The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2023, 18:32
@Markus - Kiko uratował nam sezon, fakt. Pytanie czy jest w stanie to robić co okienko. Chociaż, biorąc pod uwagę że odpady hiszpańskiej piłki ośmieszyły resztę naszego składu, w tym samym czasie pewnie miejscowi zachodzą w głowę czemu ściagamy masowo ich szrot. A u nas "O ja .......ę! Piłka nie odskakuje mu na dwa metry przy przyjęciu! On ją klei do nogi i strzela! I trafia w bramkę! Aieaieaooo!". A tam mają polew bo im ich odpowiednik Plewki do składu wzieliśmy.
Trochę to żałosne, trochę smutne, ale liczą się fakty więc Młyńskie, Dudy, Szywacze etc. out, za nich Ci co im się w poważnej piłce nie udało ale mają podstawy -in.
Tak patrząc - kto wie, może ma to przyszłość.

Tachi jest stoperem, ale technicznie i szybkościowo to on Dudę, Młyńskiego, Żyro wciąga nosem. Założę się że jakby na skrzydle grał tyle co Młyński miałby od niego lepsze liczby. Od Dudy ma, ale ten mimo że statystycznie przy tylu minutach powinno mu się od sęka przypadkiem odbić i wpaść - dalej dumnie 0-0.
No smutne...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2023 o godz. 18:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.05.2023, 19:33
Moze zabrzmi to gornolotnie ale kto wie czy Kiko nie uratowal nam tez Klubu. Po 18 (6W, 6R, 6P) kolejkach Wisla byla na 10. miejscu z przewaga 9 punktow nad strefa spadkowa. Kto wie czy nie grozilby nam spadek do 2. ligi gdyby nie kosmiczne wzmocnienie skladu. A 2. liga to w mojej ocenie bylby koniec Wisly jaka znamy.
Ostatnio edytowane przez RAF : 01.05.2023 o godz. 19:37.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 01.05.2023, 19:48
Trochę już popuściłeś wodze fantazji z tym spadkiem. Ale na awans oczywiście najmniejszych szans by nie było.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.05.2023, 20:27
Duda zaliczył nie tak dawno asystę, więc zrównał się liczbami z Talarem

Ja wcale się nie uczepiłem Tachiego. Pochwaliłem go za przytomne zachowanie i tyle. Nie ma o czym gadać, zupełnie się nie zgadzam, że to był jakiś wybitnie trudny strzał. Oczywiście można było go spieprzyć, ale wtedy bym raczej krytykował niż chwalił.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.05.2023, 22:37
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Duda zaliczył nie tak dawno asystę, więc zrównał się liczbami z Talarem

Ja wcale się nie uczepiłem Tachiego. Pochwaliłem go za przytomne zachowanie i tyle. Nie ma o czym gadać, zupełnie się nie zgadzam, że to był jakiś wybitnie trudny strzał. Oczywiście można było go spieprzyć, ale wtedy bym raczej krytykował niż chwalił.
W przypadku Dudy to nie była asysta drugiego stopnia?

Co do strzału Tachiego - pozostanę przy swojej opinii.

@Elendil - ja przy tych fujarach bez jaj i talentu wcale nie byłbym pewny utrzymania. Zwłaszcza z Wachowiakiem na LO i skrzydłami Młyński/Cisse/Starzyński. Nie wiem skąd to przekonanie że nie śmierdziałoby spadkiem?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2023 o godz. 22:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.05.2023, 08:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To nie takie łatwe, nie sądzę żeby regularne wyciąganie takich piłkarzy było realne. Bardziej na poziomie takiego Benito który - moim zdaniem - rokuje. Z Chojniczanką zrobił wszystko dobrze, spalony był nieznaczny (o ile był), zabranie się z piłką i strzał - super.
Pierwsza liga czy Ekstraklasa - z punktu widzenia Hiszpanów to i tak miejsca gdzie psy dupami szczekają.
No ale Kiko nie raz już zaskoczył, to okienko to był jakiś kosmos.

@Simone - jesteś uprzedzony do Tachiego, ale brutalna prawda jest taka że większość takich piłek w pierwszej lidze ląduje w trybunach, o ile zostanie w ogóle opanowana. Nawet jeśli nie oglądasz pierwszej ligi to rywale mieli z nami kilka takich okazji i żaden gol nie padł.
Myślę że jest realne. Drużyna grająca w ekstraklasie to mimo wszystko trochę bardziej łakomy kąsek. Większe zarobki. Ale jeszcze ważniejsze jest to, że eksperyment wypalił. Że trochę większa grupa agentów, piłkarzy z Hiszpanii słyszała o Wiśle i Hiszpańskiej drużynie. To wszystko może otworzyć kilka możliwości, których nie było wcześniej.

Oczywiście nie każdy transfer musi wypalić. Każdy piłkarz jednak na tym poziomie lub wyższym będzie wartością dodaną.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2023, 11:25
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Narzekasz na straty, a chcesz przesuwać go do tyłu?
Poza tym Łasicki dostał właśnie 7 kartkę () więc twoje życzenie może się spełnić szybciej niż się komuś wydaje.
Ja chyba na jego straty nie narzekałem ale jak się mylę to mnie popraw.Natomiast sam widzisz,że nie tylko ja dostrzegam zjazd Łasickiego.Rotacje w obronie to żadna zbrodnia byle nie wymieniać na raz prawie całej formacji
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2023, 11:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Abstrachujac od ciekawych wniosków to dlaczego teraz nikt nie mówi o fatalnych zmianach Sobola, o tym że gral Colley i Tachi? Jak weszli że Stala i parę osób mnie wyśmialo że mówię o powolnym "odbudowaniu" tych zawodników. Być może Colley tak pewnie by wczoraj nie zagrał gdyby nie miał przetarcia 2 tygodnie temu.

Co się tyczy innych zmienników, to na pewno doszła do nich krytyka, a i nie zdziwilbym się mocna suszarka od Sobola. Wszakże z Ruchem weszli inni zmiennicy niż ze Stala.

PS. W końcu Benito pokazał bardzo dobre wejście i sam chyba za wczesnie go skreslalem. Szkoda że się nie strzelił premierowego gola.
Chłopie wróć na ziemię.
Po pierwsze nikt nie mówi już o zmianach w meczu ze Stalą bo jesteśmy już po kolejnych dwóch seriach gier i nikt na siłę się nie będzie przypierdalał do tematu z przed dwóch tygodni skoro są nowe problemy.
Po drugie Colley zagrał ze Stalą bo miał urodziny tylko ty dorabiasz do tego teorię o budowaniu zawodnika.Fatalny w naszym wykonaniu mecz z Ruchem zmusił w końcu Sobolewskiego i sztab do pokombinowania ze składem i dobrania sposobu gry do posiadanych zdrowych zasobów ludzkich.

A po trzecie Tachiego nie trzeba "budować". On nominalnie jest obrońcą i tylko wątłe zdrowie emeryta Bashy zmusza sztab do łatania tej pozycji jedynym zawodnikiem który jako tako się tam nadaje.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.05.2023, 19:20
Już są! Wideo kulisy - niepublikowane nigdzie indziej smaczki, widok z drona, zakulisowe rozmowy, ujęcia z wiślackiej szatni, Jarosław Królewski jako DJ i wiele więcej z meczu Wisła 3-0 Chojniczanka:

https://www.youtube.com/watch?v=lj7Vbbb2EIM
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.05.2023, 22:20
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja chyba na jego straty nie narzekałem ale jak się mylę to mnie popraw.Natomiast sam widzisz,że nie tylko ja dostrzegam zjazd Łasickiego.Rotacje w obronie to żadna zbrodnia byle nie wymieniać na raz prawie całej formacji
Książe Pałownik narzekał ale się dołączyłeś do rozmowy
W każdym razie sprawdzenie drużyny bez Łasickiego jest bardzo prawdopodobne.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów