|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@Markus - Kiko uratował nam sezon, fakt. Pytanie czy jest w stanie to robić co okienko. Chociaż, biorąc pod uwagę że odpady hiszpańskiej piłki ośmieszyły resztę naszego składu, w tym samym czasie pewnie miejscowi zachodzą w głowę czemu ściagamy masowo ich szrot. A u nas "O ja .......ę! Piłka nie odskakuje mu na dwa metry przy przyjęciu! On ją klei do nogi i strzela! I trafia w bramkę! Aieaieaooo!". A tam mają polew bo im ich odpowiednik Plewki do składu wzieliśmy.
Trochę to żałosne, trochę smutne, ale liczą się fakty więc Młyńskie, Dudy, Szywacze etc. out, za nich Ci co im się w poważnej piłce nie udało ale mają podstawy -in. Tak patrząc - kto wie, może ma to przyszłość. Tachi jest stoperem, ale technicznie i szybkościowo to on Dudę, Młyńskiego, Żyro wciąga nosem. Założę się że jakby na skrzydle grał tyle co Młyński miałby od niego lepsze liczby. Od Dudy ma, ale ten mimo że statystycznie przy tylu minutach powinno mu się od sęka przypadkiem odbić i wpaść - dalej dumnie 0-0. No smutne...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2023 o godz. 18:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moze zabrzmi to gornolotnie ale kto wie czy Kiko nie uratowal nam tez Klubu. Po 18 (6W, 6R, 6P) kolejkach Wisla byla na 10. miejscu z przewaga 9 punktow nad strefa spadkowa. Kto wie czy nie grozilby nam spadek do 2. ligi gdyby nie kosmiczne wzmocnienie skladu. A 2. liga to w mojej ocenie bylby koniec Wisly jaka znamy.
Ostatnio edytowane przez RAF : 01.05.2023 o godz. 19:37.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę już popuściłeś wodze fantazji z tym spadkiem. Ale na awans oczywiście najmniejszych szans by nie było.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Duda zaliczył nie tak dawno asystę, więc zrównał się liczbami z Talarem
![]() Ja wcale się nie uczepiłem Tachiego. Pochwaliłem go za przytomne zachowanie i tyle. Nie ma o czym gadać, zupełnie się nie zgadzam, że to był jakiś wybitnie trudny strzał. Oczywiście można było go spieprzyć, ale wtedy bym raczej krytykował niż chwalił. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co do strzału Tachiego - pozostanę przy swojej opinii. @Elendil - ja przy tych fujarach bez jaj i talentu wcale nie byłbym pewny utrzymania. Zwłaszcza z Wachowiakiem na LO i skrzydłami Młyński/Cisse/Starzyński. Nie wiem skąd to przekonanie że nie śmierdziałoby spadkiem?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2023 o godz. 22:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Oczywiście nie każdy transfer musi wypalić. Każdy piłkarz jednak na tym poziomie lub wyższym będzie wartością dodaną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja chyba na jego straty nie narzekałem ale jak się mylę to mnie popraw.Natomiast sam widzisz,że nie tylko ja dostrzegam zjazd Łasickiego.Rotacje w obronie to żadna zbrodnia byle nie wymieniać na raz prawie całej formacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Po pierwsze nikt nie mówi już o zmianach w meczu ze Stalą bo jesteśmy już po kolejnych dwóch seriach gier i nikt na siłę się nie będzie przypierdalał do tematu z przed dwóch tygodni skoro są nowe problemy. Po drugie Colley zagrał ze Stalą bo miał urodziny tylko ty dorabiasz do tego teorię o budowaniu zawodnika.Fatalny w naszym wykonaniu mecz z Ruchem zmusił w końcu Sobolewskiego i sztab do pokombinowania ze składem i dobrania sposobu gry do posiadanych zdrowych zasobów ludzkich. A po trzecie Tachiego nie trzeba "budować". On nominalnie jest obrońcą i tylko wątłe zdrowie emeryta Bashy zmusza sztab do łatania tej pozycji jedynym zawodnikiem który jako tako się tam nadaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Już są! Wideo kulisy - niepublikowane nigdzie indziej smaczki, widok z drona, zakulisowe rozmowy, ujęcia z wiślackiej szatni, Jarosław Królewski jako DJ i wiele więcej z meczu Wisła 3-0 Chojniczanka:
https://www.youtube.com/watch?v=lj7Vbbb2EIM |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() W każdym razie sprawdzenie drużyny bez Łasickiego jest bardzo prawdopodobne. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|