu, a on Tobie. Ale chyba nic się nie stanie, jeżeli go "grzecznie przesuniesz" i wysiądziesz
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.08.2009, 09:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś...pewnie jakaś grzywna.Co ciekawe przy grzywnie jesteś wpisany do rejestru osób karanych i jak pracodawca będzie chciał Cię sprawdzić to wsjo rawno czy kogoś zabiłeś czy przywaliłeś z danymi
Nie jestem pewny, ale ja obstawialbym inne rozwiazanie. W zwiazku z faktem, ze kanar nie jest prawnie umocowany do wylegitymowania ciebie, nie jestes zobowiazany do przekazywania mu swoich danych. Z drugiej jednak strony penalizowane jest przestepstwo klamstwa, ale tylko w sytuacji, gdy mialbys odniesc z niego korzysc majatkowa (w tej sytuacji zwolnienie z obowiazku zaplacenia mandatu).

I jesli grzywna byla zasadzona jako konsekwencja popelnienia przestepstwa - owszem, jestes wpisany do Krajowego Rejestru Karnego, jesli natomiast wykroczenia - nie.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 17:30
Pewnie i masz rację - w ogóle ciekawe jest to jak jest traktowana taka oto sytuacja - Podajesz kanarowi lipne dane, on dzwoni na psy, przyjeżdżają i im podajesz już poprawne
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Tisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.08.2009, 18:19
.......................
Powód: ...............
Ostatnio edytowane przez Tisu : 27.02.2023 o godz. 18:39.

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.08.2009, 18:30
Tisu napisał(a):Wyświetl post
Jak jest z podawaniem fałszywych danych to nie wiem.Wiem tylko , że jak nie chcesz podać swoich danych , kanar zadzwoni po policję i policja znajdzie przy tobie dokumenty to masz sprawę za nieuzasadnione wezwanie służb mundurowych.
Moj brat został przyłapany jakies 3 tygodnie temu.. podał falszywe dane i.... na tym sprawa sie zakonczyła
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Stary 29.08.2009, 18:41
Tisu napisał(a):Wyświetl post
Jak jest z podawaniem fałszywych danych to nie wiem.Wiem tylko , że jak nie chcesz podać swoich danych , kanar zadzwoni po policję i policja znajdzie przy tobie dokumenty to masz sprawę za nieuzasadnione wezwanie służb mundurowych.
Nie zgodze się. Nie masz obowiązku okazania dokumentu kanarom. Zreszą policjanci nie mają podstawy Cie przeszukiwać przy takim wezwaniu, po prostu weryfikują dane przez radio. No chyba, że przy okazji policji będzie się chciało bawić w uzasadnione podejrzenie posiadania narkotyków czy kradzionych rzeczy. Jednak raczej niezbyt chętnie współpracują z kanarami.
Raz wracałem z kumplem 608 i pod Cracovią wsiadły kanary. My z browarkami z rękach, kumpel z kartą ja bez biletu. No to kanar, że będziemy policje wzywać, bo danych oczywiście podać nie chciałem. Ja pewnie, że OK i niech wzywają ( myśle nie będzie im się chciało ). Podjeżdzamy przystanek dalej pod Jubilat, a tam... suka... myśle śni mi się... Jeden kanar zatrzymał kierowce autobusu, drugi za chwile wraca z policjantem, a ten do mnie żebym dane podał. Imie podałem inne, nazwisko dobre, adres całkiem inny, o pesel w ogóle nie zapytał. Policjant zanotował i razem z kanarami wyszli. Oczywiście nic z tego nie było.
Kiedyś nie podałem danych straży miejskiej i musiałem godzine w nocy czekać, aż przyjedzie policja żeby ustalić moją tożsamość. Cały ten czas machałem sobie radośnie dowodem, który po przycyciu policji im okazałem. Ci spisali dane i podali jes strażnikom... szczyt debilzmu...

Swoją drogą od dawna jeżdze już tylko ze skasowanym biletem ( no chyba, że rzeczywiście nie ma skąd wziąść, ale zawsze staram się mieć zapas w portfelu ). Wole wydać tą kase, żeby potem ewentualnie mieć moralne prawo do zrzędzenia na stan taboru czy opóźnienia...
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.08.2009, 18:47
Popieram ostanie 2 zdania Hamasa i dodatkowo dodam, ze jako osoba leniwa, nie chce mi sie przekomazac z baranami tylko dlatego ze nie zaplacilem 2,5 w kiosku! Po prostu mi sie nie chce!
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 01.09.2009, 12:50
Uwazajcie na przystanku między DH Wanda a Rondem Kocmyrzowskim

W kazdym tramwaju i w kazdym wagonie kontrola
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Tisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.09.2009, 15:50
.....................
Powód: .....................
Ostatnio edytowane przez Tisu : 28.02.2023 o godz. 14:16.

Odpowiedz cytując
wmaster
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 01.09.2009, 15:55
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post

Widać przenieśli się z Kalwaryjskiej . W zeszłym tygodniu miałem tam 3 kontrole jednego dnia.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.09.2009, 15:57
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post

Trzeci rok 5-6x w tygodniu tam jeżdzę i raz spotkałem, zimą tamtego roku
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 01.09.2009, 16:29
Nie pamięta ktoś takiej strony www gdzie wybierało sie miasto Kraków i widzialo sie gdzie najwiecej kontrolują, na jakiej trasie, zdjecia kanarów itp... bylbym wdzieczny
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
olsza2
Member

Stary 01.09.2009, 18:41
Może tu http://www.redwatch.info/sites/malopolskie.htm
Powód: .
Ostatnio edytowane przez olsza2 : 01.09.2009 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.09.2009, 18:49
uważajcie w 124 już kilka razy mnie tam kontrolowali.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.09.2009, 20:53
A może nie uważajcie, tylko kasujcie bilety?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.09.2009, 21:11
ibutti, Ty byś chciał na łatwiznę iść
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów