|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu |
|||
| Uciekać gdzie pieprz rośnie |
|
224 | 29,20% |
| Udawać Cudzoziemca |
|
176 | 22,95% |
| Wdawac się w przepychanki |
|
153 | 19,95% |
| Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić |
|
214 | 27,90% |
| Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co się dowiadywałem to oni się rozliczają na jakiej linie i o której godzinie sprawdzali, potwierdzeniem tego jest własnie skasowany bilet, więc to ich że tak powiem obowiązek a nie głupia zagrywka. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co ciekawe, pary kanarów są coraz dziwniejsze:
Od idealnie kojarzących się z kanarami dziadków wąsatych z torbami koło 60-tki, przez parę facet-dziewczyna ubrani dosyć wieczorowo kontrolujących koło 21 do pary kobiet. Orientuje się ktoś czy w ogóle oni mają prawo pytać Cię o dokument? ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
ostatnio to zmienili. można wprowadzic rower jeżeli tylko ilośc miejsca w tramwaju/autobusie to umożliwia. pewna informacja ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A jakis paragraf na to jest? Bo kanar powie ze nic takiego nie wie i moze mi wdupcyc mandat...
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak jest to w regulaminie MPK, powinien wisieć z przodu...
A tak w temacie: Jak to jest być złodziejem? K... wszyscy tylko "mendy", "nie kasuję i mnie ch.. złapali" itp. noosz kur... w taksówce też nie płacicie i zdupcacie przez drzwi, jak gość nie patrzy? Kradniecie i się tym chwalicie... a potem pewnie jeszcze narzekacie, że tłumy są w tramwajach, w autobusach nie działa klima i coś tam jeszcze. Jakby jeździli tylko Ci co kasują, to by luźniej było przynajmniej... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jak rozumiem jak mam np karte na 1 to moge sobie wsiasc z rowerem (o ile jest miejsce) i nie place nic za bilet za rower?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja jeżdże sporo, w sumie zawsze mam karte na wszystkie linie, a kanara spotykam raz na pół roku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://krakoff.info/2008/07/04/rower...ch-to-legalne/ To wyjaśnia, że za rower, jak i żaden inny bagaż nie trzeba płacić dodatkowo żadnej opłaty. Ale można jechać z rowerem: "o ile nie zachodzą szczególne okoliczności uniemożliwiające wniesienie roweru np. znaczna ilość pasażerów w pojeździe nie pozwalająca na swobodne wprowadzenie i ustawienie roweru." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
u nas w Katosach trzeba wchodzić do autobusa przednimi drzwiami i pokazywać bilet kierowcy... inaczej się nei da.. niestety..
![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
kilka lat temu mialem taki przypadek: chcialem kupic bilet u kierowcy on mi mowi ze sprzeda mi na najblizszym przystanku jak autobus ruszyl podeszedl kanar i kazal pokazac bilet ja mowie ze czekam na postoj zeby mi sprzedal,kanar sie pyta kierowcy a on sie wszystkiego wyparl! w Chicago tez musisz wejsc przez przednie drzwi i skasowac bilet przy kierowcy lub u niego go kupic i nie ma tutaj takiej funkcjii jak kanar!!!!
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wczoraj kumpla kanary złapały ... dał im 20 PLN`ów
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czasem są kanary co wezmą 10zł, czasami 20zł ale sa mendy co beda jeszcze glosno mowic, ze 'on nie przyjmuje łapówek'. Sam sie spotkalem z takim jednym w tramwaju.... jakas kobitke zlapal...
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ha, tak niedawno jechałem w tramwaju z pejsem znajomym z osiedla. Przylazł kanar, prosi o bileciki, a ów starozakonny legitymuje się legitką kanarowską
idą w ślady Metala, idą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A gdzie jest powiedziane że kanary mogą jeździć za darmo? To chyba nie są pracownicy MPK tylko innych firm, wynajętych tylko przez MPK...
![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
być może w umowie z MPK, tego nie wiemy
a nawet jeśli nie, to solidarność kanarów bierze górę ![]() zresztą wogle co to za rozkmina? tramwaj to m-ce pracy kanara, ciężko żeby bilety kupowali :]
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 26.04.2009 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
heheh ja jechałem z kolegą w czwartek i wpadł kanar no to my jak zawsze wypier** itp itd
jebiemy go he a on nas sprawdza a tu kolega nie ma legitki i h*j mówi za to cwaniakowanie to idziemy na posterunek;Dsprawdzić dane Phahaha ale downa urobiliśmy jeszcze zjebaliśmy hehe i poszedł P |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tata koleżanki pracuje w MPK i kanary za spisanie dostają 20 lub 25 zlotych premii (?), także za równowartość powinno się obejść bez mandatu
![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Teraz znowu gadają o namawianiu do łapówek... Jezuuu co za Naród mamy... x.X
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ostatnio idę sobie na przystanek i kumpel mi mówi uważaj bo dziś kanarzy jeżdżą od rana po okolicy, no ale myślę sobie, że musiał bym mieć ładnego nie farta żeby akurat jechali tym samym o tej samej porze co ja ;] Więc wbiłem się do autobusu widzę ziomka siadam koło niego i ziomek mi wyjeżdża z tekstem skasuj sobie bilet bo są kanarzy na tyłach. No ale h*j siedze twardzo stwierdziłem, że wysiąde na następnym przystanku, podchodzę pod drzwi kierowca mi sie zatrzymuję drzwi otwarte wychodzę a kanar mnie za bety wciąga do środka! No to się troche wkur**łem! Ale powstrzymałem się od jakiś rękoczynów ;] Nie miałem dokumentów przy sobie więc jak to zawsze bywa straszył policją xD Ale wkońcu mnie spisał a ja podałem dane kumpla i po sprawie
Za niedługo mu pewnie przyjdzie upomnienie do domu (: |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To fajnie że nie jestem twoim kumplem bo pewnie byś wsypał...chyba że chodziło Ci o "kumpla" (mam nadzieje)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tydzien temu jadac sobie 15 z dziewczyna... wsiadlo w czyzynach 4 kanarow :o... potem przy rondzie mogilskim wsiadlo 2 koksow tez kanarow... ja zniesmaczony tym faktem ze musze ciagle karte wyciagac, powiedzialem do dziewczyny -wzieli by sie ****a do normalnej roboty
Jak dla mnei to nienormalna robota... to jest zwykle s****ysynstwo Nie mogliby z podatku ciagnac jakiejs tam czesci aby mpk bylo darmowe dla wszytskich ? ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Janek Skawina, niezly z ciebie frajer ze podajesz adres swojego kumpla
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
najlepiej mowic ze sie nie ma kasy ani dokumentow na 3 razy raz tylko zaplacilem ,zabrali mnie na petle i wezwali policje ktora mnie spisala stracili na to ponad godzine ,moze niepotrzebnie cwaniakowalem ,wczesniejsze dwa razy puscili mnie ,jak sie pozniej dowiedzialem od goscia w temacie wola za ten czas dojazdu na policje czy petle zlapac dwoch trzech innych ludzi wiec to zdaje egzamin!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ehh ludzie codziennie jezdzi sie MPK roznymi liniami nie lepiej zaplacic te 47zł i miec generalnie wszystko w dupie? czy autobus czy tramwaj czylinia nocna czy dzienna siadasz i jedziesz.. mi przedewszystkim by sie nie chcialo uzerac z kanarami.. tu jezdza tam nie jezdza ten sposob działa a ten nie.. pozatym wszyscy by chcieli jezdzic nowym taborem zeby sie mpk rozwijalo i sie narzeka ale za bilet to niechetnie sie placi..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
medyk- kryzy finansowy jest, trzeba oszczedzac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sumie pozorne takie oszczędności
jak Ty oszczędzisz to ktoś inny będzie bulił - pan zapłaci, pani zapłaci, społeczeństwo zapłaci ![]() ja tam wole zapłacić chocby po to, zeby mieć powód do narzekania jak mi tramwaj nie przyjedzie punktualnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No to może niech MPK obkroi rozkłady jazdy o 50% bo przecież "kryzy finansowy jest, trzeba oszczędzać"
. Po za tym to tak jak mówi medyk- kupisz sobie bilet miesięczny i masz reszte głęboko w dupie, 47 zł to nie jest majątek. Pewnie nie jedna osoba bawiąca się z kanarami w kotka i myszkę więcej wydaje w ciągu miesiąca na różne pierdoły. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|