|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu |
|||
| Uciekać gdzie pieprz rośnie |
|
224 | 29,20% |
| Udawać Cudzoziemca |
|
176 | 22,95% |
| Wdawac się w przepychanki |
|
153 | 19,95% |
| Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić |
|
214 | 27,90% |
| Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No to może niech MPK obkroi rozkłady jazdy o 50% bo przecież "kryzy finansowy jest, trzeba oszczędzać"
. Po za tym to tak jak mówi medyk- kupisz sobie bilet miesięczny i masz reszte głęboko w dupie, 47 zł to nie jest majątek. Pewnie nie jedna osoba bawiąca się z kanarami w kotka i myszkę więcej wydaje w ciągu miesiąca na różne pierdoły. |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mówili, że będą dzwonić na psy żeby sprawdzić czy dane są prawdziwe. A kumpel i tak się wybroni bo nie jest chyba taki glupi zeby placic za nic a jednym pytaniem mnie zagieli "Nazwisko rodowe matki" wtedy walnąłem pierwsze lepsze nazwisko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Odnośnie uprawnień kanarów do legitymowania:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/765596431 Cytat:
![]()
the end
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
2 kwietnia zapomniałem wziąć z domu waznej karty. Mowie kanarowi prawde, ze nie wzialem. A on mowi, ze przeciez mialem pewnie do 1 kwietnia. (sprytny, nie ma co ; p) Mowie mu pewny siebie, ze nie wzialem, powzna mina, kontakt wzrokowy (to wazne, wychodzisz na szczerego) i odpuscil. Innym razem nie mialem karty, ale gra aktorska: "cholera.. nie wzialem portfela... zostawilem karte w domu, no nie.. bede musial az 100zl zaplacic? wypisze mi pan kwitek?" - oczywiscie wiedzialem, ze koszty anulowania w takiej sytuacji - 5zl, ale chcialem wyjsc na niekumatego
tak zeby uwierzyl, ze rzeczywiscie nie wzialem. Powiedzial, ze pojdzie sprawdzic innych, a zaraz do mnie wroci, ja kulturalnie na najblizszym przystanku wysiadlem.Trzeci raz sie nie udalo ;D. Tyle ze wtedy nie powiedzialem od razu, ze zapomnialem, bawilem sie w szukanie gleboko w plecaku, probowalem tez uciec ; ) Wiec nie wiem czy by odpuscili, gdybym od razu powiedzial, ze zapomnialem. Wtedy zajalem miejsce siedzace, otoczylo mnie ich dwoch i powiedzieli, ze nie wysiadamy, jedziemy do konca linii. Nie mialem na to czasu.. ugialem sie, wyjalem dokument. Jestem ciekaw co warto w takiej sytuacji zrobic... czy odpuscili by sobie? Do konca linii bylo ok. 7 przystankow. Ogolnie - 1 zasada, zawsze trzeba powiedziec, ze zapomnialo sie z domu, starac sie to zrobic przekonywujaco. Im sie nie bedzie chcialo dzwonic po policje, bo po co robic tyle zachodu, jezeli na koncu sie okaze, ze kara wynosi 5zł..
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 29.04.2009 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
właśnie,ten sposób z gadaniem,że się zapomniało karty-zajebisty,ale ostatnio mój kumpel go lekko stuningowal
![]() kontrola biletow,on mówi,że zapomniał portfela czyli nie ma ani żadnego dokumentu,ani KKM.następnie podaje dane innego kumpla,który ma ważną karte na wszystkie linie,kanar wypisuje kare,jednak gdy osoba na którą jest wypisany mandat przyjdzie na ul.Wawrzyńca do 7 dni i pokaże ważną kartę,koszt kary wynosi tylko 5 zł. ważne jest tylko,aby mieć w głowie wszystkie dane byle jakiego kumpla z ważną KKM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
przeciez mówisz ze tutaj jest twoj przystanek i niemaja prawa cie zatrzymac w autobusie, nie moga cie dotknac itp., wogole kanary to wiesniaki i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ostatnio czesto ich mozna spotkac na przystanku przy w Wandzie i Mogilskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ja ostatnio sie widziałam z takowymi panami w drodze do GaleriiKrk. Na szczęście bilecik był
Natomiast pamiętam, że w dniu meczu przyjaźni Wisła-Lechia, jechałam z koleżanką i kolegą. W ostatniej chwili się połapałam, że musimy wychodzić, a tu wchodzi. . pani kanar x[ I jeszcze nas przetrzymuje. Myślałam, że jej zdzielę no! . Na moje słowa, że powinna z nami wysiąść i spr. na przystanku, stwierdziła, że ja nie będę decydować. Na to ja, że w du*ie ją mam i niech ruszy tyłek bo chce wyjść. Noi poszliśmy. Zje*ana baba. Już wolę panów kanarków- bardziej dogadani są Swoją drogą fajnie, że czasem się jedzie z Czyżyn 15 na Wisłę i cie nikt nie "odwiedzi", a czasem się jedzie spod M1 do Czyżyn i ci wlezie taka zakała.. ^^ *- co do sytuacji z tą panią- musze chyba zacząć panowac nad emocjami PS. Pamiętam jak kiedyś siedzę sobie spokojnie (to już dawno bylo, z mamą jeszcze się jeździło i ona się tym zajmowała) noi podbijają. No to mama elegancko bileciki pokazuje, a jakaś [trochę starsza] pani za mną wyciąga z 5 biletów normalnych i na słowa gościa, że żaden z ich nie jest "dobry", ona mówi, że to niemożliwe i szukała dalej w torebce tego "właściwego". Kobitka była bezbłędna, ale karencje chyba wybuliła ![]()
Ostatnio edytowane przez masterlag : 13.06.2009 o godz. 00:21.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mnie jeśli już łapią to praktycznie tylko w 178 między zakolem, a wiślicką
), nie posiadam. I mówie, że mam na wszystkie linie itd, miałam już podawać dane kuzynki no ale, że porządny starszy pan to policje chciał wzywać do sprawdzenia. Ja już myśle - fajnie czeka mnie sprint tą długą prostą do alei albo moją koleżanke zgarną gdzieś w nh, wysiadł z nią, usiadł na przystanku, porozmawiał o szkole, kościele itp. przez 30 min, poprosił o wizyte w kościele i modlitwe za niego i poszedł ej a jaka kara obowiązuje za ucznia niepełnoletniego?![]()
" Płoną perony, płynie krew,
To szlak Wiślackiej wiary, Rzucamy wokół śmierci zew, Łopoczą nam sztandary Niech chwała Twoja wiecznie trwa, Zwyciężaj Wisło ma, Zwyciężaj Wisło ma" Nauczmy sie Roty! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli złapią mnie kanary w autobusie, nie mam dokumentów i podam fałszywe dane a potem policja sprawdzi i się nie będą zgadzać z rzeczywistymi to mogę mieć jakieś konsekwencje za podanie kontrolerom nieprawdziwych ? Ostatnio tak zaryzykowałem choć straszyli sądem grodzkim
ale na przyszłość się przyda taka wiedza.Co do kanarów to ostatnio łapią w takich najmniejszych autobusach na rzadko uczęszczanych liniach. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najlepsze robią łapanki w 202, 212, 232 zaraz za Wzgórzami ;] Kontrola raz na pare miesiecy ale z jakimi efektami ;]
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
napisz cos bardziej o tym
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha to chyba lepiej nie ryzykować
Myślałem że mogę mieć jakąś lipę za podanie fałszywych danych policji czy straży miejskiej a tu się dowiaduję że kanarom też nie można puścić ściemy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
I jesli grzywna byla zasadzona jako konsekwencja popelnienia przestepstwa - owszem, jestes wpisany do Krajowego Rejestru Karnego, jesli natomiast wykroczenia - nie. ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pewnie i masz rację - w ogóle ciekawe jest to jak jest traktowana taka oto sytuacja - Podajesz kanarowi lipne dane, on dzwoni na psy, przyjeżdżają i im podajesz już poprawne
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
.......................
Powód: ...............
Ostatnio edytowane przez Tisu : 27.02.2023 o godz. 18:39.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raz wracałem z kumplem 608 i pod Cracovią wsiadły kanary. My z browarkami z rękach, kumpel z kartą ja bez biletu. No to kanar, że będziemy policje wzywać, bo danych oczywiście podać nie chciałem. Ja pewnie, że OK i niech wzywają ( myśle nie będzie im się chciało ). Podjeżdzamy przystanek dalej pod Jubilat, a tam... suka... myśle śni mi się... Jeden kanar zatrzymał kierowce autobusu, drugi za chwile wraca z policjantem, a ten do mnie żebym dane podał. Imie podałem inne, nazwisko dobre, adres całkiem inny, o pesel w ogóle nie zapytał. Policjant zanotował i razem z kanarami wyszli. Oczywiście nic z tego nie było. Kiedyś nie podałem danych straży miejskiej i musiałem godzine w nocy czekać, aż przyjedzie policja żeby ustalić moją tożsamość. Cały ten czas machałem sobie radośnie dowodem, który po przycyciu policji im okazałem. Ci spisali dane i podali jes strażnikom... szczyt debilzmu... ![]() Swoją drogą od dawna jeżdze już tylko ze skasowanym biletem ( no chyba, że rzeczywiście nie ma skąd wziąść, ale zawsze staram się mieć zapas w portfelu ). Wole wydać tą kase, żeby potem ewentualnie mieć moralne prawo do zrzędzenia na stan taboru czy opóźnienia... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Popieram ostanie 2 zdania Hamasa i dodatkowo dodam, ze jako osoba leniwa, nie chce mi sie przekomazac z baranami tylko dlatego ze nie zaplacilem 2,5 w kiosku! Po prostu mi sie nie chce!
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwazajcie na przystanku między DH Wanda a Rondem Kocmyrzowskim
![]() W kazdym tramwaju i w kazdym wagonie kontrola ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
.....................
Powód: .....................
Ostatnio edytowane przez Tisu : 28.02.2023 o godz. 14:16.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
. W zeszłym tygodniu miałem tam 3 kontrole jednego dnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pamięta ktoś takiej strony www gdzie wybierało sie miasto Kraków i widzialo sie gdzie najwiecej kontrolują, na jakiej trasie, zdjecia kanarów itp... bylbym wdzieczny
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Powód: .
Ostatnio edytowane przez olsza2 : 01.09.2009 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
uważajcie w 124 już kilka razy mnie tam kontrolowali.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A może nie uważajcie, tylko kasujcie bilety?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
ibutti, Ty byś chciał na łatwiznę iść
![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|