The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2009, 12:11
Cytat:
Nie kasują biletów tylko mają takie ot zwykłe białe karteczki dla niepoznaki właśnie
Cytat:
Ja ostatnio jechałem autobusem- patrzę, jakiś gość usilnie pcha się do przodu. Myślę: kanar. Ale nie, miał bilet w ręce, który skasował.
mają bilety które dostają od zakładu, albo białe kartki w formacie biletu.
Z tego co się dowiadywałem to oni się rozliczają na jakiej linie i o której godzinie sprawdzali, potwierdzeniem tego jest własnie skasowany bilet, więc to ich że tak powiem obowiązek a nie głupia zagrywka.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.04.2009, 13:28
Co ciekawe, pary kanarów są coraz dziwniejsze:
Od idealnie kojarzących się z kanarami dziadków wąsatych z torbami koło 60-tki, przez parę facet-dziewczyna ubrani dosyć wieczorowo kontrolujących koło 21 do pary kobiet. Orientuje się ktoś czy w ogóle oni mają prawo pytać Cię o dokument?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.04.2009, 13:44
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to rower do autobusu czy tramwaju można wnieść tylko jak rower jest uszkodzony, jeżeli nie jest to kierowca czy motorniczy ma prawo Cie nie wpuścić.

ostatnio to zmienili. można wprowadzic rower jeżeli tylko ilośc miejsca w tramwaju/autobusie to umożliwia. pewna informacja
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2009, 14:44
mlynnek napisał(a):Wyświetl post
ostatnio to zmienili. można wprowadzic rower jeżeli tylko ilośc miejsca w tramwaju/autobusie to umożliwia. pewna informacja
Potwierdzam, od paru miesięcy jest własnie tak jak mówi kolega!
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.04.2009, 14:53
A jakis paragraf na to jest? Bo kanar powie ze nic takiego nie wie i moze mi wdupcyc mandat...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.04.2009, 15:16
Tak jest to w regulaminie MPK, powinien wisieć z przodu...

A tak w temacie: Jak to jest być złodziejem? K... wszyscy tylko "mendy", "nie kasuję i mnie ch.. złapali" itp. noosz kur... w taksówce też nie płacicie i zdupcacie przez drzwi, jak gość nie patrzy? Kradniecie i się tym chwalicie... a potem pewnie jeszcze narzekacie, że tłumy są w tramwajach, w autobusach nie działa klima i coś tam jeszcze. Jakby jeździli tylko Ci co kasują, to by luźniej było przynajmniej...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 26.04.2009, 15:19
Czyli jak rozumiem jak mam np karte na 1 to moge sobie wsiasc z rowerem (o ile jest miejsce) i nie place nic za bilet za rower?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
olsza2
Member

Stary 26.04.2009, 15:23
Ja jeżdże sporo, w sumie zawsze mam karte na wszystkie linie, a kanara spotykam raz na pół roku.
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Stary 26.04.2009, 16:33
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak rozumiem jak mam np karte na 1 to moge sobie wsiasc z rowerem (o ile jest miejsce) i nie place nic za bilet za rower?
Ja już znalazłem coś takiego:
http://krakoff.info/2008/07/04/rower...ch-to-legalne/
To wyjaśnia, że za rower, jak i żaden inny bagaż nie trzeba płacić dodatkowo żadnej opłaty. Ale można jechać z rowerem:
"o ile nie zachodzą szczególne okoliczności uniemożliwiające wniesienie roweru np. znaczna ilość pasażerów w pojeździe nie pozwalająca na swobodne wprowadzenie i ustawienie roweru."

Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.04.2009, 16:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Tak jest to w regulaminie MPK, powinien wisieć z przodu...

A tak w temacie: Jak to jest być złodziejem? K... wszyscy tylko "mendy", "nie kasuję i mnie ch.. złapali" itp. noosz kur... w taksówce też nie płacicie i zdupcacie przez drzwi, jak gość nie patrzy? Kradniecie i się tym chwalicie... a potem pewnie jeszcze narzekacie, że tłumy są w tramwajach, w autobusach nie działa klima i coś tam jeszcze. Jakby jeździli tylko Ci co kasują, to by luźniej było przynajmniej...
Racja, rozumiem raz,dwa , ale jeździć notorycznie bez biletu? Potem się dziwicie, że np. chujowe autobusy mamy, bądź na niektórych liniach rzadkie połączenia. Jakby wszyscy płacili, to byłyby fundusze, żeby np. dodatkowe tramwaje/autobusy puścić itp.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.04.2009, 17:01
u nas w Katosach trzeba wchodzić do autobusa przednimi drzwiami i pokazywać bilet kierowcy... inaczej się nei da.. niestety..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.04.2009, 17:20
kilka lat temu mialem taki przypadek: chcialem kupic bilet u kierowcy on mi mowi ze sprzeda mi na najblizszym przystanku jak autobus ruszyl podeszedl kanar i kazal pokazac bilet ja mowie ze czekam na postoj zeby mi sprzedal,kanar sie pyta kierowcy a on sie wszystkiego wyparl! w Chicago tez musisz wejsc przez przednie drzwi i skasowac bilet przy kierowcy lub u niego go kupic i nie ma tutaj takiej funkcjii jak kanar!!!!
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.04.2009, 17:30
Wczoraj kumpla kanary złapały ... dał im 20 PLN`ów
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 26.04.2009, 17:42
Czasem są kanary co wezmą 10zł, czasami 20zł ale sa mendy co beda jeszcze glosno mowic, ze 'on nie przyjmuje łapówek'. Sam sie spotkalem z takim jednym w tramwaju.... jakas kobitke zlapal...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.04.2009, 18:02
ha, tak niedawno jechałem w tramwaju z pejsem znajomym z osiedla. Przylazł kanar, prosi o bileciki, a ów starozakonny legitymuje się legitką kanarowską idą w ślady Metala, idą.
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.04.2009, 18:07
A gdzie jest powiedziane że kanary mogą jeździć za darmo? To chyba nie są pracownicy MPK tylko innych firm, wynajętych tylko przez MPK...
Towarzystwo Sportowe
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 26.04.2009, 18:13
być może w umowie z MPK, tego nie wiemy
a nawet jeśli nie, to solidarność kanarów bierze górę

zresztą wogle co to za rozkmina? tramwaj to m-ce pracy kanara, ciężko żeby bilety kupowali :]
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 26.04.2009 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
fighter1906
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.04.2009, 18:28
heheh ja jechałem z kolegą w czwartek i wpadł kanar no to my jak zawsze wypier** itp itdjebiemy go he a on nas sprawdza a tu kolega nie ma legitki i h*j mówi za to cwaniakowanie to idziemy na posterunek;D
sprawdzić daneP
hahaha ale downa urobiliśmy jeszcze zjebaliśmy hehe i poszedłP
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.04.2009, 19:52
Tata koleżanki pracuje w MPK i kanary za spisanie dostają 20 lub 25 zlotych premii (?), także za równowartość powinno się obejść bez mandatu
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.04.2009, 21:03
fighter1906 napisał(a):Wyświetl post
heheh ja jechałem z kolegą w czwartek i wpadł kanar no to my jak zawsze wypier** itp itdjebiemy go he a on nas sprawdza a tu kolega nie ma legitki i h*j mówi za to cwaniakowanie to idziemy na posterunek;D
sprawdzić daneP
hahaha ale downa urobiliśmy jeszcze zjebaliśmy hehe i poszedłP
jestescie zajebisci... chcialbym miec takich kolegow....

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.04.2009, 21:04
Teraz znowu gadają o namawianiu do łapówek... Jezuuu co za Naród mamy... x.X
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Janek Skawina
Member

Stary 26.04.2009, 21:33
Ostatnio idę sobie na przystanek i kumpel mi mówi uważaj bo dziś kanarzy jeżdżą od rana po okolicy, no ale myślę sobie, że musiał bym mieć ładnego nie farta żeby akurat jechali tym samym o tej samej porze co ja ;] Więc wbiłem się do autobusu widzę ziomka siadam koło niego i ziomek mi wyjeżdża z tekstem skasuj sobie bilet bo są kanarzy na tyłach. No ale h*j siedze twardzo stwierdziłem, że wysiąde na następnym przystanku, podchodzę pod drzwi kierowca mi sie zatrzymuję drzwi otwarte wychodzę a kanar mnie za bety wciąga do środka! No to się troche wkur**łem! Ale powstrzymałem się od jakiś rękoczynów ;] Nie miałem dokumentów przy sobie więc jak to zawsze bywa straszył policją xD Ale wkońcu mnie spisał a ja podałem dane kumpla i po sprawie Za niedługo mu pewnie przyjdzie upomnienie do domu (:
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 26.04.2009, 21:36
To fajnie że nie jestem twoim kumplem bo pewnie byś wsypał...chyba że chodziło Ci o "kumpla" (mam nadzieje)
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.04.2009, 21:36
Tydzien temu jadac sobie 15 z dziewczyna... wsiadlo w czyzynach 4 kanarow :o... potem przy rondzie mogilskim wsiadlo 2 koksow tez kanarow... ja zniesmaczony tym faktem ze musze ciagle karte wyciagac, powiedzialem do dziewczyny -wzieli by sie ****a do normalnej roboty po czym jeden kanar obrocil sie i z tekstem do mnie... "a co to nienormalna robota?"

Jak dla mnei to nienormalna robota... to jest zwykle s****ysynstwo

Nie mogliby z podatku ciagnac jakiejs tam czesci aby mpk bylo darmowe dla wszytskich ?
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 26.04.2009, 21:38
Janek Skawina, niezly z ciebie frajer ze podajesz adres swojego kumpla
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.04.2009, 21:46
najlepiej mowic ze sie nie ma kasy ani dokumentow na 3 razy raz tylko zaplacilem ,zabrali mnie na petle i wezwali policje ktora mnie spisala stracili na to ponad godzine ,moze niepotrzebnie cwaniakowalem ,wczesniejsze dwa razy puscili mnie ,jak sie pozniej dowiedzialem od goscia w temacie wola za ten czas dojazdu na policje czy petle zlapac dwoch trzech innych ludzi wiec to zdaje egzamin!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 26.04.2009, 21:58
ehh ludzie codziennie jezdzi sie MPK roznymi liniami nie lepiej zaplacic te 47zł i miec generalnie wszystko w dupie? czy autobus czy tramwaj czylinia nocna czy dzienna siadasz i jedziesz.. mi przedewszystkim by sie nie chcialo uzerac z kanarami.. tu jezdza tam nie jezdza ten sposob działa a ten nie.. pozatym wszyscy by chcieli jezdzic nowym taborem zeby sie mpk rozwijalo i sie narzeka ale za bilet to niechetnie sie placi..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 26.04.2009, 21:59
medyk- kryzy finansowy jest, trzeba oszczedzac
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 26.04.2009, 22:09
w sumie pozorne takie oszczędności jak Ty oszczędzisz to ktoś inny będzie bulił - pan zapłaci, pani zapłaci, społeczeństwo zapłaci

ja tam wole zapłacić chocby po to, zeby mieć powód do narzekania jak mi tramwaj nie przyjedzie punktualnie
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.04.2009, 22:15
No to może niech MPK obkroi rozkłady jazdy o 50% bo przecież "kryzy finansowy jest, trzeba oszczędzać" .

Po za tym to tak jak mówi medyk- kupisz sobie bilet miesięczny i masz reszte głęboko w dupie, 47 zł to nie jest majątek. Pewnie nie jedna osoba bawiąca się z kanarami w kotka i myszkę więcej wydaje w ciągu miesiąca na różne pierdoły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów